Scenariu roşu pentru şcolile din 17 localități ale Moldovei

1scoliMD3

Dimensiune font:

| 08-02-2021 00:01

 

Deși nu există situații de carantină decât în localitatea botoșăneană Havîrna, unde incidența cazurilor de COVID este în continuare în jurul valorii de 10 la mia de locuitori, nu toate școlile din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est vor începe semestrul al doilea în bănci. Esistă, însă, pe lângă sutele de școli în scenariul galben și unități școlare din 17 localități care se vor afla, cel puțin pentru următoarele săptămâni, în scenariul roșu. Cele mai multe dintre acestea se regăsesc în judeţul Botoşani – 5, Suceava şi Vaslui – câte 4,  Iaşi - 2, Bacău şi Neamţ câte una

 

* IAŞI * Scenariu roşu la Probota şi Valea Lupului

Raportat la incidența epidemiologică a judeţului, dintr-un total de 98 de unități teritorial adminstrative, 76 sunt în scenariul verde, 20 în scenariul galben și 2 în scenariul roșu. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori în Probota și Valea Lupului (scenariul roșu), între 1 și 3/1000 de locuitori în municipiul Iași, Aroneanu, Belcești, Ciurea, Erbiceni, Golăiești, Gorban, Heleșteni, Holboca, Ion Neculce, Miroslava, Miroslovești, Oțeleni, Rediu, Românești, Tătăruși, Tomești, Trifești, Vânători, Victoria (scenariul galben), sub 1/1000 de locuitori în celelalte localități (scenariul verde). În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, se înregistrează următoarea situație:

-390 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-256 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

- 6 unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

* SUCEAVA * Restricții la școlile din Rădăuți, Vatra Dornei, Forăști și Moara

Astăzi, unitățile de învățământ din Rădăuți, Vatra Dornei, Forăști și Moara vor funcționa în scenariul roșu, urmând să fie prezenți fizic la cursuri doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, restul participând în sistem online. În scenariul galben sunt incluse unitățile de învățământ din 54 localități, printre care Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, Iacobeni, Dolhești, Solca, Ipotești, Șcheia, Bosanci și Milișăuți. În aceste localități se vor prezenta fizic la ore preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevilor din clasele a VIII–a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. 56 localități din județul Suceava vor începe semestrul II școlar în scenariul verde, printre care Liteni, Dolhasca, Adâncata, Pătrăuți, Dumbrăveni, Salcea, Baia, Pojorâta, Cornu Luncii, Vadu Moldovei, Drăgușeni, Bogdănești, Verești, Frasin, Boroaia, Râșca, Cârlibaba și Izvoarele Sucevei.

* VASLUI * 4 unităţi de învăţământ în scenariul roșu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui monitorizează începerea semestrului al II-lea al anului şcolar 2020-2021 în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ. Cele 640 de unităţi de învăţământ vor funcţiona astfel:

490 unităţi de învăţământ în Scenariul verde - participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară; 141 unităţi de învăţământ în scenariul galben - participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII- a, a XlI-a, a XlII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal şi participarea zilnică în sistem Online a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu; 9 unităţi de învăţământ din patru localităţi în scenariul roșu - participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.

 * BACĂU * Scenariu roșu la Măgura

În 21 de localități, printre care municipiile Bacău, Onești și Moinești se deschid în scenariul galben, adică doar nivelul preșcolar, clasele primare și cele de final de ciclu. În alte 71 de unități administrativ teritoriale, școlile sunt în scenariul verde, adică toți copiii merg la ore. Autoritățile continuă să impună pentru redeschiderea în siguranță, menținerea distanței între elevi, purtarea măștii de toți profesorii, elevii, personalul din școli, aerisirea frecventa a spațiilor. În continuare se va face triajul epidemiologic observational la intrarea în unitate. La primele semne de boală, copiii pot fi testați cu teste rapide, doar după acordul părinților, care se obține pe loc. Ei rămân izolați separat până la venirea părinților. La apariția unui caz, rămâne în izolare întreaga clasa. Singura localitate roșie din județul Bacău este Măgura pentru ca rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori. Aici vor merge la școală doar clasele primare și copiii de grădiniță.

* BOTOŞANI * Şcoală exclusiv online doar la Havârna

Mai mult de o jumătate din totalul celor 133 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică din judeţ vor relua astăzi cursurile după scenariul galben, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani. Potrivit documentului aprobat de CJSU, 75 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, cu 142 de structuri arondate, vor începe şcoala după scenariul 2, în timp ce alte 53 de unităţi de învăţământ, cu 181 de structuri arondate, vor începe şcoala după scenariul 1. De asemenea, patru unităţi cu personalitate juridică, cu 17 structuri arondate, vor aplica scenariul 3. O singură unitate de învăţământ, cea din comuna Havârna, căreia îi sunt arondate cinci structuri, va desfăşura activitatea didactică exclusiv online. Localitatea Havârna, unde rata de infectare cu COVID-19 era vineri de 6,74 cazuri la 1.000 de locuitori, se află în carantină de joia trecută. 

* NEAMŢ * Scenariu galben în 17 localităţi

Unităţile de învăţământ din 65 de localităţi ale judeţului Neamţ se vor deschide, pe 8 februarie, în scenariul verde, a declarat prefectul George Lazăr la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, în 17 localităţi, între care în municipiul Piatra-Neamţ, oraşul Târgu Neamţ şi oraşul Bicaz, unităţile şcolare îşi desfăşura activitatea în scenariul galben. O singură localitate, respectiv comuna Moldoveni, se află în scenariul roşu, cu o incidenţă de peste trei cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori. Dintre cele 326 unităţi şcolare din Neamţ, 216 sunt în scenariul verde, 108 în scenariul galben şi una în scenariul roşu. Daniel BACIU

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin administratorul judiciar desemnat în dosarul nr. 10051/99/2017 (596/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile din patrimoniul debitoarei S.C. „POWER LAND L.T.D.” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Canta nr. 38, bl. 531, sc. B, parter, ap. 1, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Construcţii agricole în suprafaţă de 4.519 m.p., terenul extravilan în suprafaţă de 7.160 m.p. înscris în Cartea funciară a comunei Slatina la nr. 34208 este proprietatea persoanelor fizice Ştefan Gavril şi Ştefan Aglaia, teren care figurează cu un drept de comodat în favoarea S.C. Pawer Land L.T.D. S.R.L. Iaşi pe o perioadă de 20 de ani din data de 01.01.2006 localitatea Slatina, comuna Slatina, judeţul Suceava - C1 – Grajd vaci + grajd muls; - C2 – Bucătărie furajeră + depozit furaje; - C3 – Platformă dejecţii; - C4 – Siloz de suprafaţă + bazin purin; - C5 – Fosă (septică); - C6 – Preş dezinfecţie (cabină poartă); - C7 – Puţ (forat); - C8 – Drumuri şi platforme. 62.088,25 16.155,30 3.817,45 18.396,35 514,15 4.165,00 428,40 28.581,00 Total * * 134.145,90 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus. Vânzarea se va efectua conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 02.12.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.01.2022, ora 1000 şi se vor organiza 6 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 14.01.2022, 21.01.2022, 28.01.2022, 04.02.2022, 11.02.2022, la sediul administratorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul administratorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun imobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe administratorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575. Administrator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Subscrisa EUROBUSINESS LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi, în calitate de lichidator judiciar al AYA SPORTS S.R.L., desemnat prin Sentinţa Comercială nr. 585/25.05.2010 de Tribunalul Iaşi – Sectia a II - a Civilă - Faliment în dosarul nr. 1970/99/2009 (nr. format vechi 96/2009), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, coroborat cu prevederile CPC si hotărârea Adunării creditorilor din 17.06.2021, organizează în ziua de 16.12.2021,ora 11:00, licitaţie publică competitivă cu strigare, pentru valorificarea următorului bun imobil: Denumire activ: Preț de pornire a licitației (EUR, fără TVA) Proprietate rezidențială, tip “casă de locuit cu regim de înălțime P+1E+M, cu teren aferent”, situată în Sat Răsboieni, Com. Țibănești, Jud. Iași, compusă din: 8.298,00 Teren intravilan categoria de folosință curți construcții, în suprafață de 962,26 mp, nr. cad. 392, CF nr. 237/UAT Țibănești 1.100,00 Corp clădire C1 cu destinație casă de locuit, în stare de degradare, P+1E+M, nr. cad. 392 - C1, CF nr. 237/ UAT Țibănești,Sc = 258,18 mp; Scd = 516,36 mp;Su parter = 170,48 mp;Su etaj = 172,84 mp;Su mansardă = 66,78 mp și Su totală = 410,1 mp 7.198,00 Prețurile nu includ TVA.Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin. 2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Persoanele care pretind vreun drept asupra activului ce urmează a fi scos la vânzare,au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.12.2021, ora 16:00, la sediul lichidatorului judiciar.În conformitate cu prevederile art. 53, din Legea nr. 85/2006, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii.Modalitatea de valorificare a activului este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform hotărârilor adoptate în Adunarea Creditorilor din data de 17.06.2021. Pasul de licitaţie stabilit este de 5% din preţul de pornire al licitaţiei.Înscrierea la licitaţie se face cel târziu cu o zi lucrătoare, ora 16:00, înainte de data fixată pentru începerea licitaţiei prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al licitaţiei.Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 5% din preţul de pornire a licitaţiei, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei,nr.:RO64BUCU1032235342764RON,deschis la Alpha Bank.În cazul câştigării licitaţiei garanţia se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Vizitarea şi prezentarea activului se poate face în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu acceptul lichidatorului judiciar. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea bunului imobil reprezintă o condiție obligatorie pentru participarea la licitații.În caz de neadjudecare, licitația se va amâna la un alt termen, pentru care se vor îndeplini din nou formalitățile de publicitate prevăzute de art. 838 Cod de procedura civilă. În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 30 de zile, pentru care se va face o nouă publicaţie, în condiţiile art. 838. La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 50% din preţul de pornire al primei licitaţii. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei şi există cel puţin 2 licitatori, la acelaşi termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire al primei licitaţii. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia.Detaliile privind documentaţia necesară în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea bunului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat on–line, de la lichidatorul judiciar. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietul de sarcini este de 595,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul lichidatorului judiciar,nr:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi.Informaţii suplimentare se pot obţine pe:www.lrj.ro, 0733.683.701, 0733.683.702, mail: vanzari@lrj.ro, anabella.padurariu@lrj.ro, office.is@lrj.ro.
Dronele au fost incluse pe lista cu dispozitive militare
06/12/2021 14:58

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 6 decembrie, mai multe decrete. Printre acestea se află si o lege care prevede includerea dronelor pe lista cu dispozitive militare. Astfel, presedintele Romanie ...

Doliu în lumea politicii. Fostul candidat la alegerile prezidențiale a murit
06/12/2021 14:30

Senatorul Bob Dole, fost candidat la alegerile prezidentiale si unul dintre politicienii importanti ai Partidului Republican din SUA, a incetat din viată. Conform CNN, care a prezentat informatia, politician ...

Târguri de Crăciun deschise în Europa, în ciuda tulpinii Omicron
06/12/2021 13:51

Mai multe ţări din Europa au decis să inchidă sau să suspende targurile de Crăciun şi alte manifestări de sărbători, din cauza tulpinii Omicron, care se răspandeşte rapid. Sunt, insă, cateva eve ...

Mai bine de jumătate de țară, sub cod galben de ninsori și vânt puternic, până miercuri seară. HARTA zonelor afectate
06/12/2021 13:22

 De luni seară si pană miercuri seară vor fi precipitatii in toată tara - lapovită si ninsoare, dar si ploi, spun meteorologii. Pentru 24 de judete a fost emisă avertizare cod galben de ninsori si va ...

Mircea Geoană, afirmații îngrijorătoare despre tensiunile cu Rusia: 'De această dată este vorba de ceva poate și mai serios'/ VIDEO
06/12/2021 09:02

Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios, a declarat duminică secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, la Antena 3, in contextul mobilizării de forte militare ruse la granita cu ...

Noua rețea socială fondată de Donald Trump a atras o finanțare de un miliard de dolari. Când ar putea fi lansată aplicația
06/12/2021 08:56

Noua companie de media socială a lui Donald Trump a atras o finanţare de 1 miliard de dolari de la un grup de investitori neidentificaţi, in timp ce se pregăteşte să se listeze la bursa de pe Wall Street, ...

Proiect de lege pentru vaccinarea obligatorie în Austria: 600 de euro amendă la trei luni și până la 2400 de euro pe an pentru cei nevaccinați
06/12/2021 08:53

Cine nu este vaccinat impotriva Covid-19 pană pe 15 martie va trebui să plătească o amendă de 600 de euro la fiecare trei luni, conform proiectului de lege din Austria privind vaccinarea obligatorie. Legea ...

Haos la Casa Albă, Joe Biden urmează să fie înlocuit
06/12/2021 08:30

În randul reporterilor de la Casa Albă sunt răspandite speculatii conform cărora Joe Biden ar putea să nu fie reales in 2024. Cu toate acestea, inlocuitorul presedintelui Biden nu ar fi Kamala Harri ...

Vremea în decembrie: ninsori, viscol și ceață persistentă. Temperaturile scad cu 4-6 grade Celsius
05/12/2021 21:53

Temperaturile din decembrie 2021 vor scădea, in medie, cu 4-6 grade fată de noiembrie si luna se va caracteriza printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare, viscol şi ceaţă persistentă, po ...

Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40, trageri duble de Moş Nicolae. Rezultatele tragerilor de duminică, 5 decembrie, 2021
05/12/2021 21:36

  Numerele extrase, duminică, duminică, 5 decembrie, 2021: Loto 6/49 16   10   15   18   40   4 Loto 6/49 suplimentară 14   40  &nbs ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei