1poli

Dimensiune font:

CSM Politehnica Iaşi a ajuns la al şaselea meci consecutiv fără victorie!

| 07-10-2019 14:56

 

Trupa lui Mihai Teja a intrat în mini-vacanţa pricinuită de meciurile echipelor naţionale cu un rezultat bun obţinut în deplasare cu Universitatea Craiova, 1-1 în contul etapei a XII-a a Ligii 1, penultima a turului. Dacă însă menţionăm că A. Cristea a deschis scorul în minutul 69 şi că formaţia ieşeană a fost egalată în minutul 82 în urma unei faze fixe, şi ne amintim că în alte trei din ultimele patru partide a condus şi n-a câştigat, parcă nu prea putem fi mulţumiţi de cele petrecute pe arena olteană. În ciuda punctului obţinut, CSM Poli a ajuns la şase meciuri la rând fără victorie, suită de meciuri din care a strâns doar patru puncte!

Teja a ales să înfrunte Craiova cu tânărul portar Târnovanu la al patrula meci consecutiv ca titular, i-a dat credit lui Diallo, pe Mihalache l-a păstrat în faţa liniei de fundaşi, iar ca atacant l-a preferat pe A. Cristea, cu un randament superior lui Bălan în ultimele runde. Iar în primele minute chiar a înfruntat candidata la cucerirea titlului de campioană cu un presing de mai mare dragul. N-a ştiut însă să creeze pericol cu mingile pe care le-a câştigat în jumătatea adversă, Teja îşi îndemna elevii să rămână cât mai aproape de careul advers, însă diagonala lui Bancu din minutul 9 peste apărarea ieşeană, ajunsă la Ivan, care a finalizat cu un şut în diagonală pe lângă poartă, a fost semnalul că trebuie făcuţi paşi înapoi pentru a limita la maximum spaţiile de pătrundere spre poarta lui Târnovanu. Replica ieşeană a venit imediat, dar Platini a greşit o pasă simplă de câţiva metri, A. Cristea şi Passaglia aşteptând nemarcaţi mingea în centrul careului, dar au rămas doar cu braţele întinse.

Fără să mai fie supusă acelui presing consistent, Universitatea a preluat iniţiativa, orientându-şi atacurile cu predilecţie pe stânga, acolo unde acţionau Vătăjelu, Mihăilă, dar şi Bancu. Depăşit de minge la faza din minutul 9, Diallo a avut o intervenţie decisivă la Mihăilă la marginea careului, iar în celălalt careu A. Cristea a trimis o pasă bună în faţa porţii, dar Horşia a fost devansat la minge de un apărător advers.

Formaţia gazdă a avut o posesie superioară, însă n-a găsit breşe în defensiva ieşeană aproape fără cusur. Diallo a mai avut o intervenţie bună şi asupra lui Mateiu, jucător care la ultima fază a primei reprize a încercat să-şi ducă echipa în avantaj la cabine, dar Târnovanu a reţinut, la fel cum a vrut şi Gallego cu trei minute mai devreme, dar şutul său a fost deviat de un adversar.

O nouă invitaţie la atac!

Dominarea craioveană s-a accentuat după pauză şi a fost rândul lui Frăsinescu să-l deposedeze în careu pe Ioniţă, iar Mateiu şi-a continuat tirul şuturilor de la distanţă, însă fără succes. În minutul 62, Teja a operat prima schimbare şi l-a scos de pe teren pe Horşia, cam moale, şi l-a introdus în joc pe Popadiuc. Se pregătea să-l scoată şi pe A. Cristea, iar în locul său să intre Bălan. La Universitatea intrase deja Koljic, cel a cărui lovitură cu capul a izbit gazonul şi apoi s-a oprit în transversală, dar a venit faza din minutul 69, când Diallo a recuperat mingea la 25 de metri de propria poartă, balonul a ajuns la Popadiuc, care a trimis o pasă frontală pentru a-l pune pe A. Cristea într-o cursă de 30-40 de metri. Balonul a fost deviat de un adversar şi a ajuns la Platini, dar A. Cristea era încadrat de câţiva jucători de la Universitatea. A ezitat prima dată să-i paseze, iar experimentatul atacant şi-a tot căutat cel mai bun loc pentru sprintul decisiv. L-a găsit, Platini i-a pasat ideal, A. Cristea a pătruns decis în careu şi l-a executat pe portarul Pigliacelli.

1-0 pentru CSM Poli Iaşi la Craiova şi mai erau 25 de minute de joc. Teja a operat schimbarea de care pomeneam în minutul 72 şi, la fel ca runda trecută, când Sepsi a egalat, a fost o primă invitaţie pentru Universitatea de a-şi înteţi acţiunile de atac. În minutul 79, antrenorul de la CSM Poli l-a retras de pe teren şi pe Platini, celălalt fotbalist, pe lângă A. Cristea, care le mai dădea frisoane oltenilor. Invitaţia la atac era acum cu acte în regulă, iar noul intrat Lopes Cabral era pus în special să-i dea o mână de ajutor lui Gallego pe flancul preferat de atac al echipei gazdă. Inevitabilul s-a produs în minutul 82, când în urma unei lovituri libere Fortes s-a înălţat la 8 metri dintre Frăsinescu şi Passaglia, era şi Bălan prin apropiere, şi a egalat cu o lovitură plasată cu capul.

Nu s-a mai petrecut mare lucru până la final, dar egalarea a venit şi după ultima schimbare a lui Teja. Dacă tot a renunţat la atac, iar Lopes Cabral a putut fi văzut apărându-se ca fundaş dreapta în timp ce Gallego părea a fi al treilea stoper, poate indicat era să fie retras Mihalache ca fundaş central pentru mai multă siguranţă, poziţie din care putea să-l şi „dubleze” pe Gallego, iar „închizător” să fie trimis Chelaru...

Mini-vacanţa ieşeană se încheie mâine după-amiază, când CSM Poli reia pregătirile, următorul meci fiind programat pe 21 octombrie, la Botoşani, în ultima etapă a turului, cu... FC Botoşani. Dragoş GAŞPAR

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Leo Messi si-a decis viitorul
02/06/2020 20:37

Lionel Messi va ramane la FC Barcelona cel putin pana in vara viitoare, dupa ce clauza care ii permitea sa plece liber de la clubul catalan de fotbal a expirat, fara ca starul argentinian sa o activeze, informe ...

Cum ar reacţiona Consiliul Local la o nouă cerere de finanţare pentru CSM Politehnica Iași
02/06/2020 19:00

Trupa lui Mircea Rednic a bifat marti al doilea antrenament normal după aproape trei luni in care a fost nevoită să se pregătească online sau in grupuri de cel mult patru fotbalişti. Din păcate au apăru ...

Ajutor neaşteptat pe perioada stării de alertă pentru CSM Politehnica Iași! „Ar fi prea frumos...”
02/06/2020 14:27

Trupa lui Mircea Rednic a susţinut ieri primul antrenament normal după aproape trei luni in care a fost nevoită să se pregătească online sau in grupuri de cel mult patru fotbalişti. Şedinţa de pregăti ...

Simona Halep: „Nu mi-am luat nici mașină scumpă, nici casă scumpă. Mi-am luat un apartament mic, ca să am bani să investesc în mine”
02/06/2020 11:33

 Justine Henin, Rafael Nadal, Andrei Pavel, Gheorghe Hagi si Cristian Chivu sunt modele pe care Simona Halep le-a avut in carieră si despre care sportiva vorbeste, printre altele, in podcastul BT Tal ...

Nadal avertizeaza ca ar putea sa nu participe la Roland Garros
02/06/2020 06:35

 Jucatorul spaniol de tenis Rafael Nadal, numarul 2 mondial, va participa la turneul de la Roland Garros, in luna septembrie, doar daca vor exista "conditii optime de securitate", a declarat camp ...

DEZASTRU la o echipă celebră de fotbal: 16 jucători au fost depistați cu coronavirus
01/06/2020 20:22

Clubul brazilian Vasco da Gama a anunţat că testele in cazul a 16 dintre 43 de jucători testaţi au fost pozitive. Cei 16 jucători au fost plasaţi in izolare, scrie news.ro. Potrivit lequipe.fr, club ...

Evaluare Națională 2020: Marți, 2 iunie, încep înscrierile / Bacalaureat 2020: Înscrierile încep miercuri, 3 iunie / Calendarul examenelor
01/06/2020 17:24

 Marti, 2 iunie, incep inscrierile pentru Evaluarea Natională. Absolventii clasei a VIII-a se pot inscrie pană in 5 iunie pentru sustinerea examenului, iar prima probă o vor sustine in 15 iunie. Pentru ...

Revenire spectaculoasa la FCSB Luni
01/06/2020 17:23

 Gigi Becali insista pentru intoarcerea la FCSB a portarului Florin Nita. Fanatik anunta ca finantatorul "ros-albastrilor" a facut o ofera de 100.000 de euro pentru goalkeeperul celor de ...

Pas consistent spre normalitate la CSM Politehnica Iași
01/06/2020 15:36

Trupa lui Mircea Rednic va relua de astăzi antrenamentele colective şi nu va mai reveni in cantonament, insă gruparea ieşeană va trebui să işi asume răspunderea legală in acest sens, după cum se arat ...

Maraton de meciuri în Serie A - Care vor fi noile ore de start
01/06/2020 10:37

Serie A se va relua la 20 sau 21 iunie după intreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, iar liga profesionistă italiană a decis că vor fi meciuri in fiecare zi a săptămanii, informează gazzzetta.it ...