Simona Halep pierde la Doha o finala pe care a avut-o in mana in setul secund

Simona  halep-final

Dimensiune font:

| 16-02-2019 19:31

 Simona Halep a pierdut finala WTA de la Doha in fata Elisei Mertens din Belgia, dupa o finala pe care la un moment dat a controlat-o cu maxim de autoritate, conducand cu 6-3, 2-0.

Mertens, locul 21 
WTA, a castigat cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, dupa 2 ore si 6 minute de joc.

Este pentru prima data cand Mertens a castigat un meci in circuitul oficial WTA in fata Simonei, care pierde sansa de a bifa un nou trofeu la Doha, dupa cel cucerit in 2014.

Simona Halep a controlat primul set, care a dur
at putin peste jumatate de ora la Doha, set care a inceput totusi cu doua break-uri de fiecare parte. Halep s-a distantat rapid la 3-1 apoi, dar Mertens a incercat sa stea in meci si a egalat pe tabela din nou, scor 3-3. La acest scor, Simona, fosta lidera mondiala WTA, nu avea niciun punct castigat cu serviciul 2!

Au fost ultimele mari eforturi facute de sportiva din Belgia, care a pierdut apoi categoric prima mansa, in ultimele trei game-uri necastigand nici macar un punct.

Un 6-3 categoric asadar, care nu a lasat drept de niciun fel de comentariu in ce priveste jucatoarea care a meritat mai mult victoria, Simona oferind cateva lovituri exceptionale, in ovatiile zecilor de romani prezenti pe arena din Qatar.

Si setul secund a inceput sub aceleasi auspicii, Halep dominand clar aceasta intalnire, ducandu-se la 2-0 si bifand 5 game-uri la rand asadar in aceasta intalnire.

Dar cum socoteala de acasa mai mereu nu se potriveste cu cea din targ, chiar daca Simona Halep a condus si a dominat si prima parte a setului secund, s-a produs un declick la un moment dat, romanca s-a impotmolit fix cand nu trebuia. Mai intai insa, trebuie spus ca la 1-2, Mertens a cerut in mod ciudat un time-out medical pentru dureri de spate, terminat cu o pauza de vestiare care a durat circa 10 minute.

O pauza care vizibil a scos-o din ritm pe romanca, care dupa reluare nu a mai etalat acelasi tenis de calitate. Ba mai mult, la 4-4 a clacat, Elise Mertens a facut un break salvator si a trimis mai apoi partida intr-un decisiv in care foarte putini fani, poate si cei mai optimisti ai belgiencei, nu mai sperau.

...

Desfasurarea intalnirii:

Simona Halep - Elise Mertens 6-3/ 4-6 / 3-6

Final de meci!! Mertens castiga finala de la Doha dupa o desfasurare incredibila, 6-3 in decisiv!!

19.23: 3-5, pare ca Simona nu mai are deloc resurse fizice sa mai continuie lupta.

19.19: Dar vine si un game lejer din partea romancei, 3-4, ramane inca in meci sportiva din Constanta, finalul se anunta dramatic.

19.17: Si iata ca Mertens se duce iarasi la doua puncte avans, game la zero facut de belgianca, locul 21 WTA.

19.13: Ce pacat...Simona Halep putea sa faca 3 puncte la rand si sa conduca pentru prima data dupa multa vreme pe tabela, dar Mertens iarasi face break, ce finala avem..

19.08: 2-2, BREAK facut exact la timp de Simona Halep, care pare sa revina in partida, una pe care acum o ora o avea in buzunarul de la vesta..

19.03: Aveam nevoie Simona Halep de un asemenea game, game castigat la zero, in sub un minut. 1-2, e doar un break avantaj pentru belgianca.

19.01: Dupa un game de circa 10 minute, cu multiple egalitati, cu sanse de break, Simona pierde iarasi, 0-2.

18.51: Pare ca nimic nu ii mai iese Simonei, 1-0 cu break in fata Mertens, ce inceput slab de set.

18.47: A cerut si Simona time-out medical, pentru niste bataturi din talpa. Ea va servi in debutul actului 3.

Vom avea set decisiv in aceasta finala in care nimeni nu anticipa un set 3, la cum decurgeau la un moment dat lucrurile intr-o finala dominata de Halep.

18.36: Si iata ca vine un moment bizar, Mertens face un break la zero si va servi pentru set, desi nimeni nu ar fi putut banui asta vreodata, e clar cine este pe teren jucatoarea mai buna. Halep a scazut insa mult ritmul in acest set..

18.34: 4-4, continua epopeea acestui set, unul mult mai echilibrat.

18.27: A venit randul Simonei Halep sa salveze o minge de break, una ce se putea dovedi importanta in acest set secund. Este 4-3 acum pentru romanca.

18.23: A avut doua mingi de break Simona, la 40-15, dar pana la urma Mertens s-a dovedit rezistenta.

18.17: A avut ceva emotii Simona Halep in ultimul game, de la 3-1 pentru ea, cat putea fi mai devreme, putea fi acum 3-2 cu break in fata pentru Mertens, daca aceasta fructifica o minge de break avuta.

18.13: 2-2, a avut o minge buna Simona Halep sa faca 3-1 si sa se distanteze decisiv si in acest set, din pacate a ratat-o.

18.08: Mertens a revenit in arena, reincepe partida.

INFO: Time-out medical cerut de Elise Mertens, care acuza dureri la spate. Sportiva din Belgia se duce chiar la vestiare, nu e usor pentru Simona acum, care era pe val, e destul de rece la Doha si nu ii va prinde bine aceasta pauza fortata.

18.00: A avut sanse de 3-0 Simona, dar a pierdut acum primul game dupa 5 puncte la rand. E 2-1, va servi imediat Mertens.

17.55: 2-0, jocurile par ca sunt facute, Mertens a bifat totusi doua puncte in acest ultim game, dar nu poate gasi raspunsurile la problemele pe care i le ridica Halep.

17.52: 1-0 pentru Simona Halep, al treilea game la zero castigat de romanca, domina categoric aceasta.

INFO: Mertens si-a chemat antrenorul pentru un sfat la pauza dintre seturi.

6-3 Simona Halep, putin peste o jumatate de ora a durat acest prim set, dominat intr-o foarte mare proportie de sportiva de pe locul 2 mondial WTA, incepand de luni.

17.44: Se distanteaza din nou la 2 puncte Simona Halep, game la zero pe propriul serviciu.

Ovatii din tribune, se scandeaza indelung numele Simonei, romanca a mai facut un break la zero in acest set prim.

INFO: Simona Halep nu are niciun punct castigat pe serviciul doi!

17.39: Rebreak din nou facut de Mertes, care a profitat de o dubla greseala in ultimul punct, facuta de Simona.

17.35: Mai face in fine un punct Mertens, si-a mai revenit un pic sportiva din Belgia.

17.32: Inca un game la zero pentru Simona Halep, 3-1, are o ofensiva absolut debordanta jucatoarea de 27 de ani, nascuta la Constanta, fosta lidera mondiala.

17.28: Break la zero Simona Halep! 2-1, nu i-a dat nicio sansa in acest game jucatoarei din Belgia.

17.25: Pierde si Simona Halep pe serviciul ei, 1-1, nu a utilizat decat o singura data primul serviciu, putine probleme la debut de meci pentru romanca la acest capitol.

Si iata ca avem break din primul game, 1-0 Simona Halep, Mertens incepe sa isi piarda increderea inca de la debut.

17.20: E un game foarte lung inca de la debut, Simona a ratat deja doua sanse de break, o are chiar acum pe a treia.

Incepe partida de la Doha!

17.07: A avut loc tragerea la sorti oficiala, romanca a avut castig de cauza si a ales sa primeasca prima, Mertens va servi deci. Cele doua se incalzesc acum.

17.05: A avut loc o ceremonie speciala cu o fanfara prezenta aici la Doha. Arbitrul de scaun este Kader Nouni din Egipt.

Simona Halep tocmai a intrat in arena, a fost prezentata superb de crainicul arenei. Sa nu uitam ca este campioana din 2014 a acestui mare trofeu WTA.

17.00: Avem primele imagini de la Doha, cele doua sportive sunt la vestiare si asteapta sa fie anuntate de crainicul arenei pentru a intra la incalzire.

16.50: S-a terminat finala de dublu, cuplul Chan/Chan a castigat cu 10-6 in super tiebreak, o asteptam in scurta vreme si pe Simona Halep sa intre pe teren, in circa 10 minute.

16.30: In jurul acestei ore s-a reluat si finala de dublu, dupa ploaia torentiala care tocmai s-a oprit la Doha. Jocul dintre Groenefeld/Schuurs si H. Chan/L. Chan s-a reluat de la scorul de 1-6, 5-1, 0-15.

16:00 - A plouat pana de curand la Doha, insa precipitatiile s-au oprit. Organizatorii incearca acum sa pregateasca terenul pentru finala.

INFO: Halep a castigat cele doua partide pe care le-a jucat pana acum cu Mertens, belgianca nereusind sa isi adjudece nici macar un set.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei