Ca la 20 de ani!

1poli

Dimensiune font:

| 29-09-2020 15:00

Trupa lui Daniel Pancu și-a spălat multe din păcatele începutului de sezon prin succesul cu care duminică seara a zdrobit FCSB cu 5-2 (3-1) în contul etapei a V-a a Ligii 1! Chiar dacă formația oaspete s-a prezentat la Iași cu un lot decimat de noul coronavirus, meritele echipei ieșene nu scad prea mult, cel mai important fiind că a jucat cam la maximum de turație și nu i-a lăsat adversarei nicio speranță că ar putea pleca din Copou cu un rezultat pozitiv.

Pancu a ales să mizeze pe aceeași formulă de echipă cu care runda trecută s-a impus în deplasare la acel 3-2 cu UTA. Motive nu prea avea s-o schimbe, însă amintitul succes tot n-a putut face echipa ieșeană să abordeze cu mai multă încredere disputa cu FCSB. Deși a avut cinci jucători de bază care au scăpat de COVID-19, formația oaspete a început meciul cu ei pe bancă, preferând să recurgă la unele hazlii improvizații. Cu toate acestea, primele minute au aparținut oaspeților, de ajungi să te întrebi dacă asta a fost sau nu tactica aleasă de Pancu, de a juca la așteptare, mai mult pe contraatac. Minutul 6 a adus însă o urcare a lui Panțîru în atac și o centrare perfectă, de pe loc, a ieșeanului transferat acum un an la FCSB. Fundașul central grec Baxevanos se întreba de ce Axinte nu ieșea hotărât să intervină decisiv, tânărul portar se aștepta la o rezolvarea a colegului său și din toată această ezitare de comunicare a profitat atacantul Istrate, care, venit din spatele lui Baxevanos, i-a luat fața lui Axinte și a marcat, lejer, cu capul, de la 7 metri!

 

Citește și: Bilanţ fabulos pentru CSM-CSS „Unirea” Iaşi la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori!

 

CSM Poli a ripostat imediat, ajutată de o greșeală flagrantă, în lanț, a defensivei oaspete. Platini a recuperat balonul la marginea careului, Passaglia i-a pasat lui A. Cristea, care de la 12 metri, ușor lateral dreapta, a găsit diagonala ideală pentru a-l învinge pe Straton cu un șut pe jos, profitând că stoperul improvizat Soiledis nu s-a sinchisit nici măcar să lase un picior în spate ca-n curtea școlii, ci a preferat să exerseze niște pași de dans numai de el știuți! Da, FCSB evolua ca-n curtea școlii, dar CSM Poli tot părea încă destul de timidă. Se vedeau însă unele trasee stabilite de Pancu, unul avându-l la origine pe fundașul central Mihalache, din nou cu o prestație consistentă, care trimitea o pasă lungă, pe jos, de vreo treizeci de metri, pentru Platini, care părăsea banda dreaptă și se deplasa spre centrul terenului, pe locul său apărând deseori mijlocașul Vanzo. Platini a trimis o boltă pentru A. Cristea, acesta a deviat elegant, cu călcâiul, pentru Passaglia, care de la 14 metri l-a învins pe Straton. Formația ieșeană a speculat la maximum și inexactitățile din centrul liniei de fundași oaspete, iar în minutul 22 era deja 3-1. Bușu a trimis o minge pe jos în careu, tânărul fundaș central Cană (20 de ani, plecat la FCSB de la Iași), n-a reușit să intervină, iar A. Cristea, aflat în zi de grație, a plasat cu stângul, de la 8 metri, sub privirile lui Soiledis, plonjonul lui Straton dovedindu-se inutil!

Degringoladă!

FCSB a schimbat patru jucători, pe teren intrând Miron, Olaru, Fl. Tănase și Buș, dar recitalul lui A. Cristea a continuat în minutul 30, când, retras la 30 de metri de propria poartă, l-a lansat cu o pasă precisă pe Platini, acesta a continuat din banda dreaptă cu o pasă la fel de precisă la marginea careului pentru Passaglia, argentinianul l-a driblat elegant pe Miron, dar șutul său, cu dreptul, n-a fost suficient de plasat pe culoarul excelent ales pentru a urca scorul la 4-1.

Jocul s-a mai echilibrat, A. Cristea s-a ales cu un cartonaș galben pentru un fault inutil asupra lui Panțîru, excelentul fundaș stânga ieșean oferindu-i în minutul 40 o centrare bună și lui Buș, care s-a înălțat peste Bușu (cel care a avut o intervenție decisivă, cu capul, în prima parte a reprizei) și de la 7 metri a reluat, cu capul, dar Axinte a reușit să respingă cu palma în corner!

FCSB a părut ceva mai decisă în primele minute după pauză, dar a venit minutul 52, când Passaglia a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Buș a sărit pe sub minge, iar A. Cristea a făcut hat-trick-ul cu o lovitură de cap de la 7 metri!

Verificare chiar înainte de întrerupere

Pancu l-a scos în minutul 56 pe Breeveld și l-a introdus pe De Iriondo, deși la acest scor poate ar fi fost mai indicat să bifeze tânărul ieșean Francisc Cristea mai multe minute. Axinte și-a găsit să iasă la o centrare de pe dreapta, n-a putut reține balonul dintr-o zonă cu mai mulți jucători și a fost nevoit să-l faulteze pe Olaru, iar penalty-ul a fost transformat de Fl. Tănase. FCSB mai avea la dispoziție mai mult de jumătate de oră pentru a încerca imposibilul, dar în minutul 70 Platini și-a mai trecut în cont o recuperare din jumătatea adversă, arătând cam cum poate să joace atunci când clubul nu are prea mari datorii față de el. A sprintat spre poartă și a așteptat momentul ideal pentru ca extrema Calcan să-și potrivească pașii, i-a pasat la marginea careului, iar jucătorul format la FC Viitorul a finalizat, în sfârșit, cu un șut plasat, pe jos, pentru că de pase la portar ne cam săturasem!

Zajmovic a intrat în locul lui A. Cristea, a și înscris, dar golul i-a fost anulat pe motiv de ofsaid, și abia în minutul 88 a intrat și F. Cristea, simultan cu Popadiuc și Atska, dar zarurile erau deja aruncate încă din minutul 79, când Olaru fusese eliminat pentru injurii aduse arbitrului Feșnic. 

Un succes fără dubii pentru trupa lui Pancu, care iată că adună trei victorii după primele cinci etape, ceea ce nu e deloc un bilanț nemulțumitor, dimpotrivă. Spunea însă antrenorul de la CSM Poli că și-ar fi dorit ca în meciul cu FCSB să poată descoperi care este nivelul real al echipei sale, dar n-a fost cazul. Dorința îi va fi însă îndeplinită vineri, în deschiderea etapei a VI-a, când se va confrunta în deplasare cu liderul CS Universitatea, care are punctaj maxim, iar apoi va putea profita de întreruperea provocată de programul echipelor naționale pentru a pune la cale și alte surprize plăcute. Dragoș GAȘPAR

 

 

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
A fost aprinsă flacăra la Olimpia antică pentru Jocurile de la Paris 2024
16/04/2024 19:46

Flacăra sacră a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a fost aprinsă marti in Olympia, Grecia, locul de nastere al Jocurilor antice. Ceremonia a fost inspirată de obiceiurile din antichitate si marcată de me ...

ACS USV Iași câștigă în minutele de prelungire derby-ul cu CSM Pașcani, scor 2-1 (1-0)!
16/04/2024 14:11

Atmosferă cu mult peste pretentiile unui meci din Liga a IV-a a judetului Iasi, chiar dacă duminică a fost vorba despre marele derby dintre ACS USV Iasi si CSM Pascani, primele două clasate, contand pentru ...

Poli Iași, ucisă sub Arcul de Triumf
14/04/2024 21:39

* Dinamo – Poli Iasi 1-0, in runda a patra a play-out-ului SuperLigii la fotbal * Poli mai are de disputat cinci partide si are nevoie de 14 puncte pentru a ssalva categoria * evident, doar rigorile matem ...

Stefanos Tsitsipas a câştigat turneul ATP de la Monte Carlo
14/04/2024 18:54

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas a caştigat pentru a treia oară in cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, după ce l-a invins duminică pe norvegianul Casper Ruud, cu 6-1, 6-4 , in finala a ...

Poli Iași - Dinamo: meci de totul sau nimic!
14/04/2024 06:00

* Dinamo Bucuresti - Politehnica Iasi, in această seară, cu incepere de la ora 18,15, pe Stadionul Arcul de triumf, partidă contand pentru etapa a patra din play-out-ul SuperLigii la fotbal * desi ...

Casper Ruud l-a învins pe Novak Djokovic şi va juca finala la Monte Carlo
13/04/2024 21:31

Tenismanul norvegian Casper Ruud l-a invins sambătă pe numărul unu mondial, sarbul Novak Djokovic, in trei seturi, 6-4, 1-6, 6-4, şi va juca finala turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu pr ...

 Poli Iași vrea să rupă ghinionul la Dinamo, unde nu a mai câștigat, în prima ligă, de aproape jumătate de secol
13/04/2024 05:05

* Dinamo Bucuresti - Politehnica Iasi, duminică, 14 aprilie, de la ora 18,15, partidă contand pentru etapa a patra din play-out-ul SuperLigii la fotbal Politehnica Iasi a plecat in Capitală decisă să ...

Premier League dă undă verde pentru folosirea tehnologiei offside-ului semi-automat din sezonul viitor
11/04/2024 17:54

Cluburile din Premier League au aprobat in unanimitate utilizarea tehnologiei semi-automate pentru offside (SAOT) din sezonul 2024-25, potrivit The Athletic. Campionatul de top din Anglia va folosi aceleasi ...

UEFA a anunțat prețurile biletelor pentru finala Champions League
11/04/2024 14:19

 Finala UEFA Champions League sezonul 2023/24 se va disputa pe stadionul Wembley din Londra si este programată pentru data de 1 iunie 2024. Trofeul UEFA Champions League 3350 euro, cel mai scump b ...

Poli și FCU Craiova au rupt clasamentul
08/04/2024 21:22

* FC Politehnica Iasi – FC U Craiova 0 -0, in etapa a 3-a din play-out-ul SuperLigii Dacă fotbalul s-ar fi jucat fără minge, Poli Iasi n-ar fi avut probleme in a castiga măcar vreo cinci sau sase par ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei