Scăpa de durerea de dinți, atunci când nu poți merge la medic: opt moduri dovedite

durere-dinti

Dimensiune font:

| 30-01-2023 08:41

 Există însă zeci de remedii simple care pot atenua oarecum durerea de dinți. Cauzele durerii de dinți, în timpul nopții, sunt multiple: din cauza cariilor, a bolilor de gingii sau a infecției sinusurilor. Nu este posibil să elimini factorul provocator fără ajutorul unui specialist și trebuie să reziști până dimineața.

 

După cum știi, toate senzațiile de durere sunt agravate în timpul nopții, iar durerea de dinți nu face excepție. Cea mai frecventă cauză sunt cariile dentare sau boala gingiilor. Există și motive care nu au legătură directă cu starea dinților. De exemplu, o infecție a sinusurilor poate pune presiune asupra maxilarului și poate provoca durere. Acest lucru se întâmplă destul de des, mai ales când stai întins. Stresul și scrâșnitul dinților sunt alți posibili factori declanșatori ai acestei afecțiuni neplăcute. Dar,din fericire, există mai multe moduri de a calma temporar durerea.

 

1. Analgezice. Pastilele sunt capabile să reducă durerea  uşoară sau moderată. Nu uita să citești cu atenție instrucțiunile pentru medicament și să nu depășești doza. Poți folosi unguente și creme anestezice locale. Sunt la fel de eficiente în reducerea durerii. Adesea, ingredientul lor principal este benzocaina, care nu este potrivită pentru copiii mici. Astfel de analgezice amorțesc locul aplicării și, prin urmare, durerea este atenuată.

2. Comprese reci. O compresă rece poate ameliora o durere de dinți. Pune o pungă de gheață pe partea afectată a feței. Sub influența temperaturilor scăzute, vasele de sânge se îngustează și procesele inflamatorii încetinesc. În plus, răcirea oferă un fel de anestezie.

Pungă de gheață  trebuie ce, înfășurată, mai întâi, într-un prosop, apoi aplicată pe față timp de 15-20 de minute la fiecare două ore.

3. O pernă suplimentară. Dacă dormi pe o suprafață destul de plană, fluxul de sânge  poate provoca mai multă durere și inflamații. Pentru a atenua durerea, trebuie să iei o pernă suplimentară pentru a ridica ușor partea superioară a corpului.

4. O soluție salină. Cel mai tradițional remediu casnic pentru durerea de dinți este o simplă clătire cu a gurii cu apă sărată. Soluția de sodiu este un „medicament” antibacterian natural, deci poate reduce inflamația și proteja dinții deteriorați de infecții. Gargara cu apă sărată ajută și la îndepărtarea oricăror particule de alimente blocate în dinți, care provoacă disconfort.

5. Frunze proaspete de varză. Parodontita este o infecție gravă a gingiilor, care apare din cauza igienei orale deficitare. Poate provoca probleme precum dureri și sângerări ale gingiilor, dar și slăbirea dinților. Varza conține anumite enzime care au un efect decongestionant, este eficient în afecțiunile gingiilor. Cel mai bine este să le folosești proaspete, așezându-le pe o cârpă umedă de in. Ține o astfel de compresă pe obrazul dureros. În jumătate de oră durarea va fi ameliorată.

6. Ceaiuri din plante. Apa de gură cu mentă poate ameliora temporar o durere de dinți. Menta conține compuși antibacterieni și antioxidanți. Mentolul, ingredientul activ din plantă, este capabil să ofere un ușor efect de răcire pe zonele sensibile.

Poți folosi și ceai de mușețel. Prepară băutura, lasă-o să se răcească la o temperatură ușor caldă, apoi clătește gura de mai multe ori. Mușețelul are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și analgezice. Nu mai puțin eficiente, în acest sens, sunt valeriana, sunătoarea și lămâia.

7. Usturoi. Efectul antibacterian al usturoiului ucide bacteriile din gură. Usturoiul este folosit pentru ameliorarea pe termen scurt a durerii de dinți. Alicina, compusul său principal, are un efect antibacterian puternic. Pentru a calma durerea, mestecă un cățel de usturoi și ține pulpa aproape de dintele dureros.

8. Uleiuri esențiale. Uleiurile de cuișoare și arbore de ceai au proprietăți dezinfectante și antiseptice și reduc inflamația bacteriană din gură. Pentru ameliorarea durerii, aplică câteva picături de ulei esențial pe dintele dureros sau adăugă-le în apă și clătește gura cu soluția rezultată.

Articolul are doar scop informativ. Dacă ai o durere de dinți severă, mergi la medicul dentist pentru a elimina factorul care o provoacă.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:37

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
600 de copaci au prins viață astăzi pe platforma Antibiotice
31/03/2023 15:40

 Astăzi, 31 martie,150 de angajati ai Antibiotice au plantat 600 de artari si paltini in zona de vest a platformei industriale a companiei. Copacii au fost plantati in cadrul celei de a patra actiuni a pr ...

Salata de păpădie reglează glicemia
31/03/2023 14:50

  Păpădia este o plantă care are calităţi diuretice şi tonice. Cea mai cunoscută formă de administrare, infuzia, are o serie de indicaţii terapeutice, insă fomele in care putem beneficia de pr ...

Cât de mult influențează halatele medicale calitatea serviciilor în sistemul sanitar
31/03/2023 14:01

Pentru a putea oferi servicii sigure si de incredere in institutiile medicale in care activează, personalul medical si auxiliar trebuie să se preocupe ca uniforma pe care o poartă să fie de calitate superio ...

Consumul de ardei iute ar putea prelungi viața
30/03/2023 18:44

Capsaicina, valoroasa substantă conţinută de ardeiul iute, reglează fluxul sanguin şi are proprietăţi antimicrobiene, contribuie la prevenirea cancerului, atacurilor de cord şi a comoţiilor cerebrale s ...

Orezul brun ajută la scăderea colesterolului
30/03/2023 17:05

Considerat că face parte din categoria cerealelor integrale, orezul brun este mai putin procesat decat orezul alb, căruia i-au fost indepărtate cojile, tăratele si germenii. Orezului brun i se indepărte ...

 Uleiul de lavandă, ajutor în afecțiunile dermatologice
30/03/2023 16:08

Supranumită si regina plantelor medicinale, lavanda a fost deschizătoare de drum si in ceea ce priveste aroma terapia. Din varfurile inflorite ale levănticii se extrage, prin distilare, pretiosul ulei esenti ...

Iaşi - 62 de locuri disponibile la Rezidențiat
30/03/2023 12:00

Anul trecut, la examenul de rezidentiat din luna noiembrie au rămas neocupate 628 de locuri si posturi, 62 dintre acestea fiind disponibile la Iasi. Un nou concurs de rezidentiat va avea loc in data de 14 mai, ...

Ce este AUTOFAGIA și cum ne ajută la sănătate
29/03/2023 15:30

Dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist, a transmit următorul mesaj: „Termenul deinseamnă a se manca pe sine insusi si se referă la procesele prin care corpul nostru se debarasează de toxine, celule bol ...

Cireșele, ajutor pentru bolnavii de gută
29/03/2023 09:40

Diuretic şi laxative, energizante şi pline de fibre, cireşele sunt desertul ideal pentru copii, dar şi pentru cei care suferă de reumatism, artrită, constipaţie şi celor cu probleme digestive. Acest ...

Beneficiile roșcovelor în diabet
28/03/2023 10:45

Roscovul (sau carobul) este un arbore ornamental, dar cu fructe comestibile. Aceastea cresc in forma de pastai si sunt supranumite si painea Sfantului Ioan. Roscovele sunt cunoscute inca din cele mai vechi t ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei