Rolul povestilor in educatia copiilor

default

Dimensiune font:

| 15-10-2012 18:34

„Sprijinirea familiilor si a vietii de familie face parte din politica Disney Junior-o destinatie de continuturi multi-platforma ce se adreseaza copiilor cu vârste între doi si sapte ani-si reprezinta un angajament care merge dincolo de ecrane”, ne explica Nancy Kanter, Senior Vice President, Original Programming, Disney Junior Worldwide.

 

 

 

„Televizorul poate fi un punct de plecare pentru alte activitati. Acesta este motivul pentru care noi cautam sa detronam ideea preconceputa conform careia filmul se termina atunci când stingi televizorul”, explica ea. „Scopul nostru este ca parintii si copiii care se uita la programele noastre sa stie ca au ramas cu ceva de la televizor si sa-si doreasca sa foloseasca ceea ce au învatat în viata lor reala.”

 

 

 

Un bun exemplu este programul Poeme alese, o initiativa Disney foarte apreciata, menita sa familiarizeze noua generatie de copii cu frumusetea poemelor.

 

 

 

Studii efectuate de curând pentru Disney Junior arata ca patru din cinci parinti considera ca poezia poate stimula imaginatia si dezvolta vocabularul copiilor. Dar problemele financiare din scoli si biblioteci, precum si ideea preconceputa a multor adulti cum ca poezia ar fi greoaie si, deci, inaccesibila lor, le-a atras atentia specialistilor în educatie asupra faptului ca placerea de a citi poezie si constientizarea beneficiilor acesteia aproape au disparut.

 

 

 

Kanter mai explica: „Profesorii ne-au marturisit ca presiunile la care sunt supusi  pentru a pune accentul pe abilitati academice si pe spontaneitate a însemnat mai putina atentie acordata creativitatii si artelor. Si reprezentantii editurilor ne-au declarat ca scolile nu mai cumpara atât de des carti de poezie pentru ca orele de lectura prevad din ce în ce mai putine opere în versuri.”

 

 

 

„Cu toate acestea, studiile au demonstrat ca vocabularul variat si sofisticat la care sunt expusi copiii are un impact direct asupra abilitatilor lor literare; si chiar daca un copil asculta poezii din care nu întelege toate cuvintele, impactul tot unul pozitiv este. În consecinta, am început sa cautam modalitati de a-i face pe copii sa intre în contact cu poezia.”

 

 

 

Iar rezultatul acestei cautari este Poemei alese, o serie de 12 scurt metraje în care actori celebri recita poezii pe fundalul unor secvente reprezentative din productii animate mult îndragite, cum ar fi Aladdin ori Frumoasa si Bestia. Iar folosirea imaginilor Disney ca o completare a poeziei le faciliteaza copiilor întelegerea fara sa fie nevoie ca ei sa cunoasca fiecare cuvânt din poezie.

 

Referindu-ne la crearea de povesti pentru copii, am dezvoltat pâna acum câteva instrumente digitale de povestire, pe care copiii le pot accesa pe site-ul Disney Junior SUA”, ne mai dezvaluie ea. „Dar sprijinul nostru pentru familii nu înseamna doar producerea de pachete informative ori ghiduri; la fel de importanta este si crearea de continuturi pentru micile ecrane care sa aiba teme si mesaje puternice si care sa fie suficient de relevante pentru a-si gasi ecou în viata de zi cu zi a publicului Disney Junior.”

 

 

 

Un exemplu este The Happy Hugglemonsters, cel mai recent serial de animatie generat pe calculator, care se adreseaza prescolarilor si care exploreaza emotiile copiilor si cum putem sa la facem fata printr-o serie de  întâmplari amuzante prin care trece o familie de monstri. Un alt exemplu este Doctorita Plusica, un nou serial de animatie care a fost creat cu scopul de a le diminua copiilor teama de a merge de doctor. Serialul are ca personaj principal o fetita de 6 ani care vindeca animale de plus si jucarii la clinica ei din spatele casei si care viseaza sa ajunga medic într-o buna zi.

 

 

 

Creat cu ajutorul grupului de consultanta Hollywood, Health & Society, care îi consiliaza pe scenaristi si pe producatori cum sa scrie despre diferite teme legate de sanatate într-un mod corect si autentic, Doctorita Plusica ofera în acelasi timp si sfaturi utile despre cum sa avem grija de noi si de cei din jurul nostru. Totul face parte din politica Disney: aceea de a folosi povestile pentru a crea legaturi afective între public si continuturi care îi face pe copii sa învete lucruri noi în timp ce se uita la televizor.

 

 

 

”Fiind si parinti, am alcatuit o lunga lista de aspecte care am dori sa fie abordate si apoi le-am dat-o scenaristilor nostri, pentru a o transforma într-o poveste amuzanta”, explica Kanter. „Nu vrem ca serialul sa fie o simpla însiruire de fraze de genul „Bea mai multa apa!” sau „Protectia solara e importanta”. Vrem sa le prezentam copiilor o poveste cu adevarat autentica.”

 

 

 

Doctorita Plusica a devenit tot mai popular dupa lansarea în Statele Unite, în martie 2012, devenind serialul prin cablu preferat al copiilor cu vârste între 2 si 5 ani si serialul pentru prescolari preferat de toti telespectatorii si de segmentul femei din grupa de vârsta 18-49 de ani. Poate ca cel mai mare merit de pâna acum al serialului este legat de impactul pe care acesta îl are dincolo de ecrane. Doctorita Plusica a primit foarte multe laude pentru ca are efect de catalizator atât prin dialogul familial pe care îl genereaza, despre importanta unei vieti sanatoase si a compasiunii, cât si prin personajul principal: Doctorita, fetita de origine afro-americana, de asemenea, mult laudata pentru ca reprezinta un model de urmat pentru copiii afro-americani.

 

 

 

”Atunci când micutii telespectatori se pot regasi în ceea ce vad la televizor si se pot transpune în acea lume, înseamna ca încep sa învete cu adevarat”, mai crede Kanter. „Este vorba despre lectii adevarate, care nu se termina atunci când opresti televizorul.”

 

 

 

Sfatulparintilor.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei