PETITIE ONLINE-Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza AICI

default

Dimensiune font:

| 29-03-2016 23:00

Deci , daca consideri ca am dreptate , SEMNEAZA AICI si da mai departe!

 

 


ursache florin    Contacteaza autorul petitiei

Prenume
Nume
Oraș
Țară  
 
   
   
   
   
   
Adresă email
   
Dorești sa afișezi semnătura ta publicului larg?
     
   
 
   
Adresa dvs. de email nu va fi niciodată afișată în public sau cedată unui terț.
   
   
 
 
 

  

Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza si da Share !

Cerem modificarea legii interzicerii fumatului prin Ordonanta de Urgenta prin care fumatorii sa beneficieze de SPATII SPECIAL AMENAJATE IN LOCURILE PUBLICE.Putem obtine modificarea legii prin ordonanta de urgenta deci semnati si transmiteti mai departe!Asta ca s-a tot vorbit de tari civilizate.Daca nu obtinem acum modificarea legii dureaza 6 luni pana la reevaluare.

Nu va lasati intimidati de cei care va limiteaza dreptul la Liberul Arbitru .

Sursa Wikipedia : Citat "Filozofia creștină vede divinitatea ca forță creatoare a lumii și a omului. Omul, ca ființă creată, nu are posibilitatea de a-și modifica natura. Din această logică ar rezulta că singura libertate a omului este aceea de conștientizare a propriilor limite, rămânând astfel liber întru Dumnezeu. Însă astfel se ajunge la concluzia că Dumnezeu este responsabil și pentru producerea răului. Pentru a nu renunța la ideea de perfecțiune a naturii divine, gânditorii creștini Vasile cel Mare și Fericitul Augustin recunosc existența liberului arbitru, adică libertatea omului de a alege între posibilitățile care i se oferă. Răul și eroarea devin astfel rezultatele alegerilor greșite ale omului. "

Liberul arbitru este insasi fundamentul democratiei .Nu cerem nimic in afara de o Lege Normala.

Tot continutul petitiei a fost modificat in functie de mesajele dumneavoastra.

Chiar daca nu exista nicaieri undeva scris dreptul fumatorului sau dreptul la fumat , nu are nimeni dreptul sa ne judece viciile și cu atât mai mult sa le limiteze atata timp cat au la baza un fundament legal !

Orice lege care are la baza protejarea Cetateanului reprezinta o prioritate si un lucru bun . Atata timp cat aceasta lege nu este discriminatorie si este bine facuta si nu este dusa la extrem.

Putem strange 100 000 de semnaturi ? Eu cred ca putem daca dati share cu incredere.

ARGUMENTE :

1.Argumentul numarul unu si cel mai important este  , va zic sincer , ca nu legea in sine ma deranjeaza   , ci faptul ca modul extrem in care se incearca punerea in practica a unei legi constituie un precedent extrem de periculos privind atingerea drepturilor si libertatilor individuale si creeaza conflicte in societate. Traim cu totii in aceeasi societate cu bune si cu rele si nu poti separa oamenii de oameni indiferent ca e fumator sau nefumator ( nu suntem criminali , infractori , violatori sa fim marginalizati).Tocmai din acest motiv trebuie gasita o solutie de mijloc fara ca o parte a populatiei sa se simta discriminata , conditionata si suprimata.  Si nu putem fi comparati sub nici o forma cu alte tari avem pasi multi de urmat pana ajugem la nivelul celor care ii luam ca exemplu.Si nu cu legea fumatului trebuie inceput.Pe langa care mai sunt si restul argumentelor enumerate mai jos care nu stiu cat atarna in aceasta petitie dar stiu clar ca sunt reale.

2.Tigarile sunt legale , se vand peste tot cu aprobarea acestui Stat care incaseaza taxa de viciu si care nu este ieftina.

3.Puneti in pericol sanatatea multor milioane de oameni . Daca nu credeti , iesiti afara iarna de la cald la rece de cateva ori sa vedeti ce se intampla ( indiferent cum sunteti imbracat ) .Exemplu : Sunteti intr-o cafenea la 20 grade + si iesiti afara iarna la - 10 grade , stati cate 4-5 minute la tigara si repetati asta de cateva ori pe perioada cat stati la cafea .

4.Lumea ( fumatorii in special ) merg la o cafenea /bar / restaurant ca sa scape de stresul acumulat pentru o perioada scurta de timp , sa uite de probleme pentru cateva minute si prin aceasta lege ii furati acest scurt moment pe care il are lucru care nu este corect pentru nimeni.Si sa se termine cu poate fuma afara un fumator. Orice cretin stie ca un fumator  nu poate bea cafeaua fara tigara asta e clar pentru toata lumea.Si nici sa faca ture precum infractorii dintr-o parte in alta pentru ca nu au gresit cu nimic.Va mai cred in stare sa ziceti sa iasa si cu cafeaua afara ! Pai de ce o platesc si o comand inauntru om mic si ingust la minte ? Ca sa o beau afara ?

5. Nimeni nu poate anticipa care va fi numarul barurilor/cafenelelor/restaurantelor care se vor inchide din lipsa de clienti in urma acestei legi. Deci in concluzie nimeni nu stie exact care va fi impactul cate locuri de munca vor fi pierdute ? Cine le asigura noi locuri de munca celor care au pierdut actualul loc de munca , care va fi impactul in economie ? Nimeni nu stie nimic dar cu toate astea s-a votat legea cu capu inainte...cu o inconstienta totala.

6. In majoritatea tarilor civilizate exista spatii special amenajate destinate fumatorilor. ( lista tarilor in care se fumeaza si nu se fumeaza afisata la finalul petitiei).

7. Nici un fumator sau nefumator nu are dreptul de a conditiona modul de viata al celuilalt.

8. Cafeaua cu tigara reprezinta la noi in societate o mica parte din modul de viata iar cand se ia o decizie care priveste mare parte din populatie era normal sa se faca un referendum.

9. Orice Doctor din lume va poate spune care sunt riscurile sa fortati un Doctor / Politist / Profesor etc ... sa nu acorzi un cadru normal unde sa isi poata desfasura viciul.Sau un politist cu probleme de stres detinator de arma sa nu isi poate satisface viciul cumva.Sau ma rog exemplele pot continua.( poate credeti ca e o aberatie dar bat pariu ca daca va zice cineva ca va opereaza un doctor care e fumator inrait ( in conditiile in care si stiti ca nu a fumat de 8 ore si imi ziceti ca va lasati pe mana lui ) eu ma las de fumat.

10 . In case nu exista sisteme speciale de ventilatie si montarea unor astfel de sisteme este costisitoare pentru populatie.

Nu datorita fumatului nu suntem la standardele Europene ci datorita mentalitatii si usurintei cu care acceptam de fiecare data sa fim furati , manipulati , conditionati si privati de anumite drepturi si libertati.

Ideea este stimabililor ca pana acu ceva vreme erati la un pas sa legalizati spaga la medici ... si acum ne vorbiti de Integrare Europeana vizavi de legea antifumat , de moralitate , de corectitudine...Va zic eu daca ceva dauneaza grav sanatatii in tara asta , fiti siguri ca ideile dumneavoastra stupide si lipsite de sens fac acest lucru.Va dati seama ce simtim noi , stimabililor , cand vedem oameni asa mici ca voi care scot vorbe atat de mari...? Si care mai faceti si legi pentru noi .Si va mai zic ceva..Nu o sa ajungem niciodata sa ne integram vreodata asa cum trebuie in Europa cu domniile voastre la putere . Daca ne vom integra vreodata va fi cand domniile voastre veti fi in pamant de multa vreme si cand vor trece cateva generatii peste noi la care nu mai poate ajunge amprenta domniilor voastre.As fi dorit din tot sufletul sa vedeti de acolo din groapa voastra saracia , boala , haosul , dezbinarea si tot ce veti lasa in urma voastra atunci cand va veti duce ... Asta asa ca sa fiu sigur ca am lamurit clar de ce nu vom fi niciodata integrati cu adevarat. Pentru ca un amarat de loc , special de fumat hai sa fim seriosi ...nu are nici cea mai mica treaba cu integrarea .

Nefumatorilor care sustin ca au suportat fumul nostru atitia ani le transmit doar atat.Fumatori e adevarat reprezinta un cuantum de 25 % din populatie perfect adevarat .Dar clientela Cafenelelor si Barurilor este formata in proportie de 75 % din noi aia mai putini care platim o taxa enorma de  viciu. Iar daca ati suportat fumul nostru ati facut-o din confortul canapelei la caldura fara sa va dea nimeni afara ca pe caini , si daca ati ramas in continuare in fum inseamna ca v-a facut placere si v-ati simtit bine . Pentru ca daca ati ramas acolo in fum in continuare fara sa va faca nici o placere incep sa cred ca gradul de labilitate psihica este mai mare decat spun statisticile.Eu personal nu stau nicaieri daca nu ma simt bine asta e clar si destul de logic.Poate doar asa puteti pricepe ca dintr-o cafenea nu trebuie sa se plece nimeni si din contra toata lumea trebuie sa ramana si sa se simta bine tocmai asta e motivul pentru care legea trebuie modificata si create conditii pentru toata societatea nu numai pentru o parte din ea.

Am formulat aceasta petitie cu gandul ca putem obtine impreuna modificarea legii daca strangem suficiente semnaturi ...deci share si mai departe.

Se stie ca , cafeaua este un viciu si ca tigara este asociata acestui viciu , deci este o mare aberatie sa interzici fumatul intr-un loc pentru vicii , e ca si cum interzici sarutul in timpul actului sexual ( puteam da si exemple mai elegante bineinteles ) , dar am vrut sa fie cat mai elocvent exemplul.

Deci pe scurt rezolvarea care au gasit-o e simpla au limitat dreptul unora in favoarea altora . Ca intotdeauna nu a fost posibila o solutie echitabila pentru ambele parti.

Lucrurile in orice tara se fac intr-o anumita ordine . Incepeti cu Educatia , Sanatatea , Eliminati Coruptia , Asigurati Infrastructura ca sa putem Atrage Investitori si cand ati facut aceste lucruri in ordinea normala sunt de acord cu orice lege doriti dumneavostra , nu de la fumul nostru sunt nefumatorii nefericiti saraci si fara joburi , nu de la fumul nostru moare lumea in spitale si nu in cele din urma , nu de la fumul nostru nu merg lucrurile normal in tara asta.

Ma rog , pot intinde pe 100 de pagini sa explic de ce e o lege tampita si prost facuta si de ce nu este aplicabila intr-o tara fara sistem educational si plina de viciati , deci am sa ma opresc aici pentru ca este suficient continutul , pentru a sti ce avem de facut , noi fumatorii . 

Daca Statul era interesat de sanatatea mea , acum 25 de ani cand m-am apucat de fumat trebuia sa scrie pe pachetul de tigari asa .Tigara este un drog care provoaca cancer si dependenta ! Dar Statul nu a facut acest lucru , nici macar in scoala sa imi faca o minima educatie in privinta fumatului iar acum cand aproape toti care ii cunosc fumeaza , ne interzice cu tupeu Modul Nostru de Viata , pentru ca atunci cand imi interzici fumatul in locurile in care eu fumez de o viata defapt tu imi interzici modul meu de viata ! Atata timp cat Tigarile sunt Legale nu aveti nici un drept sa limitati drepturile Cetateanului care sustine economia prin taxe si impozite.

Sa nu uitam ca , imbunatatirea calitatii , vietii umane se face prin Educatie nu prin Cenzura !

Dovada excesului de zel ! - Sursa de informare este Blogul lui Razvan Zamfir - Jurnalist ( eu personal il cred ca este informat ) .

"Austria: Fumatul e permis, iar localurile mari trebuie sa asigure incaperi diferite pentru fumatori si nefumatori. In schimb, daca masoara sub 50mp, cluburile, barurile si restaurantele pot decide sa permita sau sa interzica fumatul.

Belgia: Fumatul e permis in saloane speciale care nu pot depasi 25% din suprafata localului.

Bosnia & Herzegovina: Exista limitari ale fumatului in spatiile publice, dar legislatie e permisiva.

Cehia: Fumatul e permis in localuri, daca sunt semnalizate corespunzator.

Croatia: Teoretic, fumatul e permis in spatiile special amenajate din localuri. In practica, exista urmatoarea cutuma: fumatul e interzis in restaurante, dar permis in baruri si cluburi.

Danemarca: In localurile mai mari de 40 mp, fumatul e permis doar in saloane special amenajate in care nu se serveste mancare si bautura. In localurile mai mici, fumatul e permis fara restrictii, in functie de decizia proprietarului.

Elvetia: Fumatul e permis in saloane speciale sau, in unele cantoane, in localurile mai mici de 80mp.

Estonia: Fumatul e permis in saloanele amenajate pentru fumatori din baruri, cafenele, restaurante si cluburi.

Finlanda: Fumatul e permis in incaperi ventilate corespunzator, unde nu se serveste mancare si bautura.

Franta: Fumatul e permis in spatii ventilate, separate cu usi automate.

Germania: Exista legislatie diferita in functie de land, insa, in general, fumatul e permis in saloane amenajate pentru fumatori si in localuri in care nu se serveste mancare. Doar trei landuri interzic complet fumatul in localuri.

Grecia: Cu o populatie de peste 40% fumatori, Grecia are o legislatie stricta care interzice fumatul in localuri. Cu toate acestea, sanctiunile nu se aplica, iar fumatul e tolerat in continuare.

Irlanda: Fumatul e interzis in toate localurile.

Italia: Fumatul e permis, dar doar in saloane ventilate si separate cu usi automate.

Letonia: Fumatul e interzis, inclusiv pe propriul. Iar pe strada oricine ii poate cere, legal, unui fumator sa isi stinga tigara.

Norvegia: Fumatul e interzis in localuri.

Marea Britanie: In Anglia, fumatul e interzis, iar in Scotia e permis doar in localurile care sunt acoperite in proportie de sub 50%.

Olanda: Fumatul e interzis in localuri.

Polonia: Fumatul e permis in localurile mai mici si in saloanele separate din restaurantele mari.

Portugalia: Fumatul e permis in incaperi ventilate, in cazurile localurilor mari. In plus, proprietarul poate decide ca barul sau clubul sau sa fie unul exclusiv de fumatori.

Serbia: Fumatul nu e interzis.

Slovenia: Fumatul e interzis in general, dar exista si localuri in care sunt amenajate locuri speciale.

Spania: Fumatul e interzis in localuri.

Suedia: Fumatul e permis in incaperi speciale in care nu se serveste mancare sau bautura si care nu pot ocupa mai mult de 25% din suprafata localului.

Ungaria: Fumatul e permis doar in incaperi special amenajate."

Deci , daca consideri ca am dreptate , SEMNEAZA AICI si da mai departe!

 

  

   
   
   
   

 

ursache florin    Contacteaza autorul petitiei

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei