Selecționerul Mirel Rădoi, după victoria din Austria: Tot meritul îl au băieții! A fost un ritm foarte ridicat

download (47)

Dimensiune font:

| 08-09-2020 07:59

Selecţionerul Mirel Rădoi a pus victoria cu Austria pe evoluţia bună a jucătorilor, fără să-şi asume un mare rol în acest succes.

"Nu poate fi totul perfect şi nu aş vrea aici să mă întorc înapoi să discutăm de starea gazonului de pe Arena Naţională, să spunem că în această seară am câştigat pentru că gazonul a fost bun. Nu, pentru că aveam superioritate numerică la meciul de la Bucureşti, aveam avantaj pe tabelă. E clar că din punctul ăsta de vedere lucrurile încep să meargă la nivel de cluburi, unde joacă în momentul de faţă jucătorii echipei naţionale şi atunci şi pentru noi este mult mai uşor la echipa naţională, când deja vin cu bagajul lor tactic destul de mare. Tot meritul îl au băieţii, noi nu am făcut altceva decât să le dăm încredere. Mai departe depinde doar de ei. În momentul în care vor fi rezultate nefavorabile, atunci noi, staff-ul, suntem vinovaţi. Tot ceea ce înseamnă lucruri pozitive sunt doar jucătorii", a spus Rădoi, în conferinţa de presă de la Klagenfurt.

Rădoi îşi menţine părerea că Austria este echipa cea mai bună din grupa României, în ciuda victoriei de luni seară.

"Am gândit în aceste zile, aşa cum v-am spus şi aseară, aveam nevoie de jucători care să aducă ceva în plus, aveam nevoie de ceva la intensitate, pentru că Austria are un ritm foarte ridicat de joc şi atunci trebuia să avem jucători care pot să ducă atât acţiunile defensive, cât şi organizarea noastră ofensivă. Era clar că în momentul în care ne asumăm să facem presing, aveam nevoie de jucători care să aibă prospeţime. Ţin să-i felicit pe toţi, de la până la ultimul jucător. Îmi cer scuze faţă de cei care nu au apucat să joace, sper să o facă pe viitor. Mă puneţi într-o situaţie delicată să spun ce am discutat cu ei, oarecum ne-am gândit în această perioadă ca şi exerciţiile pe care le făceam în timpul antrenamentului să fie de aşa natură, încât să-şi folosească calităţile lor, dar să aibă o atmosferă destul de bună la nivel de grup. Asta e strategia noastră, avem o discuţie cu ei, când vin le echipa naţională, le spunem ceea ce vrem să lucrăm, după care, cu o seară îaninte şi în ziua jocului, le arătăm organizarea defensivă/ofensivă şi atunci o să fie mult mai mare impactul faţă de adversar, pentru că au lucrat deja ceea ce trebuie să fie făcut. Cred că foarte multe lucruri au venit de la ei, probabil am reuşit să creăm o atmosferă destul de bună la nivel de grup, dar determinarea, sacrificiul au venit de la ei. Nici acum nu îmi schimb părerea, din punctul meu de vedere Austria este cea mai bună echipă, asta nu înseamnă că, în momentul de faţă, pe noi nu ne obligă această poziţie să mergem la victorie cu orice adversar. Îmi menţin în continuare părerea că cel mai echilibrat lot şi cea mai bună echipă în acestă grupă este Austria. Noi am reuşit să compensăm cu alte lucruri, mă bucur că am reuşit să marcăm trei goluri în deplasare, am reuşit să terminăm într-un sistem 5-4-1, pe care nu l-am lucrat, decât la nivel de teorie, dar foarte mulţi deja îl jucau la echipa de club. Planul de joc pentru această partidă a fost mult mai uşor faţă de primul, pentru că noi am reuşit de la vechiul staff să păstrăm organizarea în fazele ofensive şi tranziţia pozitivă. Şi atunci ne-a fost mult mai uşor în această seară, pentru că am păstrat de la Cosmin (n.r. - Contra) lucrurile astea două care ne-au şi ajutat", a afirmat selecţionerul.

Despre meciul cu Islanda, din barajul pentru calificarea la turneul final al CE, el a reafirmat faptul că echipa României ar putea arăta altfel decât în partidele cu Irlanda de Nord şi Austria.

"Strategia pentru meciul cu Islanda o gândeam dinainte de aceste două meciuri, am gândit-o în cele trei luni de pandemie, o vom gândi în continuare. Într-adevăr, în această seară am reuşit anumite cupluri, să ne edificăm asupra lor, pentru că am gândit oarecum planul partidei să vedem anumiţi jucători pe poziţii apropiate, cum se pot mobiliza, cum se pot ajuta reciproc, pentru că într-adevăr avem anumiţi jucători care sunt foarte buni pe faza de atac, dar au probleme defensive sau alţii care sunt foarte buni defensiv şi nu aduc foarte mult aport ofensiv şi astă seară ne-am edificat oarecum. Asta nu înseamnă că la barajul cu Islanda vom vedea echipa din această seară. Asta depiunde în continuare de evoluţiile lor la echipele de club, de minutele pe care le vor avea şi cel mai important, în mometul în care vor fi convocaţi, de cum se vor prezenta la antrenamentele dinaintea meciului cu Islanda. Sunt mai multe bile albe după acest meci, aş începe cu acţiunile de presiune şi de presing, după aceea organizarea ofensivă în ceea ce înseamnă dinamica şi mobilitatea jucătorilor în zona 2 şi zona 3. E clar că dacă ne gândim foarte serios şi analizăm foarte bine, putem găsi şi anumite defecte. Era normal într-o periaodă atât de scurtă să nu putem să acoperim totul. În momentul în care adversarul, cum a fost în seara asta Austria, are un ritm de joc foarte înalt, atunci întâmpinăm o dificulatte. Dar cred că pentru oricine este dificil după această perioadă de pandemie să poţi să fii la un nivel foarte înalt. Şi Austria, care stă foarte bine din punct de vedere fizic, a avut momente în timpul jocului în care a cedat. Asta nu înseamnă că, în momentul de faţă, dacă noi am câştigat în Austria, suntem mai buni decât Austria. Am compensat oarecum, pe sfârşit de joc, cu alte lucruri, cu determinare, cu sacrificu, cu organizarea defensivă, cu schimbarea sistemului", a afirmat tehnicianul

Întrebat cum la facut pe Denis Alibec să joace atât de bine, Rădoi a răspuns: "Nu am cum să dezvălui, asta sunt lucruri din interior. Nu au fost foarte multe discuţii în care am stat numai cu Denis. El a înţeles ajutorul pe care noi i-l dăm, la fel trebuie să-l răsplătească prin evoluţiile lui la nivel de echipă. Aşa cum am făcut şi la tineret, aşa facem şi la echipa mare. Încercăm oarecum să le dăm jucătorilor ceea ce au nevoie, şi aici m-aş referi la încredere, apoi să-i respectăm ca să putem fi respectaţi. Nu putem să cerem ajutorul cuiva sau respectul cuiva fără să-l acordăm şi probabil că aici a fost o chestie de respect reciproc, iar el nu a făcut altceva decât să înţeleagă mesajul coechipierilor şi al staff-ului."

Reprezentativa României a învins, luni seară, la Klagenfurt, cu scorul de 3-2 (1-1), selecţionata Austriei, într-un meci din etapa a doua a grupelor Ligii Naţiunilor. Ca urmare a rezultatelor din primele două etape, România este lider în clasamentul primei grupe a ligii B.

Pentru echipa României au înscris Alibec ‘3, Grigore ’51 şi Maxim ’69. Gazdele au marcat prin Baumgartner ’17 şi Onisiwo ‘81.

În cealaltă confruntare din grupă, Irlanda de Nord a fost învinsă cu 5-1 de Norvegia.

În prima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor, vineri, România a remizat acasă cu Irlanda de Nord, scor 1-1, şi Austria a învins Norvegia, scor 2-1.

Clasamentul grupei 1 a ligii B: 1. România – 4 puncte, 2. Austria – 3 puncte, 3. Norvegia – 3 puncte, 4. Irlanda de Nord – un punct.

Etapa a treia programează, la 11 octombrie, meciurile Norvegia – România şi Irlanda de Nord – Austria. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
LEXINSOLV S.P.R.L. Suceava, lichidator judiciar desemnat în dosar nr. 7007/86/2013* al Tribunalului Suceava, scoate la vânzare prin licitație publică, în bloc, bunuri mobile aparținând debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia, cu sediul în com. Baia, str. Ulmului, nr. 125, jud. Suceava, CUI 26292448, constând din: - linie tehnologică pentru fabricare brichete din rumeguș cu o capacitate de producție de 500 kg/h, cu putere totală instalată de 35 kw, rezultând brichete cu diametrul de 60 mm, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 94.000 lei, exclusiv TVA. Bunurile scoase la vânzare sunt situate în com. Baia, sat Bogata, str. V. Stroiescu, nr. 11, jud. Suceava. Licitația va avea loc la data de 26.05.2021 ora 14:00, la sediul LEXINSOLV S.P.R.L. din mun. Suceava, str. Zamcei, nr. 5, jud. Suceava. În vederea participării la licitație, licitatorii au obligația de a depune 10% din prețul de pornire al licitației în contul de lichidare judiciară al debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia. În caz de neadjudecare licitația publică se va repeta în aceleași condiții în data de 16.06.2021 ora 14:00, 07.07.2021 ora 14:00, 28.07.2021, ora 14:00 și în data de 18.08.2021 ora 14:00. Prezenta publicație de vânzare constituie și notificare către creditori, debitor și orice persoană fizică sau juridica interesată în dosarul în cauză. Informații suplimentare la sediul lichidatorului judiciar sau la tel./fax 0230/551784, 0745635896, e-mail: lexinsolv@yahoo.com, web: www.lexinsolv.ro. Lichidator judiciar, Ec. Ceucă Ion
Momente cumplite la Roma. Simona s-a accidentat groaznic si a iesit plangand de pe teren. Romanca a abandonat in setul doi cu Kerber VIDEO
12/05/2021 21:08

 Scene groaznice in Italia. Romanca s-a accidentat brusc in gamba stanga,in setul doi, cu Angelique Kerber si a parasit in lacrimi terenul. Halep castigase primul set usor, 6-1, iar la scorul de 3-3 ...

Simona Halep, cadou de 400.000 de euro pentru tatăl său
12/05/2021 18:39

Simona Halep i-ar fi făcut cadou tatălui său o masină de lux in valoare de 400.000 de euro Părintii au fost cei care au crezut in talentul Simonei Halep si au sustinut-o din toate punctele de vedere. Cea ...

WTA Roma: Serena Williams, înfrângere la meciul 1000 al carierei
12/05/2021 18:36

 Serena Williams a părăsit rapid turneul WTA 1000 de la Roma, fosta lideră a ierarhiei mondiale fiind invinsă in turul al doilea de Nadia Podoroska (44 WTA). Americanca a avut o evolutie inconstantă, ...

Două luni până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România! Ce probleme există la Baza Ciric și cum vor fi soluționate!
12/05/2021 15:42

Două luni au mai rămas pană la primele schimburi de mingi de pe tabloul principal de simplu al celui mai important turneu ATP din Romania! Editia a II-a a „Concord Iasi Open”, turneu din cadrul A ...

FOTO Bianca Andreescu și schimbarea de look de care este atât de mândră
12/05/2021 10:15

 A declarat forfait de la Roma, desi a precizat că se află la 100% din punct de vedere fizic. Teama de incă o carantină a făcut-o să nu meargă la Foro Italico, dar s-a bucurat de timpul liber avut s ...

Simona Halep are amintiri minunate cu adversara de azi VIDEO
12/05/2021 08:16

  Simona Halep incepe turneul de la Roma cu un meci de gala, urmand sa o intalneasca pe nemtoaica Angelique Kerber (33 ani - locul 26 WTA). Halep si Kerber s-au intalnit de 9 ori pana acum, scorul di ...

Barcelona spune adio titlului, dupa un meci dramatic
12/05/2021 08:13

FC Barcelona a terminat la egalitate, meciul disputat, in deplasare, scor 3-3 (2-0), cu echipa Levante (locul 13), in etapa a XXXVI-a a campionatului spaniol La Liga. Barca a avut 2-0 la pauza, dupa reusitele ...

Vlăduț Simionescu și-a îndeplinit obiectivul la Kazan! Valorosul judoka de la CS Politehnica Iași este ca și calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo!
12/05/2021 00:00

Judoka Vlădut Simionescu, pregătit la CS Politehnica Iasi de antrenorul Costel Năftică, a avut liber in primul tur al Grand Slam-ului de la Kazah, ultimul concurs inainte de Campionatele Mondiale de la Buda ...

Benone Dohot:
11/05/2021 19:59

"Chiar dacă nu am realizat incă nimic, dedicăm victoria de la Arad adevăratelor simboluri ale Iaşului: Ionuţ Popa, Vasile Simionaş, Mihai Romilă, Doru Ionescu, Miţu Dănilă" - Cum a fost la ...

Lupta continuă! Ocaziile clare au fost irosite! Greșelile puteau costa scump!
11/05/2021 16:34

CSM Politehnica Iasi a castigat duminică meciul sustinut in deplasare cu UTA, in etapa a VII-a, antepenultima a play-out-ului Ligii 1. A condus cu 2-0 la pauză si a avut cateva bune oportunităti in actul sec ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei