1poli

Dimensiune font:

Greu până şi-au găsit busola

| 16-07-2019 14:01

 

CSM Politehnica Iaşi a început campionatul Ligii 1 cu un rezultat de egalitate, 1-1, pe terenul campioanei ultimelor două ediţii, CFR Cluj, formaţie care deja disputase două partide oficiale şi avea ocazia să pregătească manşa-retur de miercuri, de la Cluj-Napoca, în compania celor de la Astana, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Formaţia ieşeană s-ar fi mulţumit cu un punct înaintea partidei, dar spre finalul ei a avut un contraatac devastator şi i-a cam părut rău că n-a adus toate cele trei puncte în Copou!

Băieţii lui Teja au arătat ceva curaj în primele secvenţe ale disputei, dar era curajul celui care ştie că prea multe şanse de izbândă nu prea are. Când CFR a trecut la un presing agresiv cu linia de atac alcătuită din Deac, Rondon şi Costache aşezată la marginea careului ieşean nu prea mai ştiau pe unde să scoată cămaşa. Jucătorii luau poziţii avansate când echipa avea posesia balonului, dar nu prea avea cine să lege pasele prin care să fie părăsită propria jumătate. După două-trei pase posesia era pierdută, câştigul din această perioadă fiind că nu au fost comise cadouri prin care CFR să se poată apropia ameninţător de poarta apărată de Rusu.

Panţîru a fost singurul dintre ieşeni care a încercat să împingă jocul cât mai departe de propria poartă, încercând ieşiri cu mingea la picior bazate pe forţă, dar şi cu pase la firul ierbii. Chelaru părea dispus să i se alăture, dar mai departe nu avea cine să preia balonul, Teixeira fiind destul de absent, iar mijlocaşii laterali Danale şi Horşia, eligibili Under 21, abia îşi reglau paşii, în timp ce atacantul Bălan părea mai util în propriul careu.

Vulnerabilitatea flancului drept, asupra căreia am atras atenţia, apărat de Gallego şi Danale, a fost speculată de ardeleni în minutul 23, la următoarea fază după ce Teixeira centrase bine de pe stânga, dar Frăsinescu reluase de la 8 metri, cu capul, departe de poarta lui Arlauskis. Teixeira n-a putut bloca pasa lui Djokovic spre Costache, acesta, talonat de neimplicatul Gallego, a deviat subtil până la fundaşul stânga Camora, el n-a putut fi blocat de Danale şi a centrat perfect în careu, iar Deac, singur la 5 metri, a trimis în plasă imparabil, cu capul, dintre stoperii Frăsinescu şi Diallo.

Diallo s-a aruncat în faţa mingii la un şut al lui Camora şi a respins în corner, CFR era convinsă că deţine cu suficientă autoritate frâiele disputei, dar Panţîru continua să pistoneze pe stânga, Danale a încercat câteva „floricele”, iar Bălan a continuat să alerge mult în tentativa de a îmblânzi balonul.

N-au făcut paşi evidenţi înapoi

CSM Poli ajunsese deja să lege mai mult de cinci pase şi a intrat cu un tonus bun în actul secund. Fundaşul dreapta de la CFR, Peteleu, n-a mai intrat deloc, antrenorul Dan Petrescu sesizând pericolul pe care-l crea Panţîru pe acel flanc. Danale şi Chelaru şi-au încercat norocul cu şuturi din afara careului, primul a părăsit terenul şi a intrat Carlone, iar A. Cristea i-a luat locul lui Teixeira chiar înainte de a fi restabilită egalitatea. Petrescu mai schimbase un om, Itu, de pe flancul lui Panţîru, dar tot n-a putut împiedica golul. Angajat de Carlone, mijlocaşul central Loshaj s-a infiltrat pe stânga, a ajuns la linia de fund, putea centra, putea retrimite înapoi, dar a fost hotărât să-şi joace cartea până la capăt! A intrat decis în careu, l-a driblat scurt pe noul fundaş dreapta, Susic, şi a şutat în diagonală, cu dreptul, din colţul careului, mingea a fost deviată uşor de Burcă, a atins şi gheata celuilalt stoper, Mureşean, suficient cât să ţopăie peste piciorul întins de Arlauskis şi să intre în plasă în ciuda alunecării disperate a lui Camora!

La 1-1, CSM Poli n-a făcut paşi evidenţi înapoi, ci a rămas la fel de activă. După ieşirea lui Danale, Horşia a trecut în banda dreaptă, Carlone a jucat pe locul lăsat liber pe stânga, ei încadrându-i pe mijlocaşii centrali Chelaru şi Loshaj în spatele atacanţilor Cristea şi Bălan. Cristea a ţinut de minge în câteva momente care au contat în economia partidei, echipa a devenit din ce în ce mai articulată, practic a scăpat de amorţeala vizibilă în prima repriză!

Din moment ce părea că se debarasase de jocul confuz ca de nişte haine ponosite, CSM Poli a început să arate şi fotbal. A speculat bine culoarele iscate în defensiva adversă, iar în minutul 70 Arlauskis a zburat de la o bară la cealaltă pentru a scoate şuturile bine plasate de Bălan şi Loshaj, iar A. Cristea putea mai mult de la 18 metri poziţie centrală decât un şut pe mijlocul porţii, reţinut de portar.

Contraatac-fulger în minutul 90!

CFR îşi aruncase şi ultima armă în joc, Omrani, care a fost foarte activ, îndeosebi în flancul stâng. Zbaterile sale au fost concretizate în special cu centrări, un subiect de meditaţie fiind de ce un jucător scund, precum Deac, a reuşit să trimită cam de prea multe ori cu capul spre poarta lui Rusu. Alte centrări au fost rezolvate de Frăsinescu, trebuie subliniat aportul lui Bălan pe faza de apărare, dar important este că n-au fost comise greşeli grave care să pună ardelenilor pe tavă vreo ocazie clară de gol.

Formaţia campioană controla finalul de meci, Susic l-a deposedat bărbăteşte pe Cristea la 30 de metri de poarta lui Rusu, dar argentinianul Passaglia, introdus în minutul 80 în locul lui Loshaj şi se spune despre el că este abia la 30% din potenţial, i-a luat mingea cu atâta eleganţă de parcă ar fi fost un iscusit toreador în faţa unui taur furios şi i-a pasat repede lui Carlone, în centru. Câţiva jucători ieşeni au zbughit-o pe contraatac de parcă fuseseră prinşi la furat cireşe, dar de fapt ei vroiau să aducă la Iaşi toate cele trei puncte! Pasa spre Carlone a venit din dreapta sa şi el l-a văzut pe Chelaru sprintând de parcă pusese gând rău recordului sutei, aşa că la el a trimis mingea, deşi în stânga sa erau Horşia şi Cristea în poziţii poate mai bune de a fi dezvoltat contraatacul. Chelaru a pasat cu dreptul, perfect, pentru Cristea sau Horşia, pentru că în, dreapta, Gallego a apărut prea târziu. Cristea a luat el mingea pentru a-şi asuma finalizarea, a intrat în careu, dar de la 14 metri, singur cu Arlauskis, a trimis, cu stângul, în bară, la capătul unui contraatac purtat „5 contra 2” ce, normal, trebuia să se încheie cu gol în poarta goală!

N-a fost să fie gol de 2-1 pentru CSM Poli în minutul 90, a mai fost timp de încă un cap al lui Deac, dar rezultatul final este mai mult decât încurajator. Breeveld va putea juca duminică, la debutul în Copou în noul sezon, în meciul cu Astra, de la ora 18:00, de ieri a reintrat şi Mihalache la antrenamente, Devesa încearcă să recupereze cât mai repede lipsa de pregătire, aşa că Teja începe să aibă soluţii pentru alcătuirea unei formaţii competitive, mai ales că sunt promisiuni că se va baza duminică pe un nou fundaş dreapta, iar Platini şi-a amânat pentru astăzi revenirea la Iaşi. Dragoş GAŞPAR

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Simona Halep, la US Open 2019: Vezi cand va disputa primul meci
24/08/2019 07:23

 Organizatorii US Open au stabilit programul primului tur al probelor la simplu masculin si feminin. Luni vor avea loc meciurile de pe partea inferioara a tabloului feminin, iar marti se vor disputa joc ...

Cotele pentru castigatoarea US Open 2019
23/08/2019 20:54

 Casele de pariuri au actualizat cotele pentru castigatoarea US Open 2019 dupa tragerea la sorti a tabloului principal. Cu prima sansa la castigarea Grand Slam-ului de la New York e vazuta Serena Willia ...

LIVE TEXT/CLASAMENT CSM Poli Iaşi - Chindia 2-2 (2-1)! Trupa lui Teja conducea în minutul 23 cu 2-0!
23/08/2019 20:42

  CSM Poli (antrenor Mihai Teja): Rusu - Gallego, Frăsinescu, Diallo, A. Radu - Breeveld, Loshaj - Platini, F. Cristea, Horşia - A. Cristea; Rezerve sunt Cobrea - Barnoi, Haţiegan, Passaglia, Carlone, ...

Suma uriasa ceruta de Napoli in schimbul lui Chiriches
23/08/2019 19:59

 Sassuolo a intentionat sa-l transfere pe fundasul roman Vlad Chiriches, insa s-a lovit de pretentiile financiare ale lui Napoli. Potrivit Sky Sports, Napoli a solicitat nu mai putin de 15 milioane de e ...

23/08/2019 19:10

 Gigi Becali face din nou valuri in presa internaţională, după declaraţiile oferite la finalul partidei dintre FCSB şi Vitoria Guimaraes, incheiate la egalitate, 0-0, in play-off-ul&nbs ...

US Open 2019 se vede si in Romania: Iata cine va televiza in direct ultimul turneu de Grand Slam al anului
23/08/2019 17:19

 Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, va fi televizat in direct si in tara noastra. Meciurile de la Flushing Meadows vor fi difuzate in Romania de Eurosport. Romania va fi reprezentata de ...

Cum va arata Top 10 WTA la startul US Open 2019
23/08/2019 17:17

 Simona Halep va incepe editia din acest an a US Open de pe pozitia a 4-a in clasamentul WTA. Aproape 2.000 de puncte o despart de castigatoarea de la Wimbledon de prima clasata in ierarhia intocmita de ...

 Puteţi fi iar pe primul loc! CSM Politehnica Iaşi - Chindia Târgovişte (vineri, ora 18:00)
23/08/2019 11:43

  Trupa lui Mihai Teja va deschide din fruntea clasamentului, la egalitate de puncte, 14, cu campioana CFR Cluj, etapa a VII-a a Ligii 1. Astăzi, de la ora 18:00, pe Stadionul „Emil Alexandrescu&rd ...

„Evenimentul Regional al Moldovei” te trimite la meciul CSM Poli Iaşi - Chindia!
23/08/2019 11:42

  Cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei” oferă cinci bilete la meciul pe care CSM Politehnica Iaşi il va susţine vineri, de la ora 18:00, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” ...

Gigi Becali a RĂBUFNIT: Gata! Eu am terminat-o cu viața publică, mă retrag!
23/08/2019 11:06

Finantatorul FCSB, Gigi Becali, l-a prezentat pe Bogdan Arges Vintilă in calitate de nou antrenor al echipei si a anuntat că este ultima lui conferintă de presă, intentionand să se retragă din viata publi ...