Ca la 20 de ani!

1poli

Dimensiune font:

| 29-09-2020 15:00

Trupa lui Daniel Pancu și-a spălat multe din păcatele începutului de sezon prin succesul cu care duminică seara a zdrobit FCSB cu 5-2 (3-1) în contul etapei a V-a a Ligii 1! Chiar dacă formația oaspete s-a prezentat la Iași cu un lot decimat de noul coronavirus, meritele echipei ieșene nu scad prea mult, cel mai important fiind că a jucat cam la maximum de turație și nu i-a lăsat adversarei nicio speranță că ar putea pleca din Copou cu un rezultat pozitiv.

Pancu a ales să mizeze pe aceeași formulă de echipă cu care runda trecută s-a impus în deplasare la acel 3-2 cu UTA. Motive nu prea avea s-o schimbe, însă amintitul succes tot n-a putut face echipa ieșeană să abordeze cu mai multă încredere disputa cu FCSB. Deși a avut cinci jucători de bază care au scăpat de COVID-19, formația oaspete a început meciul cu ei pe bancă, preferând să recurgă la unele hazlii improvizații. Cu toate acestea, primele minute au aparținut oaspeților, de ajungi să te întrebi dacă asta a fost sau nu tactica aleasă de Pancu, de a juca la așteptare, mai mult pe contraatac. Minutul 6 a adus însă o urcare a lui Panțîru în atac și o centrare perfectă, de pe loc, a ieșeanului transferat acum un an la FCSB. Fundașul central grec Baxevanos se întreba de ce Axinte nu ieșea hotărât să intervină decisiv, tânărul portar se aștepta la o rezolvarea a colegului său și din toată această ezitare de comunicare a profitat atacantul Istrate, care, venit din spatele lui Baxevanos, i-a luat fața lui Axinte și a marcat, lejer, cu capul, de la 7 metri!

 

Citește și: Bilanţ fabulos pentru CSM-CSS „Unirea” Iaşi la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori!

 

CSM Poli a ripostat imediat, ajutată de o greșeală flagrantă, în lanț, a defensivei oaspete. Platini a recuperat balonul la marginea careului, Passaglia i-a pasat lui A. Cristea, care de la 12 metri, ușor lateral dreapta, a găsit diagonala ideală pentru a-l învinge pe Straton cu un șut pe jos, profitând că stoperul improvizat Soiledis nu s-a sinchisit nici măcar să lase un picior în spate ca-n curtea școlii, ci a preferat să exerseze niște pași de dans numai de el știuți! Da, FCSB evolua ca-n curtea școlii, dar CSM Poli tot părea încă destul de timidă. Se vedeau însă unele trasee stabilite de Pancu, unul avându-l la origine pe fundașul central Mihalache, din nou cu o prestație consistentă, care trimitea o pasă lungă, pe jos, de vreo treizeci de metri, pentru Platini, care părăsea banda dreaptă și se deplasa spre centrul terenului, pe locul său apărând deseori mijlocașul Vanzo. Platini a trimis o boltă pentru A. Cristea, acesta a deviat elegant, cu călcâiul, pentru Passaglia, care de la 14 metri l-a învins pe Straton. Formația ieșeană a speculat la maximum și inexactitățile din centrul liniei de fundași oaspete, iar în minutul 22 era deja 3-1. Bușu a trimis o minge pe jos în careu, tânărul fundaș central Cană (20 de ani, plecat la FCSB de la Iași), n-a reușit să intervină, iar A. Cristea, aflat în zi de grație, a plasat cu stângul, de la 8 metri, sub privirile lui Soiledis, plonjonul lui Straton dovedindu-se inutil!

Degringoladă!

FCSB a schimbat patru jucători, pe teren intrând Miron, Olaru, Fl. Tănase și Buș, dar recitalul lui A. Cristea a continuat în minutul 30, când, retras la 30 de metri de propria poartă, l-a lansat cu o pasă precisă pe Platini, acesta a continuat din banda dreaptă cu o pasă la fel de precisă la marginea careului pentru Passaglia, argentinianul l-a driblat elegant pe Miron, dar șutul său, cu dreptul, n-a fost suficient de plasat pe culoarul excelent ales pentru a urca scorul la 4-1.

Jocul s-a mai echilibrat, A. Cristea s-a ales cu un cartonaș galben pentru un fault inutil asupra lui Panțîru, excelentul fundaș stânga ieșean oferindu-i în minutul 40 o centrare bună și lui Buș, care s-a înălțat peste Bușu (cel care a avut o intervenție decisivă, cu capul, în prima parte a reprizei) și de la 7 metri a reluat, cu capul, dar Axinte a reușit să respingă cu palma în corner!

FCSB a părut ceva mai decisă în primele minute după pauză, dar a venit minutul 52, când Passaglia a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Buș a sărit pe sub minge, iar A. Cristea a făcut hat-trick-ul cu o lovitură de cap de la 7 metri!

Verificare chiar înainte de întrerupere

Pancu l-a scos în minutul 56 pe Breeveld și l-a introdus pe De Iriondo, deși la acest scor poate ar fi fost mai indicat să bifeze tânărul ieșean Francisc Cristea mai multe minute. Axinte și-a găsit să iasă la o centrare de pe dreapta, n-a putut reține balonul dintr-o zonă cu mai mulți jucători și a fost nevoit să-l faulteze pe Olaru, iar penalty-ul a fost transformat de Fl. Tănase. FCSB mai avea la dispoziție mai mult de jumătate de oră pentru a încerca imposibilul, dar în minutul 70 Platini și-a mai trecut în cont o recuperare din jumătatea adversă, arătând cam cum poate să joace atunci când clubul nu are prea mari datorii față de el. A sprintat spre poartă și a așteptat momentul ideal pentru ca extrema Calcan să-și potrivească pașii, i-a pasat la marginea careului, iar jucătorul format la FC Viitorul a finalizat, în sfârșit, cu un șut plasat, pe jos, pentru că de pase la portar ne cam săturasem!

Zajmovic a intrat în locul lui A. Cristea, a și înscris, dar golul i-a fost anulat pe motiv de ofsaid, și abia în minutul 88 a intrat și F. Cristea, simultan cu Popadiuc și Atska, dar zarurile erau deja aruncate încă din minutul 79, când Olaru fusese eliminat pentru injurii aduse arbitrului Feșnic. 

Un succes fără dubii pentru trupa lui Pancu, care iată că adună trei victorii după primele cinci etape, ceea ce nu e deloc un bilanț nemulțumitor, dimpotrivă. Spunea însă antrenorul de la CSM Poli că și-ar fi dorit ca în meciul cu FCSB să poată descoperi care este nivelul real al echipei sale, dar n-a fost cazul. Dorința îi va fi însă îndeplinită vineri, în deschiderea etapei a VI-a, când se va confrunta în deplasare cu liderul CS Universitatea, care are punctaj maxim, iar apoi va putea profita de întreruperea provocată de programul echipelor naționale pentru a pune la cale și alte surprize plăcute. Dragoș GAȘPAR

 

 

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Leo, fii bărbat!
17/03/2024 01:13

* Otelul Galati - Poli Iasi 1-0, in prima etapă din play-out Conform calculelor si a justificărilor statistice, Poli are nevoie de 32 de puncte pentru a scăpa cu viată din iadul numit play-out. E numărul ...

Poli Iași are nevoie de 15 puncte pentru a rămâne în prima ligă!
16/03/2024 05:05

* Otelul Galati – FC Politehnica Iasi, sambătă, de la ora 17, in prima etapă din play-out Inconstantă – acesta ar fi termenul care s-ar potrivi cel mai bine evolutiei echipei de fotbal a Iasulu ...

Imagini fără precedent pe terenul de tenis, la Alcaraz - Zverev. Fanii au intrat în panică, meciul a fost întrerurpt
15/03/2024 12:06

Meciul dintre Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev, disputat in sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells şi caştigat de spaniol, a fost intrerupt in primul set din cauza invazie ...

Djokovici, revenire de coșmar la Indian Wells: liderul mondial, aruncat în afara turneului de un anonim
12/03/2024 11:15

Novak Djokovici (Serbia, 36 de ani, 1 ATP) a avut un 2023 de vis, lăsand impresia că a descoperit „elixirul tineretii“. Si dacă a fost asa, el pare că a rămas, intre timp, fără „combustibil“. Cel ...

Poli Iași, blestemul lui Dorinel Munteanu!
11/03/2024 06:00

* Otelul - Politehnica Iasi se va disputa in această seară, de la ora 20, in ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga * Poli Iasi pare să se fi convertit intr-un blestem pentru antrenorul Dorinel Munt ...

Programul primei etape din play offul Superligii. Cum arată clasamentul după înjumătățirea punctelor
10/03/2024 11:00

 Distanta dintre FCSB si Rapid, primele două clasate in Superliga Romaniei, s-a micsorat la patru puncte, după succesul la scor al giulestenilor, 4-0, aseară pe Arena Natională. Meciurile din play off ...

Poli întâlnește Oțelul, cea mai slabă echipă din campionat, pe teren propriu!
10/03/2024 06:06

* Otelul Galati - Politehnica Iasi, luni, 11 martie, de la ora 20, in etapa a 30-a a SuperLigii, ultima din sezonul regulat Politehnica Iasi merge la Galati decisă să obtină a 8-a victorie in actuala editie ...

CTP, încântat de decizia în cazul Halep: cum crede că Simona a obținut reducerea suspendării
06/03/2024 00:43

Simona Halep (32 de ani) isi pregăteste deja revenirea in tenis, după ce TAS i-a redus suspendarea de 4 ani pentru dopaj, valabilă pană pe 6 octombrie 2026 după decizia Sport Resolutions, la doar 9 luni. C ...

Reacția ITIA după ce TAS i-a redus pedeapsa Simonei Halep la 9 luni
06/03/2024 00:25

Agentia Internatională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a fost instituţia care a decis suspendarea de 4 ani in cazul Simonei Halep, in ciuda faptului că fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, isi asuma ...

Turneul la care Simona Halep ar putea reveni pe teren
05/03/2024 20:37

 Simona Halep a primit marti vestea cea mare din partea TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv): suspendarea de 4 ani pentru dopaj a fost redusă la 9 luni. În aceste conditii, fosta lideră WTA po ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei