1Mihai Teja

Dimensiune font:

„Dacă intri şi nu joci bine, nu mai intri cât sunt eu antrenor!” Mihai Teja analizează primele douăsprezece etape din Liga 1

| 10-10-2019 14:31

 

O etapă a mai rămas de disputat din turul Ligii 1 la fotbal, etapă pe care CSM Politehnica Iaşi o va găzdui pe 21 octombrie, la Botoşani, cu... FC Botoşani. Practic jumătate din sezonul regular s-a încheiat, iar formaţia pregătită de antrenorul Mihai Teja continuă să se afle pe o poziţie de play-off, ocupând locul 5, cu 18 puncte. Au fost însă douăsprezece runde cu multă sare şi mult piper, iar câteva concluzii pot fi desprinse în urma dialogului cu Mihai Teja.

 

- Domnule Teja, în primele şase etape din campionat aţi acumulat 14 puncte din patru victorii şi două egaluri, iar în următoarele şase aţi adunat doar patru, bilanţul fiind de patru egaluri, două înfrângeri şi, evident, nicio victorie! Prestaţia din primele opt etape, până la prima întrerupere a campionatului, a ajuns să fie judecată după cele două meciuri din rundele 7 şi 8, în care CSM Poli a condus cu 2-0, dar n-a reuşit să câştige. Mai mult, în următoarele patru jocuri, echipa a condus în trei dintre ele, dar tot n-a câştigat, ba chiar a pierdut pe final de joc la Ovidiu după ce a avut şi un om în plus pe teren. Ce vă reproşaţi în aceste dispute de când victoria vă surâde mare parte din joc, dar până la urmă vă ocoleşte?

- E clar că îmi reproşez că nu am câştigat. Poate îmi reproşez greşelile pe care le-am făcut, deoarece am condus, şi devine clar că la mijloc este ceva de concentrare. Am avut meciuri bune, am condus, dar n-am luat punctele, cu toţii ne reproşăm asta. Am avut punctele în mână, dar le-am scăpat printre degete şi este cu atât mai dezamăgitor. CSM Poli Iaşi este însă o echipă nouă, formată acum două luni şi jumătate, poate nu avem încă maturitatea necesară, poate n-avem omogenitatea necesară şi uşor-uşor, prin antrenament, prin muncă, încercăm să luăm şi punctele de care avem nevoie. Jocul este unul bun, băieţii au avut evoluţii bune, sunt dezamăgit un pic pentru că n-am câştigat punctele.

- În primele şase etape rezultatele o luaseră înaintea jocului, dar în celelalte şase au rămas evident în urmă. Nu trebuie însă să uităm că a fost 2-0 şi în etapa a III-a, acasă, cu Clinceni, în minutul 77. A fost 2-0 şi în etapa a V-a la pauza jocului cu Dinamo, tot în Copou, ambele dispute încheindu-se cu 2-0. 2-0 n-a fost un scor care totuşi să vă surprindă de la început.

- Nu trebuie să facem comparaţie, nu trebuie delimitate lucrurile. Jocul de fotbal este un tot unitar în care sunt implicaţi toţi factorii, nu trebuie făcute comparaţii, în fiecare meci este cu totul altă istorie şi altă strategie, iar greşelile apar. Sunt lucruri care probabil ne-au surprins şi pe noi, un exemplu fiind că am început atât de bine sezonul. Mai este însă drum lung pentru a avea continuitate în tot ceea ce facem. Până la urmă, baza pentru toate performanţele şi rezultatele va fi jocul. Trebuie să ajungem la ecuaţia să joci bine şi să câştigi. Trebuie să arăţi forţă pe teren. De aici trebuie pornit.

- Probabil există o anumită doză de nemulţumire în privinţa lotului de jucători.

- Nu. Sunt mulţumit de lotul pe care l-am făcut în condiţiile şi bugetul pe care le avem. Indiferent de rezultat, am spus tot timpul că sunt mulţumit de jucători. Se mai face o greşeală, nu se câştigă toate punctele, sunt alte lucruri tehnico-tactice care apar, dar numai cine nu munceşte nu greşeşte.

Cu Târnovanu a fost un risc!”

- V-aţi declarat nemulţumit de nivelul jucătorilor Under 21 din lot. Nu aţi aşteptat însă cam mult titularizarea tânărului portar Ştefan Târnovanu, abia în etapa a X-a? Aţi fi câştigat mai devreme un om experimentat în câmp.

- Am dat şansă tuturor jucătorilor Under 21. Eu pe Ştefan nu-l ştiam, a jucat undeva înainte? Puteam să-l titularizez în Liga 1 pe o responsabilitate extraordinară deşi nu-l ştiam? Fiind o echipă mică, portarul este foarte important, înseamnă 50%. Având un lot nou format, în care am schimbat o echipă întreagă, era clar că siguranţa trebuia să vină mai întâi din poartă. Am adus jucători Under 21, dar ei nu pot să facă faţă rigorilor Ligii 1. Danale, Francisc Cristea, Haţiegan, Onea - pe el încă nu l-am văzut, dar cu siguranţă îl vom vedea -, nu pot să facă faţă. La Liga 1 este alt ritm, altă intensitate. Ei au jucat numai la juniori, e greu. Eu însă am încercat, le-am dat şanse la fiecare dintre ei. Apoi a venit şi rândul lui Târnovanu. I-am dat şansă într-un meci foarte important (n.r. - la Ovidiu, cu FC Viitorul), în care putea să fie altă poveste... Am avut încredere în el, s-a pregătit bine, dar ca să pun un jucător în teren trebuie să am nişte criterii, iar pe Ştefan nu-l recomanda nimic să-l trimit de la început titular în Liga 1. Înainte de toate te uiţi la experienţa fiecărui jucător. La vârsta lui nu avea de unde să aibă experienţă, dar măcar să fi avut un campionat jucat la Liga a III-a dacă nu chiar a II-a. Nu putem arunca pe teren jucătorii de dragul de a-i arunca. Am fost constrâns de situaţia că nu mai aveam pe cine titulariza al doilea fotbalist Under 21 în câmp, pentru că nu-mi dădeau randament, şi atunci a trebuit să risc cu Ştefan pentru a putea avea un senior pe teren şi atunci echipa să fie un pic mai puternică, neştiind ce poate Târnovanu, cum apără într-un meci oficial. I-am dat şansa, a luat-o, mă bucur pentru el, sper să apere din ce în ce mai bine.

- Dumneavoastră l-aţi propus la FCSB?

- Nu.

- Dar aţi fost consultat de cei de la FCSB înainte de a-l cumpăra?

- Da. M-au sunat. M-au întrebat ce fel de om este, dacă are calităţi ca jucător. Le-am spus că este de perspectivă, că deocamdată trebuie să apere, să aibă meciuri în picioare.

- De ce au debutat atât de târziu Lopes Cabral şi Bârnoi, aduşi în vară?

- Obiectivul nu este de a debuta, ci de a intra şi a juca bine. Dacă intri şi nu joci bine nu mai intri. Aşa este la Politehnica Iaşi cât voi fi eu antrenor. Cine va juca sută la sută şi cine va arăta pe teren că îşi merită locul rămâne în echipă. Eu nu voi debuta pe cineva pentru am vreun parti-pris cu el, ci întotdeauna va prima performanţa. Toţi jucătorii din lot au avut şansa să joace!

- Ce aşteptări aveţi de la Assulin?

- Dacă l-am luat înseamnă că avem încredere că poate face lucruri frumoase pentru CSM Poli Iaşi. Are în spate meciuri jucate în liga a doua din Spania. Sper ca tot ceea ce ştie să arate şi pe teren.

Sincer vă spun, este greu să ne calificăm în play-off”

- Urmează o serie de alte patru meciuri până la următoarea întrerupere, două la rând la Botoşani şi două la rând în deplasare. Ce vă propuneţi concret, în afară că vreţi să le câştigaţi pe toate?

- Nu stau să fac calcule, niciodată nu le voi face. Urmează primul meci, care este foarte greu. Jucăm acasă, la Botoşani, cu FC Botoşani, o situaţie nu foarte bună pentru noi, dar mulţumim grupării botoşănene că ne-a lăsat să jucăm pe terenul ei. Nu mă gândesc la ce va urma după Botoşani. Tratăm acest meci cu seriozitate maximă, vrem toate cele trei puncte, ele sunt cele mai importante.

- După primele şase etape suporterii ieşeni au început să viseze frumos, că şi la Iaşi putem vorbi despre fotbal de calitate. Cât de tare credeţi în calificarea în play-off? Iaşul chiar are forţa să se agaţe de un loc în play-off?

- Nu ştiu, e greu. Deocamdată n-am ajuns la nivelul în care să gândim atât de lejer că putem fi în play-off. Este greu, sunt echipe cu buget mai mare ca noi, care au luat jucători cu salarii foarte mari. Obiectivul meu aici este a forma o echipă competitivă, care joacă un fotbal bun, după care dacă putem să ne calificăm în play-off ar fi foarte bine, dar, sincer vă spun, este greu.

- Spuneţi-mi vă rog trei jucători pe care i-aţi vrut în lot, dar au fost pierduţi în favoarea altor echipe din Liga 1.

- Nu pot să dau nume. Au fost foarte mulţi, dar n-au putut să vină. Jucătorii pe care îi am acum sunt cei mai buni pentru mine.

- Aveţi contract pe un an la Iaşi. N-aţi avut încredere să semnaţi pe o perioadă mai lungă?

- Nu neapărat, dar am vrut să văd ce se întâmplă. E adevărat că atunci când am ajuns la Iaşi nu ştiam cum vor evolua lucrurile. Am aflat de situaţia financiară destul de rea, dar nu ştiam dacă tot ce am vorbit cu domnul primar Mihai Chirica se va realiza şi iată că s-a realizat, mă refer la infrastructură, nu ştiam dacă lucrurile vor merge într-o direcţie bună. Mi-am zis că un an este suficient

- Dacă vi s-ar propune acum prelungirea angajamentului la Iaşi ce aţi decide?

- Nu ştiu, deocamdată nu vreau să vorbesc ipotetic. Nu pot să dau un răspuns acum. Depinde de viitor, depinde de echilibrul financiar al clubului. Dacă va fi un echilibru financiar, cu cea mai mare plăcere. Eu mă simt bine la Iaşi, îmi place la Iaşi, chiar mă înţeleg bine cu cei din conducere, oamenii din Iaşi sunt altfel. Dragoş GAŞPAR

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

ANUNT LICITAȚIE ÎNCHIRIERE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ONEȘTI reorganizează licitație publică deschisă cu oferta în plic închis. 1) Informații privind locatorul: MUNICIPIUL ONEȘTI, reprezentat legal prin PRIMAR –Ing. Nicole Gnatiuc, cu sediul în B-dul Oituz, nr. 17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032, Telefon: 0234/324.243, Fax: 0234/313.911, e-Mail: primarie@onesti.ro, www.onesti.ro având cont de virament nr. RO29TREZ06221A300530XXXX, deschis la Trezoreria Onești; 2) Informații privind obiectul închirierii: Informații privind obiectul închirierii conform HCL nr. 200/14.11.2019, anexa nr. 1: Nr. Crt.; Adresă amplasament; Suprafaţă mp; Preţ lei/mp/lună; Durata; Destinaţia. 1. B-dul Oituz nr. 12, 4,00 mp, 10,00 lei, 10, Amplasare totem; 2. Calea Bacăului (parte dreaptă a DN Oneşti -Bacău), 4,90 mp, 2,50 lei, 10, Amplasare panou publicitar; 3. Calea Bacăului (partea stângă a DN Oneşti -Bacău), 4,90 mp, 2,50 lei, 10, Amplasare panou publicitar; 3) Informații suplimentare si Documentația de atribuire pot fi obținute: -în format tipărit la Serviciul Patrimoniu și Pază din cadrul Primăriei Municipiului Onești, etaj VII, cam. 703, în urma achitării contravalorii de 20 lei/exemplar (în numerar la casierie sau în contul RO33TREZ0612118025XXXXX –CUI 4353250 beneficiar Municipiul Oneşti) -data limită pentru solicitarea clarificărilor: 17.02.2020, ora 16.00; 4) Informații privind ofertele: -Data limită de depunere a ofertelor: 25 februarie 2020, ora 12.00. -Ofertele se vor depune într-un număr de 1 (unu) exemplare la adresa: B-dul Oituz nr.17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032; -Data licitaţiei: 26 februarie 2020, ora 12.00; 5) Locul desfăşurării şedinţei de licitaţie: la parterul Primăriei Municipiului Oneşti, la sala mică de şedinţe; 6) Denumirea, adresa, numărul de telefon, telefax și/sau adresa de e-mail a instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău; Adresa: Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4 cod 600356, tel: 0234514419, fax 023452521; email: tr-bacau-reg2@just.ro; 7) Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04.02.2020..
S.C. Remat S.A., cu sediul în mun. Iaşi, str. Aurel Vlaicu, nr. 88, jud. Iaşi, O.R.C. J22/286/1991, C.U.I. RO1977144, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., potrivit Hotărârii nr. 1230/12.07.2016, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secția a II-a Civilă-Faliment, în dosarul nr. 9134/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în data de 14.02.2020, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, a următoarelor active: Nr. activ Descrierea comercială a activelor - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.). Activ 7 Teren intravilan construit în mun. Dej, str. Bistriţei, nr. 44, pe sensul către Cuzdrioara, jud. Cluj (zona industrială, la ieşire spre Bistriţa Năsăud, înainte de S.C. Someşul S.A.), St teren-7.149 m.p., curţi-construcţii, St construită-1.659,16 m.p., regim de înălţime: P+1parţial, împrejmuit, betonat (100%), învecinat cu S.C. Somtrans S.A., S.C. Samus Mex S.A., S.C. Com-Beton S.A., deschidere la stradă aprox. 53 m.l.; Identif. imobil: nr. cds. 837/2/1 în C.F. nr. 18837/N a localităţii Dej (nr. cds. nou 53437 al C.F. 53437/mun. Dej); - 2.732.400,00 lei; - 683.100,00 lei. Activ 16 PROPRIETATE IMOBILIARĂ, compusă din teren în suprafață totală de 3.914 m.p. și construcții în suprafață totală de 1.117 m.p., situată în oraş Mărăşeşti, str. Doinei, nr. 2, jud. Vrancea, la 6km de nodul rutier Tișița. Este alcătuită din: - Imobil situat în oraşul Mărăşeşti, str. Doinei, nr. 2, T25, P1735, jud. Vrancea, Imobilul a fost dobândit prin Contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1111/22.03.2001 de B.N.P. Tanase Rodica. - Împrejmuire depozit Mărăşeşti (degradat, nr. inv. 2088), platformă betonată 1.040 m.p. (degradat, nr. inv. 2092); Proprietatea are deschidere frontală la str. Doinei și este pretabilă pentru activități industriale având în vedere și caracterul zonei în care este amplasat imobilul. - 437.600,00 lei; - 80.000,00 lei. Activ 46 Construcție metalică demontată în mun. Iași, Șos. Iași – Tomești, nr. 6, jud. Iași. - 46.000,00 lei; - 7.000,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.02.2020, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 13.02.2020, ora 13.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la e-mail vanzari@insolventa.ro, fax: 0232/212231, tel. 0232/243864, 0755132473..
Iar este nevoie de aportul financiar al lui Rednic! Salarii plătite, datorii achitate, dar și aparatură pentru sala de forță, porți pentru antrenamente!
19/02/2020 11:46

Începutul săptămanii n-a adus veşti prea bune in Copou. Perioada de transferuri s-a incheiat in Romania fără vreo mutare spectaculoasă la CSM Politehnica Iaşi, aşa că antrenorul Mircea Rednic va ...

CSM Bucureşti i-a prelungit contractul Cristinei Neagu
19/02/2020 11:41

CSM Bucureşti a prelungit contractul cu jucătoarea Cristina Neagu. Noua inţelegere se intinde pe următorii doi ani. CSM Bucureşti se află in cursa pentru Liga Campionilor şi are şanse mari să se cali ...

VIDEO Dortmund - PSG 2-1 / Haaland, de neoprit
19/02/2020 10:39

 Atacantul brazilian Neymar, autorul golului echipei Paris Saint-Germain in meciul cu Borussia Dortmund, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de felul in care medicii şi oficialii parizieni au gestionat ...

Favoritele pierd in primele meciuri din optimile de finala ale Ligii Campionilor
19/02/2020 08:10

 Campioana din sezonul trecut, Livepool, si campioana Frantei, Paris Saint Germaine, au fost invinse, marti seara, in prima mansa din optimile de finala ale Ligii Camionilor. Liderul autoritar in Premie ...

Schimbari majore in clasamentul WTA: Cum arata noul top 10 dupa surprizele
19/02/2020 08:06

 Marti a fost o zi plina de surprize la Dubai, iar acest lucru se reflecta si in componenta clasamentului WTA. Dupa competitia din Emiratele Arabe Unite vom inregistra numeroase schimbari in ierarh ...

O noua veste proasta pentru Bianca Andreescu
19/02/2020 07:23

 Bianca Andreescu are pare de un inceput de an de cosmar. Tenismena de origine romana s-a vazut nevoita sa abandoneze si la Doha, dupa ce nu a fost refacuta in timp pentru a participa la turneul de la D ...

Unii cu şampania, alţii... Concluzia etapei a XXV-a în LIga 1 de fotbal
19/02/2020 00:00

  S-au cam rezolvat necunoscutele in Liga 1 in ceea ce priveşte ierarhiile turneelor finale. Nu chiar in procentaj maxim, dar 99% se cunoaşte. În acest procent intră şi Botoşaniul, aflat in pr ...

Inca o surpriza uriasa la Dubai: Campioana Australian Open 2020, invinsa in runda inaugurala
18/02/2020 21:21

 Surprizele se tin lant la turneul de la Dubai, unde, marti, au fost eliminate nu mai putin de trei jucatoare din Top 10 WTA. Dupa Elina Svitolina si Belinda Bencic a venit randul campioanei de la Austr ...

Ion Tiriac se asteapta ca Simona Halep sa se retraga
18/02/2020 21:15

 Ion Tiriac a comentat pe marginea unei posibile retrageri din tenis a Simonei Halep. Omul de afaceri roman se asteapta ca acest lucru sa se produca in curand si spune ca e "e logic" sa se gan ...

Cristina Neagu si-a prelungit contractul cu CSM Bucuresti: Ce salariu va avea
18/02/2020 21:13

 Cristina Neagu si-a prelungit, marti, contractul cu CSM Bucuresti. Cea mai buna handbalista a lumii a semnat pe inca doua sezoane cu formatia finantata de Primaria Capitalei si va avea un salariu lunar ...