„Dacă intri şi nu joci bine, nu mai intri cât sunt eu antrenor!” Mihai Teja analizează primele douăsprezece etape din Liga 1

1Mihai Teja

Dimensiune font:

| 10-10-2019 14:31

 

O etapă a mai rămas de disputat din turul Ligii 1 la fotbal, etapă pe care CSM Politehnica Iaşi o va găzdui pe 21 octombrie, la Botoşani, cu... FC Botoşani. Practic jumătate din sezonul regular s-a încheiat, iar formaţia pregătită de antrenorul Mihai Teja continuă să se afle pe o poziţie de play-off, ocupând locul 5, cu 18 puncte. Au fost însă douăsprezece runde cu multă sare şi mult piper, iar câteva concluzii pot fi desprinse în urma dialogului cu Mihai Teja.

 

- Domnule Teja, în primele şase etape din campionat aţi acumulat 14 puncte din patru victorii şi două egaluri, iar în următoarele şase aţi adunat doar patru, bilanţul fiind de patru egaluri, două înfrângeri şi, evident, nicio victorie! Prestaţia din primele opt etape, până la prima întrerupere a campionatului, a ajuns să fie judecată după cele două meciuri din rundele 7 şi 8, în care CSM Poli a condus cu 2-0, dar n-a reuşit să câştige. Mai mult, în următoarele patru jocuri, echipa a condus în trei dintre ele, dar tot n-a câştigat, ba chiar a pierdut pe final de joc la Ovidiu după ce a avut şi un om în plus pe teren. Ce vă reproşaţi în aceste dispute de când victoria vă surâde mare parte din joc, dar până la urmă vă ocoleşte?

- E clar că îmi reproşez că nu am câştigat. Poate îmi reproşez greşelile pe care le-am făcut, deoarece am condus, şi devine clar că la mijloc este ceva de concentrare. Am avut meciuri bune, am condus, dar n-am luat punctele, cu toţii ne reproşăm asta. Am avut punctele în mână, dar le-am scăpat printre degete şi este cu atât mai dezamăgitor. CSM Poli Iaşi este însă o echipă nouă, formată acum două luni şi jumătate, poate nu avem încă maturitatea necesară, poate n-avem omogenitatea necesară şi uşor-uşor, prin antrenament, prin muncă, încercăm să luăm şi punctele de care avem nevoie. Jocul este unul bun, băieţii au avut evoluţii bune, sunt dezamăgit un pic pentru că n-am câştigat punctele.

- În primele şase etape rezultatele o luaseră înaintea jocului, dar în celelalte şase au rămas evident în urmă. Nu trebuie însă să uităm că a fost 2-0 şi în etapa a III-a, acasă, cu Clinceni, în minutul 77. A fost 2-0 şi în etapa a V-a la pauza jocului cu Dinamo, tot în Copou, ambele dispute încheindu-se cu 2-0. 2-0 n-a fost un scor care totuşi să vă surprindă de la început.

- Nu trebuie să facem comparaţie, nu trebuie delimitate lucrurile. Jocul de fotbal este un tot unitar în care sunt implicaţi toţi factorii, nu trebuie făcute comparaţii, în fiecare meci este cu totul altă istorie şi altă strategie, iar greşelile apar. Sunt lucruri care probabil ne-au surprins şi pe noi, un exemplu fiind că am început atât de bine sezonul. Mai este însă drum lung pentru a avea continuitate în tot ceea ce facem. Până la urmă, baza pentru toate performanţele şi rezultatele va fi jocul. Trebuie să ajungem la ecuaţia să joci bine şi să câştigi. Trebuie să arăţi forţă pe teren. De aici trebuie pornit.

- Probabil există o anumită doză de nemulţumire în privinţa lotului de jucători.

- Nu. Sunt mulţumit de lotul pe care l-am făcut în condiţiile şi bugetul pe care le avem. Indiferent de rezultat, am spus tot timpul că sunt mulţumit de jucători. Se mai face o greşeală, nu se câştigă toate punctele, sunt alte lucruri tehnico-tactice care apar, dar numai cine nu munceşte nu greşeşte.

Cu Târnovanu a fost un risc!”

- V-aţi declarat nemulţumit de nivelul jucătorilor Under 21 din lot. Nu aţi aşteptat însă cam mult titularizarea tânărului portar Ştefan Târnovanu, abia în etapa a X-a? Aţi fi câştigat mai devreme un om experimentat în câmp.

- Am dat şansă tuturor jucătorilor Under 21. Eu pe Ştefan nu-l ştiam, a jucat undeva înainte? Puteam să-l titularizez în Liga 1 pe o responsabilitate extraordinară deşi nu-l ştiam? Fiind o echipă mică, portarul este foarte important, înseamnă 50%. Având un lot nou format, în care am schimbat o echipă întreagă, era clar că siguranţa trebuia să vină mai întâi din poartă. Am adus jucători Under 21, dar ei nu pot să facă faţă rigorilor Ligii 1. Danale, Francisc Cristea, Haţiegan, Onea - pe el încă nu l-am văzut, dar cu siguranţă îl vom vedea -, nu pot să facă faţă. La Liga 1 este alt ritm, altă intensitate. Ei au jucat numai la juniori, e greu. Eu însă am încercat, le-am dat şanse la fiecare dintre ei. Apoi a venit şi rândul lui Târnovanu. I-am dat şansă într-un meci foarte important (n.r. - la Ovidiu, cu FC Viitorul), în care putea să fie altă poveste... Am avut încredere în el, s-a pregătit bine, dar ca să pun un jucător în teren trebuie să am nişte criterii, iar pe Ştefan nu-l recomanda nimic să-l trimit de la început titular în Liga 1. Înainte de toate te uiţi la experienţa fiecărui jucător. La vârsta lui nu avea de unde să aibă experienţă, dar măcar să fi avut un campionat jucat la Liga a III-a dacă nu chiar a II-a. Nu putem arunca pe teren jucătorii de dragul de a-i arunca. Am fost constrâns de situaţia că nu mai aveam pe cine titulariza al doilea fotbalist Under 21 în câmp, pentru că nu-mi dădeau randament, şi atunci a trebuit să risc cu Ştefan pentru a putea avea un senior pe teren şi atunci echipa să fie un pic mai puternică, neştiind ce poate Târnovanu, cum apără într-un meci oficial. I-am dat şansa, a luat-o, mă bucur pentru el, sper să apere din ce în ce mai bine.

- Dumneavoastră l-aţi propus la FCSB?

- Nu.

- Dar aţi fost consultat de cei de la FCSB înainte de a-l cumpăra?

- Da. M-au sunat. M-au întrebat ce fel de om este, dacă are calităţi ca jucător. Le-am spus că este de perspectivă, că deocamdată trebuie să apere, să aibă meciuri în picioare.

- De ce au debutat atât de târziu Lopes Cabral şi Bârnoi, aduşi în vară?

- Obiectivul nu este de a debuta, ci de a intra şi a juca bine. Dacă intri şi nu joci bine nu mai intri. Aşa este la Politehnica Iaşi cât voi fi eu antrenor. Cine va juca sută la sută şi cine va arăta pe teren că îşi merită locul rămâne în echipă. Eu nu voi debuta pe cineva pentru am vreun parti-pris cu el, ci întotdeauna va prima performanţa. Toţi jucătorii din lot au avut şansa să joace!

- Ce aşteptări aveţi de la Assulin?

- Dacă l-am luat înseamnă că avem încredere că poate face lucruri frumoase pentru CSM Poli Iaşi. Are în spate meciuri jucate în liga a doua din Spania. Sper ca tot ceea ce ştie să arate şi pe teren.

Sincer vă spun, este greu să ne calificăm în play-off”

- Urmează o serie de alte patru meciuri până la următoarea întrerupere, două la rând la Botoşani şi două la rând în deplasare. Ce vă propuneţi concret, în afară că vreţi să le câştigaţi pe toate?

- Nu stau să fac calcule, niciodată nu le voi face. Urmează primul meci, care este foarte greu. Jucăm acasă, la Botoşani, cu FC Botoşani, o situaţie nu foarte bună pentru noi, dar mulţumim grupării botoşănene că ne-a lăsat să jucăm pe terenul ei. Nu mă gândesc la ce va urma după Botoşani. Tratăm acest meci cu seriozitate maximă, vrem toate cele trei puncte, ele sunt cele mai importante.

- După primele şase etape suporterii ieşeni au început să viseze frumos, că şi la Iaşi putem vorbi despre fotbal de calitate. Cât de tare credeţi în calificarea în play-off? Iaşul chiar are forţa să se agaţe de un loc în play-off?

- Nu ştiu, e greu. Deocamdată n-am ajuns la nivelul în care să gândim atât de lejer că putem fi în play-off. Este greu, sunt echipe cu buget mai mare ca noi, care au luat jucători cu salarii foarte mari. Obiectivul meu aici este a forma o echipă competitivă, care joacă un fotbal bun, după care dacă putem să ne calificăm în play-off ar fi foarte bine, dar, sincer vă spun, este greu.

- Spuneţi-mi vă rog trei jucători pe care i-aţi vrut în lot, dar au fost pierduţi în favoarea altor echipe din Liga 1.

- Nu pot să dau nume. Au fost foarte mulţi, dar n-au putut să vină. Jucătorii pe care îi am acum sunt cei mai buni pentru mine.

- Aveţi contract pe un an la Iaşi. N-aţi avut încredere să semnaţi pe o perioadă mai lungă?

- Nu neapărat, dar am vrut să văd ce se întâmplă. E adevărat că atunci când am ajuns la Iaşi nu ştiam cum vor evolua lucrurile. Am aflat de situaţia financiară destul de rea, dar nu ştiam dacă tot ce am vorbit cu domnul primar Mihai Chirica se va realiza şi iată că s-a realizat, mă refer la infrastructură, nu ştiam dacă lucrurile vor merge într-o direcţie bună. Mi-am zis că un an este suficient

- Dacă vi s-ar propune acum prelungirea angajamentului la Iaşi ce aţi decide?

- Nu ştiu, deocamdată nu vreau să vorbesc ipotetic. Nu pot să dau un răspuns acum. Depinde de viitor, depinde de echilibrul financiar al clubului. Dacă va fi un echilibru financiar, cu cea mai mare plăcere. Eu mă simt bine la Iaşi, îmi place la Iaşi, chiar mă înţeleg bine cu cei din conducere, oamenii din Iaşi sunt altfel. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei