Cu ochii larg închiși!

1poli

Dimensiune font:

| 07-05-2021 10:18

Trupa lui Nicolo Napoli a cam încheiat conturile cu Liga 1 după ce a pierdut miercuri și cel de-al treilea meci din play-out pe propriul teren. A cedat cu 1-2 (1-1) cu Dinamo în etapa a VI-a, după ce ratase cu FC Voluntari (scor 0-1) și FC Viitorul (0-3) șanse numai bune pentru a agonisi puncte. Sorții i-au adus la cele patru meciuri din Copou adversare accesibile, clasate pe ultimele cinci locuri ale ierarhiei, contracandidate la evitarea retrogradării, iar la primele trei ocazii le-a dat cu piciorul!

Pentru partida cu Dinamo, tehnicianul italian s-a confruntat cu destule probleme de lot și a mizat în cea mai mare parte pe jucători care au tot dus greul în play-out. A încropit o formație cu Brânză în poartă, cu Mensah mijlocaș dreapta, care a dovedit poftă de joc și chiar l-a suplinit bine pe Platini (suspendat), și cu Zajmovic în locul lui Duranovic (accidentat), atacant care a înscris golul egalizator și care a avut un randament superior muntenegreanului.

Echipa n-a jucat rău, dar a păcătuit în continuare prea mult pe faza defensivă într-o primă repriză plăcută ochiului. Primele douăzeci de minute au fost atât de intense cum n-am mai trăit de multă vreme în Copou, ocaziile la cele două porți succedându-se într-un ritm amețitor! Tonul la CSM Poli a fost dat de centrările lui Mensah din cornere, Baxevanos reluând cu capul pe lângă poartă, iar De Iriondo a fost mult mai precis, însă portarul Eșanu a respins de sub transversală!

Nici Dinamo n-a stat deloc degeaba într-un joc cu garda jos. Unul din cei trei stoperi, Albentosa, a fost găsit nemarcat în mijlocul careului de o centrare din corner, dar mingea reluată de el cu capul a izbit transversala! Același Albentosa a fost primul la minge după ce Eșanu respinsese în față șutul lui Onea, iar Brânză a ținut brațele întinse pentru a nu intra și cu mingea în poartă la șutul înșelător trimis de St. Filip de la mare distanță.

N-a mai avut ce face în minutul 21, când Sorescu a fost bine lansat pe dreapta, a preluat din fața lui Bușu și și-a căutat culoar de șut. Bușu probabil nu s-a așteptat ca fundașul dreapta să șuteze cu stângul, dar Sorescu a plasat balonul la colțul lung și a deschis scorul!

Gol făcut cadou!

Mihalache a încercat în permanență să trimită pase frontale, Mensah s-a zbătut, a colaborat bine cu fundașul dreapta Onea, dar Vanzo n-a putut limpezi jocul, iar Popadiuc n-a intrat prea bine în locul lui A. Stan. Dinamo a deținut controlul, dar CSM Poli a avut o lovitură liberă din poziție favorabilă. Mihalache s-a încumetat să șuteze, Eșanu a scos cu vârfurile degetelor și a respins în corner și șutul lui Popadiuc, din unghi. Mensah a centrat la prima bară, de unde Zajmovic a reluat plasat cu capul, trimițând mingea în plasă la colțul lung!

Egalarea a venit cum nu se putea mai bine, chiar înainte de pauză, însă Dinamo a revenit în atac din primele secvențe ale actului secund. CSM Poli a acceptat jocul pe contre, chiar dacă în atacul oaspete a apărut Morsay în locul lui Mihaiu. La un corner executat de Anton, stoperul Albentosa a fost iarăși nepermis de liber și de data aceasta a reluat cu capul pe jos, dar Brânză a fost la post.

Tânărul portar a fost însă ezitant la faza din minutul 54, când Dinamo a pornit pe contraatac, mingea a ajuns la Morsay în propria jumătate, dar Onea a anticipat foarte bine și, venit din spate, i-a suflat balonul. În loc însă să joace simplu, la portar, a ales o soluție neinspirată, cu o pasă scurtă în dreapta sa, la Baxevanos. Nemec, aflat între ei, a profitat de această bâlbă și l-a angajat pe Morsay, iar acesta l-a executat pe Brânză, ieșit în întâmpinare la 14 metri de propria poartă!

Doar teorie

CSM Poli a acuzat șocul în plin și dintr-o dată a părut secătuită de idei și de resurse fizice, în timp ce Dinamo emana tot mai multă dezinvoltură. Apariția lui Flores în locul lui Vanzo în minutul 64 n-a adus nimic bun, costaricanul fiind una din marile dezamăgiri ale sezonului. F. Cristea și Gaitan au fost introduși în locul cuplului de „închizători” Passaglia-De Iriondo, dar în ultimul sfert de oră nu prea mai era nimic de făcut! Putea însă Dinamo să aplice lovitura de grație, în minutul 90+3, dar Blejdea, abia trimis pe teren, a șutat pe lângă poartă după ce a lăsat pe drum trei adversari!

CSM Poli Iași este ca și retrogradată. Are șase puncte de recuperat până la cel mai apropiat loc de baraj înaintea ultimelor trei runde rămase până la finalul play-out-ului, șansele de a evita retrogradarea directă fiind pur teoretice chiar și cu o victorie duminică, de la ora 14:00, la Arad, cu UTA, așa că nu doar una, ci trei minuni mai pot salva echipa! Dragoș GAȘPAR

 

 

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
 Titi

13:00

BANCUL ZILEI

05:11

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Utilaj prelucrare lemn MUT – RIG, MUT – CF, centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 5.604,00 Total * * 191.304,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, reprezentând 40% din valoarea de evaluare. Vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 15.10.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 11.11.2021, ora 1000 şi se vor organiza 12 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 27.01.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Gigi Becali n-a mai rezistat. Patronul FCSB a încălcat contractul cu antrenorul Edi Iordănescu: ”Ăsta e ordinul meu!”
19/10/2021 13:00

Patronul FCSB, Gigi Becali, a criticat in termeni duri jocul practicat de echipa sa, condusă de Edi Iordănescu, in ciuda faptului că intelegerea semnată cu tehnicianul de 43 de ani exclude astfel de comenta ...

Cum vrea să scape Naomi Osaka de problemele mintale. Tenismena japoneză, imagini sexy pe iaht, pe insula Mykonos FOTO
19/10/2021 12:26

 Tenismena japoneză Naomi Osaka a implinit sambătă, 16 octombrie, varsta de 24 de ani, ocazie cu care s-a deplasat in insula Mykonos din Grecia pentru a se relaxa după marile probleme cu care s-a co ...

Simona Halep ia rusoaicele la rând la Moscova. Românca debutează marți. Ora de start a meciului
19/10/2021 09:10

 Simona Halep va evolua marţi in primul tur la Kremlin Cup, turneu de categorie WTA 500 Kremlin Cup de la Moscova. Meciul este al doilea de pe terenul central, după intalnirea dintre Ekaterina Alexand ...

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beiijng a fost aprinsă la Olympia
18/10/2021 21:33

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beiijng s-a aprins, luni, la Olympia. Din cauza pandemiei, ceremonia a avut loc fără spectatori. La ceremonie au fost prezenţi doar ...

WTA Kremlin Cup: Când va avea loc meciul Simonei Halep cu Anastasia Potapova
18/10/2021 20:46

 Organizatorii turneului WTA 500 de la Moscova au anuntat programul zilei de marti, 19 octombrie. În scenă la Kremlin Cup va intra si Simona Halep: duel in turul intai cu Anastasia Potapova.   ...

Liga 1: Remiză între FC Botoșani și Chindia Târgoviște
18/10/2021 20:43

 FC Botoşani a terminat la egalitate meciul disputat luni, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Chindia Targovişte, in etapa a 12-a a Ligii I. În minutul 73, Suciu (Chindia) a fost el ...

Ce schimbări importante ar putea apărea în fotbalul mondial - Arbitrii sunt principalii vizați
18/10/2021 12:51

 Arsene Wenger, directorul de dezvoltare al FIFA la nivel mondial, vrea să modifice unele lucruri din fotbalul actual, iar schimbările ii vizează in special pe arbitri.   Conform AFP, fostul antr ...

Clasamentul WTA: Simona Halep, încă o coborâre - Schimbări importante în TOP 10
18/10/2021 08:59

 Turneul de la Indian Wells s-a incheiat cu victoria Paulei Badosa, iar o serie de modificări au avut loc in clasamentul WTA. Simona Halep a mai pierdut două locuri in ierarhia mondială, iar in TOP 10 s ...

Paula Badosa, campioană la Indian Wells după un meci maraton cu Victoria Azarenka / Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA
18/10/2021 08:42

 Paula Badosa a castigat cel mai important titlu din carieră, după ce a invins-o pe Victoria Azarenka in finala turneului de categorie "WTA 1000" de la Indian Wells. Sportiva din Spania (fav ...

FOTO Faza zilei: Eliminare stupidă a unui jucător de la Lazio după fluierul final al derbiului cu Inter
17/10/2021 12:37

 Lazio a obtinut o victorie importantă cu Inter Milano, formatia la care este legitimat Radu Stefan castigand cu 3-1 meciul din Serie A. După fluierul de final, Luiz Felipe de la gazde a fost eliminat pe ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei