00000 scandal-696x233

Dimensiune font:

Reactie dura a patronului Craiovei: Ce spune despre plecarea lui Piturca, situatia echipei si antrenorii care "se alinta"

| 13-01-2020 21:16

 Mihai Rotaru, patronul Universitatii Craiova, a reactionat vehement dupa tensiunile care au aparut la echipa in ultima vreme.

Prin intermediul unui comunicat de presa omul de afaceri a vorbit despre plecarea lui 
Victor Piturca, despre acuzatiile potrivit carora nu investeste in transferuri si despre antrenorii care s-au autopropus la echipa in ultima vreme.

Iata comunicatul integral al lui Mihai Rotaru:

Din pacate, inceputul de an a adus in Banie mici cutremure cauzate de despartirea de domnul Victor Piturca, de desemnarea noului staff tehnic si de disensiuni intre cei care impreuna formeaza 
Universitatea Craiovasuporterijucatori, legende ale clubului, fosti antrenori sau actuali. Sunt lucruri care de-a lungul timpului pot aparea in viata unui club si pe care suntem obligati sa le gestionam cu atentie.

Este adevarat ca niciodata nu s-a intamplat ca dupa despartirea de un antrenor sa existe atata vrajba intre noi toti, atatea si atatea reprosuri. Din pacate, presa a avut un rol important in a intretine aceasta stare de lucruri. Cand o redactie vine si-ti jigneste jucatorii sau antrenorii, cand inventeaza si manipuleaza, cand discrediteaza colegi de-ai nostri, trebuie sa raspundem. De ce spunem ca manipuleaza?

- In sezonul in care la Universitatea Craiova s-au facut unele dintre cele mai mari investitii in achizitia de jucatori (investitii care vor continua si in perioada urmatoare), in dezvoltarea bazei de antrenament precum si in logistica, ni se reproseaza ca "nu vrem sa bagam mana in buzunar".

- In sezonul in care am facut tot posibilul pentru ca niciun jucator sa nu plece pana la sfarsitul campionatului, ni se reproseaza ca ne uitam doar dupa profit si abia mai asteptam "sa dam un tun".

- In sezonul in care au fost adusi (sau inca facem tot posibilul pentru a-i aduce) toti jucatorii pe care cele doua staffuri tehnice si i-au dorit suntem acuzati ca partea sportiva nu conteaza.

- In sezonul in care ne aflam in lupta pentru ambele trofee, tot ceea ce am construit este prezentat ca un fiasco total.

- Chiar daca in ultimii ani antrenorii nostri au fost Mangia, Piturca, Multescu sau Cartu, antrenori cu personalitate puternica, suntem acuzati ca singurul scop este de a ne "juca de-a antrenorii". Oare nu cel mai bine ii sunati pe ei pentru a afla care au fost coordonatele colaborarii cu actionarii? Raspunsul il stim. Pentru ca intotdeauna la Universitatea Craiova nimeni, dar absolut nimeni, incepand cu actionarii, presedintii sau managerii, nu a avut voie sa se amestece in partea sportiva a echipei. Acolo deciziile au apartinut si vor apartine in exclusivitate antrenorului principal indiferent de numele acestuia.

Stiinta a crescut an de an atunci cand si-a pastrat si respectat principiile cu care a pornit la drum. De cate ori ne-am abatut de la ele, de atatea ori am facut un pas inapoi. Am lucrat in tot acest timp pentru a fi cei mai buni in:

- Planificare

- Organizare

- Managementul grupului

Cu tot respectul fata de celelalte competitoare din 
Liga 1, astazi, Universitatea Craiova este poate cel mai bine organizat club din fotbalul romanesc. Si ne mandrim cu asta. Si suntem convinsi ca daca ne vom ghida dupa aceleasi principii, vom deveni si sportiv clubul numarul 1. Dar pentru asta avem nevoie, in primul si in primul rand, de unitate si de incredere unii in ceilalti.

Astazi, ne asumam numirea domnului Corneliu Papura in functia de antrenor principal. La calitatile pe care am mizat in alegerea pentru perioada precedenta in care a fost antrenor principal, acum putem sa mai adaugam una: rezultatele obtinute. Pentru ca domnul Papura a reusit in aceea perioada doua calificari consecutive in tururi superioare ale 
UEFA Europa League, precum si o medie de doua puncte pe meci, medie care, daca ar fi fost mentinuta astazi, ne-ar fi plasat pe prima pozitie a clasamentului. Si asta in conditiile in care timp de o luna si jumatate a jucat din 3 in 3 zile, cu deplasari in Azerbaidjan, Grecia sau Ungaria. Mai mult decat atat, consideram ca, in acest moment, avem un lot mult mai puternic decat a fost in primul mandat, cu jucatori ca Nistor, Ivan, Mihaila si Koljic (accidentati in acel moment), Cosic si Matel. Credem totodata ca jucatori precum Martic, Mirko sau Mateiu, jucatori ce au evoluat mai putin sau deloc in ultima perioada, vor aduce un plus valoric echipei. Si speram ca in perioada imediat urmatoare sa se mai alature cel putin un nume familiei noastre.

Si, nu in ultimul rand, Stiinta nu negociaza cu antrenori prin intermediul presei. Am vazut ca sunt cativa care se "alinta" dand comunicate sau emitand pareri despre ce trebuie sau ce nu trebuie sa faca Universitatea Craiova, daca sa bagam sau sa nu bagam mana in buzunar. Credem ca asta nu le face cinste si, cu tot respectul, este mult mai bine ca si pe viitor fiecare sa ne vedem de drumul nostru. Fara sa insemne ca nu le apreciem munca pe care o depun la cluburile la care-si desfasoara activitatea.

Pentru ca suporterii reprezinta elementul central al filozofiei Universitatii Craiova, vom fi intotdeauna extrem de atenti la asteptarile lor. Asta inseamna ca le suntem oricand la dispozitie pentru o intalnire care sa lamureasca toate aspectele mentionate in ultimele luari de pozitie. Iar daca vor exista pareri diferite, sunt convins ca vom avea maturitatea sa le rezolvam.

Nu conteaza cum se numesc jucatorii sau antrenorii nostri, ei vor avea parte intotdeauna de respectul, iubirea si sustinerea noastra. Dar cine greseste, va plati. Si asa s-a intamplat intotdeauna. Dar va plati proportional cu greseala facuta si nu va plati pentru greseli inventate. Iar ce se intampla in interiorul echipei va ramane in interiorul echipei si asta fara sa insemne ca aparam sau ascundem ceva. Dar nu vom accepta niciodata sa ne spalam rufele in spatiul public.

Pe 31 ianuarie incepe mini-returul acestui final de 
campionat regulat. Sunt 4 meciuri
 de care pe care. 4 meciuri in care putem lua o optiune serioasa pentru ceea ce ne dorim cu totii. Sa fim campionii Romaniei. Dar pentru asta avem nevoie unii de altii.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
BREAKING - CFR Cluj nu vrea să se prezinte la finala campionatului cu U. Craiova
03/08/2020 12:57

Directorul sportiv CFR Cluj, Bogdan Mara, a declarat că gruparea ardeleană intenţionează să nu se prezinte la meciul cu CS Universitatea Craiova, pentru că jucătorii şi staff-ul echipei oltene nu s-au m ...

Trei puncte cruciale! CSM Politehnica Iaşi - Chindia Târgovişte 1-0 (0-0), în penultima etapă a play-out-ului Ligii 1
03/08/2020 12:29

Al doilea meci al săptămanii pentru trupa lui Mircea Rednic s-a desfăşurat ieri, tot in Copou. După succesul cu 2-1 consemnat joi, cu FC Voluntari, echipa ieşeană era condamnată să caştige şi disputa ...

16 echipe, in Liga 1. Totul despre schimbarea fotbalului romanesc
03/08/2020 12:01

 Asa cum Ziare.com v-a anuntat saptamana trecuta, FRF vrea sa modifice componenta Ligii 1, va propune aceasta varianta in Comitetul Executiv FRF. Ce se propune mai exact: - 16 echipe la sta ...

Universitatea Craiova - CFR Cluj,
03/08/2020 10:48

  Universitatea Craiova - CFR Cluj, "finala campionatului" | Toate scenariile Dacă una dintre cele două echipe invinge diseară, atunci este campioană. Dar, ce se va intampla dacă meciul se ...

Dramatism total: UTA si FC Arges promoveaza in Liga 1, Mioveni merge la baraj
02/08/2020 20:48

 Rezultate ultima etapa Mioveni - Petrolul 1-2 FC Arges - UTA 1-1 Rapid - Turris 0-1 Clasament final 1.UTA ARAD - 30 punte 2. FC Arges - 27 de puncte te 3. Mioveni -27 de puncte ...

Șocul zilei în fotbal: Gică Hagi a demisionat de la Viitorul
02/08/2020 20:43

Socul zilei! Gheorghe Hagi a demisionat din functia de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanta după 6 ani pe banca tehnică.   "Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funct ...

LIVE TEXT CSM Poli Iași - Chindia 1-0 (0-0), gol înscris de Passaglia în minutul 48, din penalty!  VEZI AICI CLASAMENTUL
02/08/2020 18:28

CSM Poli (antrenor Mircea Rednic): Axinte - Lopes Cabral, Frăsinescu (căpitan), Klimavicius, Onea - Grădinaru, Mihalache, Passaglia, Popadiuc - Omoh, Luckassen; Rezerve sunt: Caparco - Chacana, Agape, ...

Tehnicianul Walter Zenga va părăsi gruparea Cagliari: Nu am nimic să-mi reproşez
02/08/2020 14:52

 Tehnicianul Walter Zenga va părăsi gruparea Cagliari, iar, sambătă seară, a fost ultimul meci, pierdut, scor 0-3, cu AC Milan. "Preşedintele a decis schimbarea mea şi este dreptul lui să ac ...

Gică Hagi a oferit o lecţie de fair play după ce echipa sa a fost învinsă de Sepsi Sf. Gheorghe
02/08/2020 10:53

”Ăsta este lotul pe care l-am avut, am incercat să facem o echipă competitivă. Din păcate, a fost cea mai slabă repriză pe care am făcut-o, nu am fost concentrati, jucătorii au fost prea relaxati ...

Gabriela Ruse si Laura Paar, primele romance care au jucat meciuri oficiale la reluarea circuitului WTA. Ele au acces in turul doi al calificarilor la Palermo
02/08/2020 10:52

 Elena-Gabriela Ruse si Laura Paar au fost primele romance care au jucat meciuri oficiale la reluarea turneelor WTA. Ele au acces, sambata seara, in turul doi al calificarilor la Palermo. Ruse a ...