default

Dimensiune font:

EXCLUSIV „Este un filfizon şi un ţepar. Se ascunde de mine pentru o datorie de 2.088 de lei!”

| 14-09-2018 15:46

 

CSM Politehnica Iaşi s-a asociat acum trei luni cu omul de afaceri Horia Sabo pentru ca echipa care sezonul trecut s-a calificat în play-off -ul Ligii 1 să scape de dificultăţile financiare ce planau asupra sa. Deşi prin Copou se vorbeşte că bani ar fi fost până la finalul acestui an şi că asocierea ar fi fost cam grăbită, fiind vorba despre un om de afaceri ar fi trebuit ca rezultatele firmei sau ale firmelor sale să aibă întâietate în faţa vorbelor de la prezentarea oficială. Horia Sabo însă a evitat cât a putut să dea astfel de detalii atât în cadrul conferinţei de presă, cât şi în discuţiile ce au succedat evenimentul, dar în schimb a furnizat asigurări că în Copou nu vor mai fi probleme cu banii. Deocamdată însă în contul clubului n-a intrat niciun ban din propriul său buzunar de director general la CSM Poli Iaşi, iar în privinţa câtorva dintre probleme iscate de el am atras atenţia, cele mai multe în exclusivitate.

Comisioane din subcontractarea lucrărilor câştigate!

Stelian Nicolae Lucian (împlineşte 57 de ani pe 6 octombrie), un fost angajat al său, a ţinut însă să avertizeze Iaşul în privinţa omului Horia Sabo, pe care l-a zugrăvit în culori sumbre. „Horia Sabo, împreună cu tatăl său, Laurenţiu, sunt cunoscuţi în mediul de afaceri prin firma SC Servirom AG Construcţii SRL, ce a solicitat în noiembrie 2016 intrarea în insolvenţă, precum şi prin actuala Antrepriza de Construcţii Transilvania ACT, care a preluat activitatea fostei SC Exclusive Body Fit SRL. De fapt, a preluat tot ce se mai putea prelua şi de la Servirom, firmă care nu mai poate evita falimentul”, a declarat Stelian Nicolae Lucian, fost consilier juridic al unor firme deţinute de Horia Sabo, foarte afectat că fostul său angajator nu i-a plătit drepturile băneşti cuvenite pentru munca prestată.

Lucian, angajat din 13.09.2016 la Servirom şi apoi la Antrepriză până în 31.05.2017, cu un contract de două ore pe zi, susţine că restanţele se ridică la 10.000 de lei, dar la acţiunea adresată Tribunalului Maramureş în 2017 (dosarul nr. 2092/100/2017) a obţinut o hotărâre definitivă anul acesta, în aprilie, pentru 2.088 de lei, însă nici măcar această sumă nu i-a fost achitată! „Deşi în contract figuram cu două ore pe zi, eu tot opt ore munceam, preluând atribuţiile avute la cealaltă firmă. Horia Sabo n-a fost om de cuvânt, dar măcar acei 2.088 de lei să-i fi plătit, precum şi contribuţiile cuvenite către stat. Ar fi trebuit ca în termen de cincisprezece zile de la hotărârea definitivă să o execute. Dacă nu-mi dă banii îi fac plângere penală”, a menţionat Lucian, care a explicat modul de a face afaceri al lui Horia Sabo: „El câştiga licitaţii pentru construcţii, dar cum să le execute când nu are nici utilaje şi nici oameni?! Nu a plătit niciodată la timp, mereu a vrut să înşele. Acele lucrări câştigate el le subcontracta contra unor comisioane. Aşa a lucrat mereu. Tot timpul a încercat să-şi înşele partenerii. L-am apărat în multe procese pentru ţepele trase prin ţară”, a precizat Stelian Nicolae Lucian, iar mărturie stau zecile de procese ale firmei Servirom începând din 2013 încoace, atât cu persoane fizice cât şi cu persoane juridice!

Horia Sabo este un filfizon şi un ţepar. Este şi un falsificator de semnături, există şi un dosar pe această speţă!”, a adăugat fostul consilier juridic al familiei Sabo, iar tirada sa a continuat în termeni ce pot fi consideraţi mai mult sau mai puţin subiectivi. Întrebat dacă întrevede posibilitatea ca Horia Sabo să folosească împotriva sa tot ce a declarat, Stelian Nicolae Lucian a răspuns: „Nu mi-e deloc frică. Este purul adevăr, pot dovedi. Încerc să dau de Horia Sabo de mai multe săptămâni. Şi-a schimbat numerele de telefon. De asta v-am căutat, ca să-i transmit să-mi achite datoria, dar şi să avertizez clubul de fotbal în privinţa modului său de a conduce. Chiar dacă a plecat din Maramureş nu are cum să-şi mai schimbe năravul”.

Mi-a pierdut 60.000 de euro! Cred că este procesoman”

Deşi nu i-a plăcut subiectul, Horia Sabo şi-a exprimat punctul de vedere în privinţa celor semnalate de fostul angajat. „Niciodată, niciodată nu am eu treabă cu achitarea acelei datorii. Ştiu că există acea sumă dată de către instanţă, există căi legale de recuperare, eu nu am să dau niciun ban. Cui am avut eu de dat bani am dat. Eu nu am procese, am un proces personal pentru o contravenţie rutieră, deoarece am depăşit viteza”, a precizat Sabo, după care şi-a îndreptat atenţia spre Stelian Nicolae Lucian: „Omul ăsta are zeci de procese. A dat în judecată Primăria Baia Mare, Direcţia Silvică, Direcţia Copilului. Mie mi-a pierdut un proces şi, implicit, 60.000 de euro. Banii erau câştigaţi deja, partea cealaltă a făcut apel şi el mi-a ascuns acest lucru (n.r. - Lucian susţine că de respectivul proces se ocupa celălalt jurist)! Nu am nicio datorie faţă de nimeni”.

Referitor la posibila plângere penală împotriva sa, Horia Sabo a replicat: „Omul are zeci de plângeri penale către toată lumea. Cred că este procesoman. Într-adevăr, am o firmă în insolvenţă, n-am ascuns asta niciodată, se mai întâmplă, dar sunt acţionar în mai multe societăţi comerciale. Din păcate, nu pot mulţumi pe toată lumea, deşi mi-aş dori asta”.

Explicaţia directorului general de la CSM Politehnica Iaşi pentru modul în care ar fi obţinut comisioane din subcontractarea de lucrări câştigate în construcţii a fost următoarea: „Sunt asociat în afaceri cu un om foarte respectat în ţara asta. Dacă vorbim de Antrepriză generală veţi vedea că este un concatenor, un concentrator al resurselor disponibile pe piaţă pe care le foloseşte în interesul unui beneficiar”.

Având în vedere cele semnalate, Stelian Nicolae Lucian se pregăteşte pentru participarea la un concurs, în timp ce Horia Sabo are, printre altele, de plătit salariile la CSM Politehnica Iaşi în contul lunii august... Dragoş GAŞPAR

 

SABOtaj în Copou: a început şicanarea jucătorilor!

 

Cheltuieli de zece ori mai mari cu oamenii lui Horia Sabo decât sponsorizările aduse de ei la CSM Politehnica Iaşi!

 

 

Ordin de la Horia Sabo în Copou: cinci puncte în următoarele trei etape!

 

 

Ritual modificat la CSM Politehnica Iaşi!

 

Am desluşit o primă clauză din asocierea CSM Politehnica Iaşi - Horia Sabo! Fotbaliştii lui Stoican ar trebui să fie încântaţi!

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Samyx Forest S.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 20.12.2018, ora 12.00, a următorului activ: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.*) Activ 1 – Proprietate imobiliară situată în sat Calafindești, com. Calafindești, jud. Suceava, inscrisă în Cartea Funciară nr.30010/Calafindesti, cu nr. cad. 30010, ce include: teren intravilan cu categoria de folosință Curți Construcții cu suprafața de 982 mp pe care sunt amplasate corp C1 – Clădire Brutărie cu suprafața construită de 216 mp, regim înălțime P și corp C2 – Clădire Magazie cu suprafața construită de 46 mp, regim înălțime P. Proprietatea dispune de utilități și are deschidere frontală la drumul comunal DC39, asfaltat. Terenul este dobândit în baza CVC nr. 3138/2008. Clădirile Corp C1 și C2 au fost dobândite în baza Sentinței civile nr. 2818/16 iunie 2008. – 85.910,00 lei – 85.910,00 lei Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, până la data de 19.12.2018, ora 12.00, documentele aferente. Bunurile se vând libere de sarcini. Tel: 0755132475; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro.
VIDEO Primul succes în Antalya, primul gol semnat de Burlacu
18/01/2019 00:00

  Trupa lui Flavius Stoican a susţinut ieri cel de-al doilea meci amical din cantonamentul din Antalya, impunandu-se cu 2-1 (0-0) in faţa prim-divizionarei iraniene Esteghlal. CSM Poli a inceput partida ...

Scandal in Spania: Barcelona risca sa fie exclusa din Cupa Regelui
17/01/2019 22:47

  FC Barcelona risca sa fie exclusa din Cupa Regelui daca se va dovedi ca a folosit in competitie un fotbalist ce nu avea drept de joc. Intreg scandalul a izbucnit dupa ce jurnalistii spanioli au descope ...

Simona Halep vine cu vesti excelente de la Australian Open
17/01/2019 22:45

 Simona Halep ne aduce vesti bune de la Australian Open, chiar inaintea duelului de foc cu Venus Williams din turul III. Chiar daca a acuzat usoare probleme medicale, numarul 1  ...

 LIVE   Simona Halep avanseaza la Australian Open dupa o victorie dramatica
17/01/2019 22:10

 Desfasurarea partidei Simona Halep - Sofia Kenin din turul doi de la Australian Open 2019.   HALEP - KENIN 6-3, 6-7 (5)  6-4 VEZI AICI TABLOUL TUTUROR MECIURILOR  ...

Invazie spaniolă la CSM Politehnica Iaşi!
17/01/2019 21:38

După cooptarea in vară a fundaşului dreapta Gallego, CSM Poli Iaşi se orientează in această iarnă cu predilecţie spre fotbalişti spanioli. Formaţia ieşeană a anunţat astăzi pe site coopta ...

Gigi Becali a spus adevărul despre banii pe care i-a investit la FCSB / Steaua
17/01/2019 21:37

 "Normal, trebuia să intru in faliment, cand am intrat in fotbal. De ce, pentru că erau multe datorii de achitat. Dar, am investit 40 de milioane de euro, bani pe care mi i-am scos intre timp. Acum, ...

Record la Australian Open! Niciodată în istoria turneului nu s-a mai întâmplat aşa ceva
17/01/2019 19:32

 Meci istoric la Australian Open, acolo unde organizatorii au luat decizia ca partida dintre Johanna Konta şi Garbine Muguruza să inceapă totuşi, deşi ceasul arăta ora 00:30 AM. Niciodată in istoria ...

Transfer spectaculos in Liga 1: Poli Iasi a luat un jucator crescut de Barcelona!
17/01/2019 19:30

 Poli Iasi a realizat poate cel mai spectaculos transfer al iernii in Liga 1, moldovenii reusind sa legitimeze un fotbalist format de FCBarcelona. Portarul Ruben Mino a semnat un contract ...

Iata ce spune Halep despre meciul cu Venus Williams de la Australian Open
17/01/2019 17:50

Iata ce spune Halep despre meciul cu Venus Williams de la Australian OpenFoto: Captura video Twitter Simona Halep a vorbit despre meciul cu Venus Williams, din turul III de la Australian Open, sportiva ...

UPDATE VIDEO CSM Poli Iaşi - Korona Kielece 0-3 (0-0) în primul amical din Antalya
17/01/2019 16:32

  Trupa lui Flavius Stoican a susţinut astăzi primul meci amical din cantonamentul din Antalya, pierzand cu 0-3 (0-0) cu prim-divizionara poloneză Korona Kielce la capătul unui joc in care a avut cate ...