Start mult peste așteptări, buget de coada clasamentului!

WhatsApp Image 2020-11-22 at 11.48.24
1Florin Spiridon

Dimensiune font:

| 26-11-2020 19:19

Trupa lui Florin Spiridon a constituit surpriza plăcută a primului turneu, și ultimul din acest an, contând pentru Seria A a Diviziei A masculine de handbal. Cu mulți jucători în lot care n-au trecut de 20 de ani și cu un buget lunar de salarii de doar 1.200 de euro, Politehnica Iași nu era creditată cu șanse prea mari la Turda, acolo unde la sfârșitul săptămânii trecute s-au desfășurat primele trei etape și unde nu s-au prezentat formațiile CSU Galați și CSU Târgoviște, ambele din cauza infectărilor cu noul coronavirus.

Formația ieșeană avea meciuri cu Centrul Național de Excelență Sighișoara, unde sunt adunați cei mai buni tineri handbaliști din România, și cu echipele secunde ale prim-divizionarelor CSU Suceava și CSM Bacău, despre care se anticipa că își vor trimite destui componenți de la echipele mari. N-a avut deloc șansa să câștige măcar un meci prin neprezentarea echipei adverse, ci a jucat toate cele trei meciuri programate, doar CSU II Suceava mai fiind în această postură. Celelalte formații prezente și-au asigurat măcar un succes fără joc, cea mai avantajată fiind CSU Pitești, care s-a cocoțat în fruntea clasamentului, cu 9 puncte, la egalitate cu formația bucovineană, dar a câștigat doar un meci pe teren, cu CNE Sighișoara! Politehnica Iași a pierdut cu CSU II Suceava (scor 28-41), dar a câștigat cu 37-29 în prima zi cu CNE Sighișoara și în ultima cu CSM II Bacău, cu 35-28, și ocupă locul 4, cu 6 puncte, la egalitate cu CSM Ploiești. Ploieștenii au cedat la limită în compania bucovinenilor și par a fi o candidată la ocuparea unuia din primele două locuri pentru a continua cursa pentru promovare la turneul semifinal unde se vor prezenta și primele două clasate din celelalte două serii. Neavând drept de promovare, formațiile din Suceava și Bacău nu vor avea dreptul să meargă la turneul semifinal, așa că pentru unul din primele două locuri din Seria A vor lupta CSM Ploiești, CSM Pitești și probabil CSU Galați, deși a ratat startul. Despre Politehnica Iași nu se poate deloc spune c-ar fi ratat startul, însă ar putea oare să se înscrie și ea în cursa pentru calificarea la turneul semifinal?

Să fim realiști!”

Antrenorul Florin Spiridon a oferit un răspuns raportat la condițiile de care beneficiază: „Sunt mândru de ce au obținut băieții la Turda. Dacă portarii Ionică Sandu și Gabriel Păun ar fi fost mai inspirați în primele două zile probabil altul ar fi fost rezultatul din jocul cu CSU II Suceava. Sunt mulțumit de cum au luptat băieții, de atitudinea manifestată, sunt mulțumit că au demonstrat multă poftă de a juca handbal. Sunt bucuros că am și câștigat meciuri, nu doar că am jucat bine, iar asta ne arată că nu am muncit degeaba, că suntem pe un drum bunișor pentru sărăcia noastră. Pentru a ne putea gândi la unul din primele două locuri ne-ar mai trebui măcar trei handbaliști valoroși și suplimentarea bugetului lunar de salarii. Handbaliștii valoroși ce au trecut de 20 de ani au însă pretenții financiare ce ne depășesc cu mult posibilitățile actuale. Ei nu vor veni să joace la Iași pentru 500 de lei lunar, cazare, masă și primă de victorie”.

 

Citește și: Detaliu poate mărunt, dar totuși atât de important!

 

Dacă autoritățile locale și județene nu-i vor întinde o mână de ajutor, Politehnicii Iași îi va rămâne să reconstruiască echipa bazându-se pe Ștefan Folescu, Codrin Demir, Eduard Ghiga, Răzvan Drenceanu, Sebastian Chitic, Ștefan Ciobanu, Răzvan Foca, Ștefan Orlanschi, Robert Grigoraș, Rareș Chiriac și Constantin Brânduș, precum și pe jucători de la LPS Iași. „Am în colimator câțiva talentați jucători de la echipa pregătită de prof. Istov. Sper să găsesc înțelegere pentru a le putea face dublă legitimare, așa cum s-a întâmplat cu Orlanschi. Încercăm să construim o formație cât mai competitivă, care să poată oferi multe surprize frumoase și spectatorilor ieșeni când le va fi din nou permis accesul în tribune. Ne vom baza pe jucători foarte tineri, care trebuie să înțeleagă faptul că Iașul nu le poate oferi condiții financiare deosebite, dar poate reprezenta pentru ei o veritabilă rampă de lansare. Aici au ocazia să joace meci de meci, să progreseze, să capete încredere în forțele proprii și să intre în vizorul unor formații mai importante”, a adăugat Spiridon, care la final a fost mult mai tranșant. „Sigur că ne dorim rezultate cât mai bune, sigur că ne gândim cum să facem să readucem mai rapid Iașul în prim-planul handbalului masculin românesc, dar trebuie să rămânem realiști. Cu un buget lunar de 1.200 de euro îți poți propune doar cum să ocolești ultimele locuri din clasament, ce se realizează în plus este doar un bonus pentru toți cei care muncesc la această echipă!”.

Formația ieșeană a primit o săptămână de pauză după turneul de la Turda, iar de luni se va prezenta din nou la treabă până pe 18 decembrie, când va intra în vacanța de iarnă. Pe 4 ianuarie 2021 este programată reunirea, deoarece al doilea turneu, în care se vor desfășura celelalte patru etape ale turului, este prevăzut între 21 și 24 ianuarie. Dragoș GAȘPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Best Milk 2005 S.R.L., cu sediul în loc. Bucecea, str. Calea Națională, nr. 748, jud. Botoșani, CUI RO17767289, J07/455/2005, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82 a activelor S.C. Best Milk 2005 S.R.L. reprezentate prin: Denumirea bunurilor mobile Valoare de evaluare (lei fara T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (lei fara T.V.A.) 1  FERMA VACI situata in sat Calinesti, oras Bucecea, jud. Botosani compusa din: teren intravilan cu categoria de folosinta curti constructii si arabil cu suprafata totala de 4.000 mp si construcții reprezentate prin: • cladire Hala (destinata intretinerii vacilor de lapte) • cladire Hala (hala muls vaci) • cladire Hala (destinata cresterii viteilor) 336.600,00 185.130,00 2 Plug reversibil purtat marca Vogele Noot, model XM950, SERIE C13S565E55. an fabricatie 2005, nr. identificare 059554. 28.000,00 15.400,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 03.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0751.084.083; 0757.545.545; 0232 – 243.864, fax: 0232-212.231 e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Lichidatorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 227/F/21 decembrie 2021, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secţia Civilă, în dosarul nr. 1663/89/2021, privind debitoarea S.C. PRODIVA S.R.L. Huşi, având C.U.I. 35582319, sediul social în mun. Huşi, str. Dobrina, nr. 17, Corp C2, jud. Vaslui, număr de ordine în registrul comerţului J37/80/2016, notifică deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă şi intrarea ȋn faliment, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este de 03.02.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 14.02.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 11.03.2022. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 18.02.2022, ora 1200 la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Boloni dă cărţile pe faţă
26/01/2022 18:34

 La nici 24 de ore de la numirea lui Edi Iordănescu in funcţia de selecţioner al Romaniei, aşa cum promisese de fapt, Ladislau Boloni a susţinut o conferinţă de presă in care a explicat, pe indelet ...

Se știu semifinalele de la Australian Open! Ce s-a întâmplat în ultimul sfert de pe tabloul feminin
26/01/2022 09:02

Iga Swiatek este ultima jucătoare calificată in semifinalele Australian Open. Jucătoarea poloneză clasată pe locul 9 WTA a invins-o pe "veterana" Kaia Kanepi (36 de ani, locul 115 WTA). A fost o ...

Simona Halep va participa la WTA Doha - Ashleigh Barty, singura absență din TOP 10
25/01/2022 20:36

 Simona Halep se află pe lista sportivelor care vor participa la turneul de categorie WTA 1000 de la Doha, programat in perioada 21 - 27 februarie, informează jurnalistul Michal Samulski. Turneul de l ...

Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, campion olimpic, a murit de COVID
25/01/2022 09:00

Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, dublu medaliat olimpic, a murit luni, la varsta de 51 de ani, din cauza Covid-19, au anunţat autorităţile sportive. "Cu profundă tristeţe anunţăm mo ...

Cum comentează Simona Halep ieșirea din TOP 20 WTA
24/01/2022 18:27

Simona Halep a fost eliminată in optimile de la Australian Open, jucătoarea noastră fiind invinsă după un meci epuizant (a avut loc pe o căldură sufocantă pe alocuri) de Alize Cornet. Simona nu si-a put ...

Reforme de faţadă la Academia de Fotbal Politehnica Iaşi
23/01/2022 19:47

Da, evident, cifrele arată sec o realitate dură. Rezultatele echipelor de juniori de la Academia de Fotbal Politehnica Iaşi in intrecerile "elite" n-au cum să mulţumească. Încă din vară ...

Celebrul fotbalist Pele a ajuns din nou la spital
21/01/2022 12:09

Fostul internaţional brazilian Pele a revenit in spital zilele trecute, la Sao Paulo, pentru a-şi continua tratamentul pentru cancer, informează ESPN Brazilia, precizand că nu a fost vorba de o urgenţă. ...

Academia CSM Politehnica Iaşi, pe un butoi cu pulbere!
20/01/2022 00:00

  Antrenorii de la Academia CSM Politehnica Iaşi (fostul Centru de Copii şi Juniori) aşteaptă cu sufletul la gură intalnirea cu Cornel Şfaiţer, programată in acest weekend, cel mai probabil după ...

De necrezut! Serena Williams va ieși din Top 200 mondial după Australian Open. Care e motivul
18/01/2022 20:40

Americanca Serena Williams (40 de ani), tenismena care a dominat circuitul WTA in ultimele două decenii, va suferi o cădere abruptă in clasamentul mondial după primul Grand Slam al anului. Afectată de pro ...

Care a fost cel mai frumos gol al anului trecut. FIFA a acordat premiile din fotbal în 2021 VIDEO
17/01/2022 21:04

 Jucătorul Erik Lamela (Tottenham) a caştigat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului la gala FIFA The Best, care are loc, luni, la Zurich.   Lamela a fost premiat pentru reuşi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei