Onorabil! FCSB - CSM Politehnica Iași 3-1 (1-0), în etapa a XX-a a Ligii 1 de fotbal

1poli

Dimensiune font:

| 01-02-2021 00:00

Au marcat: Fl. Tănase ’26, Moruțan ’67, Oct. Popescu ’90, respectiv Popadiuc ’51;

Stadion: „Arena Națională” ; Spectatori: -;

FCSB (antrenor Toni Petrea): Vlad - Ov. Popescu, Cristea, Miron, Radunovic - Olaru, Oaidă (’59 Simion), Șut (’46 Moruțan) - Oct. Popescu, Tănase (căpitan; ’90+1 Buziuc), Coman;

CSM Poli (antrenor Adrian Kerezsy): Brănescu - Onea, Frăsinescu (căpitan; ’74 Vega), Baxevanos, Bușu - Moisă (’13 Flores), Popa (’68 Mihalache), Passaglia – Lopes Cabral (’68 Vanzo), Duranovic, Mensah (’46 Popadiuc);

Arbitri: Marian Barbu - Laszlo Bucsi, Alexandru Vișan;

Cartonașe galbene: Miron ’69, respectiv Popa ’44, Flores ’72, Duranovic ’88.

CSM Poli Iași a fost condusă sâmbătă, în jocul din deplasare cu FCSB, din etapa a XX-a a Ligii 1, de antrenorul Adrian Kerezsy, de la Academia din Copou, deoarece toți colaboratorii lui Daniel Pancu, al cărui contract a fost reziliat miercuri pe cale amiabilă, erau indisponibili din cauza COVID-19, noul coronavirus contribuind din plin și la absențele din rândurile jucătorilor. A. Cristea, Calcan și De Iriondo sunt doar câțiva dintre fotbaliștii aflați în izolare, pe lista cu probleme medicale fiind în continuare trecut și Platini.

Kerezsy n-a operat schimbări majore pentru formula de start, dar a surprins prin titularizarea lui Lopes Cabral, care n-a jucat deloc în acest an, și nu ca fundaș dreapta, ci ca mijlocaș, și chiar prin alegerea lui Mensah, deși el avea să se dovedească mai activ ca niciodată. Așa cum era de așteptat, FCSB și-a impus punctul de vedere din start, dar a încercat să joace în special din devieri, din atingeri cu vârful bocancului, dar și prin pase săltate peste adversari! Un șut al lui Fl. Tănase, din voleu, a ocolit poarta lui Brănescu, iar în minutul 13 a fost trimis pe teren Flores, în locul lui Moisă. A fost un imbold ca formația ieșeană să mai iasă din propria jumătate, dar nu suficient cât să se apropie și de careul lui Vlad.

FCSB a continuat să combine, dar fără să se omoare cu firea, ci parcă mai mult în așteptarea vreunei gafe în apărarea adversă. Iar gafa a venit în minutul 26, când CSM Poli avea superioritatea numerică, dar Baxevanos a ieșit în întâmpinarea lui Oct. Popescu la 17 metri văzând cât de ezitant era Passaglia și cum Popa nu se obosea să coboare cu Șut, iar Fl. Tănase a sprintat exact în culoarul rămas între Bușu și Frăsinescu, a preluat mingea săltată de Oct. Popescu și de la 5 metri, ușor lateral dreapta, l-a executat pe Brănescu!

Calitatea face diferența!

Morișca de pase demarată de FCSB a continuat să macine defensiva ieșeană, dar Brănescu s-a opus cu succes până la pauză la șuturile expediate cu precădere de Coman și Oct. Popescu.

Kerezsy n-a mers însă la București doar pentru a sta cuminte în propria jumătate. Nu l-a mai lăsat pe teren pe Mensah și l-a trimis în locul său pe Popadiuc, iar în minutul 51 dubla sa inspirație a dat roade. Duranovic s-a luptat pentru minge într-un duel aerian cu Miron, stoperul de la FCSB a respins greșit, spre careu, iar Lopes Cabral n-a stat deloc pe gânduri. A șutat la poartă de la 15 metri, chiar dacă mingea i-a venit pe stângul, Vlad a respins în față, iar Popadiuc s-a aflat exact unde trebuia și de la 7 metri a restabilit egalitatea!

FCSB a revenit imediat în ofensivă, dar eforturile lui Brănescu erau cât pe ce să fie zădărnicite în minutul 58 de intrarea imprudentă a lui Passaglia la Olaru în interiorul propriului careu, arbitrul lăsând însă jocul să continue. Și a continuat bine pentru CSM Poli, care a inițiat o bună acțiune pe stânga. Duranovic a câștigat duelul cu celălalt stoper bucureștean, Cristea, și din marginea careului lateral stânga probabil n-a încercat poarta, ci o pasă șutată, pe jos, pe partea cealaltă, unde Lopes Cabral era singur cu Vlad. S-a aflat într-o poziție similară cu cea din care Fl. Tănase a deschis scorul, dar Lopes Cabral a șutat dezamăgitor, cu dreptul, mult peste poartă!

Gafe și iar gafe!

A fost cumva momentul de cotitură al disputei, iar FCSB a revenit și mai hotărâtă în atac. Brănescu i-a ținut piept până în minutul 67, când Passaglia s-a învârtit inexplicabil în jurul lui Moruțan, intrat cu multă poftă de joc, iar mijlocașul gazdă a șutat cu sete sub transversală de la 22 de metri, în ciuda plonjonului tardiv al lui Bușu și sub privirile aceluiași Popa, un veritabil spectator plătit regește! Imediat după gol, Kerezsy a operat două schimbări, dar l-a pierdut și pe Frăsinescu în minutul 74 și l-a înlocuit cu mijlocașul Vega, la primul său meci sub culorile Iașului. Mihalache a coborât fundaș central, iar mijlocul cu Flores și Vega începea parcă să lege ceva mai bine jocul. Passaglia a fost însă cel care a dezamăgit, Brănescu a continuat să scoată mingi dificile, iar CSM Poli chiar căuta golul egalizator. Vega a pierdut însă mingea în minutul 90 în fața lui Moruțan și n-a reușit să-l oprească la mijlocul terenului nici el, nici Vanzo și nici Mihalache, exasperat de indecizia colegilor săi! L-a deschis pe Coman, liber pe stânga, acesta a prelungit subtil pe centru pentru Oct. Popescu, iar tânărul de 18 ani l-a evitat elegant pe Bușu și de la 15 metri a șutat plasat, pe jos, fără speranțe pentru Brănescu, stabilind scorul final la capătul unui joc în care Kerezsy a scos aproape maximum din ce putea scoate cu lotul și timpul avute la dispoziție.

CSM Poli Iași a rămas cu 15 puncte pe ultimul loc din clasament, iar etapa viitoare va primi mâine, de la ora 20:00, vizita celor de la CS Universitatea Craiova în contul etapei a XXI-a. Dragoș GAȘPAR

 

 

 

„Mi-am dorit mult să nu pierdem. A fost o onoare pentru mine să conduc echipa Iașului, unde am crescut, m-am format ca jucător, ca antrenor și unde voi antrena în continuare. Când vor fi toți jucătorii apți sută la sută vom arăta mult mai bine”

Adrian Kerezsy,
antrenor CSM Poli Iași

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, telefon 0232299690, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 60.765 mp, identificat cadastral în T43 HS759/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.971 mp, identificat cadastral în T43 HB760/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.988 mp, identificat cadastral în T43 HS762, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.892 mp, identificat cadastral în T43 HS763/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.401 mp, identificat cadastral în T43 HB765/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 39.907 mp, identificat cadastral în T43 HB767/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 873 mp, identificat cadastral în T43 HB767/4, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.382 mp, identificat cadastral în T43 HS768/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.986 mp, identificat cadastral în T44 P770, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 114.475 mp, identificat cadastral în T44 HB771/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 600 mp, identificat cadastral în T44 P772, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 46.159 mp, identifica cadastral în T44 HS773, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 601 mp, identificat cadastral în T44 HB774, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 4.338 mp, identificat cadastral în T44 HS777/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 42/09.06.2021, H.C.L. 84/22.11.2021, H.C.L. 87/25.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 16.02.2022, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 17.02.2022, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Australian Open după ce trei mari favorite au fost eliminate
20/01/2022 16:24

 Simona Halep a avut parte de vesti bune in cursul zilei de joi, trei favorite de pe partea ei de tablou fiind eliminate surprinzător incă din turul al doilea al Australian Open: Garbine Muguruza, Anett ...

VIDEO Australian Open: Simona Halep, la pas în turul trei (6-2, 6-0) - Disciplinată tactic
20/01/2022 16:11

 Timp de 66 de minute (atat cat a durat partida) Simona Halep a interpretat partitura corectă din punct de vedere tactic: nu i-a deschis unghiurile unei adversare de mana stangă, a presat-o in special pe ...

VIDEO ​Australian Open 2022: Trei mari favorite de pe partea de tablou a Simonei Halep au părăsit competiția (Rezultatele zilei)
20/01/2022 09:36

 Partea de tablou a Simonei Halep de la Australian Open s-a mai eliberat putin după ce favoritele Garbine Muguruza (3), Anett Kontaveit (6) si Elena Rybakina (12) au părăsit surprinzător competitia de ...

VIDEO Sorana Cîrstea, în turul trei la Australian Open 2022 după o victorie categorică
20/01/2022 08:39

 Sorana Cirstea s-a calificat joi in turul al treilea de la Australian Open 2022, sportiva noastră trecand in runda secundă de Karolina Kucova (Slovacia, 96 WTA).   Aflată in prezent pe locul 3 ...

Academia CSM Politehnica Iaşi, pe un butoi cu pulbere!
20/01/2022 00:00

  Antrenorii de la Academia CSM Politehnica Iaşi (fostul Centru de Copii şi Juniori) aşteaptă cu sufletul la gură intalnirea cu Cornel Şfaiţer, programată in acest weekend, cel mai probabil după ...

De necrezut! Serena Williams va ieși din Top 200 mondial după Australian Open. Care e motivul
18/01/2022 20:40

Americanca Serena Williams (40 de ani), tenismena care a dominat circuitul WTA in ultimele două decenii, va suferi o cădere abruptă in clasamentul mondial după primul Grand Slam al anului. Afectată de pro ...

Care a fost cel mai frumos gol al anului trecut. FIFA a acordat premiile din fotbal în 2021 VIDEO
17/01/2022 21:04

 Jucătorul Erik Lamela (Tottenham) a caştigat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului la gala FIFA The Best, care are loc, luni, la Zurich.   Lamela a fost premiat pentru reuşi ...

Tragedie fără margini în sport
17/01/2022 20:11

Constantin Florescu, alias Rocky Floriano, s-a stins din viată in urma unui infarct, la varsta de doar 42 de ani. Romanul a reusit o mare performantă in cariera sa, fiind singurul campion national la box in t ...

Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu: Novak Djokovic va trebui să se vaccineze pentru a participa la Roland Garros
17/01/2022 11:47

Tenismenul sarb Novak Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să participe la turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, după ce in Franţa a fost adoptat, la 16 ianuarie, certifi ...

10 lucruri importante despre Australian Open, turneul care s-a ținut în două țări și pe suprafețe diferite
17/01/2022 08:58

Australian Open, primul Grand Slam al anului, implineste 117 de ani de existentă. I se mai spune si Happy Slam, pentru că lumea se bucură de tenis sub razele soarelui. De pe 17 pană pe 31 ianuarie, tenisul ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei