Presa engleza: Simona Halep, cea mai mare amenintare pentru Serena Williams

default

Dimensiune font:

| 04-04-2015 10:09

Jurnalistii englezi scriu ca Simona Halep este cea mai mare pentru Serena Williams in acest sezon, desi admit ca lidera clasamentului mondial pare aproape imbatabila in 2015.

Publicatia Daily Mail a incercat sa explice cum reuseste Serena sa domine cu atat de multa autoritate tenisul feminin si la aproape 34 de ani.

Britanicii sustin ca adversarele Serenei, incepand cu Maria Sharapova si Petra Kvitova, sunt intr-o evidenta cadere de forma, astfel ca cea mai mica dintre surorile Williams a ajuns sa nu cunoasca gustul infrangerii in acest sezon.

"Cel putin romanca, a doua cea mai buna jucatoare din acest sezon, a fost capabila sa ii puna probleme numarului 1 WTA. Toate celelalte adversare ale Serenei din acest an s-au chinuit teribil si, desi nu contesta nimeni calitatile incredibile ale americancei, asta spune multe despre tenismenele din zilele noastre.

Romanca Halep, o sportiva care a explodat relativ tarziu si al carei joc se bazeaza pe miscarea extraordinara din teren, pare acum cea mai mare amenintare pentru Serena Williams si poate fi cel mai bun pariu pentru victoria de la Roland Garros", scriu englezii.

 

Simona Halep a fost invinsa de Serena Williams in semifinalele turneului WTA de la Miami.

Sportiva americana s-a impus greu, in trei seturi disputate, scor 6-2, 4-6, 7-5.

Serena s-a calificat astfel in finala de la Miami, acolo unde o va intalni pe spaniola Carla Suarez Navarro 

Simona Halep nu va juca pentru Romania in Fed Cup

Simona Halep a decis sa nu joace pentru Romania in meciul de Fed Cup impotriva echipei Canadei, din barajul pentru accederea in Grupa Mondiala.

Chiar daca la nivel declarativ sportiva noastra sustine ca inca se gandeste la posibilitatea de a juca, surse autorizate au dezvaluit pentru Ziare.com ca decizia a fost luata deja de catre Halep.

Simona acuza o stare accentuata de oboseala dupa debutul exploziv de sezon 2015 si vrea sa se refaca inainte de a incepe turneele de pe zgura.

"Nu stiu inca daca voi juca la Fed Cup, mai am timp pana pe 8 sa decid. Este o perioada grea, sunt foarte obosita dupa atatea meciuri. Nu stiu ce voi decide", a spus Halep dupa eliminarea de la Miami.

In aceste conditii, capitanul nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Alina Tecsor, va fi nevoita sa apeleze la alte jucatoare.

Sursele Ziare.com sustin ca Tecsor s-a decis deja in privinta inlocuitoarei lui Halep, ea urmand a apela, pe langa "veteranele" Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru si Irina Begu, la Andreea Mitu, locul 107 in clasamentul mondial.

Renunta Simona Halep la Fed Cup? Reactia tenismenei noastre

Echipa de Fed Cup a Romaniei va fi anuntata in data de 8 aprilie, cu 10 zile inaintea meciului impotriva Canadei.

Partida este programata pe 18 aprilie la Montreal, iar echipa invingatoare va evolua in Grupa Mondiala a Fed Cup.

De ce sa-i multumim Simonei Halep

 

Simona Halep este subiectul care intereseaza cel mai mult publicul in acest moment, din observatiile mele. Si ma bazez pe cifre. Numarul de accesari al stirilor despre ea depaseste mai toate stirile pe alte subiecte.

Sigur ca sportul este un subiect popular, iar succesele romanesti de un asemenea nivel, nu foarte dese, gadila orgoliul national si starnesc imaginatia.

Dar cred ca mai ales in acest moment din evolutia Romaniei, Simona Halep ofera mai mult decat motive de satisfactie unui popor destul de necajit. Mai mult si cu mult mai important. Simona Halep ofera un model corect.

Societatea romaneasca este dominata de modele negative, care au bulversat ierahiile de valori. Modelul de succes a devenit de ceva timp pitipoanca de club, agramata si vulgara, care sta atarnata de bratul si banii unui barbat potent fiananciar. Sau beizadeaua de bani gata, intretinuta la cel mai inalt nivel de banii familiei.

Sau modelul hotului care prin tot felul de smecherii si ticalosii construieste fara munca un imperiu de carton, din varful caruia sfideaza pe oricine si orice lege.
Avem, generic, modelul nemuncii, al succesului fara efort, picat din cer sau furat.

Este ceea ce copiii invata de mici uitandu-se in jur, pe strada, la televizor. Ajung in cele din urma sa-si dispretuiasca parintii muncitori si cinstiti pentru ca nu "s-au invartit" mai bine.

E bine, Simona Halep este modelul corect. Copilul pornit dintr-o familie normala si care prin propria munca si prin propriul talent a ajuns si la glorie, si la bani, dar care nu si-a pierdut capul, nu s-a lasat furata de miraje si a ramas pe sinele muncii si seriozitatii.

Mi se pare incurajator ceea ce imi spun antrenori de tenis, de exemplu, ca dupa ascensiunea Simonei Halep a crescut numarul copiilor care se apuca de tenis. Copii care viseaza la trofee si succes prin munca si se arata dispusi sa traga pentru asta. Sigur ca nu toti vor ajunge la nivelul Simonei Halep, e imposibil. Dar se creeaza astfel un tip de mentalitate, un tip de educatie corecta care traseaza un drum frumos si curat in viata.

Simona Halep ofera un model si pentru parinti care, daca vor sa mediteze la asta, pot intelege ca investitia corecta in copil nu se masoara in tablete, telefoane, haine de firma sau mai stiu eu ce poleieli, ci in educatie, in sens larg, in functie de talentul copilului.

Sigur ca sunt parinti care nu isi pot permite asemenea investitii. Dar sunt si cei care prefera sa satisfaca un capriciu sau altul in loc sa se gandeasca la marile satisfactii pe termen lung.

Cred ca dincolo de fericirea victoriei sportive, aceasta ar trebui sa fie principala morala a fenomenului Halep. Ca se poate realiza ceva in viata si frumos, curat, fara compromis. Sigur ca nu e usor, nu e imediat, dar e solid si autentic.

Acesta este principalul motiv pentru care ar trebui sa le multumim Simonei Halep si familiei ei. Pentru ca ofera modelul corect si contribuie la redresarea unei societati care balteste in degringolada si debusolare.

Si mi se pare foarte nimerita potrivirea momentului, in care stirile despre Simona Halep concureaza cu cele care vin din zona DNA. Este o antiteaza educativa. Prin munca - cu trofeul in mainile batatorite, sau prin furt - cu catusele pe mainile netede?

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei