WTA   169,00

Dimensiune font:

Cine este Elina Svitolina, adversara Simonei din semifinalele de la Wimbledon, și unde ar putea Halep să facă diferența

| 11-07-2019 10:36

 Elina Svitolina

 Elina Svitolina este una dintre adversarele căreia îi place să joace cu Simona: are un plan tactic care se potrivește stilului jucătoarei noastre, iar victoriile de pe zgură vorbesc despre multă încredere (cele două finale de la Roma). Are însă și sportiva din Ucraina puncte slabe în mecanismul de joc, iar serviciul ar putea reprezenta cheia semifinalei de la All England Club.Meciul Halep vs Svitolina va fi în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro de la ora 15:00.


Rezultatul carierei la Wimbledon 

 
Nu ajunsese vreodată în semifinalele unui Grand Slam, dar a făcut-o acum la Wimbledon, acolo unde specialiștii din tenis nu îi dădeau mari șanse. Cel mai bun rezultat al Elinei la All England Club era un tur 4, bifat în 2017. 
 
Mats Wilander vorbea joi despre cât de mult o ajută Gael Monfils pe Svitolina. Francezul este jucător activ în ATP, în partea superioară a ierarhiei, iar acesta cu siguranță vede <altfel> meciul din loja prietenei sale. Oferă sfaturi, Elina vine din ce în ce mai mult la fileu, jocul îi merge până acum pe iarba londoneză.
 
Venirile la fileu 

Față de cum eram obișnuiți, Elina a făcut unele ajustări în jocul ei. Vine mult mai des la fileu, încearcă să pună presiune pe adversare de la plasă, nu mai încearcă să facă diferența doar prin lovituri de pe baseline. Are procentaje bune de la fileu, dovadă că a exersat acest procedeu destul de mult. 
 
Serviciul 

În afară de meciul cu Maria Sakkari (unde a avut 58% procentaj), Elina este vulnerabilă pe serviciul al doilea, acolo unde va putea fi o pâine de mâncat pentru Simona. Halep oricum este una dintre cele mai bune jucătoare din circuit la retur (vorbesc aici statisticile întocmite de WTA). 
 
Sportiva din Ucraina a avut unele probleme chiar și pe primul serviciu, procentajele nefiind de speriat pentru o defensivă precum cea a Simonei (cel mai bine a stat contra Petrei Martic - 83%). 
 
Variația 

Jucătoare cu o încheietură fină și cu mintea ageră, Elina este capabilă să schimbe din mers planul tactic. Am văzut-o de atâtea ori reușind unele reveniri atunci când toată lumea o vedea deja în drumul spre vestiare. Reușește să inventeze în unele momente execuții cu care să-și surprindă adversarele, lovituri venite aparent din senin (slice-uri atipice, lob-uri, scurte). Este însă o sportivă de moral, iar un eventual debut mai dificil de meci i-ar turna cu siguranță plumb în încălțări. De asemenea, dacă s-a urcat pe un val de încredere, poate fi întoarsă doar cu mare dificultate din calea spre victorie. 
 
Este o jucătoare periculoasă care a arătat de-a lungul timpului că știe cum să joace împotriva Simonei (conduce de altfel cu 4-3 la meciurile directe). 
 
Svitolina, o adevărată maratonistă

Nu o fi ea chiar la nivelul maratonistei cu acte în regulă (n.r. Caroline Wozniacki), dar Elina este o jucătoare foarte bine pregătită din punct de vedere fizic. Rezistă în cele mai dure raliuri, este capabilă de o mare risipă de energie și poate câștiga uneori meciuri doar alergând dintr-o parte în alta de pe linia de fund. Procentajele îi scad însă în momentul în care apar loviturile mai înalte, <plimbările> dese dintr-o parte în alta pe contre-pied și atunci când este obligată să facă mai multe veniri pe înainte (scurte). Face bine tranziția din defensivă în ofensivă, tocmai de aceea trebuie jucată cu mingi cât mai lungi, mai incomode. 
 
Serviciul și returul, foarte importante pentru Simona 

Elina are cu siguranță multe arme, dar nici Simona nu se poate plânge. Deplasarea trebuie să fie la un nivel înalt, la fel mentalul (a arătat bine la acest capitol Halep până acum la Londra). 
 
În plus, diferența s-ar putea face la serviciu (trebuie să joace mai mult cu primul sportiva noastră) și la retur, acolo unde Simona a arătat că poate fi foarte bună. 
 
Pe lângă toate acestea, Halep trebuie să arate încă o dată că știe să ajuteze din mers un eventual plan tactic care nu va da roade. Are nevoie de variație, de acele puncte importante câștigate cu ajutorul inteligenței de pe teren. 
 
Să nu uităm un alt aspect care s-ar putea dovedi important: Svitolina este la doar prima semifinală de Grand Slam din carieră, pe când Simona nu mai este o necunoscută la acest nivel. Halep are aici un avantaj important, rămâne de văzut cum va reuși să gestioneze presiunea care se va simți din plin pe Centralul londonez. 
 
Pe cine a eliminat Svitolina până la semifinale și care a fost statistica ei:

Sferturi: Karolina Muchova (7-5, 6-4) \ t

Cifrele Elinei în acest meci: doi ași, o dublă greșeală, 24 de lovituri câștigătoare, 16 erori neforțate, 17/24 puncte câștigate la fileu, 59% puncte câștigate cu primul serviciu și 47% pe al doilea, distanță alergată 2009,2 metri. Durată meci: 1h 32 min. 

Turul IV: Petra Martic (6-4, 6-2)

Cifrele Elinei în acest meci: 3 ași, 5 duble greșeli, 30 de lovituri câștigătoare, 17 erori neforțate, 15/21 puncte câștigate la fileu, 83% puncte câștigate cu primul serviciu și 32% pe al doilea, distanță alergată 2516,6 metri. Durată meci: 1h 49 min. 
 
Turul III: Maria Sakkari (6-3, 6-7 (1), 6-2)
 
Cifrele Elinei în acest meci: un as, două duble greșeli, 15 lovituri câștigătoare, 27 de erori neforțate, 16/22 puncte câștigate la fileu, 66% puncte câștigate cu primul serviciu și 58% cu al doilea, distanță alergată 2439 metri. Durată meci: 2h 8 min. 

Turul II: Margarita Gasparyan (5-7, 6-5)
 
A fost meciul în care Elina nu a obținut practic pe teren victoria, aceasta venind în urma unui abandon al Margaritei Gasparyan. Rusoaica avea 1-0 la seturi (7-5) și era într-o situație bună de a închide partida în două manșe. 
 
Cifrele Elinei în acest meci: doi ași, nicio dublă, 15 de lovituri câștigătoare, 20 de erori neforțate, 16/26 puncte câștigate la fileu, 63% puncte câștigate pe primul serviciu și 40% pe al doilea, distanță alergată 3110,3 metri. Durată meci: 1h 53 min. 
 
Turul I: Daria Gavrilova (7-5, 6-0)

Cifrele Elinei în acest meci - un as, o dublă greșeală, 16 lovituri câștigătoare, 14 erori neforțate, 11 puncte câștigate la fileu din 14 veniri, 73% puncte câștigate pe primul serviciu și 56% pe al doilea, distanță alergată 1325,2 metri. Durată meci: 1h 5 min. 
 
Cine este Elina Svitolina 

Nascută pe 12 septembrie 1994 la Odessa, Elina locuiește de ani buni la Monte Carlo. Este antrenată de Andrew Bettles, iar de ceva timp în loja ei se află și prietenul Gael Monfils. Părinții sunt Mykhaylo și Olena, iar fratele este Yulian. A început tenisul la vârsta de 5 ani, idolul copilăriei a fost Andre Agassi, lovitura preferată este serviciul, iar suprafațele favorite sunt hard-ul și zgura. 
 
Vorbește engleză și rusă, îi place să citească despre mediul de afaceri și cel economic, iar mâncarea preferată este cea din Ucraina gătită de mama și de bunica. Sportivii pe care îi admiră cel mai mult sunt Kobe Bryant și Nik Vujicic. Artiștii preferați sunt Eminem, AC/DC și Bruno Mars. A câștigat titlul la junioare la Roland Garros la vârsta de 15 ani. 

Titluri în carieră: 
 
13 - 2018 - Finala WTA din Brisbane, Dubai, Roma, WTA; 2017 - orașul Taipei, Dubai, Istanbul, Roma, Toronto; 2016 - Kuala Lumpur; 2015 - Marrakech; 2014 - Baku; 2013 - Baku; 2012 - 125 / Pune.
 
Finalistă (2): 2016 - New Haven, Zhuhai. 
 
Simona Halep și Elina Svitolina s-au mai întâlnit de șapte ori în circuitul WTA, Svitolina conducând cu 4-3. Ultimul meci a fost câștigat de româncă, anul acesta, în semifinalele de la Doha. Partida de la Wimbledon va fi prima disputată de cele două pe iarbă (patru au avut loc pe hard, trei pe zgură).
 
Halep vs Svitolina, meciuri directe 3-4:
 
2017, Singapore: 6-3, 6-4 pentru Svitolina
2017, Roland Garros: 3-6, 7-6(6), 6-0 pentru Halep
2013, Sofia: 6-1, 6-1 pentru Halep.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.
 
 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Debut în faţa propriilor suporteri * CSM Politehnica Iaşi - Astra Giurgiu (duminică, ora 18:00)
20/07/2019 09:16

  CSM Politehnica Iaşi va debuta maine, de la ora 18:00, şi in faţa propriilor suporteri in noul sezon, adversară fiindu-i, ca şi in campionatul precedent, Astra Giurgiu. Formaţia ieşeană se va pr ...

Ieşeanca Andreea Lupu concurează astăzi pe tabloul principal al probei de sabie la Campionatele Mondiale
20/07/2019 00:00

  Ieşeanca Andreea Lupu, pregătită la CSM-CSS „Unirea” de antrenorii Alexandru Sireţeanu, Radu Tofan şi Alin Lupeică, a avut cel mai bun parcurs dintre romancele care au concurat in faza ...

O băcăuancă, arbitru de 10!
20/07/2019 00:00

  Încă un turneu final in palmaresul arbitrului băcăuan Alexandra Petrea (fostă Apostu). Alexandra face parte din lotul de şase arbitri şi opt arbitri asistenţi desemnaţi de UEFA să oficiez ...

Singurul sport olimpic în care România înseamnă Iaşi!
19/07/2019 16:29

  Reprezentativa feminină de rugby in 7 a Romaniei a luat un prim contact, cu ocazia turneului pre-olimpic de la Kazan (Rusia), cu cele mai bune formaţii din Europa, cele cu care anul viitor se va intal ...

Examene * Începe etapa a II-a în Liga 1 de fotbal
19/07/2019 00:00

  Cam aşa ar putea fi considerată runda a II-a a Ligii 1 de fotbal, ca o sesiune de examene. Cum altfel am putea defini disputa dintre Academica Clinceni şi CFR Cluj, campioana luand o gură de oxigen ...

CSM Politehnica Iaşi mai pleacă din Copou doar când se rupe terenul mare!
18/07/2019 14:43

  Vă informam ieri că terenul sintetic de la Tomeşti era ultima variantă de antrenament luată in calcul de oficialii de la CSM Politehnica Iaşi pentru pregătirea jocului din etapa a II-a a Ligii 1, ...

Integralistul Creţu
18/07/2019 14:40

  NK Maribor s-a calificat in turul secund preliminar al Ligii Campionilor la fotbal după 2-0 cu Valur Reykjavik (3-0 in primul meci), prin golurile marcate de Rok Kronaveter (ex-Petrolul Ploieşti) şi ...

UPDATE Platini s-a antrenat dimineaţă în Copou şi a semnat un nou contract cu CSM Politehnica Iaşi!
17/07/2019 20:54

  Deşi avea contract pană la finalul lui iunie cu CSM Politehnica Iaşi, Platini nu s-a prezentat la reunirea lotului şi i s-a comunicat că va fi amendat pentru fiecare zi de absenţă! S-a ajuns la o ...

Loshaj este incert pentru jocul cu Astra! Ultimul teren luat în calcule pentru antrenamente!
17/07/2019 20:53

  După startul incurajator in noul sezon, datorat insă mai mult rezultatului, 1-1 pe terenul campionilor de la CFR Cluj, decat jocului prestat, CSM Politehnica Iaşi a demarat tot pe terenul principal d ...

Un american în vizită la CSM Politehnica Iaşi!
17/07/2019 14:45

  Cezar Ungurenaşu, unul din cei doi ieşeni care au cunoscut succesul in afaceri in SUA şi s-a spus despre ei vara trecută că sunt interesaţi să investească in Copou, a vizitat zilele trecute CSM& ...