MINA Pop-Up se deschide joi, 13 iunie, la Palas Campus. Ghidul muzeului va fi un avatar AI

01

Dimensiune font:

| 13-06-2024 09:47

 Iaşi, 12 iunie 2024

Joi, 13 iunie 2024, la Palas Campus se deschide MINA Pop-Up, expoziţia itinerantă a muzeului imersiv al noilor arte, MINA. Ieşenii vor putea să admire expoziţii multimedia aduse în premieră la Iaşi, printre care: „Van Gogh”, „Constelații Interioare” – o incursiune în mitologie și proiecția pentru copii „Lumea Subacvatică”. Vizitatorii vor fi întâmpinați de MINA, un ghid creat prin inteligență artificială, un avatar AI special pregătit, care redefinește experiența vizitatorilor muzeului prin oferirea de informații cuprinzătoare și ghidare într-un mod inovator. Preţul unui bilet porneşte de la 30 de lei şi include accesul la toate cele trei expoziţii. Până în acest moment s-au vândut deja peste 1.500 de bilete. 

Spațiul MINA Pop-Up este un cort de 450 mp, cu proiecții 360º, organizat împreună cu Palas Campus, pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanță de Palatul Culturii. MINA Pop-Up va avea loc între 13 iunie și 10 septembrie, perioadă în care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive și instalații interactive. 

Vizitatorii MINA Pop-Up vor fi întâmpinați în lobby-ul spaţiului expoziţional de către MINA, un ghid dezvoltat pe baza celor mai eficiente și a celor mai noi modele de rețele neurale. Pe lângă ChatGPT, au fost integrați mai mulți algoritmi de inteligență artificială pentru fiecare componentă din pipeline-ul său, cum este și Audio2Face de la NVIDIA Studio, prin care este animat, în timp real, chipul avatarului 3D, transformând ceea ce spune în animația prin care clipește și mișcă gură. Toate aceste lucruri îi permit să interacționeze cu publicul cât mai natural, prin faptul că este capabilă să audă întrebările, să gândească răspunsurile și, apoi, să le comunice. Experiența se desfășoară în timp real, iar vizitatorii pot purta o conversație cu un avatar umanoid futurist. Fiecare conversație este unică, reflectând complexitatea și adaptabilitatea acestei entități AI. 

O altă instalație interactivă şi inovatoare, ce utilizează inteligenţa artificială, este lucrarea „Neural Mirror”, creată de Alex Cioacă şi One Night Gallery și prezentată de Daikin. Aceasta analizează mai multe stiluri artistice, ulterior transpuse în imaginile captate în timp real. Instalația a reprezentat România, anul trecut, la Festivalul Luminii din Bruxelles și este concepută cu ajutorul unor rețele neurale și al unui sistem de învățare aprofundată. Publicul poate experimenta un transfer în timp real al propriei imagini în stil artistic. 

Program 

MINA Pop-UP va fi deschis de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 - 21:00 (ultimul acces este de la ora 20:15), iar sâmbăta și duminică, între orele 10.00 - 21:15 (ultimul acces este de la 20:30). 

Spectacolul imersiv „Van Gogh”, disponibil până pe 10 septembrie şi prezentat de George.BCR, va prezenta peste 80 de opere create de Van Gogh, picturi, desene și schițe. 

„Lumea Subacvatică” va fi disponibil până pe 28 iulie. Acest spectacol, prezentat de Kaufland România, este dedicat copiilor și își propune să ofere celor mici o călătorie fascinantă prin apele din țară, Delta Dunării și Marea Neagră, dar și în adâncurile Oceanului. 

Între 13 iunie și 28 iulie, vizitatorii MINA Pop Up Iași vor putea admira și expoziția „Constelații Interioare”, care include 21 de lucrări de artă ce reflectă pasiunea lui Alex Nimurad (ilustrator, designer, art director și protagonist al celei de-a 23-a ediție One Night Gallery) pentru mitologie, artă clasică și design contemporan. De pe 28 iulie vor fi lansate alte două noi spectacole imersive. 

Bilete 

Pentru spectacolele MINA Pop-Up prețurile sunt de 40 lei/adult și 30 lei/copil până în 12 ani. Copiii sub 3 ani au acces gratuit, iar studenții beneficiază de 20% reducere în baza carnetului de student. 

Pentru grupuri școlare formate din minimum 20 de copii, prețul va fi de 20 de lei/persoană, iar pentru programare este necesar un mail la adresa kids@minamuseum.com. 

Este oferit și un discount de 20% pentru cei care achiziționează cu cardul George de la BCR. Reducerea se aplică direct, în momentul finalizării comenzii, după introducerea datelor de card, însă nu se cumulează cu celelalte reduceri. 

Toate intervalele sunt cu acces general, cu excepția ultimelor două din fiecare zi, care sunt rezervate doar adulților și copiilor peste 10 ani. 

Biletul achiziționat are valabilitate și permite accesul doar în ziua rezervării. Este recomandat ca vizitatorii să respecte intervalul orar pentru care este achiziționat biletul. Biletele se pot cumpăra direct de pe site-ul www.minamuseum.com/minapopup/, dar și de la locația MINA Pop-Up. 

 

Vizitatorii MINA Pop Up pot utiliza parcarea subterană a Palas Campus, prima oră fiind gratuită. În weekend, parcarea este, de asemenea, gratuită.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Formula 1: Oscar Piastri a câștigat Marele Premiu al Ungariei – Cursă de vis pentru McLaren / Max Verstappen nu a prins podiumul
21/07/2024 22:23

Oscar Piastri a castigat Marele Premiu al Ungariei. Pilotul celor de la McLaren a fost cel mai rapid pe circuitul de la Hungaroring, el fiind urmat pe podium de coechipierul Lando Norris si Lewis Hamilton. Lan ...

Îngrijorări la Kremlin: Putin se teme de soldații ruși care se întorc de pe frontul din Ucraina
21/07/2024 12:47

Kremlinul este ingrijorat de o crestere a infractiunilor violente comise de soldatii rusi care se intorc de la invazia pe scară largă a lui Vladimir Putin in Ucraina. Citand surse anonime de la Kremlin, agen ...

Anunț apocaliptic făcut de ministrul Mediului: România trece printr-o secetă pedologică severă / 'Previziunile nu sunt optimiste'
16/07/2024 09:01

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, declară că previziunile pentru următoarea perioadă nu sunt deloc imbucurătoare, avand in vedere că ar trebui să invătăm să irigăm corect pentru a salva agricultura. ...

Psiholog: Sunt tineri care nu au bani de droguri de mare risc, dar sunt dispuşi să le testeze gratis
12/07/2024 19:30

Psihologul Eduard Bondoc a declarat, joi seară, că sunt tineri care nu provin din familii instărite şi nu au bani să işi procure droguri, dar sunt dispuşi să testeze tot felul de combinaţii de droguri ...

O rețea de traficanți de minori a fost anihilată la București
11/07/2024 10:53

Şase persoane au fost reţinute de procurori intr-un dosar in care sunt acuzate, printre altele, de trafic de minori şi viol, a informat, joi, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organ ...

Conducerea MAI confirmă stiripesurse.ro: Șoferii care refuză testul antidrog primesc permisul înapoi în trei zile
09/07/2024 08:47

Bogdan Despescu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism prin care şoferii ale căror rezultate la analizele pentru consum de ...

Probleme pentru echipa națională a României: Avionul care îi aduce în țară pe tricolori s-a stricat
03/07/2024 16:44

Avionul care trebuia să aducă in tară echipa natională de fotbal a Romaniei s-a defectat, iar tricolorii sunt nevoiti să astepte un alt zbor. Astfel, acestia vor deloca de la ora 21.30 din Frankfurt si vor ...

Ciutacu intră pe 'contrasens' după umilința României cu Olanda: 'Nu meritați chiar statui'
03/07/2024 12:29

Tricolorilor, nu meritati chiar statui si decoratii, dar v-ati castigat respectul unei natiunii, transmite jurnalistul Victor Ciutacu, după ce Romania a pierdut meciul cu Olanda de la Euro 2024. Realizatorul T ...

Reacția lui Gică Hagi, după înfrângerea tricolorilor în optimi
02/07/2024 22:51

Gică Hagi a transmis ganduri bune tricolorilor si i-a felicitat pentru prestatia avută. “Să-i felicităm pentru tot parcursul avut, au intrat in istorie. Am avut oportunităţile noastre, dar s-a văzut c ...

Andrei Caramitru arată de ce eliminarea României de la Euro 2024 nu trebuie privită ca o înfrângere
02/07/2024 22:46

Andrei Caramitru a transmis un mesaj, după ce tricolorii au pierdut in fata Olandei. Intr-un mesaj publicat pe Facebook, Andrei Caramitru a arătat de ce eliminarea Romaniei de la Euro 2024 nu ar trebui privi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei