Situaţia la zi în campionatele afiliate la UEFA

fotbal  UEFA

Dimensiune font:

| 11-05-2020 06:38

 Întreaga Europă se pregăteşte să vină la viaţă, să reia activităţile obişnuite, chiar dacă spectrul COVID-19 pândeşte încă. Nici fotbalul nu mai are răbdare. Unele ţări n-au mai reizstat presiunii şi au declarat forfait, îngheţând actuala ediţie. Berlarusul n-a întrerupt niciun moment desfăşurarea campionatului, iar feroezii sunt primii care vor relua competiţia. Iată cum se prezintă, în clipa de faţă, în fiecare ţară afiliată la UEFA:

Albania. Federaţia de aici aşteaptă un răspuns din partea guvernului la propunerea de reluare a ligii fără spectatori şi sub control medical strict din 20 mai.
Andorra. Campionatul a fost oprit pe 8 martie. Intenţia este ca sezonul să fie dus la capăt, dar nu s-a stabilit o dată precisă

Anglia. Cele 20 de cluburi din Premier League au discutat planurile pentru reluarea antrenamentelor în luna mai, urmate de o posibilă reluare a competiţiei în iunie. Nu se poate lua o decizie în acest sens până când nu va exista o ridicare a restricţiilor decise de guvern. Cluburile au fost anunţate că există posibilitatea ca meciurile să se joace pe terenuri neutre, fapt aprobat din punct de vedere al sănătăţii şi siguranţei.
Austria. Este una dintre primele ţări care a permis reluarea antrenamentelor. Liga a anunţat că regulile guvernamentale, conform cărora o echipă va fi carantinată dacă un singur jucător este testat pozitiv, fac ca o reluare a competiţiei să fie puţin probabilă.
Azerdbaidjan. Prima ligă de aici ar fi trebuit să înceapă la câteva săptămâni după încetarea stării de urgenţă, însă guvernul a prelungit-o până la 31 mai, astfel că reluarea campionatului este imposibilă înainte de luna iunie.
Belarus. Singura competiţie europeană de fotbal care nu a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.
Belgia. E prima ţară care a anulat restul sezonului, dar o confirmare formală a fost amânată deja de patru ori. Orice speranţă de reluare a competiţiilor s-a stins pe 6 mai, când guvernul a prelungit suspendarea evenimentelor sportive până la 31 iulie.
Bosnia-Herţegovina. Federaţia de aici se reuneşte pe 7 mai pentru a decide dacă şi când se va relua prima ligă, formată din doar 12 echipe.
Bulgaria. Ultima parte a campionatului va începe pe 5 sau 12 iunie, a anunţat ministrul Sporturilor, Krasen Kralev.
Croaţia. Sezonul competiţional croat se va relua pe 30 mai cu meciuri de cupă, campionatul urmând să reînceapă pe 6 iunie, cu acordul guvernului în aşteptare, a anunţat federaţia.
Cehia. Liga urmează să înceapă pe 25 mai.
Danemarca. Se aşteaptă încă permisiunea autorităţilor pentru reluarea competiţiei.
Elveţia. Guvernul a dat permisiunea începerii antrenamentelor din 11 mai şi a meciurilor din 8 iunie. Rămân de rezolvat numeroase probleme financiare şi sanitare.
Estonia.Federaţia a anunţat că jucătorii se pot antrena din 2 mai conform unui protocol stabilit cu guvernul.
Feroe. Modesta ligă de aici este pe picior de reluare în data de 9 mai.
Finlanda. Echipele au primit permisiunea de a se antrena, deşi federaţia a fost criticată pentru unele dintre măsurile protocolului său de siguranţă, descrise drept ''neclare'' de un conducător de club.
Franţa. Restul sezonului a fost anulat de guvern, iar Paris Saint-Germain a fost declarată campioană. Olympique Lyon (locul 7 după 28 de etape), echipă la care joacă Ciprian Tătăruşanu, a anunţat că va cere despăgubiri după ce a rămas în afara locurilor europene. Cele două echipe retrogradate, Amiens şi Toulouse, au ameninţat şi ele cu acţiuni legale.
Germania. Bundesliga se va relua din data de 15 mai, după anunţul făcut de cancelarul Angela Merkel. Primele două ligi germane se vor relua fără spectatori.
Gibraltar. Aici s-a anulat sezonul, iar primele trei clasate în momentul suspendării competiţiei, Europa FC, St Joseph's FC şi Lincoln Red Imps FC, sunt calificate în cupele europene.

Grecia. Jucătorii unora dintre cele 14 cluburi din prima ligă elenă au început antrenamentele în aer liber, în grupuri mici, la data de 5 mai, conform unor reguli stricte de distanţare socială. Cluburile sunt optimiste că sezonul va putea fi reluat, cu acceptul guvernului, din 14 iunie.
Irlanda. Se aşteaptă în prezent undă verde de la serviciul naţional de sănătate şi se speră într-o reluare a campionatului în luna iunie.
Irlanda de Nord. Fotbalul a fost suspendat cel puţin până pe 31 mai, fără o indicaţie când sau dacă va fi reluat.
Islanda. Liga se pregăteşte de un debut de sezon pentru 14 iunie, dacă totul va fi în regulă.
Israel. Echipele profesioniste s-au pregătit în grupuri de până la 10 jucători, fără contact, din 22 aprilie. Campionatul este programat să se reia pe 30 mai.

Italia. Există încă incertitudine dacă Serie A se poate relua, existând informaţii oferite de ministere, Federcalcio, liga italiană şi cluburi care se contrazic. Echipele şi-au reluat pregătirile din data de 4 mai, dar protocolul medical propus de federaţie a fost descris de ministrul Vincenzo Spadafora drept ''insuficient''.
Kazahstan. Cluburile au avut permisiunea antrenamentelor în aer liber din 4 mai, iar conducerea primei ligi a anunţat că meciurile se pot relua în iunie dacă situaţia va fi favorabilă. Formatul campionatului va fi unul cu mai puţine meciuri pentru ca sezonul să poată fi dus la capăt.
Kosovo. Prima divizie, de 12 echipe, a fost suspendată la mijlocul lunii martie şi nu a fost fixată până acum o dată pentru reluarea competiţiei.
Letonia. Autorităţile guvernamentale au precizat că atâta timp cât restricţiile stării de urgenţă sunt în vigoare, competiţiile nu vor putea fi reluate. Foarte vag.
Luxemburg. Sezonul a fost abandonat. Nu există campioană sau echipe retrogradate. Primele patru clasate la momentul suspendării campionatului se vor califica în cupele europene.

Macedonia de Nord. Nu s-a stabilit încă o dată pentru o posibilă reluare a competiţiilor, e nevoie de aprobarea Ministerului Sănătăţii, care, deocamdată, nu există.
Malta. Preşedintele Bjorn Vassall va discuta cu cluburile la finalul săptămânii, Birkirkara, Gzira United şi Valletta FC propunând o reluare a campionatului pe 1 iulie.
Muntenegru. Revenirea echipelor la antrenamente a fost prevăzută pentru 18 mai, în timp ce reluarea campionatului va avea loc pe 1 iunie, fără spectatori în tribune, însă acest lucru depinde şi de situaţia pandemică.
Norvegia. Guvernul va anunţa pe 7 mai dacă fotbalul va fi reluat şi în ce condiţii.
Olanda. Federaţia a anunţat încheierea sezonului pe 24 aprilie, după ce guvernul a interzis evenimentele publice până în septembrie. Nu a fost declarată o campioană, dar s-a decis ca primele cinci clasate la momentul suspendării campionatului să participe în sezonul viitor al cupelor europene.
Polonia. Liga a anunţat că în data de 29 mai va fi reluat campionatul.
Portugalia. S-a stabilit reluarea competiţiei pentru data de 30 mai, iar echipele au demarat luni pregătirile.
România. Restricţiile vor fi relaxate începând cu data de 15 mai, când va înceta starea de urgenţă, iar liga profesionistă speră să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie.
Rusia. Prima ligă a stabilit un plan de reluare a campionatului pe 21 sau 28 iunie, propunând două soluţii cluburilor pentru cele opt etape rămase. Liga a discutat şi cu autorităţile din sănătate pentru a stabili un protocol al reluării antrenamentelor.
San Marino. Centrele de antrenament ale cluburilor pot din redeschise din 31 mai, dar sunt şanse mici de reluare a campionatului.
Scoţia. Cele 42 de cluburi profesioniste au votat luna trecută o propunere de încheiere a sezonului în eşaloanele inferioare, dar şi a eşalonului de elită, Premiership.
Serbia. Primele două divizii se vor relua pe 30 mai, cu porţile închise şi într-un format comprimat. Conform deciziei, cele două ligi, fiecare cu 16 echipe, vor mai disputa patru etape pentru a încheia sezonul regulat, fazele play-off şi play-out fiind anulate.
Slovacia. Echipele şi-au reluat antrenamentele, dar competiţia nu va începe înainte de 6 iunie. Liga a făcut planuri pentru un sezon scurtat în cazul în care acesta nu se poate disputa în întregime.
Slovenia. Campionatul a fost întrerupt pe 10 martie şi ar urma să se reia pe 30 mai. Antrenamentele colective ale echipelor sunt programate să înceapă din 10 mai.
Spania. La Liga a anunţat că din 4 mai echipele din primele două ligi se pot antrena conform unui protocol stabilit împreună cu autorităţile sportive şi sanitare. Se speră într-o reluare a competiţiei în iunie.
Suedia. Nu au fost restricţii din cauza pandemiei de coronavirus, iar multe echipe au revenit la antrenamente, campionatul putând începe pe 14 iunie.
Turcia. Campionatul va fi reluat pe 12 iunie şi ar trebui să se încheie pe 26 iulie, a anunţat preşedintele federaţiei, Nihat Ozdemir. Turcia ar trebui să găzduiască finala Ligii Campionilor în august (la Istanbul).
Ţara Galilor. Federaţia a prelungit suspendarea fotbalului intern până cel puţin pe 15 mai, dar a anunţat că doreşte să ducă la capăt sezonul.
Ucraina. Ultima reuniune de Federaţiei Ucrainene a avut loc pe 29 aprilie, dar nu s-a luat o decizie în privinţa campionatului. Prima ligă doreşte să îşi completeze sezonul, la fel şi cupa, dar nu poate face planuri până când guvernul nu va anunţa relaxarea măsurilor de siguranţă.
Ungaria. Federaţia a anunţat că sezonul va reîncepe pe 23 mai, cu două meciuri de cupă şi unul de campionat

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

ACS USV Iași câștigă în minutele de prelungire derby-ul cu CSM Pașcani, scor 2-1 (1-0)!
16/04/2024 14:11

Atmosferă cu mult peste pretentiile unui meci din Liga a IV-a a judetului Iasi, chiar dacă duminică a fost vorba despre marele derby dintre ACS USV Iasi si CSM Pascani, primele două clasate, contand pentru ...

Poli Iași, ucisă sub Arcul de Triumf
14/04/2024 21:39

* Dinamo – Poli Iasi 1-0, in runda a patra a play-out-ului SuperLigii la fotbal * Poli mai are de disputat cinci partide si are nevoie de 14 puncte pentru a ssalva categoria * evident, doar rigorile matem ...

Stefanos Tsitsipas a câştigat turneul ATP de la Monte Carlo
14/04/2024 18:54

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas a caştigat pentru a treia oară in cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, după ce l-a invins duminică pe norvegianul Casper Ruud, cu 6-1, 6-4 , in finala a ...

Poli Iași - Dinamo: meci de totul sau nimic!
14/04/2024 06:00

* Dinamo Bucuresti - Politehnica Iasi, in această seară, cu incepere de la ora 18,15, pe Stadionul Arcul de triumf, partidă contand pentru etapa a patra din play-out-ul SuperLigii la fotbal * desi ...

Casper Ruud l-a învins pe Novak Djokovic şi va juca finala la Monte Carlo
13/04/2024 21:31

Tenismanul norvegian Casper Ruud l-a invins sambătă pe numărul unu mondial, sarbul Novak Djokovic, in trei seturi, 6-4, 1-6, 6-4, şi va juca finala turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu pr ...

 Poli Iași vrea să rupă ghinionul la Dinamo, unde nu a mai câștigat, în prima ligă, de aproape jumătate de secol
13/04/2024 05:05

* Dinamo Bucuresti - Politehnica Iasi, duminică, 14 aprilie, de la ora 18,15, partidă contand pentru etapa a patra din play-out-ul SuperLigii la fotbal Politehnica Iasi a plecat in Capitală decisă să ...

Premier League dă undă verde pentru folosirea tehnologiei offside-ului semi-automat din sezonul viitor
11/04/2024 17:54

Cluburile din Premier League au aprobat in unanimitate utilizarea tehnologiei semi-automate pentru offside (SAOT) din sezonul 2024-25, potrivit The Athletic. Campionatul de top din Anglia va folosi aceleasi ...

UEFA a anunțat prețurile biletelor pentru finala Champions League
11/04/2024 14:19

 Finala UEFA Champions League sezonul 2023/24 se va disputa pe stadionul Wembley din Londra si este programată pentru data de 1 iunie 2024. Trofeul UEFA Champions League 3350 euro, cel mai scump b ...

Poli și FCU Craiova au rupt clasamentul
08/04/2024 21:22

* FC Politehnica Iasi – FC U Craiova 0 -0, in etapa a 3-a din play-out-ul SuperLigii Dacă fotbalul s-ar fi jucat fără minge, Poli Iasi n-ar fi avut probleme in a castiga măcar vreo cinci sau sase par ...

Poli are nevoie de goluri mai mult decât de aer!
08/04/2024 06:42

 * FC Politehnica Iasi – FCU Craiova, in această după-amiază, incepand cu ora 17,30, in a 3-a etapă a play-out-ului SuperLigii FC Politehnica Iasi isi joacă, in această după-amiază, de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei