Țările asiatice, îngenuncheate de COVID

_118245941_tv067026557

Dimensiune font:

| 10-05-2021 08:30

Pe măsură ce India se afundă în catastrofa provocată de coronavirus, un nou val de infecții cuprinde cu repeziciune tot mai multe țări din Asia de Sud și de Sud-Est, unele dintre ele - destinații turistice consacrate - confruntându-se cu cele mai rele situații de la începutul pandemiei, relatează CNN. OMS a anunțat că în India se înregistrează aproape jumătate din numărul total de noi îmbolnăviri și un sfert din decesele raportate în decurs de o săptămână la nivel mondial.

Însă cazurile au crescut accelerat și în țările din jurul Indiei, începând cu Nepal, în nord, până în Sri Lanka și Maldive, în sud.

Iar acum deja nu mai este vorba doar de vecinii Indiei. Boala se răspândește și mai departe în Asia de Sud-Est, cazurile crescând semnificativ în Thailanda, Cambodgia și Indonezia, unde este o presiune enormă pe sistemul medical. Unele dintre aceste țări deja au cerut asistență internațională.

OMS spune că în Asia de Sud-Est au fost raportate în decurs de o săptămână 2,7 milioane de cazuri noi și 25.000 de decese, ceea ce reprezintă o creștere de 19 la sută, respectiv 48 la sută în raport cu săptămâna precedentă.

Sri Lanka. Anul Nou cu relaxări premature

Sri Lanka a început să înregistreze o creștere a numărului de cazuri de pe la mijlocul lunii aprilie, iar infecțiile au depășit în scurt timp vârful înregistrat în februarie, în precedentul val al pandemiei. Sâmbătă, au fost 1.896 de cazuri noi, adică de cinci ori mai multe decât la începutul lunii aprilie.

Ministrul sănătății din această țară spune că aglomerațiile prilejuite de Noul An - pe care insula stat îl marchează la 13 și 14 aprilie - au provocat noul val pandemic, în condițiile în care oamenii au ieșit în număr mare afară, pe străzi, ca să celebreze și să facă cumpărături. Înainte de acest eveniment, autoritățile erau încrezătoare că au pandemia sub control și chiar i-au încurajat pe oameni să petreacă, dar ținând seama de recomandările sanitare din pandemie.

Maldive, refugiu pentru indienii bogați

Maldive, celălalt vecin al Indiei, a anunțat marți un bilanț record de 601 cazuri noi de COVID-19. Cu o economie care depinde în mare măsură de turism, arhipelagul din Oceanul Indian se redeschisese încă din iulie anul trecut, după trei luni de lockdown, fiind prima țară care a primit turiști străini în plină pandemie.

Cum ceilalți vecini ai Indiei s-au grăbit să-și închidă granițele și să impună interdicții de călătorie, resorturile din Maldive încă primesc starurile de la Bollywood și alți indieni bogați care vor să scape de criza de acasă. Anul acesta, India a devenit cea mai mare sursă de turiști pentru Maldive. Din ianuarie până în martie, aproape 70.000 de indieni au venit în Maldive, dublu față de întreg anul 2020.

Ca să ademenească și mai mulți turiști, luna trecută autoritățile din Maldive au anunțat că le oferă un bonus: vaccinare, însă numai după ce toți rezidenții arhipelagului își vor încheia schema de imunizare. Deocamdată, numai 21 la sută din populația de 530.000 de locuitori a primit ambele doze de vaccin.

Nepal, o Indie în oglindă

În Nepal, situația începe să semene din ce în ce mai mult cu criza din India: infecții care cresc accelerat, spitale copleșite, solicitări de ajutor internațional. Țara a ajuns acum la o rată de 20 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, cam cât înregistra India în urmă cu două săptămâni. Weekendul trecut, rata de pozitivare a testelor ajunsese la 44 la sută.

Însă Nepalul are mai puțini doctori pe cap de locuitor decât India și o rată de vaccinare mai slabă decât vecinul din sud.

Deși Nepalul și-a închis granițele și a impus carantina în regiunile cele mai afectate - inclusiv Kathmandu - unii spun că răspândirea virusului nu va putea fi oprită în capitală și nici măcar în tabăra de la baza muntelui Everest.

Thailanda. Spitalele au rămas fără paturi

Deși a fost prima țară care a raportat un caz de COVID-19 în afara Chinei, în ianuarie anul trecut, Thailanda a reușit să mențină un număr scăzut al infecțiilor în 2020, grație măsurilor de izolare, aplicate cu succes. Anul acesta, lucrurile stau altfel și provocarea e mai mare.

După ce a pus domolit un al doilea val care începuse în decembrie, Thailanda se confruntă acum cu un al treilea val ce a adus numărul de noi îmbolnăviri și de decese la un nivel fără precedent. Dacă Thailanda înregistrase până la sfârșitul lui martie 28.863 de cazuri, în cinci săptămâni numărul îmbolnăvirilor aproape s-a triplat și a trecut de 76.000. Vineri, a înregistrat 1.911 cazuri noi.

Cambodgia. Încuiați în casă, fără alimente

Cazurile au început să se înmulțească și în Cambodgia, țară care, până în februarie, avea una dintre cele mici rate de infectare din lume și nu înregistrase niciun deces.

Dar în februarie, lucrurile au luat-o razna. De la aproape zero cazuri pe zi s-a ajuns la sute. La sfârșitul lunii februarie, erau 500 de cazuri, iar acum s-a ajuns la peste 18.000 de îmbolnăviri și 114 decese. Sistemul medical și-așa fragil al țării este greu încercat. La începutul lunii aprilie, autoritățile au decis că pacienții cu simptome ușoare vor fi tratați acasă, iar la 11 aprilie OMS avertiza că această țară este „în pragul unei tragedii naționale”. Sistemul medical riscă să fie copleșit, iar consecințele ar fi dezastruoase.

Indonezia. Nu circulă nimic de Ramadan

La începutul acestei săptămâni, Indonezia a confirmat două cazuri de infecție cu varianta extrem de contagioasă B.1.617, care a fost identificată prima dată în India. Săptămâna trecută, în această țară cu 270 de milioane de locuitori au fost în medie 5.000 de cazuri de îmbolnăviri zilnic.

Autoritățile sunt îngrijorate de impactul sărbătorii Mudik, când zeci de milioane de persoane călătoresc în locurile natale pentru a-și vedea familiile și pentru a celebra Eid al-Fitr, sfârșitul Ramadanului. Pentru a opri răspândirea virusului cu ocazia sărbătorilor, guvernul a interzis toate călătoriile interne din 6 până în 17 mai. Interdicția privește atât deplasările cu mijloace publice, cât și private. Practic, nu au voie să fie folosite automobilele, motocicletele, autobuzele, trenurile, feriboturile, ambarcațiunile și avioanele.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr.120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 24.06.2021, 01.07.2021, 08.07.2021, respectiv 15.07.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31, et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobile, proprietatea debitoarei: BUNURI IMOBILE, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA), Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 96,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, nr. cad. 77045,CF nr. 77045 a Mun. Brăila și Construcția C1-grup social, nr. cad. 77045-C1, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, Sc la sol=93,00 mp și Sc desf=279,00 mp, cu regim de înălțime S+P+1E; 19.279,60. Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, s ituată în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, CF nr.72141 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 580,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, nr.cad.3362, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Construcția C1-spațiu producție și sediu, nr.cad.3362-C1, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=367,89 mp și Sc desf=735,78 mp, cu regim de înălțime P+1E,Construcția C2-centrală electrică, nr.cad.3362-C2, CF nr.72141a Mun. Brăila, Sc la sol=13,99 mp, cu regim de înălțime P și Construcția C3-atelier, nr.cad.3362-C3, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=36,67 mp, cu regim de înălțime P. 43.048,00. Proprietate imobiliară, teren și construcții cu destinație nerezidențială, situată în Localitatea Eforie Sud, Str. Eternității nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 950,00 mp din acte (972,00 mp măsurat), amplasat în Loc.Eforie Sud, Str. Eternității, nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, nr.cad.102530, Construcția C1(construcție fără acte)-locuință, nr.cad.102530-C1, Sc=123,00 mp, Construcția C2(construcție fără acte)-magazie, nr.cad.102530-C2, Sc=8,00 mp, Construcția C3(construcție fără acte)-spații cazare, nr.cad.102530-C3,Sc=32,00 mp, Construcția C4-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4, Sc=43,00 mp, Construcția C5-umbrar, nr.cad.102530-C5, Sc=26,00 mp, Construcția C6-grup sanitar, nr.cad.102530-C4, Sc=10,00 mp; Construcția C7-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4,Sc=6,00 mp, Construcția C8-spații de cazare, nr.cad.102530-C8, Sc=90,00 mp, Construcția C9-magazie, nr.cad.102530-C9, Sc=5,00 mp, Construcția C10-spațiu comercial și locuință, nr. cad.102530-C10, Sc=57,00 mp și Construcția C11(construcție fără acte)-spații de cazare, nr.cad.102530-C11, Sc=58,00 mp. 79.807,60. Prețurile nu includ TVA, urmând a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2),l it.F, din Codul Fiscal,în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON,TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON,deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini,urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail :vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activelor imobile este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, mail: vanzari@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
Angela Merkel a făcut rapelul cu vaccin Moderna. Prima doză administrată a fost de la AstraZeneca
22/06/2021 20:51

Cancelarul german Angela Merkel a primit o a doua doză de vaccin anti-COVID de la Moderna după o primă doză de la AstraZeneca, a anunţat marţi cancelaria. Cancelarul in varstă de 66 de ani a primit prim ...

Varianta Delta a coronavirusului avansează şi în Irlanda, cu 20% din noile infectări
22/06/2021 15:30

 Varianta indiană a coronavirsului (varianta Delta) este responsabilă pentru circa 20% dintre noile cazuri de COVID-19 detectate in ultima săptămană in Irlanda, o creştere considerată ingrijorătoar ...

Murul te scapă de afectiunile dermatologice, afte, amigdalite
22/06/2021 14:00

Murul este un arbust din familia Rosaceae, intalnit in Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si America de Nord. In Romania creste la marginea padurilor, in poieni, in lunci si de-alungul apelor curgatoa ...

 Amaranthul, ajutor în boala varicoasă
22/06/2021 13:25

Amaranthul este o plantă ale cărei frunze si seminte sunt consumate in special in tările din America de Sud. Ingredient important in dieta aztecilor, amarantul nu este folosit numai pe post de ingredient a ...

OFICIAL - 41 de cazuri noi de Covid-19. Sunt raportate 70 de decese aferente anului 2020
22/06/2021 13:25

Pană astăzi, 22 iunie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 1.080.323 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). ADVERTISING   1.045.303 pacienti au fost declarati ...

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte îi ameninţă cu închisoarea pe
22/06/2021 11:50

 Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte amenintă că ii va incarcera pe filipinezii care refuză să se vaccineze impotriva COVID-19, intr-un moment in care guvernul de la Manila incearcă să intensific ...

India vaccinează cu 8 milioane de doze într-o zi
22/06/2021 09:37

Noua campanie de vaccinare a Indiei, desfăsurată in urma unei schimbări legislative, a inoculat cu 8 milioane de doze intr-o singură zi. India a lansat o nouă campanie de vaccinare, in cadrul căreia a ...

   Alexandru Rafila, anunț alarmant despre gripă. Va fi JALE
21/06/2021 14:09

  Profesorul Alexandru Rafila a atras atentia in cadrul unui interviu oferit recent că vaccinarea gripală va fi utilă in contextul in care imunitatea in randul oamenilor faţă de infecţia gripală ...

Yoga, o sursă de forţă interioară pentru oameni în timpul pandemiei de COVID-19
21/06/2021 13:30

Yoga a devenit o sursă de forţă interioară pentru oameni in timpul pandemiei de COVID-19, a declarat luni premierul indian Narendra Modi in timpul unei alocuţiuni online cu ocazia Zilei Internaţionale a Y ...

Românii care merg în Spania nu mai au nevoie de certificat de vaccinare sau test
21/06/2021 10:10

Romanii care merg in Spania cu avionul numai trebuie să prezinte, incepand de luni, certificat care atestă vaccinarea completă impotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei