1poli

Dimensiune font:

Patru suspendaţi la CSM Politehnica Iaşi cu Academica: unul mai greu de înlocuit ca altul!

| 07-11-2019 15:50

 

Usturătoarea înfrângere de luni, 0-4 în deplasare, cu Astra Giurgiu, în etapa a II-a a returului Ligii 1, n-a adus doar scoaterea trupei lui Mihai Teja din zona play-off, ci şi câteva absenţe de marcă pentru următoarea dispută, programată sâmbătă (ora 13:00), tot în deplasare, cu Academica Clinceni, penultima clasată. Accidentările şi suspendările continuă să furnizeze frisoane într-un lot totuşi subţire, consecinţă firească a unui buget nu doar modest, departe de rigorile zonei play-off, ci şi nesigur din moment ce au rămas mai puţin de zece zile până când se va intra în a treia lună consecutivă de restanţe salariale.

Există promisiuni că săptămâna aceasta va fi primită a doua tranşă de la Primărie pentru Centrul de copii şi juniori - Academia CSM Politehnica Iaşi, dar deocamdată sigur este că formaţia ieşeană va avea patru jucători suspendaţi pentru disputa cu Academica. Francisc Cristea a fost eliminat la pauza confruntării cu Astra pentru două cartonaşe galbene, dar el a fost titularizat doar în situaţia conjuncturală în care n-au fost disponibili Loshaj şi Platini. Deşi putea evita încasarea măcar a unui avertisment din cele două, juniorul a demonstrat şi la Giurgiu că merită încredere, însă absenţa sa este mult mai uşor de suportat decât celelalte două, fiind vorba despre fotbalişti care au încasat cu Astra al patrulea cartonaş galben al sezonului.

Poate că şi Andrei Cristea pare uşor de înlocuit, în lot fiind Adrian Bălan care să evolueze atacant central, însă unui Andrei Cristea într-o zi bună, când intră uşor în combinaţii, când oferă pase ideale, când are execuţii surprinzătoare şi rafinate, când n-are nevoie de multe ocazii pentru a înscrie, este totuşi greu să-i găseşti un înlocuitor pe măsură.

Revenirea lui Frăsinescu este obligatorie!

Misiunea lui Teja devine însă complicată când vine vorba despre absenţa fundaşului central Marius Mihalache. Postul de stoper rămâne cumva descoperit la CSM Poli Iaşi, iar asta s-a văzut şi joia trecută, în meciul din Cupa României (câştigat de echipa ieşeană cu 3-0 în deplasare cu divizionara a treia, Metalul Buzău), când Bradley Diallo a fost menajat şi al doilea stoper lângă Mihalache a fost „închizătorul” Nicandro Breeveld. A fost însă un meci cu o divizionară a treia şi nu prea poate fi comparat cu cel de sâmbătă, în faţa unei grupări care a cam prins curaj, mai ales că va juca pe propria arenă. Diallo s-a confruntat şi el în ultima perioadă cu probleme musculare, dar probabil va fi valid pentru disputa de sâmbătă, atunci când probabil se va impune revenirea lui Cosmin Frăsinescu, cel care a ratat ultimele trei etape din cauza unor probleme în zona lombară. Frăsinescu a reluat pregătirile alături de restul lotului şi probabil că va reface cuplul cu Diallo în centrul liniei de fundaşi, mai ales că după jocul de la Clinceni vor urma două săptămâni de pauză competiţională, Liga 1 urmând să ia ultima pauză din acest an pentru a face loc programului echipelor naţionale.

Mai mult, va fi suspendat şi Breeveld, aşa că probleme vor apărea şi în zona centrală, cea care n-a fost deloc bine acoperită cu Astra. Sigur, va reveni Loshaj, suspendat la Giurgiu pentru cumulul de cartonaş galbene, iar pe Breeveld, apatic de când s-a întors în echipă după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la mâna stângă, îl aşteptăm începând cu 23 noiembrie să redevină fotbalistul care să asigure echilibrul între faza de apărare şi cea ofensivă.

Platini a fost şi el menajat la Giurgiu, şi absenţa sa a fost resimţită, dar şi el a început să se pregătească normal şi probabil va fi folosit cu Academica, meci în care CSM Poli este obligată să nu piardă. La dispoziţia lui Teja vor reveni şi alţi jucători care s-au confruntat cu probleme de ordin medical, cum ar fi Andrei Radu şi Marius Chelaru, dar nu şi Assulin, însă trebuie menţionat şi că trei dintre jucătorii de la CSM Poli ce ar putea juca la Clinceni au deja câte trei cartonaşe galbene: Passaglia, Platini şi Gallego. Dragoş GAŞPAR

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Autoritatile din SUA iau o decizie care o poate ajuta si pe Simona Halep
25/05/2020 14:59

 Autoritatile din SUA au luat o decizie care ii poate permite Simonei Halep sa revina in competitii. Aceasta tara este cea care organizeaza cele mai importante competitii de tenis de antrenament din ace ...

A doua săptămână de chin la CSM Politehnica Iași!
25/05/2020 11:06

Trupa lui Mircea Rednic intră de astăzi in a doua săptămană de pregătire şi de stat in cantonament la hotelul „Il Primo”. Rezultatele celei de-a doua testări pentru COVID-19, desfăşurată ...

Bianca Andreescu face o dezvaluire neasteptata
25/05/2020 08:45

 Bianca Andreescu a facut o dezvaluire neasteptata despre unele situatii care apar inaintea meciurilor. Tanara sportiva a marturisit ca uneori nu isi doreste sa faca incalzirea inaintea partidelor, ...

Situația la zi în fotbalul european: Ce campionat nu s-a întrerupt deloc în timpul Covid-19 și ce urmează în cele mai importante țări
24/05/2020 18:59

Campionatul de fotbal din Belarus a fost singurul din Europa care s-a disputat neintrerupt, in ciuda pandemiei de coronavirus. Celelalte ţări au preferat să suspende competiţiile şi unele chiar să le anul ...

Premierul Spaniei a anuntat data la care va fi reluata La Liga
23/05/2020 20:24

 Prima divizie a campionatului de fotbal al Spaniei, La Liga, va fi reluata pe 8 iunie, cand majoritatea provinciilor spaniole vor fi in ultima etapa a restrictiilor impuse in conditiile pandemie ...

Bundesliga: Programul meciurilor și al televizărilor
23/05/2020 11:18

 În Bundesliga, singurul campionat important de fotbal care s-a reluat, se va disputa in acest weekend o nouă etapă (desigur, fără spectatori). Patru meciuri vor avea loc de la ora 16:30, in timp ...

Naomi Osaka a devenit cea mai bine platita sportiva din lume
22/05/2020 20:19

 Naomi Osaka a devenit cea mai bine platita sportiva din lume, potrivit Forbes. Cu cele 37,4 milioane de dolari incasate in ultimele 12 luni, sportiva din Japonia a stabilit si recordul pentru cea mai m ...

Rednic este al Iaşului doar până la finalul sezonului! Ce vrea ca să semneze mâine pentru măcar încă un sezon!
22/05/2020 12:08

Antrenorul Mircea Rednic a semnat joi prelungirea contractului său cu CSM Politehnica Iaşi pană la sfarşitul actualului sezon, aşa cum in precedentele două zile iscăliseră Frăsinescu şi A. Cristea, re ...

Un stadion legendar, pe punctul de a fi demolat
22/05/2020 10:22

 Comisia regionala pentru patrimoniu cultural din Lombardia nu a avut obiectii legate de demolarea celebrului stadion San Siro, cunoscut oficial drept "Giuseppe Meazza", pe care isi disputa meciu ...

Griji noi în lupta pentru promovare. Liderul Ligii a IV-a a judeţului Iaşi ar prefera reluarea competiţiei
21/05/2020 10:53

Liga a IV-a a judeţului Iaşi este şi ea cuprinsă de amorţeala pauzei forţate pe care fotbalul romanesc a luat-o la jumătatea lunii martie. Liderul Unirea Mirceşti (49 de puncte, fără nicio infrangere ...