O săptămână de foc în Copou până la primul meci oficial al anului!

1poli

Dimensiune font:

| 27-01-2020 16:30

O săptămână a mai rămas până la primul meci oficial din acest an pentru trupa lui Rednic, ea fiind programată luni, 3 februarie, de la ora 20:00, în închiderea etapei a XXIII-a a Ligii 1, atunci când va primi vizita celor de la FC Viitorul. După cele două zile libere primite vineri, când s-a întors acasă din Antalya, unde a fost cantonată de pe 12 ianuarie, echipa ieşeană reia de astăzi antrenamentele în Copou şi cu ieşeanul Bădic în componență, care fusese pus pe lista celor cu care s-a negociat rezilierea contractelor. Rednic se va baza pe cei 23 de jucători cu care s-a întors din Turcia, fiind aşteptaţi încă doi fotbalişti, un fundaş şi un mijlocaş sau atacant.

Rezultatele celor trei meciuri amicale susţinute în Antalya au fost următoarele: 0-0 cu Kukesi, liderul Albaniei, 1-1 (0-1; a egalat Omoh, venit din prima ligă a Suediei) cu Sumqayit (locul 4 în Azerbaidjan) şi 1-0 (1-0; a înscris Klimavicius, venit de la Dinamo Bucureşti) cu Mladost Lucani (locul 9 în Serbia). Rednic a renunţat la o partidă de verificare, cu Aha, din Turkmenistan, pe de o parte declarându-se la acea oră foarte mulţumit de cum se pregăteau băieţii săi, iar pe de cealaltă parte pentru că probabil n-a vrut să rişte vreo accidentare în compania unei formaţii cu o doză excesivă de agresivitate în joc.

 

Citește și: VIDEO Final de cantonament, multă poftă de joc!

 

Echipa pe care Rednic o va alinia împotriva Viitorului prinde tot mai mult contur, iar la nivelul portarilor le-a dat şanse egale lui Târnovanu (care aparţine de FCSB), Rusu şi Axinte (eligibil şi el Under 21, în prima parte a sezonului a apărat la Aerostar Bacău, liderul Seriei I a Ligii a III-a), folosind doi dintre ei în fiecare meci. Rusu a fost titular în două dintre partide, iar Târnovanu a fost în formula de start în al doilea meci amical, el primind singurul gol încasat de CSM Poli în cantonament. Axinte a intrat de fiecare dată din postura de rezervă, dar în fiecare meci a avut măcar câte o intervenţie salutară, fiind unul dintre jucătorii remarcaţi în cantonament. Greu de intuit cu cine va începe Rednic meciul cu Viitorul, la decizia sa urmând să conteze mult şi ce variante viabile de jucători U21 va avea în câmp, dar şi planul de joc pe care-l va stabili. Mai precis, dacă va miza pe consistenţă în faza ofensivă, atunci probabil va apela la unul din portarii eligibili U21 şi la un fundaş lateral prin care să respecte condiţia cu doi titulari U21 în formula de start.

Concurenţă benefică

Gallego este singurul jucător care a cedat problemelor medicale în cantonament şi a fost trimis acasă, unde i-a fost propusă rezilierea contractului ce urma să expire la finalul sezonului. Variantă pentru postul de fundaş dreapta a rămas Onea (eligibil U21), dar acolo ar putea juca şi Grădinaru (adus de la Concordia Chiajna), iar ca fundaş stânga sunt disponibili A. Radu, Şerban (eligibil U21, împrumutat de la FCSB), dar şi Bădic, în cazul în care va fi reprimit în lot şi îl va convinge pe Rednic că merită o ultimă şansă la CSM Poli, sigur, cu condiţia de a nu se mai confrunta cu problemele sale musculare ce i-au măcinat cariera. Oricum, se aude că va mai fi adus un fundaş stânga, ba chiar s-a vorbit de un fotbalist capabil să evolueze pe ambele benzi, iar la nivelul fundaşilor centrali situaţia este clară: Mihalache, Klimavicius (folosiţi titulari în ultimele două amicale) şi Frăsinescu vor lupta pentru cele două locuri de stoperi, dacă nu cumva acel fundaş stânga ar fi în stare să joace la nevoie şi fundaş central.

În linia de patru mijlocaşi, pentru zona centrală, după transferul lui Loshaj la Cracovia (275.000 de euro şi 5% din viitorul transfer), Breeveld şi Passaglia întâmpină o concurenţă consistentă din partea argentinianului De Iriondo, la fel cum Platini nu mai poate fi sigur de lotul său de titular de pe dreapta, acolo unde Chacana (celălalt argentinian propus în această iarnă de Anton Heleşteanu, şeful Departamentului de Scouting din Copou) a lăsat şi el o impresie favorabilă. Pe stânga poate juca Omoh, dar şi eligibilii U21 Horşia şi Longher (format la Dinamo Bucureşti, pentru care a şi debutat în Liga 1, împrumutat la FC Botoşani în prima parte a sezonului), F. Cristea (U21) se poate amesteca şi el în discuţie, iar Popadiuc ar trebui să forţeze şi el titularizarea.

În atac lucrurile sunt destul de simple. A. Cristea şi Luckassen (venit din liga a doua a Olandei) sunt primele variante, însă o impresie favorabilă a lăsat şi Zaharia, tânărul fotbalist ieşean împrumutat pentru prima parte a sezonului la Ozana Tg. Neamţ, în Liga a III-a, şi care se pare că are şanse să fie păstrat în lot. „A fost un cantonament mai dificil decât cel din vară (n.r. - cantonament pentru care a sacrificat examenul de bacalaureat, pe care l-a promovat în sesiunea din toamnă!). Îmi place sistemul de joc cu doi atacanţi, îmi place să am un coleg lângă mine”, a menţionat Zaharia, însă în atac pot juca şi Omoh, Platini şi Chacana, aşa că şi în acest compartiment se anunţă o concurenţă benefică pe posturi.

Rednic s-a implicat cum a promis!

Perioada de pregătire până la reluarea campionatului este însă foarte scurtă, dar preparatorul fizic Cezar Honceriu, readus la echipă după doi ani şi jumătate, a grupat lotul pe grupe de jucători care să se situeze cam la acelaşi nivel şi a încercat să le egalizeze în sus. „Perioada de pregătire fizică o vom continua încă trei sau patru săptămâni, deoarece nu aveam cum să ajungem în doar două săptămâni pe un platou de formă sportivă mulţumitoare. Tot lotul a lucrat foarte bine, dar mai avem de muncit”, a precizat Honceriu, el referindu-se şi la cum a colaborat cu Mircea Rednic: „Este un antrenor foarte sigur pe el, simte foarte bine jucătorii. Este un profesionist desăvârşit, ştie cum să le dea încredere băieţilor”. Rednic nu le-a dat doar încredere jucătorilor, ci s-a implicat deja şi din punct de vedere financiar la echipă, din banii săi auzindu-se că au fost achitate restanţele la jucători şi la staff-ul tehnic, dar şi o parte din datoriile de peste un milion de euro care continuă să macine gruparea ieşeană.

Tot în această săptămână va fi consemnată şi înlocuirea preşedintelui executiv Adrian Ambrosie (va fi manager executiv) cu Ciprian Paraschiv, cel de la care se aşteaptă în principal asigurarea unui echilibru financiar care să-i permită lui Rednic să conducă echipa pe un loc cât mai sus în clasament. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde va fi construit viitorul stadion al Iașului și care este noua capacitate propusă
27/03/2024 11:29

  Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a anuntat că noul stadion al orasului va fi construit in zona Cicoarei, in apropierea viitoarei Autostrăzi A8, “Autostrada Unirii” Această deci ...

România, învinsă de Columbia în cel mai important test înainte de EURO 2024 - Cinci goluri pe stadionul din Madrid
27/03/2024 00:25

 Nationala Romaniei a fost dominată de Columbia timp de 80 de minute, dar schimbările făcute de Edi Iordănescu au fost inspirate si „tricolorii” au reusit să marcheze două goluri care dau ...

Şahista Irina Bulmaga, comportare excelentă într-o competiţie cu 30 de mari maeştri!
26/03/2024 18:42

Trei şahiste de la CSM Iaşi 2020 au luat parte timp de două zile, la Bucureşti, la un puternic turneu de şah rapid, primul din circuitul Grand Prix Romania 2024 – Campionatul Internaţional al Romani ...

Handbal la ,,Polivalentă”, ca în vremurile bune!
26/03/2024 18:41

Sala Polivalentă ,,Dan Constantin Irimiciuc” a fost neincăpătoare pentru publicul dornic să urmărească o partidă de handbal de calitate. CSM Iaşi 2020 şi CSM Galaţi au reuşit să ofere acest lu ...

Iașul stă mai bine la handbal decât Galațiul!
25/03/2024 16:03

Sfarsitul săptămanii trecute a consemnat un atractiv duel intre Iasi si Galati printr-o dublă confruntare handbalistică. Prima dintre ele s-a desfăsurat sambătă, la Galati, intre două echipe studentesti ...

 Gala Laureaţilor Sportului Ieşean – un eveniment sub semnul pasiunii şi performanţei
25/03/2024 06:04

Sala Unirii de la Cinema Victoria din Iaşi a găzduit Gala Laureaţilor Sportului Ieşean pentru anul 2023. Cu acest prilej, au fost premiaţi performerii anului trecut la sporturi olimpice, sporturi neolimpic ...

 Și am trecut pe locul I!
24/03/2024 22:01

* CSM Iasi 2020-CSM Galati 21-19 (10-9) Handbalistele iesene au obtinut o victorie meritată in fata a peste 1500 de spectatori, după un meci palpitant cu spectaculoase răsturnări de scor. CSM Iasi 2020 a i ...

Dezvăluirea momentului despre Simona Halep! Anunţ clar al americanilor. Ruptura totală este evidentă
24/03/2024 09:57

Dezvăluirea momentului despre Simona Halep! Anunţ clar al americanilor. Ruptura totală este evidentă. Totul a devenit public in urmă cu puţin timp. Fostul lider mondial WTA şi fostul antrenor, Patrick Mo ...

Formula 1: Dublă Ferrari în Australia - Abandonuri pentru Verstappen și Hamilton
24/03/2024 08:34

Marele Premiu de Formula 1 din Australia a fost unul spectaculos, cu două abandonuri de marcă: Max Vestappen si Lewis Hamilton. Grand Prixul de pe circuitul Albert Park a adus o dublă neasteptată pentru Scu ...

Bomba momentului în Formula 1! Cum poate fi oprit Max Verstappen. Marcedes pune la cale o mutare uriaşă
24/03/2024 00:20

Bomba momentului in Formula 1! S-a aflat cum poate fi oprit Max Verstappen. Marcedes pune la cale o mutare uriaşă. asta după ce Lewis Hamilton a semnat cu Ferrari din sezonul viitor. Max Verstappen ar putea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei