Ana Maria Popescu, discurs impresionant la sosirea în țară

ana-maria-popescu-1024x683

Dimensiune font:

| 28-07-2021 09:45


Ana Maria Popescu a sosit în țară după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a reușit să cucerească medalia de argint la spadă individual. Pe Aeroportul Henri Coandă, Ana a avut un discurs emoționant în care a făcut un apel la unitate: sportivi, presă și toți cei care ne conduc. În același timp, sportiva i-a răspuns ministrului Eduard Novak și i-a urat acestuia să aducă el de la Tokyo medalia de aur pe care ea nu a putut să o câștige.

„De o lună de zile și la duș am intrat cu masca asta, îmi e greu să scap de ea. Înainte de toate, mulțumim pentru frumoasa primire, mă bucur să vă văd pe toți aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general.

Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu Brânză a pierdut aurul, dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul: că un loc la JO se câștigă, oricum ar fi el. Simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat", a spus Ana Maria Popescu.

Cu sau fără medalii, sportivii muncesc la fel de mult

"Am citit toate comentariile și am citit toate declarațiile din ultimele zile și am rămas cu același gust de la Rio, din 2016, înainte să luăm aurul. Și nu e ok, oameni buni.

Indiferent dacă ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, noi și antrenorii noștri.

Am în spatele meu patru oameni, atât am avut la Jocuri. Pe lângă ei, apropo de finanțare domnule ministru, am avut sparring-partneri sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alții" - Ana Maria Popescu.

Să aducă ministrul Novak aurul de la Tokyo

"Îmi doresc tare mult să mergeți dumneavoastră la Tokyo (n.r. Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului) și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Și credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia buni.

Povestea acestei aventuri este incomensurabilă, am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate. Și practic asta vreau să se înțeleagă, nu contează culoarea medaliei.

Mi-am demonstrat mie, pentru că am vrut să ajung la Tokyo dintr-un egoism pur. Nu am mai vrut să confirm, nu am vrut să mai am validarea nimănui, am vrut doar să văd dacă pot să fac ceva pentru mine și am făcut" - Ana Maria Popescu.

Ana Maria Popescu: Dacă eu am reușit, orice copil are o șansă

"Și dacă eu am reușit, atunci cu siguranță fiecare copil care intră într-o sală de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă, iar datoria noastră este să îi susținem. Când sunt jos, mai ales când suntem jos" - Ana Maria Popescu.

În iulie 2020 de-abia scăpa de cârje: Visați, oameni buni!

"Anul trecut în luna iulie de-abia renunțasem la cârje, învățam să merg din nou. Iar acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint, de la Jocurile Olimpice. Dacă eu am putut, oricine poate, visați oameni buni.

Visați și credeți în visul vostru chiar și atunci când pare incredibil. Pe lângă asta, să le țineți pumnii și când nu aveți nimic de spus despre sportivii români măcar nu spuneți.

E greu, e al naibii de greu să fii acolo, să știi că ai concurs și să citești un titlu, un titlu care poate că aduce trei click-uri. Dar poate dărâma castelul, castelul din cărți de joc al unui sportiv care a muncit atâția ani de zile și nu-i corect.

Hai să ne apreciem munca unii altora și să trăim în armonie, pentru că vrem nu vrem, suntem cu toții o echipă. Ne place sau nu, suntem în aceeași echipă cu toții" - Ana Maria Popescu.

Și-ar fi dorit să participe alături de colegele de la Rio 2016

"Și știu treaba asta pentru că am făcut treaba asta cu trei tipe minunate pe care mi-e o ciudă de mor acum pentru că astăzi puteam să fim la Tokyo să tragem la echipe.

Dar am înțeles că ele aveau alt drum în viață. Drumurile noastre s-au despărțit, dar asta nu înseamnă, chiar dacă n-am rămas prietene, asta nu înseamnă că am anulat tot ce am făcut împreună până acum.

Așa putem să fim și noi: sportivi, presă și toți cei care ne conduc. Putem să facem lucruri minunate. Citeam azi undeva: Kosovo are două medalii de aur. Filipine are medalie de aur la JO și România nu are.

OK, poate e și vina noastră, dar e oare numai vina sportivilor și a antrenorilor? Hai să ne gândim puțin la treaba asta" - Ana Maria Popescu. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

Românii tot nu-și permit mâncarea: peștele, carnea și brânza au devenit alimente de lux
16/04/2024 00:07

De Paste, oamenii vor scoate mai multi bani din buzunare pentru alimentele de bază cum ar fi branza, carnea sau pestele. In pietele din Drobeta Turnu Severin, cele mai mari preturi sunt la telemeaua de oaie, u ...

Eurostat: România se menține la cea mai ridicată rată din UE a deceselor cauzate de accidente rutiere
13/04/2024 00:05

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate in accidente rutiere a crescut cu 4% in 2022, comparativ cu 2021, iar cea mai ridicată rată a deceselor in urma accidentelor rutiere s-a inregistrat in Rom ...

'Dependența de butoane' este boală națională: Viciul care fură prezentul și interzice viitorul
10/04/2024 20:46

Industria jocurilor de noroc a suferit prima mare infrangere in Romania. Deputatii au adoptat ieri, cu 243 de voturi pentru si 4 abtineri, proiectul de lege căruia i s-au adus patru amendamente prin care au fo ...

JAF la drumul mare: Coaliția PSD-PNL vrea să TRIPLEZE taxa pe locuințe. Primul pas spre forțarea românilor să renunțe la proprietăți?
08/04/2024 12:37

Coalitia PSD-PNL isi doreste cresterea impozitelor pe proprietate, aceste biruri urmand a fi triplate. Impactul va fi unul semnificativ, avertizează analistii, avand in vedere că Romania este tara cu cei m ...

O adolescentă de 15 ani a murit după ce a căzut de la etajul al optulea al unui bloc de locuinţe din municipiul Braşov. Se pare că a băut fără măsură
08/04/2024 10:07

O adolescentă de 15 ani a murit, duminică, după ce a căzut de la etajul al optulea al unui bloc de locuinţe din municipiul Braşov. Incidentul a avut loc la ora 2:00 dimineaţa, iar echipajele medicale tri ...

Sute de oi, arse într-un incendiu din localitatea Ostrov
07/04/2024 15:59

Două sute de oi şi zece porci, precum şi tone de cereale şi baloţi de paie au ars intr-un incendiu iscat in noaptea de sambătă spre duminică la un adăpost de animale din localitatea Ostrov, a informat ...

Anunț important al șefului Casei de Pensii: Bani mai mulți sau mai puțini la recalculare, în funcție de anul pensionării
07/04/2024 00:25

Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii, a elucidat grupurile de pensionari care vor beneficia de majorări mai semnificative in urma recalculării pensiilor, in functie de anul in care s-au pensionat. Pension ...

Se anunță prăpădul în Rusia! Un baraj s-a rupt, în Urali, iar mii de case ar putea fi inundate
06/04/2024 00:26

Un baraj s-a rupt vineri in oraşul Orsk, situat in munţii Urali din Rusia, iar evacuarea populaţiei este in curs de desfăşurare, au anunţat serviciile de urgenţă locale. Agenţia de ştiri de stat TASS ...

Românii sunt tot mai bătrâni
05/04/2024 14:32

Fenomenul de imbătranire demografică s-a accentuat anul trecut, in condiţiile in care populaţia varstnică de 65 ani şi peste a depăşit cu peste 27,5% populaţia tanără de 0-14 ani, potrivit datelor In ...

Guvernul a luat decizia: România va începe să renunțe la sobele pe lemne. Se alocă o sumă uriașă din Europa
04/04/2024 12:58

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat operationalizarea investitiilor pentru tranzitia energetică, fiind vorba despre o investitie de 3 miliarde de euro din fonduri europene. Totul face pare din programul prin ca ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei