Rodia, fructul-minune pentru viitoarele mame
Dimensiune font:
* bogat şi vitamina C şi acid folic, fructul are o cantitate de trei ori mai mare de antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde
Aflate în plin sezon de coacere, rodiile sunt fructele perfecte pentru a ne asigura rezervele de antioxidanţi. Bogat şi vitamina C şi acid folic, fructul are o cantitate de trei ori mai mare de antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Consumul fructelor cu gust dulce-acrişor are efecte benefice în boala Alzheimer, în bolile de inimă şi în artrite. Fitoterapeuţii le recomandă femeilor însărcinate să consume cât mai mult suc de rodii. Antioxidanţii protejează creierul fătului de eventualele afecţiuni ce pot apărea din cauza proastei oxigenări intrauterine. Sucul are efecte foarte bune asupra fertilităţii şi în reglarea tensiunii arteriale. În plus, previne formarea plăcilor oxidate de colesterol care, în timp, duc la artrită şi ateroscleroză. Datorită fitosterolilor şi betacarotenului, sucul previne apariţia infarctului, a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale. Recomandarea specialiştilor este de a consuma zilnic un sfert de litru de suc măcar două luni. Rodia este foarte utilizată şi în tratamentele cosmetice. Prin conţinutul de aci elagic, combate apariţia radicalilor liberi şi ajută la depigmentarea petelor cauzate de arsuri solare. Sucul combate şi depunerile adipoase din zona abdomenului, dar şi bufeurilor de căldură ce însoţesc menopauza.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau