Seminţele de chia sporesc energia organismului
Dimensiune font:
Sunt uşor de digerat, dacă sunt pregătite în mod corespunzător, şi reprezintă un ingredient ce poate fi adăugat cu uşurinţă în diverse reţete. Este vorba despre seminţele de chia, nişte cereale integrale, crescute organic şi care nu au gluten. Sunt foarte bogate în antioxidanţi. Un alt domeniu în care seminţele de chia sunt recunoscute este valoarea mare de antioxidanţi, care protejează grăsimile sensibile din seminţe. Cel mai important lucru este că antioxidanţii luptă împotriva producţiei de radicali liberi, ce pot deteriora moleculele din celule şi contribuie la îmbătrânire, precum şi la alte boli, inclusiv cancer. Carbohidraţii din seminţele de chia conţin fibre, care nu măresc cantitatea de zahăr din sânge şi nu au nevoie de insulină pentru a fi eliminate. Sunt bogate în proteine de calitate şi sunt de ajutor în curele de slăbire. Pot îmbunătăţi performanţa fizică la fel de mult ca o băutura folosită de sportivi. Chia ajută sportivii să fie hidrataţi pentru diferite evenimente de anduranţă, crescând aportul de substanţe nutritive şi reducând aportul de zahăr din organism. Înainte de a fi consumate, seminţele trebuie să fie înmuiate (în apă, în lapte etc) sau pisate. Seminţele de chia sunt bogate în nutrienţi ce ajută la stimularea energiei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau