Cine trebuia să fie Achahbar al Iaşului!

1poli

Dimensiune font:

| 20-10-2020 17:25

Prea multe nu sunt de spus după eşecul suferit în contul etapei a VII-a a Ligii 1 de trupa lui Daniel Pancu, în Copou, în faţa celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. A fost un 1-4 (0-3) fără pic de dubiu, însă trebuie subliniate câteva aspecte.

Din start trebuie spus că Pancu n-a avut la dispoziţie nouă posibili titulari (Axinte - Frăsinescu, Mihalache, R. Popa - a semnat sâmbătă, dar va avea drept de joc abia anul viitor! -, Breeveld, Vanzo, Calcan, Zajmovic şi Mensah), pe când de partea cealaltă au luat loc pe banca de rezerve fotbalişti care ar fi fost lejer titulari la CSM Poli: Golofca, Purece, Fofana, Nouvier, Tincu şi Achahbar. Legat de ultimul, el fost trimis pe teren încă din minutul 14 pentru a înlocui un jucător Under 21, care nu se mişcase deloc rău, ba chiar avusese şi o centrare bună în careu, dar I. Fulop a reluat dezamăgitor. Până atunci, CSM Poli Iaşi abordase cu suficient curaj disputa, ajunsese de câteva ori şi în careul advers, iar F. Cristea oferise măcar două pase utile.

 

Citește și: „Gemenii” boxului ieşean, plămădiţi într-un fost punct termic din Alexandru! Ionuț Chiriac și Alexandru Boboc n-au rivali în România!

 

Din minutul 14, însă, Achahbar a schimbat complet faţa jocului. Era omul de care Sepsi avea nevoie la mijloc pentru a asigura echilibrul între apărare şi atac. Din acel moment, pe teren a fost o singură echipă, cea oaspete, care, cu un presing nemilos, şi-a ţinut adversara în apropierea porţii lui Brânză, înlocuitorul lui Axinte. Cu o linie de mijloc net superioară, Sepsi şi-a permis să urce în atac şi cu fundaşii laterali Dimitrov, respectiv Ştefănescu, o centrare a bulgarului fiind la originea primului gol, înscris de atacantul central Bajrovic în minutul 24. Pancu n-a avut reacţie, dar nici soluţii pe bancă nu avea, aşa că Ştefănescu a provocat practic majorarea scorului, el profitând de inutila intrare neglijentă a lui Platini la 15 metri de propria poartă, iar penalty-ul a fost transformat în minutul 34 de I. Fulop. Consistenta dominare oaspete a produs şi al treilea gol, în urma unui corner, când Bouhenna s-a înălţat în minutul 39 peste De Iriondo, mijlocaş central folosit stoper, şi a trimis cu capul în plasă, gol la care şi Brânză ar cam trebui să-şi reproşeze câte ceva.

Era 0-3, zarurile erau cam aruncate, dar mai trebuie subliniat ceva. Golurile după deschiderea scorului n-au venit pentru că echipa ieşeană s-ar fi aruncat cu toate forţele în atac şi a lăsat spaţii mari descoperite, ci pentru că Sepsi n-a lăsat-o practic să treacă de centrul terenului!

 

Citește și: Cum a fost rezolvat cel mai deficitar post de la CSM Politehnica Iaşi! Răzvan Popa a semnat sâmbătă, dar va avea drept de joc abia anul viitor!

 

Câte un sfert de oră şi gata!

Pancu a mutat încă de la pauză, dar pe lângă veriga slabă de la mijloc, Atska, l-a înlocuit şi pe F. Cristea! A încercat să umble şi la sistemul de joc, dar problemele de la mijloc tot n-au fost rezolvate! Elanul ieşean de la începutul actului secund a fost însă vizibil, dar poate şi pentru că Sepsi, văzându-se deja cu toţi sacii în căruţă, a redus considerabil din turaţie. Popadiuc a redus din diferenţă în minutul 53, după o pasă luminoasă din partea lui A. Cristea, însă până prin minutul 60 iureşul s-a stins, la fel ca şi în prima repriză. Platini n-a profitat de libertatea primită după ce a fost avansat lângă A. Cristea, Chacana, revenit după o accidentare, a fost mult prea palid, însă avansarea lui Onea ca mijlocaş central lângă Passaglia, fundaş dreapta jucând Lopes Cabral, n-a însemnat deloc că Pancu l-a descoperit pe Achahbar al Iaşului!

Aşa cum era de aşteptat, Sepsi a pus din nou stăpânire deplină pe joc, nu şi-a mai creat ocazii clare, dar, în minutul 90, De Iriondo şi-a arătat şi el limitele şi a trimis de la 4 metri în propria plasă o pasă banală a lui Purece în gura porţii!

Înfrângerea este una fără dubii, am trecut şi de a doua întrerupere, însă o aşteptăm şi pe a treia până să încercăm a găsi răspunsuri la semnele de întrebare ce se tot adună precum golurile din poarta echipei ieşene! Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Euro 2020: Olanda vs Ucraina 3-2 / Spectacol la Amsterdam
14/06/2021 00:21

 Egalată de Ucraina după ce a condus cu 2-0, reprezentativa Olandei a reusit să isi revină la timp si a obtinut prima victorie la Campionatul European de fotbal, scor 3-2. Meciul din Grupa C a avut loc ...

Încă o convocare
14/06/2021 00:00

Adunarea Generală a membrilor asociati ai Asociatiei „Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iasi” a fost convocată si pentru astăzi după ce sedinta de vineri a fost amanată. Se astepta atunci co ...

Nume uriaș pe lista de înscrieri! O lună până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România!
14/06/2021 00:00

Doar o lună a mai rămas pană la primele schimburi de mingi de pe tabloul principal al „Concord Iasi Open” 2021, cel mai important turneu ATP din Romania si in acest an! Editia a II-a a competitie ...

BREAKING Istorie pe Arena Națională: Austria a câștigat în fața Macedoniei de Nord cu 3-1
13/06/2021 21:48

Austria a inceput cu dreptul aventura la Campionatul European! Macedonia de Nord a pierdut cu scorul de 1-3 pe Arena Natională. Gregoritsch si Arnautovic au punctat in ultimul sfert de oră, iar Austria a obti ...

Euro 2020: a intrat in scena cea mai
13/06/2021 19:33

Reprezentativa Angliei, una dintre marile favorite de la Euro 2020, a jucat primul meci in Grupa D, in compania Croatiei. Partida a avut loc duminica, pe stadionul Wembley din Londra, si s-a terminat cu scorul ...

Zi de cosmar la Euro 2020. Un jucator al Belgiei a suferit o fractura dubla la cap. Fotbalistul va fi trimis acasa
13/06/2021 16:25

Dupa meciul disputat impotriva Rusiei, sambata seara, selectionerul belgian Roberto Martinez a declarat ca pentru Timothy Castagne, "victima unei fracturi duble" la cap, Euro 2020 s-a incheiat. Accide ...

Perfomanță URIAȘĂ - A câștigat Roland Garros la simplu și la dublu fiind pe locul 33 WTA
13/06/2021 16:06

Un nou trofeu pentru jucătoarea cehă de tenis Barbora Krejcikova la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros. După ce s-a impus la simplu, Krejcikova a caştigat şi proba de dublu.in echipă cu compa ...

Moment istoric - Primul meci de la Euro 2020 la București (programul zilei)
13/06/2021 10:15

 Bucurestiul este aproape să intre in istorie, Austria - Macedonia de Nord fiind prima partidă ce se va disputa la Euro 2020, pe National Arena. Ziua incepe insă cu un duel de gală, intre Anglia si Cro ...

Euro 2020: Belgia, primul loc în Grupa B (3-0 vs Rusia) /
13/06/2021 00:08

 Reprezentativa Belgiei a urcat pe primul loc in Grupa B, după ce a invins selectionata Rusiei, sambătă, la Sankt Petersburg, scor 3-0. Golurile au fost inscrise de Lukaku ('10, '88) si Meunier ('34) ...

Euro 2020: Danemarca, marcată de prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren, a fost învinsă de Finlanda
12/06/2021 23:21

 Vizibil marcati de momentul dramatic petrecut in prima repriză (prăbusirea lui Christian Eriksen pe teren), jucătorii Danemarcei au pierdut primul meci disputat la Campionatul European, sambătă, la C ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei