A plătit din propriul buzunar numai să scape de Politehnica Iaşi!

default

Dimensiune font:

| 11-08-2017 08:50

Dacă rugbiştii de la Politehnica Iaşi s-au retras sau nici nu s-au înscris în „Cupa Regelui”, competiţie care a debutat pe 5 august, contează acum mai puţin. SuperLiga bate la uşă, prima etapă fiind programată pe 26 august, însă formaţia pregătită de antrenorii Cosmin Raţiu şi Ioan Iftode continuă să încaseze lovitură după lovitură, de parcă bugetul alocat de Fundaţia Sportului Ieşean, de doar 500.000 de lei pentru întreg sezonul 2017/2018, n-a fi îngenuncheat-o suficient!
Motivul pentru care Politehnica nu s-a mai prezentat la startul „Cupei Regelui” a fost că n-a avut destui pilieri cât prevede regulamentul. Unul din puţinii „stâlpi”, C. Chiriac, a părăsit de câteva luni echipa şi îşi caută norocul prin Anglia, dar iată că formaţia ieşeană a mai suferit o cruntă pierdere la începutul săptămânii. Şi tot la nivelul pilierilor.
„Nu mai puteam progresa aici”
Ascensiunea continuă manifestată de Vasile Bălan (25 de ani) nu putea trece neobservată, mai ales că în afară de calităţile cumva clasice ale unui pilier el are o capacitate de explozie comparabilă cu a sprinterilor, neezitând să se năpustească asupra terenului de ţintă advers atunci când sesiza un culoar numai bun de înscris un eseu. El a intrat în atenţia marilor cluburi autohtone, dar şi în vizorul selecţionerului echipei naţionale a României, unde a şi fost convocat pentru a se acomoda cu lotul. Situaţia dificilă pe care o traversează Politehnica din punct de vedere financiar încă de la finalul anului trecut l-a determinat pe jucătorul transferat în 2014 de la Bârlad pe 1.500 de euro, cât prevede grila de formare, să analizeze cu maximum de atenţie varianta despărţirii de gruparea din Copou. „Simţeam că aici nu mai pot progresa”, a mărturisit rugbistul şi a început să pună în balanţă ofertele de la Timişoara Saracens, Ştiinţa Baia Mare, Steaua, CSM Bucureşti şi Dinamo.

 

 

Citeşte şi: Stoican propune un jucător de la CSM Poli Iaşi reprezentativei României!

 

Spune că şi-a negociat timp de două luni transferul de la Politehnica, încercând să plece pe o sumă cât mai apropiată de cea pe care Iaşul a achitat-o pentru a-i obţine semnătura. „Eu mai aveam un an de contract cu Politehnica, dar n-aş mai fi rezistat. Clubul a cerut 5.000 de euro pe mine, dar sunt totuşi mulţi bani. La începutul anului n-am fost plătit patru luni la rând, iar în contract scrie că după doar două luni pot deveni jucător liber. Am rămas şi am ajutat în continuare echipa, dar acest lucru n-a fost apreciat... În schimb mi-au fost oferite numai întârzieri salariale. Eram duşi cu vorba de pe o săptămână pe alta şi câte două-trei luni. M-am săturat de minciuni!”, susţine pilierul, iar în cele din urmă s-a ajuns la 4.000 de euro pentru a fi oficializată despărţirea, dar jumătate din bani a achitat-o din propriul său buzunar de rugbist al cărui salariu maxim a fost de 2.500 de lei lunar. Cealaltă jumătate a achitat-o noul său club, CSM Bucureşti. „CSM mi-a acceptat toate condiţiile, este o echipă tânără, în formare, şi cred că este cea mai bună alegere pentru mine”, a motivat Bălan, care a precizat şi principalul său obiectiv: „Vreau să devin cât mai repede component de bază al lotului naţional al României”. „Bălan a plecat pe o sumă mult mai mică decât valoarea sa de piaţă şi asta tocmai datorită faptului că am dovedit înţelegere faţă de el”, a replicat Vasile Manole, preşedintele CS Politehnica Iaşi.

 

Citeşte şi: Nu doar „noul Chivu” este în vizorul selecţionerului Daniel Isăilă!

 

Rezistenţă prin reconstrucţie
Fostul pilier al Politehnicii nu este prea optimist în privinţa viitorului sezon al echipei ieşene: „Dacă nu vor fi transferaţi repede patru-cinci pilieri nici nu va putea evolua în SuperLigă! Salariile nu mai sunt plătite din mai, iar primii bani de la Fundaţia Sportului Ieşean ni s-a spus că vor apărea prin septembrie! Este posibil să mai plece jucători”, a dezvăluit Vasile Bălan, următorul rugbist ofertat fiind Daniel Plai, dar în schimbul plecării sale la Dinamo clubul ieşean a solicitat tot 5.000 de euro, negocierile fiind considerate închise de preşedintele Politehnicii. Aceeaşi sumă a fost pusă şi pe umerii lui Vaman, care avea o ofertă de la o echipă din Frankfurt, dar în cele din urmă s-a lăsat de rugby deşi era un demi pe care echipa se putea baza, iar de Semisi nu se mai ştie nimic, în cazul său clubul din Copou demarând deja formalităţile pentru a fi suspendat.
„Vom avea cei şase pilieri pentru a respecta regulamentul, aşa că echipa este înscrisă şi va participa în SuperLigă. Obiectivul însă nu poate fi prea îndrăzneţ. Trebuie să rezistăm în elita rugby-ului românesc şi să reconstruim cât mai repede formaţia care are acum o medie de vârstă de 21 de ani”, a adăugat Vasile Manole, precizând că lotul numără acum treizeci de jucători, dintre care şapte sunt juniori promovaţi de la echipa pregătită de antrenorul Mihai Stuparu. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:48

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
FC Barcelona, amendată cu 1.500 de euro după incidentele de la El Clasico
21/12/2019 13:32

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a decis să dicteze o amendă de 1.500 de euro şi "un avertisment de inchidere" a arenei Camp Nou impotriva clubului FC Barcelona, după incidentele care au avut ...

Cătălin Moroșanu - Daniel Ghiță, un nou duel în declarații: „Îl înțeleg pe Hagi. Când unii vor să fie băgați în seama îmi pomenesc numele!”
20/12/2019 13:14

Daniel Ghită s-a enervat cand a auzit că luptătorul Cătălin Morosanu a declarat, joi, că nu doreste să lupte cu cel poreclit „Samuraiul Sălbatic” pentru că acesta n-a dat dovadă de fair-pl ...

Agenţia Mondială Antidoping: Cazurile de dopaj au crescut cu 13,1% la nivel global
20/12/2019 13:11

În lumea sportului au fost depistaţi mai mulţi trişori, iar cazurile de incălcare a regulamentului antidoping au crescut la nivel global cu 13,1%, potrivit ultimului raport dat publicităţii joi de A ...

Ionuț Radu, în pericol? Genoa pregătește revenirea lui Mattia Perin
19/12/2019 12:43

Genoa se pregăteşte pentru o eventuală despărţire de Ionuţ Radu (22 de ani). Genoa negociază in aceste zile o intoarcere a lui Mattia Perin, care a plecat in vara lui 2018 la Juventus, in schimbul sum ...

Helmut Duckadam, momente de cumpănă. Povestea unui mare campion
19/12/2019 09:13

Si marii campioni trec prin momente grele in carieră. Helmut Duckadam este unul dintre ei. Helmut Duckadam face parte din generatia de aur si este unul dintre romanii cu care ne mandrim, datorită performante ...

Japonia a inaugurat Stadionul Național din Tokyo pentru JO 2020
16/12/2019 15:17

Stadionul Naţional din Tokyo, simbolul principal al JO 2020, a fost inaugurat duminică in prezenţa premierului Japoniei Shinzo Abe, la trei ani după inceperea lucrărilor şi cu şapte luni inainte de debut ...

Bogdan Vintilă, antrenor FCSB: Trebuie să rămânem umili
16/12/2019 13:04

Bogdan Vintilă a declarat, duminică, după victoria FCSB-ului in fata Viitorului, scor 2-0, că este foarte multumit de jocul elevilor săi. Bogdan Vintilă a declarat, duminică, după victoria FCSB-ului in ...

Un fotbalist de la echipa Nancy, din a doua ligă franceză, este acuzat de viol
16/12/2019 10:53

Un fotbalist de la echipa Nancy, din a doua ligă franceză, este acuzat de viol de către o tanără de 18 ani, incidentul avand loc la ieşirea dintr-un club, anunţă presa din Franţa. Jucătorul a fost pl ...

Un român poate debuta în Premier League. Se află în lotul echipei sale pentru următorul meci
14/12/2019 16:45

Un roman poate debuta sambătă, 14 decembrie, in Premier League. El a fost convocat in lotul echipei sale, Bournemouth, care va juca contra fostei echipe a lui Dan Petrescu, Chelsea Londra. Alex Dobre (21 de ...

FCSB // Bogdan Vintilă caută cea de-a doua victorie împotriva celui care l-a făcut antrenor
13/12/2019 10:52

Duelul de duminică seară dintre Viitorul si FCSB va propune si o confruntare specială. Hagi versus Vintilă. Doi prieteni foarte buni, care au inceput colaborarea in urmă cu 16 ani. Atunci, Bogdan Vintilă, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei