Insistenţă răsplătită!

1poli

Dimensiune font:

| 14-07-2020 09:32

Trupa lui Mircea Rednic a rămas pe locul de baraj, 12, şi după etapa a II-a a play-out-ului Ligii 1. A remizat, 1-1, în deplasare cu Dinamo, după ce a fost condusă încă din minutul 10, dar a căutat în permanenţă măcar egalarea, iar răsplata a venit cam târziu, în minutul 85, dar a venit, iar asta ar putea constitui motivaţia pentru ultimele cinci meciuri pe care le mai are de susţinut în retur.

Numai în pielea lui Rednic să nu fi fost la meciul de duminică, disputat pe un gazon a cărui calitate spune multe despre tot ce se petrece la Dinamo. Orice ar spune, tot pentru Dinamo inima sa probabil bate mai tare, mai ales că pătimaşii suporteri din Ştefan cel Mare i-au arătat, nu o dată, susţinerea lor. O victorie însă pentru actuala sa echipă ar fi însemnat un pas important pentru evitarea retrogradării şi chiar dacă n-a fost din cale-afară de inspirat totuşi CSM Poli Iaşi a avut un cuvânt important de spus în acest meci.

Rednic a început partida cu Fomba al doilea stoper lângă Frăsinescu, iar pe fundaşul central Mihalache l-a aşezat alături de Passaglia în faţa liniei de fundaşi. L-a titularizat pe Platini, iar Horşia a trecut în centrul liniei de trei mijlocaşi din spatele atacantului Luckassen. Începutul de meci a fost ezitant pentru formaţia ieşeană, aşa că Dinamo şi-a trecut în cont o bară încă din minutul 2, când Montini a centrat de pe stânga, iar Mihaiu a nimerit transversala de la 7 metri. Formaţia gazdă a schimbat direcţia de atac, iar fundaşul dreapta Sorescu a trecut din preluare de S. Şerban, iar acesta a pus mâna pe el în propriul careu şi este posibil să-l fi şi călcat pe vârful bocancului stâng. Intervenţie destul de imprudentă, de ajuns ca arbitrul Chivulete să acorde penalty, pe care tot Sorescu l-a transformat impecabil.

 

Citește și: Un punct important, două reprize diferite!

 

Dinamo a făcut imediat un pas în spate, iar CSM Poli a început să-şi arate colţii. Fundaşii laterali Lopes Cabral şi S. Şerban au urcat să susţină atacurile, iar Platini arăta multă poftă de joc. Luckassen putea restabili egalitatea în minutul 14, dar a reluat pe lângă poartă, cu capul, mingea centrată de Horşia din lovitură liberă. Formaţia ieşeană a avut o posesie mai bună, a căutat în permanenţă culoare spre poarta apărată de Straton, dar Passaglia n-a sprijinit prea mult atacul, ba chiar a şi pierdut câteva mingi, şi nici Horşia n-a găsit chiar cele mai bune pase. Platini era prea departe de Grădinaru, fotbalist care şi el putea egala până la pauză, dar a reluat la colţul scurt o centrare a lui Luckassen, însă în poartă a intrat doar Straton, nu şi balonul.

Formulă ofensivă

Repriza a doua a debutat cu primele mutări ale lui Rednic. A realizat că Fomba mai are multe de învăţat, mai ales când are mingea la picior, şi în locul său l-a introdus pe De Iriondo pentru a face pereche cu Passaglia, iar alături de Frăsinescu l-a retras pe Mihalache, cum poate indicat ar fi fost să fi jucat de la început. L-a scos şi pe fundaşul stânga S. Şerban, despre care a spus după meci că fusese chinuit în ultimele zile de o indigestie, iar în locul său l-a mutat pe Lopes Cabral, aşa că noul intrat Popadiuc a jucat fundaş dreapta. Cumva neaşteptat, Platini a părăsit terenul în minutul 57 deşi a fost cel mai activ om în atac, iar în locul său a intrat Omoh, cel care a adus o viteză în plus jocului ieşean. S-a zbătut mult, a căutat în permanenţă poarta şi putea egala la patru minute de când a intrat, dar a reluat de la 8 metri cu capul centrarea bună a lui Popadiuc, însă Straton a respins. 

CSM Poli împingea jocul spre poarta adversă ca o formaţie de rugby ce lupta pentru fiecare metru de teren. Dinamo părea pasivă, asista la încercările oaspete de a egala cu convingerea că va găsi o breşă prin care îşi va majora diferenţa. Neicuţescu a pornit din banda stângă spre centrul terenului, Passaglia l-a lăsat să treacă pentru că nu se aştepta ca jucătorul de la Dinamo să vadă culoarul prin care să catapulteze balonul în transversală!

Îşi revine De Iriondo

Schimbarea lui Passaglia era inevitabilă şi s-a petrecut în minutul 71, când a intrat A. Cristea, iar Chacana l-a înlocuit tot atunci pe Grădinaru, aşa că Breeveld nu mai putea intra deloc! O gafă a lui Frăsinescu l-a pus pe D. Popa într-o poziţie favorabilă, dar portarul Axinte a fost bine plasat şi a respins, iar CSM Poli a jucat într-un sistem care îi este mai puţin familiar, 4-1-3-2, folosit de reprezentativa Belgiei, cu De Iriondo în faţa liniei de fundaşi, argentinianul începând să revină la forma cu care ne obişnuise. Omoh s-a aşezat în centrul liniei de mijlocaşi, dar a fost peste tot în jumătatea adversă, Horşia a trecut pe stânga, iar Chacana a fost mijlocaş dreapta, în timp ce A. Cristea şi Luckassen erau cei mai avansaţi. Impulsionată de Omoh şi De Iriondo, CSM Poli a continuat să preseze, ajungând cu suficientă uşurinţă în careul advers sau să şuteze spre poarta lui Straton. Nu şi-a creat ocazii clare, dar insistenţa i-a fost totuşi răsplătită. De Iriondo a şutat în minutul 84 de la 14 metri, mingea se pregătea să intre în careul mic când Skovajsa, năpustit, ca şi Popescu, prin alunecare, asupra argentinianului, nu l-a mai putut evita şi l-a secerat, iar balonul trecuse deja peste poartă când Chivulete a dictat penalty-ul pe care A. Cristea l-a executat impecabil, sub bară.

Formaţia ieşeană a căutat şi golul victoriei până la final, dar a trebuit să se mulţumească doar cu un punct. A arătat însă un plus la capitolul determinare, a egalat după ce a fost condusă şi, mai presus de toate, a arătat că dispune de jucători capabili să impună punctul de vedere al lui Rednic în partidele decisive din acest final de Liga 1. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Leo, fii bărbat!
17/03/2024 01:13

* Otelul Galati - Poli Iasi 1-0, in prima etapă din play-out Conform calculelor si a justificărilor statistice, Poli are nevoie de 32 de puncte pentru a scăpa cu viată din iadul numit play-out. E numărul ...

Poli Iași are nevoie de 15 puncte pentru a rămâne în prima ligă!
16/03/2024 05:05

* Otelul Galati – FC Politehnica Iasi, sambătă, de la ora 17, in prima etapă din play-out Inconstantă – acesta ar fi termenul care s-ar potrivi cel mai bine evolutiei echipei de fotbal a Iasulu ...

Imagini fără precedent pe terenul de tenis, la Alcaraz - Zverev. Fanii au intrat în panică, meciul a fost întrerurpt
15/03/2024 12:06

Meciul dintre Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev, disputat in sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells şi caştigat de spaniol, a fost intrerupt in primul set din cauza invazie ...

Djokovici, revenire de coșmar la Indian Wells: liderul mondial, aruncat în afara turneului de un anonim
12/03/2024 11:15

Novak Djokovici (Serbia, 36 de ani, 1 ATP) a avut un 2023 de vis, lăsand impresia că a descoperit „elixirul tineretii“. Si dacă a fost asa, el pare că a rămas, intre timp, fără „combustibil“. Cel ...

Poli Iași, blestemul lui Dorinel Munteanu!
11/03/2024 06:00

* Otelul - Politehnica Iasi se va disputa in această seară, de la ora 20, in ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga * Poli Iasi pare să se fi convertit intr-un blestem pentru antrenorul Dorinel Munt ...

Programul primei etape din play offul Superligii. Cum arată clasamentul după înjumătățirea punctelor
10/03/2024 11:00

 Distanta dintre FCSB si Rapid, primele două clasate in Superliga Romaniei, s-a micsorat la patru puncte, după succesul la scor al giulestenilor, 4-0, aseară pe Arena Natională. Meciurile din play off ...

Poli întâlnește Oțelul, cea mai slabă echipă din campionat, pe teren propriu!
10/03/2024 06:06

* Otelul Galati - Politehnica Iasi, luni, 11 martie, de la ora 20, in etapa a 30-a a SuperLigii, ultima din sezonul regulat Politehnica Iasi merge la Galati decisă să obtină a 8-a victorie in actuala editie ...

CTP, încântat de decizia în cazul Halep: cum crede că Simona a obținut reducerea suspendării
06/03/2024 00:43

Simona Halep (32 de ani) isi pregăteste deja revenirea in tenis, după ce TAS i-a redus suspendarea de 4 ani pentru dopaj, valabilă pană pe 6 octombrie 2026 după decizia Sport Resolutions, la doar 9 luni. C ...

Reacția ITIA după ce TAS i-a redus pedeapsa Simonei Halep la 9 luni
06/03/2024 00:25

Agentia Internatională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a fost instituţia care a decis suspendarea de 4 ani in cazul Simonei Halep, in ciuda faptului că fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, isi asuma ...

Turneul la care Simona Halep ar putea reveni pe teren
05/03/2024 20:37

 Simona Halep a primit marti vestea cea mare din partea TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv): suspendarea de 4 ani pentru dopaj a fost redusă la 9 luni. În aceste conditii, fosta lideră WTA po ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei