Rostopasca – tratamente naturiste rostopasca

default

Dimensiune font:

| 04-10-2012 13:24

Rostopasca – tratamente naturiste rostopasca

 

Denumire stiintifica rostopasca:

Chelidonium majus, fam. Papaveraceae

Denumire popular rostopasca:

ai de pădure, alândurişe, buruiană de cele sfinte, bureţi de sângine, galbenă, buruiană de negi, buruiană de pecingine, buruiană de tătarcă, buruiene sfinte, calce mare, chica maramgie, crucea voinicului, gălbinele, godie, hărmiaiu, hilindunea, iarba rândunicii, lăptiugă, mac sălbatec, măselariţă, negeloasă, oiască, paparună, plescăniţă, sălăţea, scalce mare, scânteiuţă, tătărcele.

Proprietati terapeutice rostopasca:

Toata planta

Intern:

-  vasodilatator coronarian

- antispastic biliar

-  actiune antitumorala

-  sedativ

- descongestiv hepatic

Extern:

-  anstispastic

-  trofic

Afectiuni care se trateaza cu rostopasca:

boli tratate cu rostopasca: tuberculoza pielii, afectiuni hepatobiliare, tumori, insuficienta cardiaca, anghina pectorala

 Atentionare rostopasca:

- rostopasca se foloseşte numai la recomandarea şi subcontrolul medicului

- rostopasca nu se supradozeaza deoarece provoaca intoxicatii

Tratamente naturiste rostopasca

- icter, hepatită virală A, B şi C, afecţiuni hepatobiliare (diskinezie biliară, calculoză biliară, atonie veziculară, colici biliare) – pulbere de rostopasca. Se administrează rostopsca în cure de minim o lună

- ciroză hepatică – pulbere de rostopasca. Se face o combinaţie cu pufuliţa cu flori mici şi anghinare.

- boli de splină, afecţiuni intestinale (spasme, inflamaţii, infecţii) – pulbere de rostopasca administrată în doze de câte 0,2 grame,de 4 ori pe zi. In afecţiunile splinei se asociază foarte bine cu salvia şi limba mielului

- tuse spasmodică, astm, catar bronşic – pulbere. Se poate asocia foarte bine cu isopul

-  gută, reumatism – pulbere rostopasca. Se asociază foarte bine cu plante depurative: ienupăr şi trei fraţi patati

- constipaţie atonă – pulbere rostopasca. Se asociază de obicei cu plante purgative şi laxative: volbură, cruşin, bace de soc

- febră intermitentă – pulbere de rostopasca

- angină pectorală (adjuvant), arterioscleroză cerebrală, ateroscleroză, valori crescute ale colesterolului – pulbere, doză unică de 2 vârfuri de cuţit, seara înainte de culcare

- isterie, insomnie, nelinişte – pulbere rostopasca, se combină foarte bine cu sunătoarea şi menta

- psoriazis, boli de piele persistente

- pulbere. Se va păstra concomitent un regim alimentar preponderent lacto-vegetarian, evitând ferm alcoolul, fumatul şi efortul fizic excesiv. Se va păstra de asemenea un bun tranzit intestinal, evitând ferm constipaţia.

- lipomatoză – pulbere. Pentru efectemaxime se foloseşte tot intern şi pulberea din anghinare

- inflamaţii cronice ale ochilor, ulceraţii cronice ale ochilor, blefarită, cheratită – comprese cu decoct de rostopasca combinat pe pleoape; se ţine jumătate de oră, după care se spală foarte bine. În perioada aplicării compreselor ochii nu se vor deschide.

- negi, bătături, cheratită – cataplasme sau aplicaţii de suc proaspăt.

- fibrom uterin – cataplasme cu rostopască puse pe zona abdominală inferioară. Tratamentul se face o dată la 2 zile. Poate fi completat cu spălaturi vaginale

- cancer de piele – cataplasme cu rostopasca pe locul afectat. Tratamentul este valabil şi pentru tumorile exteriorizate.

- infecţii cronicizate la nivelul pielii; ulcere vechi, atone, ale pielii – cataplasmă de rostopască şi tătăneasă în proporţii egale

- infecţii genitale cu papiloma, candida, trichomonas – spălaturi cu ceai de rostopasca concentrat dintr-o combinaţie în proporţii egale de rostopască, rădăcină de tătăneasă şi flori de muşeţel

Mod de preparare rostopasca – ceai de rostopasca:

Intern

– ceai de rostopasca – infuzie: ½ lingurita planta la 200 ml de apa clocotita; se ia o lingura la 3 ore, doza pentru o zi. In caz de dureri, se mai ia o doza a doua zi

Extern

– ceai de rostopasca -  infuzie: in tuberculoza pielii: se amesteca 30 g pulbere de rostopasca, 15 g lanolina si 15 g vaselina; se adauga 10 picaturi de acid fenic; se unge rana, iar pansamentul se mentine aplicat 3 zile; se continua pana la vindecare

- o jumătate de linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se va lua câte o lingură la 3 ore, fiind doza pentru o zi. In caz de dureri se mai ia o porţie a doua zi.

- se va pune o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se lasă de seara până dimineaţa. Se strecoară şi planta rămasă după strecurare se va pune în alte 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma în 24 ore în afecţiunile interne sau extern.

- peste 2 linguri de plantă mărunţită se va pune un litru de vin fierbinte. Se va lăsa pentru două zile după care se filtrează. Este foarte util în afecţiunile ficatului, splinei sau alte afecţiuni interne. Se poate lua 30-50 ml o dată, dar se poate lua de trei ori pe zi înainte de mesele principale.

- tinctură de rostopasca – din 50 g plantă mărunţită uscată sau proaspătă care se va pune la 250 ml alcool alimentar de 70°. Se va lăsa apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des, după care se strecoară. Doza 40 de picături o dată  şi se va putea lua de 3 ori pe zi, în diluţie cu puţină apă.

- în tuberculoza pielii: se amestecă 30 g pulbere fină de plantă după ce a fost cernută, 15 g lanolină şi 15 g vaselină; se adaugă 10 picături de acid fenic; se unge rana, iar pansamentul se va menţine timp de 2-3 zile. Se va schimba apoi şi se continuă aşa până la vindecarea deplină.

- praf de plantă aplicat direct pe răni şi obţinut din plantă uscată şi măcinată cu râşniţa de cafea.

- suc de rostopască obţinut din planta proaspătă se va aplica pe negi şi pe veruci sau în cazurile în care se doreşte dispariţia părului de prisos, de mai multe ori pe zi, până la vindecare.

- planta proaspătă se spală, se trece prin maşina de carne (sau mai bine se mărunţeşte cu mixerul cine are), apoi se va pune între două bucăţele de pânză şi se aplică local extern pentru o oră, după care se spală cu apă caldă.

- 2 linguriţe de rostopasca se vor pune în 3 litri de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se filtrează. Se va folosi la spălarea pe cap în cazul alopeciei sau contra mătreţii.

Rostopasca in traditia populara

Sucul lăptos al plantei era un leac obişnuit contra negilor, punându-se de mai multe ori pe ei. În multe părţi frunzele sau telul cu care se frecau negii se arunca în locul de unde se luau. Cei care aveau pecingine se ungeau mai întâi cu sucul plantei ori o spălau mai întâi cu zeamă călduţă de rostopască, iar după acea puneau frunza pe ea. Se mai făcea cu planta spălături pe cap contra mătreţii. Latexul se mai punea pe bube dulci.

În multe părţi se făceau cu el pansamente la umflături şi scăldători contra durerilor de picioare. Se mai fierbea planta şi se punea cu mălai la umflături şi în comprese la ochi, pentru albeaţă.

Pentru panariţiu şi beşică se luau frunzele şi se aplicau pe ele, ori se spălau cu decoct, însă numai când nu era deschis, în răni.

Deşi veninoasă, dozată cu grijă, a avut variate întrebuinţări interne. În multe părţi, ceaiul din tulpini florifere sau planta plămădită în rachiu se lua contra gălbinării.

Ceaiul se dădea în boli de ficat şi rinichi. Plămădită în rachiu se mai lua contra frigurilor şi vătămăturii.

În Banat, se fierbea şi cu alte plante se lua contra tusei grele, dimineaţa şi seara. În Bucovina, decoctul se lua la inflamaţia splinei, căpătată de cei care boleau mult de friguri; se făceau băi din mai multe viţe de rostopască cu rădăcină cu tot. După ce fierbea se turna într-un vas mare, se punea bolnavul în baie, când era numai călduţă, cu picioarele până la gleznă, sub tălpi îi puneau tuleiele şi frunzele fierte, iar o parte o puneau pe un ştergar şi îl legau la pântece cu ele. În baie rămânea cam un sfert de oră, apoi ieşea afară, se învelea bine şi stătea învelit până transpira bine. Băile se repetau până se vindeca.

Tulpinile florifere, se mai foloseau, fierte în lapte cu pătrunjel de câmp, contra blenoragiei.

În unele părţi ale Moldovei se punea în apa cu care se spălau pe cap. Se mai folosea contra muşcăturilor de şarpe şi de insecte.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, mogul media, a fost găsit MORT - FOTO
12/08/2020 16:50

Sumner Redstone, mogul media si miliardar, cu o avere estimată la 3 miliarde de dolari, al cărui imperiu include CBS si Viacom, a murit la 97 de ani, anuntă CNBC. Redstone, care s-a lăudat adesea că va tr ...

Există 2.723 cabinete medicale cu 1.653 medici şi 3.036 asistenţi, iar la acestea sunt arondate 2.770 unităţi de învăţământ, potrivit unui raport
12/08/2020 14:39

Raportul depus de premierul Ludovic Orban la Parlament privind măsurile care vor fi intreprinse pentru organizarea alegerilor locale din 27 septembrie şi a deschiderii şcolilor pe 14 septembrie şi obţinut ...

Coronavirus Romania. Un nou record: 1.415 cazuri noi si 43 de decese, in 24 de ore. 485 de pacienti sunt internati la Terapie Intensiva
12/08/2020 14:31

 1.415 de cazuri noi si 43 de decese au fost inregistrate in 24 de ore, conform datelor transmise de autoritati, miercuri 12 august 2020. De asemenea, 485 de pacienti sunt internati la Terapie Intesiv ...

Situație HALUCINANTĂ - DSP a încurcat testele pentru doi medici: erau pozitivi, dar au primit rezultatele testelor vechi
12/08/2020 12:01

O situatie absolut halucinantă s-a petrecut la Spitalul Judetean Brasov. Angajatii DSP au incurcat testele pentru doi medici si le-au trimis pe cele vechi, care iesiseră negative. Unul dintre medici, care luc ...

Doliu în BOR. Preotul Alexandru Argatu, mort într-un accident de circulație
12/08/2020 08:16

Preotul Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu. si-a pierdut viata, marti, intr-un accident petrecut in judetul Bacău. Autoturismul a lovit un stalp, după care s-a răsturnat pe cupolă lan ...

Caz șocant în Maramureş - O femeie a fost înjunghiată pe stradă în localitatea Lăpuşul Românesc
11/08/2020 17:48

O femeie de 41 de ani a fost injunghiată pe stradă in localitatea Lăpuşul Romanesc in timp ce se deplasa de la locul de muncă spre casă, victima fiind in stare gravă, a informat, marţi, purtătorul de c ...

Un bebeluș de o lună a fost rănit într-un accident rutier care a avut loc în Sibiu: A fost transportat la spital
11/08/2020 17:39

Un bebelus de o lună a fost rănit marti intr-un accident rutier care a avut loc in orasul Sibiu, potrivit Politiei din judet. Politistii arată că un sofer in varstă de 29 de ani, in timp ce conducea o mas ...

Vladimir Putin face marele anunț: Rusia a creat primul vaccin pentru coronavirus. Fiica mea a fost vaccinată
11/08/2020 14:15

Rusia a dezvoltat "primul" vaccin contra coronavirusului, a afirmat, marţi, preşedintele rus Vladimir Putin, intr-o videoconferinţă cu membrii Guvernului, retransmisă la televiziune, notează AFP ...

Ion Iliescu devastat de vestea morții lui Oliviu Gherman: 'Am pierdut un prieten și un camarad'
11/08/2020 14:11

Am pierdut un prieten si un camarad in efortul nostru de reconstructie democratică a Romaniei, pentru afirmarea stangii moderne intr-o tară care se confruntă si acum cu sărăcia si cu inechitătile economic ...

OFICIAL - Scade numărul testelor prelucrate: aproape 8000, efectuate la cerere
11/08/2020 13:24

Pană la această dată, la nivel national, au fost prelucrate 1.404.845 de teste. Dintre acestea 19.491 au fost efectuate in ultimele 24 de ore, 11.595 in baza definitiei de caz si a protocolului medical, iar ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!