WTA   169,00

Dimensiune font:

Cine este Elina Svitolina, adversara Simonei din semifinalele de la Wimbledon, și unde ar putea Halep să facă diferența

| 11-07-2019 10:36

 Elina Svitolina

 Elina Svitolina este una dintre adversarele căreia îi place să joace cu Simona: are un plan tactic care se potrivește stilului jucătoarei noastre, iar victoriile de pe zgură vorbesc despre multă încredere (cele două finale de la Roma). Are însă și sportiva din Ucraina puncte slabe în mecanismul de joc, iar serviciul ar putea reprezenta cheia semifinalei de la All England Club.Meciul Halep vs Svitolina va fi în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro de la ora 15:00.


Rezultatul carierei la Wimbledon 

 
Nu ajunsese vreodată în semifinalele unui Grand Slam, dar a făcut-o acum la Wimbledon, acolo unde specialiștii din tenis nu îi dădeau mari șanse. Cel mai bun rezultat al Elinei la All England Club era un tur 4, bifat în 2017. 
 
Mats Wilander vorbea joi despre cât de mult o ajută Gael Monfils pe Svitolina. Francezul este jucător activ în ATP, în partea superioară a ierarhiei, iar acesta cu siguranță vede <altfel> meciul din loja prietenei sale. Oferă sfaturi, Elina vine din ce în ce mai mult la fileu, jocul îi merge până acum pe iarba londoneză.
 
Venirile la fileu 

Față de cum eram obișnuiți, Elina a făcut unele ajustări în jocul ei. Vine mult mai des la fileu, încearcă să pună presiune pe adversare de la plasă, nu mai încearcă să facă diferența doar prin lovituri de pe baseline. Are procentaje bune de la fileu, dovadă că a exersat acest procedeu destul de mult. 
 
Serviciul 

În afară de meciul cu Maria Sakkari (unde a avut 58% procentaj), Elina este vulnerabilă pe serviciul al doilea, acolo unde va putea fi o pâine de mâncat pentru Simona. Halep oricum este una dintre cele mai bune jucătoare din circuit la retur (vorbesc aici statisticile întocmite de WTA). 
 
Sportiva din Ucraina a avut unele probleme chiar și pe primul serviciu, procentajele nefiind de speriat pentru o defensivă precum cea a Simonei (cel mai bine a stat contra Petrei Martic - 83%). 
 
Variația 

Jucătoare cu o încheietură fină și cu mintea ageră, Elina este capabilă să schimbe din mers planul tactic. Am văzut-o de atâtea ori reușind unele reveniri atunci când toată lumea o vedea deja în drumul spre vestiare. Reușește să inventeze în unele momente execuții cu care să-și surprindă adversarele, lovituri venite aparent din senin (slice-uri atipice, lob-uri, scurte). Este însă o sportivă de moral, iar un eventual debut mai dificil de meci i-ar turna cu siguranță plumb în încălțări. De asemenea, dacă s-a urcat pe un val de încredere, poate fi întoarsă doar cu mare dificultate din calea spre victorie. 
 
Este o jucătoare periculoasă care a arătat de-a lungul timpului că știe cum să joace împotriva Simonei (conduce de altfel cu 4-3 la meciurile directe). 
 
Svitolina, o adevărată maratonistă

Nu o fi ea chiar la nivelul maratonistei cu acte în regulă (n.r. Caroline Wozniacki), dar Elina este o jucătoare foarte bine pregătită din punct de vedere fizic. Rezistă în cele mai dure raliuri, este capabilă de o mare risipă de energie și poate câștiga uneori meciuri doar alergând dintr-o parte în alta de pe linia de fund. Procentajele îi scad însă în momentul în care apar loviturile mai înalte, <plimbările> dese dintr-o parte în alta pe contre-pied și atunci când este obligată să facă mai multe veniri pe înainte (scurte). Face bine tranziția din defensivă în ofensivă, tocmai de aceea trebuie jucată cu mingi cât mai lungi, mai incomode. 
 
Serviciul și returul, foarte importante pentru Simona 

Elina are cu siguranță multe arme, dar nici Simona nu se poate plânge. Deplasarea trebuie să fie la un nivel înalt, la fel mentalul (a arătat bine la acest capitol Halep până acum la Londra). 
 
În plus, diferența s-ar putea face la serviciu (trebuie să joace mai mult cu primul sportiva noastră) și la retur, acolo unde Simona a arătat că poate fi foarte bună. 
 
Pe lângă toate acestea, Halep trebuie să arate încă o dată că știe să ajuteze din mers un eventual plan tactic care nu va da roade. Are nevoie de variație, de acele puncte importante câștigate cu ajutorul inteligenței de pe teren. 
 
Să nu uităm un alt aspect care s-ar putea dovedi important: Svitolina este la doar prima semifinală de Grand Slam din carieră, pe când Simona nu mai este o necunoscută la acest nivel. Halep are aici un avantaj important, rămâne de văzut cum va reuși să gestioneze presiunea care se va simți din plin pe Centralul londonez. 
 
Pe cine a eliminat Svitolina până la semifinale și care a fost statistica ei:

Sferturi: Karolina Muchova (7-5, 6-4) \ t

Cifrele Elinei în acest meci: doi ași, o dublă greșeală, 24 de lovituri câștigătoare, 16 erori neforțate, 17/24 puncte câștigate la fileu, 59% puncte câștigate cu primul serviciu și 47% pe al doilea, distanță alergată 2009,2 metri. Durată meci: 1h 32 min. 

Turul IV: Petra Martic (6-4, 6-2)

Cifrele Elinei în acest meci: 3 ași, 5 duble greșeli, 30 de lovituri câștigătoare, 17 erori neforțate, 15/21 puncte câștigate la fileu, 83% puncte câștigate cu primul serviciu și 32% pe al doilea, distanță alergată 2516,6 metri. Durată meci: 1h 49 min. 
 
Turul III: Maria Sakkari (6-3, 6-7 (1), 6-2)
 
Cifrele Elinei în acest meci: un as, două duble greșeli, 15 lovituri câștigătoare, 27 de erori neforțate, 16/22 puncte câștigate la fileu, 66% puncte câștigate cu primul serviciu și 58% cu al doilea, distanță alergată 2439 metri. Durată meci: 2h 8 min. 

Turul II: Margarita Gasparyan (5-7, 6-5)
 
A fost meciul în care Elina nu a obținut practic pe teren victoria, aceasta venind în urma unui abandon al Margaritei Gasparyan. Rusoaica avea 1-0 la seturi (7-5) și era într-o situație bună de a închide partida în două manșe. 
 
Cifrele Elinei în acest meci: doi ași, nicio dublă, 15 de lovituri câștigătoare, 20 de erori neforțate, 16/26 puncte câștigate la fileu, 63% puncte câștigate pe primul serviciu și 40% pe al doilea, distanță alergată 3110,3 metri. Durată meci: 1h 53 min. 
 
Turul I: Daria Gavrilova (7-5, 6-0)

Cifrele Elinei în acest meci - un as, o dublă greșeală, 16 lovituri câștigătoare, 14 erori neforțate, 11 puncte câștigate la fileu din 14 veniri, 73% puncte câștigate pe primul serviciu și 56% pe al doilea, distanță alergată 1325,2 metri. Durată meci: 1h 5 min. 
 
Cine este Elina Svitolina 

Nascută pe 12 septembrie 1994 la Odessa, Elina locuiește de ani buni la Monte Carlo. Este antrenată de Andrew Bettles, iar de ceva timp în loja ei se află și prietenul Gael Monfils. Părinții sunt Mykhaylo și Olena, iar fratele este Yulian. A început tenisul la vârsta de 5 ani, idolul copilăriei a fost Andre Agassi, lovitura preferată este serviciul, iar suprafațele favorite sunt hard-ul și zgura. 
 
Vorbește engleză și rusă, îi place să citească despre mediul de afaceri și cel economic, iar mâncarea preferată este cea din Ucraina gătită de mama și de bunica. Sportivii pe care îi admiră cel mai mult sunt Kobe Bryant și Nik Vujicic. Artiștii preferați sunt Eminem, AC/DC și Bruno Mars. A câștigat titlul la junioare la Roland Garros la vârsta de 15 ani. 

Titluri în carieră: 
 
13 - 2018 - Finala WTA din Brisbane, Dubai, Roma, WTA; 2017 - orașul Taipei, Dubai, Istanbul, Roma, Toronto; 2016 - Kuala Lumpur; 2015 - Marrakech; 2014 - Baku; 2013 - Baku; 2012 - 125 / Pune.
 
Finalistă (2): 2016 - New Haven, Zhuhai. 
 
Simona Halep și Elina Svitolina s-au mai întâlnit de șapte ori în circuitul WTA, Svitolina conducând cu 4-3. Ultimul meci a fost câștigat de româncă, anul acesta, în semifinalele de la Doha. Partida de la Wimbledon va fi prima disputată de cele două pe iarbă (patru au avut loc pe hard, trei pe zgură).
 
Halep vs Svitolina, meciuri directe 3-4:
 
2017, Singapore: 6-3, 6-4 pentru Svitolina
2017, Roland Garros: 3-6, 7-6(6), 6-0 pentru Halep
2013, Sofia: 6-1, 6-1 pentru Halep.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.
 
 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Nominalizare surpriză la șefia Ministerului Sportului!
19/10/2019 09:02

 Gabriel Toncean (44 de ani) conduce de sase ani Federatia Romană de Culturism si Fitness. A absolvit Liceul de Telecomunicatii „George Baritiu” din Cluj-Napoca si Facultatea de Educatie Fizic ...

Două zile până la derby-ul Moldovei! Mihai Teja: „Jucăm acasă şi trebuie să câştigăm!”
19/10/2019 00:00

  Conferinţa de presă de ieri din Copou, dedicată meciului de luni (ora 20:30), de „acasă”, organizat la Botoşani, cu... FC Botoşani, in inchiderea etapei a XIII-a a Ligii 1, ultima a re ...

UPDATE Vestea momentului, aşteptată de toţi suporterii: meciul cu CFR Cluj se joacă la Iaşi!
18/10/2019 15:39

  Preşedintele executiv Adrian Ambrosie a anunţat astăzi in deschiderea conferinţei de presă dedicată jocului de luni de la Botoşani, cu FC Botoşani, că formaţia ieşeană va reveni pe Stadionul ...

Frăsinescu a devenit incert pentru meciul cu FC Botoşani! Astăzi aflăm unde se joacă meciul cu CFR Cluj
18/10/2019 11:25

  Revenirea lui Nicandro Breeveld pare sigură in formula de echipă a CSM Politehnica Iaşi cu care antrenorul Mihai Teja va aborda meciul de luni, de la ora 20:30, in inchiderea ultimei etape a turului ...

 

Liga 1: Programul si televizarile ultimei etape a turului
18/10/2019 10:09

 In acest weekend e programata etapa cu numarul 13 a Ligii 1, ultima din turul sezonului regulat. Cel mai asteptat meci al rundei va avea loc sambata seara la Cluj, unde campioana CFR va primi vizita Un ...

Final de tur! Începe etapa a XIII-a în Liga 1 de fotbal
18/10/2019 00:00

  Ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1 de fotbal, care urmează unei intreruperi, totuşi, neconcludente datorată meciurilor naţionalei, aduce in prim-plan două partide: derby-ul de clasament C ...

Un fotbalist esenţial pentru Teja n-a jucat deloc în amicalul cu Foresta, 6-1 pentru CSM Politehnica Iaşi după doar 2-1 la pauză!
17/10/2019 15:02

  Trupa lui Mihai Teja a susţinut ieri pe terenul II din Copou un meci de verificare cu Foresta Suceava, locul 6 in Seria I a Ligii a III-a, amical pe care antrenorul şi l-ar fi dorit la sfarşitul săp ...

Ciudăţeniile meciului de „acasă” cu FC Botoşani!
16/10/2019 17:39

  Trupa lui Mihai Teja continuă pregătirile pentru jocul din ultima rundă a turului Ligii 1, programat luni, de la ora 20:30, „acasă” la Botoşani, cu... FC Botoşani, cu un meci amical as ...

WTA a anuntat calendarul turneelor pentru anul 2020: Iata care sunt noutatile si cand vor avea loc cele patru Grand Slam-uri
16/10/2019 11:51

 Asociatia de Tenis Feminin (WTA) a anuntat, miercuri, calendarul competitional pentru anul 2020. Incepand cu anul viitor, in calendarul WTA vor aparea doua noua turnee din categoria Premier, la Adelaid ...

Constructorul decide unde se joacă meciul cu CFR Cluj
15/10/2019 20:45

  Lucrările de inlocuire a suprafeţei de joc la Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iaşi au ajuns pe ultima sută de metri, existand toate şansele ca ele să fie finalizate spre sfarşitul s ...