Succes nescontat, dar meritat!

1poli

Dimensiune font:

| 01-12-2020 15:31

Trupa lui Daniel Pancu s-a calificat duminică seara în optimile Cupei României la fotbal după ce s-a impus cu 1-0, la Cluj-Napoca, în fața celor de la CFR Cluj, o echipă care a considerat că gruparea adversă se va prezenta precum mielul la tăiere dacă tot a acceptat să susțină în deplasare partida ce trebuia să se desfășoare pe Stadionul „Emil Alexandrescu”. CSM Poli Iași n-a mai cunoscut o asemenea bucurie de la „dubla” legată în campionat, în etapele a IV-a și a V-a, când a dispus cu 3-2 în deplasare de UTA și cu 5-2 acasă de FCSB. Au urmat de atunci în Liga 1 cinci înfrângeri consecutive (una la „masa verde” cu FC Viitorul, din cauza instalației de iluminat) și un egal acasă cu nou-promovata FC Argeș, rezultatele stricate într-o oarecare măsură și de ghinionul ce părea instalat în Copou. N-a fost însă un ghinion atât de consistent încât să-i permită lui Pancu să afirme după succesul din Gruia cum că nu-l poate contrazice nimeni că echipa sa ar fi meritat să se situeze în prima jumătate a clasamentului Ligii 1, ghinion care în Cupă a ocolit cu multă grație formația ieșeană.

Enigmaticul Angiulli

Pancu n-a putut miza la Cluj-Napoca pe stoperii Mihalache și Frăsinescu (suspendați), dar nici pe A. Cristea și Breeveld (menajați). Căpitan a fost Platini, iar mulți ochi au fost pe fundașul central Angiulli, la debutul său sub culorile Iașului. El măcar a fost bun de joc în acest an, nu ca R. Popa, care a semnat, este plătit pentru că se antrenează, dar va debuta în 2021! Angiulli a atras însă mai toate privirile pentru că până în minutul 25 a fost în prim-planul a trei faze din care putea rezulta măcar un penalty pentru CFR! În primele zece minute l-a ținut de tricou pe Chipciu (totul a pornit însă de la o gafă a lui Bușu) și tot pe Chipciu l-a călcat imprudent pe picior, pentru ca totul să culmineze cu un henț comis cu cotul la o centrare în fața porții! Tânărul stoper ieșean I. Rusu n-a fost bun pentru Pancu, poate că Angiulli va fi un transfer reușit, dar când ține de tricou un adversar aflat cu spatele la poartă, când calcă, poate chiar și imprudent, un adversar ce urmărește o centrare și când lovește o minge simplă cu cotul apar câteva semne de întrebare în privința calităților sale de fundaș central. Prima intervenție reușită am consemnat-o abia în minutul 40, când a respins cu capul o centrare ce ar fi ajuns la Fabio Aurelio, așadar pe finalul primei reprize caracterizată de un fotbal modest de ambele părți.

CFR a dominat haotic, așteptând să profite de gafele apărării ieșene ce totuși nu prea puteau apărea pe fondul unei presiuni ca și inexistente. Presingul caracteristic echipei clujene a fost și el inexistent, dar CSM Poli nu s-a văzut deloc în atac, poate și pentru că Vanzo a fost titularizat atacant central!

Cum s-a făcut diferența: gol Calcan, bară Păun!

Pancu l-a trimis pe teren pe Popadiuc după pauză în locul lui F. Cristea (19 ani), jucător la care se simte că nu primește încrederea pe care ar merita-o. Vanzo a coborât în linia de trei mijlocași alături de De Iriondo și Passaglia, Platini a trecut atacant central, iar Popadiuc a jucat extremă dreaptă. CFR a început însă mai bine actul secund, dar fără să creeze prea mari emoții la poarta lui Bosz. O lovitură liberă executată de Chipciu a ciupit bara din dreapta portarului maghiar, iar după o oră de joc Zajmovic a intrat în locul lui Platini, iar Chacana l-a înlocuit pe Vanzo. Argentinianul a jucat extremă stânga, Calcan a coborât la mijloc, dar s-a aflat exact unde trebuia la respingerea neglijentă a lui Latovlevici și de la 23 de metri a șutat superb cu stângul, imparabil, din calea „torpilei” sale ferindu-se unul după altul Fabio Aurelio, Soares și Zunic, toți întorcându-se îngroziți să vadă cum plonjonul portarului lor este inutil! Fără îndoială, execuție de toată lauda, dar venită în acest sezon pe fondul unor șuturi ale lui Calcan ce semănau, în afara celuilalt gol pe care l-a mai înscris pentru CSM Poli, pe 27 septembrie, cu FCSB, cu pase la portarul advers...

„Rezerva” Păun n-a avut aceeași doză de șansă la șutul său de la 25 de metri din minutul 75, mingea întâlnind transversala. CFR a dominat până la final, dar fără claritate și parcă fără prea mare tragere de inimă. În schimb, formația ieșeană a simțit că se poate întoarce victorioasă acasă, a evoluat destul de îngrijit și a obținut o victorie ce nu-i părea la îndemână.

Cât de tonifiant este acest succes vom putea vedea chiar duminică (ora 20:45), atunci când cele două formații se vor confrunta din nou, dar la Iași, în contul etapei a XII-a a Ligii 1, atunci când ar putea reveni Mihalache după ispășirea suspendării primite în urma eliminării suferite în partida cu CS Universitatea Craiova (etapa a VI-a). Asta dacă nu cumva Pancu îi va acorda în continuare credit lui Angiulli dacă tot s-a câștigat meciul cu CFR, deși n-a arătat mai nimic în plus față de Ciobanu, stoper transferat și folosit un meci la începutul sezonului și la care s-a și renunțat deja! Va lipsi Frăsinescu, dar nici Platini și Vanzo nu vor fi pe teren, și ei suspendați, însă din cauza cumulului de cartonașe galbene. Misiune dificilă așadar pentru Pancu, care ar trebui să-și impună echipa în primele 8 din Liga 1 și prin prestații convingătoare pe teren, nu doar prin declarații fără prea mare acoperire la adăpostul unui rezultat favorabil... Dragoș GAȘPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:11

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Utilaj prelucrare lemn MUT – RIG, MUT – CF, centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 5.604,00 Total * * 191.304,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, reprezentând 40% din valoarea de evaluare. Vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 15.10.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 11.11.2021, ora 1000 şi se vor organiza 12 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 27.01.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Simona Halep ia rusoaicele la rând la Moscova. Românca debutează marți. Ora de start a meciului
19/10/2021 09:10

 Simona Halep va evolua marţi in primul tur la Kremlin Cup, turneu de categorie WTA 500 Kremlin Cup de la Moscova. Meciul este al doilea de pe terenul central, după intalnirea dintre Ekaterina Alexand ...

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beiijng a fost aprinsă la Olympia
18/10/2021 21:33

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beiijng s-a aprins, luni, la Olympia. Din cauza pandemiei, ceremonia a avut loc fără spectatori. La ceremonie au fost prezenţi doar ...

WTA Kremlin Cup: Când va avea loc meciul Simonei Halep cu Anastasia Potapova
18/10/2021 20:46

 Organizatorii turneului WTA 500 de la Moscova au anuntat programul zilei de marti, 19 octombrie. În scenă la Kremlin Cup va intra si Simona Halep: duel in turul intai cu Anastasia Potapova.   ...

Liga 1: Remiză între FC Botoșani și Chindia Târgoviște
18/10/2021 20:43

 FC Botoşani a terminat la egalitate meciul disputat luni, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Chindia Targovişte, in etapa a 12-a a Ligii I. În minutul 73, Suciu (Chindia) a fost el ...

Ce schimbări importante ar putea apărea în fotbalul mondial - Arbitrii sunt principalii vizați
18/10/2021 12:51

 Arsene Wenger, directorul de dezvoltare al FIFA la nivel mondial, vrea să modifice unele lucruri din fotbalul actual, iar schimbările ii vizează in special pe arbitri.   Conform AFP, fostul antr ...

Clasamentul WTA: Simona Halep, încă o coborâre - Schimbări importante în TOP 10
18/10/2021 08:59

 Turneul de la Indian Wells s-a incheiat cu victoria Paulei Badosa, iar o serie de modificări au avut loc in clasamentul WTA. Simona Halep a mai pierdut două locuri in ierarhia mondială, iar in TOP 10 s ...

Paula Badosa, campioană la Indian Wells după un meci maraton cu Victoria Azarenka / Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA
18/10/2021 08:42

 Paula Badosa a castigat cel mai important titlu din carieră, după ce a invins-o pe Victoria Azarenka in finala turneului de categorie "WTA 1000" de la Indian Wells. Sportiva din Spania (fav ...

FOTO Faza zilei: Eliminare stupidă a unui jucător de la Lazio după fluierul final al derbiului cu Inter
17/10/2021 12:37

 Lazio a obtinut o victorie importantă cu Inter Milano, formatia la care este legitimat Radu Stefan castigand cu 3-1 meciul din Serie A. După fluierul de final, Luiz Felipe de la gazde a fost eliminat pe ...

VIDEO SCENE INCREDIBILE pe un teren de fotbal: Portarul și-a bătut un coechipier după ce echipa lor a fost egalată
17/10/2021 12:32

Portarul echipei nord-irlandeze de fotbal Glentoran FC a fost eliminat din teren sambătă, la un meci de campionat, după ce şi-a lovit un coechipier, vinovat in opinia sa că a pierdut mingea la o acţiune d ...

Poze unicat din copilăria Emmei Răducanu. Cum arăta tenismena în apa mării și în preajma animalelor FOTO
15/10/2021 21:00

 Tenismena britanică de origine romană Emma Răducanu (18 ani) a explodat in acest an in circuitul WTA, reusind să castige in mod miraculos si un titlu de Grand Slam, la US Open.   Isteria s-a d ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei