Terapie pentru eliminarea pietrelor de la fiere şi ficat
Dimensiune font:
Cea mai la îndemână şi eficientă terapie pentru eliminarea aşa-ziselor pietre formate la vezica biliară şi ficat este cura cu ulei de măsline.
În prima zi se ia masa de prânz, după care nu se mai mănâncă nimic. Abia înainte de culcare se consumă un amestec de 100 g de ulei de măsline amestecat cu 100 ml de suc proaspăt de lămâie, după care pacientul se va aşeza culcat, pe partea dreaptă, până într-o jumătate de oră.
A doua zi, dimineaţa, se face clismă, iar în timpul zilei se bea numai apă fiartă cu suc de lămâie şi puţin îndulcită cu miere de albine, iar seara se va face din nou o clismă.
A treia zi, dimineaţa, se face iarăşi clismă, iar în timpul zilei se vor consuma legume fierte şi fructe. După una dintre clisme vor apărea şi pietrele. Dacă însă nu apar, atunci cura se va repeta peste cinci zile. Procedura se mai repetă o dată peste două săptămâni.
Eliminarea pietrelor de la fiere se poate obţine şi cu ceai de pătrunjel: un kilogram de rădăcină se fierbe în doi litri de apă până scade la un litru. Se beau 150 ml dimineaţa şi seara, pe nemâncate, apoi se stă culcat pe partea dreaptă timp de 20 de minute. Tratamentul durează trei-patru luni.
Un alt remediu este din seminţe uscate de pepene roşu. Timp de zece zile, dimineaţa, pe nemâncate, se ia o linguriţă din pulberea obţinută, împreună cu o lingură de ulei de măsline presat la rece şi se stă culcat pe partea dreaptă 20 de minute. Tratamentul durează trei luni, câte zece zile/lună, atunci când luna se află în descreştere.
Cură pentru evitarea reapariţiei pietrelor
Pentru a se evita însă formarea în timp a altor pietre, după eliminarea lor se face o cură cu următorul remediu: pătrunjel de câmp, iederă, hamei, turiţă mare, mentă şi pelin, în părţi egale. Se pun trei linguri de amestec într-un litru de suc sau cidru de mere, se încălzeşte până la fierbere, se infuzează trei minute şi se strecoară. Se ia câte o lingură, din oră în oră, de nouă ori/zi.
Pentru a regla funcţionarea ficatului şi a secreţiei de bilă un kilogram de pelin se fierbe în doi litri de apă până când rămân 750 ml. Se strecoară, apoi se amestecă cu 250 g miere de albine şi cu tot atâta vin alb natural. Se iau câte 100 ml înainte de masă de trei ori/zi, iar după masă se bea o cană cu infuzie de sunătoare - o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită. (I.T.)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau