Sofran - Crocus sattivus, - o planta celebra pentru colorantul galben si pentru virtutile ei reintineritoare si incalzitoare. Se prepara in lapte fierbinte cu miere. Celalalt tip de sofran - Sofranul de India (Curcuma Longum), este planta din care se obtine pulberea Curcuma, unul dintre cele mai folosite condimente si tratamente in medicina Ayurveda. Este un tonic hepatic si un foarte important detoxifiant.
Ghimbirul - Zingimber Oficinallis, un condiment aromat ce se prepara uzual impreuna cu suc de lamaie si miere sau sare. Este capabil de o eliminare rapida a mucusului din corp, a durerilor de cap si prin proprietatile sale stimuleaza puternic digestia fara a irita deloc mucoasele digestive.
Haritachi - o componeta de baza a preparatelor Rasayana Kardamom - Elletaria kardamomum Gotu-Kola - salata denumita "hrana yoghinilor" in perioadele lungi de retragere si meditatie. Energizeaza centrul coronar din crestetul capului, amplifica memoria, atentia si concentrarea mentala.
Amalaki, amla sau agrisa indiana, este un tonic reintineritor, utilizat in foarte multe retete Rasayana.
Adauga comentariul tau