Gabriel Vașvari: „Am venit să promovez cu Iaşul. Este obiectivul echipei, dar în primul rând al meu”

1vasvari3
1vasvari1
1vasvari2

Dimensiune font:

| 16-11-2022 09:00

 

- Bună ziua şi mulțumesc că aţi acceptat să ne întâlnim pentru ca fanii dumneavoastă şi cititorii cotidianului Evenimentul Regional al Moldovei să vă cunoască mai bine...

-  Bună ziua! Mă numesc Gabriel Vaşvari, m-am născut la Zalău, la data de 13  noiembrie 1986, iar în prezent sunt legitimat la CSM Politehnica Iași, pe postul de mijlocaș central.

- Spuneți-mi, care sunt cele mai importante realizări  ale dumneavoastră  până la această vârstă?

- Fără discuţii, în primul rând, cea mai mare realizare a mea în plan personal  este familia mea! În plan sportiv, cea mai mare realizare a fost atunci când am reușit să promovez în liga I, cu FC Botoșani, în sezonul 2012-2013, unde se afla tot domnul Cornel Șfaițer la conducere. A urmat calificarea cu FC Botoșani în Europa League, am eliminat prima dată pe Tskhinvali, din Georgia, după care am jucat cu Legia Varşovia, care ne-a eliminat, dar am rămas cu o experiență  foarte plăcută. Am jucat pe un stadion foarte frumos, cu nişte suporteri minunați. A urmat  câștigarea  Cuperi României, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. De două ori am jucat finala Cupei, prima dată am pierdut cu FCSB, a doua oară am reușit să o câștigăm, deci am avut parte de o carieră minunată.

- Câte meciuri aveţi în liga I?

- Aproximativ  284 de meciuri şi mi-aş dori să promovez anul acesta cu Iașul pentru a  atinge borna de 300 . Acesta este unul din obiectivele mele în viitorul apropiat.  În minim 250 de meciuri am avut  ocazia să joc din postura de titular. M-a ajutat faptul că am fost ferit de accidentări, ceea ce este esențial pentru  un sportiv.  Accidentările pe care le-am avut  au venit în ultimul an. La Sepsi am suferit o pubalgie - se spune că e boala fotbalistului, nu știau nici doctorii ce se întamplă, dar până la urmă a fost bine. Acum am avut o ruptură peste care am trecut relativ repede. Nu mi-a fost deloc ușor, au fost două  luni în care nu m-am antrenat deloc, incet, incet îmi intru în ritm.

„Sper ca în cel mai scurt timp să arătăm așa cum se dorește şi să realizăm obiectivul propus”

- Asta este nemaipomenit, înseamnă că vă aflaţi  într-o formă bună si sunteți  pregătit să daţi Iaşului  tot mai mult!

-  Da, de asta am şi venit aici, să promovez cu Iaşul. Este obiectivul echipei, dar în primul rând al meu.

- Tot timpul aţi jucat pe postul acesta?

-  Da, tot timpul am jucat ca mijlocaş central, dar am jucat şi mai avansat şi mai defensiv.

- Cum este cu schimbarea de antrenor? Cu domnul Grozavu ați mai  lucrat...

- Da, cu domnul Grozavu am mai lucrat, prima dată la Botoșani, am lucrat şi la Zalău o dată cu dumnealui, apoi de la Botoşani am plecat la Timișoara. La  şase luni de la plecarea mea a semnat si dânsul cu ACS Poli Timișoara, după care am plecat la Sfântu Gheorghe, iar la un an a venit şi dumnealui la echipă.

- Deci, v-aţi intersectat destul de des, aţi avut o traiectorie comună, înseamnă că ii cunoaşteţi filosofia jocului.

- Este un antrenor exigent, dumnealui îi place să joace ofensiv, dorește să ne dominăm adversarul de la un capăt la altul, să avem un joc avântat, să marcăm goluri  şi noi, ca fotbaliști profesioniști, trebuie să respectăm aceste cerințe şi trebuie să dăm ce avem mai bun pe dreptunghiul verde.

- Cum simțiți atmosfera din lot?

- Să ştiţi că avem un vestiar bun, chiar dacă sunt mulți străini, un vestiar cu băieți preocupați, un vestiar cuminte. Din vechiul lot am rămas doar 2-3 jucători, au venit mulți jucători noi, care au trebuit integrați într-o perioadă scurtă la echipă. Sper ca în cel mai scurt timp să arătăm așa cum se dorește şi să realizăm obiectivul propus.

„Mi-a fost puțin teamă când a trebuit să venim la Iași!”

- Cum v-aţi acomodat la Iași? Cum s-a acomodat familia?

-  Sincer să vă spun, la început mi-a fost puțin teamă, când a trebuit să venim la Iași. Am stat patru ani la Sf.Gheorghe, copiii erau foarte bine acomodați acolo, fetița cea mare, care e la şcoală, o îndrăgea foarte mult pe doamna învățătoare, copiii aveau prieteni acolo şi de aia mi-am făcut griji în privința acomodării , dar cu această ocazie vreau să mulțumesc conducerii , în special domnului Șfaițer şi domnului Briaur, pentru că dumnealor m-au ajutat foarte mult cu înscrierea copiilor la grădiniță şi la școală, unde s-au acomodat neașteptat de bine pentru mine și soția mea. La mine, nu au fost probleme de acomodare, am destulă experiență să gestionez astfel de momente, să mă integrez şi să mă adaptez la un vestiar nou.

- Am auzit că şi fiul  practică fotbal la Politehnica. Credeți că vă va moșteni talentul?

- Da, este şi el în familia Politehnicii, face parte din echipa domnului antrenor Mişu Drăgoi, a făcut primii paşi în fotbal aici, la Iaşi şi îi place, dar este încă mic, are doar 5 anişori şi e mult până departe. Eu sper să muncească şi să fie serios ca să reușească în această meserie. Din partea mea va avea toată susținerea, dacă îl voi vedea că îi place şi vrea să facă fotbal.

- Cum decurge o zi de fotbalist în Iași?

- Mă trezesc dimineața, alături de  soția si copilașii mei, îi pregătim împreună pentru grădiniță şi pentru scoală, apoi iau calea stadionului, de cele mai multe ori avem antrenament dimineața, prezenţa e la 9.30-10.00. Eu ajung în jur de 8.30, să mă pregătesc pentru antrenament; așa am fost dintotdeauna, mi-a plăcut  să ajung mai repede, îmi fac partea mea de încălzire, de pregătire, de sală şi când intru în antrenament sa fiu 100% pregătit pentru ceea ce  urmează.

După antrenament, avem refacere la stadion , apoi masa, ajung în jur de ora 14-15 acasă, urmează  o oră, o oră jumătate de odihnă, la mine e literă de lege, aşa a fost dintotdeauna. În jur de ora 17.00 iau copiii de la şcoală, de la grădiniţă, mai petrecem în parc, mai facem o plimbare, urmează cina în familie şi cam asta a fost ziua.

- Ce le transmiteți fanilor dumneavoastră?

- Vreau să le transmit să aibă răbdare. Știu că nu e ușor, pentru că jocul şi rezultatele nu au fost tot timpul pe măsura aşteptărilor, dar să ramână alături de noi şi să ne susțină pentru că sunt convins că dacă vom reuși să adunăm puncte până la vacanţa de iarnă şi să fim pe loc de play off, la final vom promova.

- Mult succes, sper să ne revedem la finalul turului cu obiectivul atins!

A consemnat prof. Gheorghe PLEȘU

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
VIDEO SuperLiga: Victorie ratată în prelungiri de FC Botoșani – Moldovenii urcă pe loc de baraj
19/04/2024 19:39

 Desi la finalul sezonului regular părea imposibil, FC Botosani a părăsit locurile de retrogradare directă, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, pe terenul lui FC Hermannstadt, in etapa a cincea ...

Irina Bulmaga şi Miruna Lehaci participă la Campionatul European
19/04/2024 07:32

Cele două şahiste ale clubului CSM Iasi 2020 se numără printre cele aproape 200 de jucătoare din 35 de ţări care vor evolua la a 24-a editie a Campionatului European de sah feminin – senioare 2024. ...

Handbal feminin, Divizia A - Turneul final va avea loc la Iași
19/04/2024 07:24

Municipiul Iaşi va fi gazda Turneului final al Diviziei A de handbal feminin pentru promovare in primul eşalon, in perioada 10-12 mai, a hotărat federaţia de specialitate. Echipa CSM Iaşi 2020 este califi ...

FC Politehnica Iași, rătăcită în căutarea imposibilului
19/04/2024 04:01

* Politehnica Iasi – FC Voluntari, sambătă, 20 aprilie, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” * fotbalistii din Copou se află intr-o situatie cu adevărat dramatică, avand nevoie ...

A fost aprinsă flacăra la Olimpia antică pentru Jocurile de la Paris 2024
16/04/2024 19:46

Flacăra sacră a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a fost aprinsă marti in Olympia, Grecia, locul de nastere al Jocurilor antice. Ceremonia a fost inspirată de obiceiurile din antichitate si marcată de me ...

ACS USV Iași câștigă în minutele de prelungire derby-ul cu CSM Pașcani, scor 2-1 (1-0)!
16/04/2024 14:11

Atmosferă cu mult peste pretentiile unui meci din Liga a IV-a a judetului Iasi, chiar dacă duminică a fost vorba despre marele derby dintre ACS USV Iasi si CSM Pascani, primele două clasate, contand pentru ...

Poli Iași, ucisă sub Arcul de Triumf
14/04/2024 21:39

* Dinamo – Poli Iasi 1-0, in runda a patra a play-out-ului SuperLigii la fotbal * Poli mai are de disputat cinci partide si are nevoie de 14 puncte pentru a ssalva categoria * evident, doar rigorile matem ...

Stefanos Tsitsipas a câştigat turneul ATP de la Monte Carlo
14/04/2024 18:54

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas a caştigat pentru a treia oară in cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, după ce l-a invins duminică pe norvegianul Casper Ruud, cu 6-1, 6-4 , in finala a ...

Poli Iași - Dinamo: meci de totul sau nimic!
14/04/2024 06:00

* Dinamo Bucuresti - Politehnica Iasi, in această seară, cu incepere de la ora 18,15, pe Stadionul Arcul de triumf, partidă contand pentru etapa a patra din play-out-ul SuperLigii la fotbal * desi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei