Cine este Elina Svitolina, adversara Simonei din semifinalele de la Wimbledon, și unde ar putea Halep să facă diferența

WTA   169,00

Dimensiune font:

| 11-07-2019 10:36

 Elina Svitolina

 Elina Svitolina este una dintre adversarele căreia îi place să joace cu Simona: are un plan tactic care se potrivește stilului jucătoarei noastre, iar victoriile de pe zgură vorbesc despre multă încredere (cele două finale de la Roma). Are însă și sportiva din Ucraina puncte slabe în mecanismul de joc, iar serviciul ar putea reprezenta cheia semifinalei de la All England Club.Meciul Halep vs Svitolina va fi în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro de la ora 15:00.


Rezultatul carierei la Wimbledon 

 
Nu ajunsese vreodată în semifinalele unui Grand Slam, dar a făcut-o acum la Wimbledon, acolo unde specialiștii din tenis nu îi dădeau mari șanse. Cel mai bun rezultat al Elinei la All England Club era un tur 4, bifat în 2017. 
 
Mats Wilander vorbea joi despre cât de mult o ajută Gael Monfils pe Svitolina. Francezul este jucător activ în ATP, în partea superioară a ierarhiei, iar acesta cu siguranță vede <altfel> meciul din loja prietenei sale. Oferă sfaturi, Elina vine din ce în ce mai mult la fileu, jocul îi merge până acum pe iarba londoneză.
 
Venirile la fileu 

Față de cum eram obișnuiți, Elina a făcut unele ajustări în jocul ei. Vine mult mai des la fileu, încearcă să pună presiune pe adversare de la plasă, nu mai încearcă să facă diferența doar prin lovituri de pe baseline. Are procentaje bune de la fileu, dovadă că a exersat acest procedeu destul de mult. 
 
Serviciul 

În afară de meciul cu Maria Sakkari (unde a avut 58% procentaj), Elina este vulnerabilă pe serviciul al doilea, acolo unde va putea fi o pâine de mâncat pentru Simona. Halep oricum este una dintre cele mai bune jucătoare din circuit la retur (vorbesc aici statisticile întocmite de WTA). 
 
Sportiva din Ucraina a avut unele probleme chiar și pe primul serviciu, procentajele nefiind de speriat pentru o defensivă precum cea a Simonei (cel mai bine a stat contra Petrei Martic - 83%). 
 
Variația 

Jucătoare cu o încheietură fină și cu mintea ageră, Elina este capabilă să schimbe din mers planul tactic. Am văzut-o de atâtea ori reușind unele reveniri atunci când toată lumea o vedea deja în drumul spre vestiare. Reușește să inventeze în unele momente execuții cu care să-și surprindă adversarele, lovituri venite aparent din senin (slice-uri atipice, lob-uri, scurte). Este însă o sportivă de moral, iar un eventual debut mai dificil de meci i-ar turna cu siguranță plumb în încălțări. De asemenea, dacă s-a urcat pe un val de încredere, poate fi întoarsă doar cu mare dificultate din calea spre victorie. 
 
Este o jucătoare periculoasă care a arătat de-a lungul timpului că știe cum să joace împotriva Simonei (conduce de altfel cu 4-3 la meciurile directe). 
 
Svitolina, o adevărată maratonistă

Nu o fi ea chiar la nivelul maratonistei cu acte în regulă (n.r. Caroline Wozniacki), dar Elina este o jucătoare foarte bine pregătită din punct de vedere fizic. Rezistă în cele mai dure raliuri, este capabilă de o mare risipă de energie și poate câștiga uneori meciuri doar alergând dintr-o parte în alta de pe linia de fund. Procentajele îi scad însă în momentul în care apar loviturile mai înalte, <plimbările> dese dintr-o parte în alta pe contre-pied și atunci când este obligată să facă mai multe veniri pe înainte (scurte). Face bine tranziția din defensivă în ofensivă, tocmai de aceea trebuie jucată cu mingi cât mai lungi, mai incomode. 
 
Serviciul și returul, foarte importante pentru Simona 

Elina are cu siguranță multe arme, dar nici Simona nu se poate plânge. Deplasarea trebuie să fie la un nivel înalt, la fel mentalul (a arătat bine la acest capitol Halep până acum la Londra). 
 
În plus, diferența s-ar putea face la serviciu (trebuie să joace mai mult cu primul sportiva noastră) și la retur, acolo unde Simona a arătat că poate fi foarte bună. 
 
Pe lângă toate acestea, Halep trebuie să arate încă o dată că știe să ajuteze din mers un eventual plan tactic care nu va da roade. Are nevoie de variație, de acele puncte importante câștigate cu ajutorul inteligenței de pe teren. 
 
Să nu uităm un alt aspect care s-ar putea dovedi important: Svitolina este la doar prima semifinală de Grand Slam din carieră, pe când Simona nu mai este o necunoscută la acest nivel. Halep are aici un avantaj important, rămâne de văzut cum va reuși să gestioneze presiunea care se va simți din plin pe Centralul londonez. 
 
Pe cine a eliminat Svitolina până la semifinale și care a fost statistica ei:

Sferturi: Karolina Muchova (7-5, 6-4) \ t

Cifrele Elinei în acest meci: doi ași, o dublă greșeală, 24 de lovituri câștigătoare, 16 erori neforțate, 17/24 puncte câștigate la fileu, 59% puncte câștigate cu primul serviciu și 47% pe al doilea, distanță alergată 2009,2 metri. Durată meci: 1h 32 min. 

Turul IV: Petra Martic (6-4, 6-2)

Cifrele Elinei în acest meci: 3 ași, 5 duble greșeli, 30 de lovituri câștigătoare, 17 erori neforțate, 15/21 puncte câștigate la fileu, 83% puncte câștigate cu primul serviciu și 32% pe al doilea, distanță alergată 2516,6 metri. Durată meci: 1h 49 min. 
 
Turul III: Maria Sakkari (6-3, 6-7 (1), 6-2)
 
Cifrele Elinei în acest meci: un as, două duble greșeli, 15 lovituri câștigătoare, 27 de erori neforțate, 16/22 puncte câștigate la fileu, 66% puncte câștigate cu primul serviciu și 58% cu al doilea, distanță alergată 2439 metri. Durată meci: 2h 8 min. 

Turul II: Margarita Gasparyan (5-7, 6-5)
 
A fost meciul în care Elina nu a obținut practic pe teren victoria, aceasta venind în urma unui abandon al Margaritei Gasparyan. Rusoaica avea 1-0 la seturi (7-5) și era într-o situație bună de a închide partida în două manșe. 
 
Cifrele Elinei în acest meci: doi ași, nicio dublă, 15 de lovituri câștigătoare, 20 de erori neforțate, 16/26 puncte câștigate la fileu, 63% puncte câștigate pe primul serviciu și 40% pe al doilea, distanță alergată 3110,3 metri. Durată meci: 1h 53 min. 
 
Turul I: Daria Gavrilova (7-5, 6-0)

Cifrele Elinei în acest meci - un as, o dublă greșeală, 16 lovituri câștigătoare, 14 erori neforțate, 11 puncte câștigate la fileu din 14 veniri, 73% puncte câștigate pe primul serviciu și 56% pe al doilea, distanță alergată 1325,2 metri. Durată meci: 1h 5 min. 
 
Cine este Elina Svitolina 

Nascută pe 12 septembrie 1994 la Odessa, Elina locuiește de ani buni la Monte Carlo. Este antrenată de Andrew Bettles, iar de ceva timp în loja ei se află și prietenul Gael Monfils. Părinții sunt Mykhaylo și Olena, iar fratele este Yulian. A început tenisul la vârsta de 5 ani, idolul copilăriei a fost Andre Agassi, lovitura preferată este serviciul, iar suprafațele favorite sunt hard-ul și zgura. 
 
Vorbește engleză și rusă, îi place să citească despre mediul de afaceri și cel economic, iar mâncarea preferată este cea din Ucraina gătită de mama și de bunica. Sportivii pe care îi admiră cel mai mult sunt Kobe Bryant și Nik Vujicic. Artiștii preferați sunt Eminem, AC/DC și Bruno Mars. A câștigat titlul la junioare la Roland Garros la vârsta de 15 ani. 

Titluri în carieră: 
 
13 - 2018 - Finala WTA din Brisbane, Dubai, Roma, WTA; 2017 - orașul Taipei, Dubai, Istanbul, Roma, Toronto; 2016 - Kuala Lumpur; 2015 - Marrakech; 2014 - Baku; 2013 - Baku; 2012 - 125 / Pune.
 
Finalistă (2): 2016 - New Haven, Zhuhai. 
 
Simona Halep și Elina Svitolina s-au mai întâlnit de șapte ori în circuitul WTA, Svitolina conducând cu 4-3. Ultimul meci a fost câștigat de româncă, anul acesta, în semifinalele de la Doha. Partida de la Wimbledon va fi prima disputată de cele două pe iarbă (patru au avut loc pe hard, trei pe zgură).
 
Halep vs Svitolina, meciuri directe 3-4:
 
2017, Singapore: 6-3, 6-4 pentru Svitolina
2017, Roland Garros: 3-6, 7-6(6), 6-0 pentru Halep
2013, Sofia: 6-1, 6-1 pentru Halep.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.
 
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei