SUSANU CLINIC IASI Chirurgie Plastică şi Reconstructivă - Mărirea buzelor cu acid hialuronic/cu grăsime proprie

logo susanu

Dimensiune font:

| 13-01-2019 11:00

 

Mărirea buzelor este o intervenţie estetică care măreşte volumul buzelor cu ajutorul acidului hyaluronic sau a transferului de grăsime. Aceasta este soluţia perfectă pentru femeile cu buze subţiri în mod natural, sau cele ale căror buze s-au subţiat din cauza vârstei.


  Deşi fiecare dintre noi este conştient de forma şi mărimea buzelor sale, totuşi acestea trebuie apreciate în raport cu celelalte elemente anatomice ale feţei. Există în acest sens o multitudine de modalităţi şi reguli care sunt folosite de către chirurgii plasticieni în procedurile de reconstrucţie / remodelare a buzelor. De exemplu, este bine cunoscută regula lui 5, prin care faţa se împarte în 5 coloane egale între ele în lăţime şi cu distanţa dintre unghiul intern şi extern al ochilor. Această distanţă trebuie să fie egală cu lăţimea buzelor în repaus. O altă regulă, care se referă la raportul dintre buze, ne arată că buza de sus trebuie să fie în medie 0,8 din buza de jos şi situată un pic anterior faţă de acesta din urmă. De asemenea, buza de sus în totalitate (roşul buzei şi albul buzei) trebuie să fie 0,5 din buza de jos (măsurată similar). Acestea sunt doar câteva dintre regulile care se folosesc în chirurgia reconstructivă a buzelor şi implicit în procedeele de mărire de buze. Bine înţeles, un rol major în definirea formei şi volumului îl are percepţia proprie, a pacientei, în ceea ce priveşte forma ideală pentru buzele sale, chirurgului plastician revenindu-i menirea de a aduce cât mai aproape de ideal acest deziderat.


  Deşi în principiu este o procedură simplă, augmentarea de buze necesită o perfectă comunicare între pacient şi medic, pentru a putea transmite, respectiv înţelege pe deplin ceea ce se doreşte şi ceea ce se poate obţine.
În procedura de augmentare / reconturare de buze, pacientul şi medicul au la îndemână o gamă foarte largă de procedee şi produse, fiecare dintre ele având avantajele şi dezavantajele sale. În general medicul va prezenta opţiunile de tratament, în funcţie de fiecare pacient în parte, rămânând la latitudinea acestuia să decidă care metodă / produs îl preferă.


   În principal se pot folosi ţesuturi autoloage (recoltate de la pacient) sau produşi de sinteză (filere) permanente sau resorbabile. Dintre ţesuturile autoloage, cel mai frecvent se foloseşte grefa de ţesut adipos (sau lipocolagenul autolog). Ţesutul adipos se recoltează cu o canulă fină, în general de la nivelul ombilicului. În general, odată cu mărirea buzelor se realizează şi rejuvenarea regiunii periorale şi a şanţurilor nazogeniene, o cantitate de 7-8 ml de ţesut adipos fiind de regulă suficientă. După separarea de ser, sânge etc., ţesutul adipos se injectează la nivelul roşului buzelor, pentru a le restabili volumul şi forma dorită. Imediat după tratament apare un edem important al întregii regiuni periorale (acesta fiind unul din dezavantajele majore ale procedurii), dar care cedează la 3-5 zile de la tratament. Ţesutul adipos, odată injectat corect la nivelul buzelor, îşi va păstra volumul şi forma atâta vreme cât pacienta nu va prezenta variaţii importante în greutate. Faptul că augmentarea volumului buzelor se face folosind ţesut propriu organismului reprezintă un avantaj major şi imbatabil al folosirii grefei de grăsime. Procedura se poate repeta la 2-3 luni până la atingerea unui volum şi forma ideale, care să conferă feţei un aspect armonios.


   Dintre produşii de sinteză cei mai populari sunt filerii de acid hialuronic. Pe lângă aceştia se pot folosi: acidul polilactic, colagenul de sinteză, hidroxiapatita, polimetilmetacrilatul etc., însă aceştia sunt mai puţin populari.
Acidul hialuronic reprezintă un compus care se găseşte în mod natural în organismul nostru şi reducerea sa odată cu vârsta de la nivelul dermului determină aspectul de îmbătrânire a pielii. În funcţie de gradul de polimerizare, particulele de acid hialuronic pot avea dimensiuni variabile, cu rată variabilă de resorbţie (cu cât particula este mai mare, cu atât aceasta are duritate mai mare şi se resoarbe mai greu). În general, fiecare producător de acid hialuronic prezintă o gamă variată de produse, cele pentru augmentarea buzelor fiind dedicate.
Procedura de augmentare a buzelor cu acid hialuronic, deşi mult mai simplă decât cea în care se foloseşte grăsime proprie, se realizează în condiţii de anestezie locoregională. Practic, fiecare nerv infraorbital şi mentonier este blocat cu 0,5-1 ml de anestezic.
Procedura se începe de regulă cu restabilirea conturului şi proiecţiei buzelor, după care se definesc forma şi volumul acestora. Eventualele asimetrii existente se vor atenua / anula astfel încât la sfârşitul procedurii buzele să fie perfect simetrice, fără depozite evidente de acid hialuronic (formare de „gâlme” sub piele), cu contur ferm, având forma şi dimensiunile optime pentru trăsăturile pacientei.


   Este recomandat ca înaintea tratamentului cu o zi pacientul să urmeze un scurt tratament cu un antiherpetic (de exemplu aciclovir). După tratament se recomandă 1-2 doze de paracetamol la 8 ore interval, precum şi evitarea traumatizării buzelor, a râsului etc. pentru 2-3 zile. Uneori pot apărea echimoze la nivelul punctelor de injectare, dar de regulă acestea sunt perfect camuflabile cu ruj şi dispar în 3-5 zile.
În general, folosind produşi speciali pentru buze efectul se menţine între 8 şi 10 luni, în funcţie şi de cantitatea de filer folosită.


   În cazul pacientelor care îşi doresc o creşte importantă a buzelor faţă de volumul iniţial, este preferabil ca aceasta să se realizeze progresiv, în 2-3 injectări succesive, la 3-4 săptămâni interval. În acest fel se obţine un aspect natural, elegant al buzelor.


Susanu Clinic – Chirurgie Plastică, Estetică şi Reconstructivă
A: Exclusive Residence, Bloc A7, Parter, Strada Petre Andrei, Ia şi 700495, România
T: 0730 787268, 073 SUSANU, E: office@susanuclinic.ro, W: www.susanuclinic.ro


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei