1vladut1
1vladut4
1vladut3
1vladut5

Dimensiune font:

Cel mai iubit sportiv se simte alungat din Iaşi!

| 07-01-2019 15:21

 

Este picătura care a umplut paharul. A trecut de acum ceva vreme de când tot parcă sunt înghiontit să plec. Am participat sub culorile Iaşului la prima mea Olimpiadă, în 2012, tot pentru oraşul meu vreau să iau medalie la Tokyo, în 2020. Simt însă că nu mai sunt dorit aici, parcă încurc. Sunt dezamăgit. Am mai avut tentative să plec, dar m-am tot răzgândit. Acum însă sunt mai hotărât ca niciodată”.

Greu de crezut că aceste cuvinte ar putea veni de la un sportiv de top al Iaşului, deşi am ajuns să-i numărăm pe degete pe cei care chiar contează cu adevărat la competiţiile ce adună cei mai buni participanţi de pe mai toate continentele. Şi mai greu de crezut că aceste vorbe, spuse de un om mâhnit, pot veni de la cel mai iubit sportiv al Iaşului. Da, el a rămas singurul sportiv care nu reprezintă fotbalul şi care poate pretinde că este iubit la Iaşi. Şi, totuşi, este cel mai iubit, dar, la fel de bine, simte tot mai apăsat şi că Iaşul nu-l preţuieşte aşa cum ar merita.

N-am reuşit să strâng nimic”

Judoka Vlăduţ Simionescu a ajuns la 28 de ani. Am realizat acest lucru pe la începutul anului trecut şi chiar că timpul ăsta s-a furişat cu dibăcie de parcă mai ieri scriam de cadetul căruia specialiştii îi anticipau un viitor notabil. L-am întrebat atunci cu ce s-a ales el şi în plan material de pe urma sportului pe care l-a practicat fiind legitimat la un club ieşean, CS Politehnica, iar chipul cu care de regulă îşi îngheaţă adversarii şi-a plecat ochii, de parcă ar fi fost un elev prins după o şotie nevinovată. „Am ajuns la 28 de ani şi stau tot împreună cu părinţii. N-am realizat nimic din punct de vedere material. N-am reuşit să strâng nimic”.

Cariera lui Simionescu n-a fost presărată numai cu izbânzi. După Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, au început să-l asalteze accidentările, fiind nevoit să sacrifice Olimpiada de la Rio pentru a-şi repara genunchii. A găsit oameni cu suflet care i-au întins mâini de ajutor, a pus şi el tot ce agonisise pentru a se ridica şi mai puternic în apărarea culorilor Iaşului şi României.

Are suflet de dac, tocmai de aceea este atât de activ şi în Asociaţia „Geto-Dacii din Moldova”. Eşti tentat să nu-i găseşti locul şi printre săbii, scuturi şi veşminte dacice, dar Vlăduţ punctează imediat: „Aici este zona în care mă eliberez de toată tensiunea, mă transpun într-o altă lume. Îmi place istoria, îmi plac festivalurile la care participăm. Aici mă recreez, mă încarc”, îmi spunea el în una din desele discuţii purtate în ultimii ani şi care n-au văzut până acum nici lumina tiparului şi nici oglindirea online-ului.

Umilit la el acasă!

Iată însă că n-a mai găsit putere să ignore şi încercările lunii decembrie, topurile de sfârşit de 2018. La propriul club, acolo unde au fost amestecaţi sportivii de la disciplinele olimpice cu cele neolimpice, el, cel mai bine poziţionat judoka român în clasamentele generale mondiale la masculin, nici măcar n-a prins podiumul, dar spera ca la ierarhia întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport să i se facă dreptate. Dezamăgirea a fost însă şi mai mare, pentru că în topul ce arată ca o pădure arsă de trei ori din temelii şi apoi căutaţi cei mai frumoşi copaci Vlăduţ a fost amestecat cu cadeţi şi juniori de nici nu i-a venit să creadă! El, singurul senior din top, el, sportivul ieşean cel mai îndreptăţit să spere să concureze din nou sub cerul olimpic, el, cel mai iubit sportiv ieşean, ultimul care nu joacă fotbal...

De pe locul 7 printre sportivii Iaşului altfel se văd ofertele. Steaua Bucureşti îl curtează de mai mult timp, dar în ultimele luni a primit o propunere foarte tentantă şi de la CSM Bucureşti, discutând chiar şi cu preşedintele Gabriela Szabo. „Nu este deloc exclus ca următoarea propunere s-o şi accept. M-am zbătut cât am putut să rămân la Iaşi, dar paharul a dat deja pe-afară. Voi pleca, dar după Olimpiadă mă voi întoarce şi mă voi zbate pentru ca viitorii performeri ai Iaşului să nu mai fie umiliţi cum mă simt eu acum”.

Iaşul a devenit însă expert în a-şi ignora performerii, dar dacă până şi pe cel mai iubit sportiv al său l-a umilit atunci chiar că nu prea mai este nimic de adăugat acum... Dragoş GAŞPAR

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Schimbare de antrenor la FCSB? Cine i-ar putea lua locul lui Bogdan Vintila
30/05/2020 10:16

 Bogdan Arges Vintila ar putea fi indepartat de la FCSB daca nu va castiga titlul, iar una dintre variantele pe care Gigi Becali le ia in considerare pentru inlocuirea lui tocmai a devenit liber de contrac ...

Transfer spectaculos reusit de PSG
30/05/2020 10:12

 Paris Saint Germain a dat o prima lovitura pe piata transfeurilor. Campioana Frantei a ajuns la un acord cu Inter pentru transferul lui Mauro Icardi, care in acest sezon a evoluat sub forma de imprumut ...

ULTIMA ORĂ Simona Halep anunță că SE RETRAGE, dacă iese din Top 10: 'Am 24 de ani de tenis...'
29/05/2020 20:39

Simona Halep, numărul 2 in clasamentul WTA, a anunţat intr-un interviu că se va retrage din activitate in momentul in care va ieşi din top 10 mondial, dar a subliniat faptul că 2-3 ani va mai putea să joa ...

Planul UEFA pentru incheierea sezonului in Champions League
29/05/2020 16:40

 UEFA analizeaza posibilitatea finalizarii actualei editii a Ligii Campionilor in Germania, dupa ce competitia fanion a cluburilor europene a fost intrerupta in luna martie, in faza optimilor de final ...

Optimism într-un club sufocat de datorii!
29/05/2020 12:11

La o săptămană după ce a organizat, in aer liber, conferinţa de presă ce a prilejuit prelungirea contractului antrenorului Mircea Rednic pană la finalul actualului sezon, gruparea ieşeană a fost reprez ...

Rasturnare de situatie in cazul Ianis Hagi: Anuntul facut de Gica Popescu
29/05/2020 09:14

 Gica Popescu a vorbit despre situatia transferului lui Ianis Hagi. Desi in presa s-a scris faptul ca, dupa acest transfer, la Viitorul Constanta vor ajunge 680 de mii de euro, prese ...

Doar o secţie de la cluburile ieşene de seniori reia antrenamentele pe 1 iunie!
28/05/2020 11:19

Mult discutatele eliminări de restricţii incepand cu 1 iunie sunt aşteptate cu sufletul la gură de intreaga mişcare sportivă. În afară de formaţiile de fotbal din Liga 1 şi cateva din eşalonul s ...

Alte patru prelungiri în Copou! Neclaritate în privința lui Omoh
27/05/2020 20:20

Citeste si: Şanse practic nule să mai ajungă Marian Rada in Copou!   Asa cum deja v-am mai informat, imprumuturile lui Tarnovanu, Horsia si Serban, toti de la FCSB, erau rezolvate de cateva zile, ...

Şanse practic nule să mai ajungă Marian Rada în Copou!
27/05/2020 18:13

Antrenorul Mircea Rednic a tot spus de cateva săptămani că are nevoie de incă un antrenor secund care să-l ajute la pregătirile efectuate in grupuri de cate patru jucători, iar acum cateva zile, cu prile ...

Milioanele de la Consiliul Local Iași nu pot fi folosite pentru actualele restanţe salariale de la CSM Politehnica Iași!
26/05/2020 15:32

Antrenorul Mircea Rednic a semnat la mijlocul săptămanii trecute prelungirea contractului scadent la 30 iunie 2020 pană la sfarşitul actualului sezon, dar n-a ezitat să precizeze ce anume l-ar determina s ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!