Transferurile „de calitate” au făcut diferenţa!

1poli

Dimensiune font:

| 15-09-2020 10:16

Trupa lui Daniel Pancu a suferit primul eşec din actualul sezon pe propriul teren, cedând cu un nedrept 1-4 (1-2) în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş în contul etapei a III-a a Ligii 1 după ce înainte de întreruperea pricinuită de programul echipelor naţionale pierdea cu 0-4, în deplasare, cu FC Botoşani, aşa că, deocamdată, rămâne cu acel 1-0 înregistrat în Copou, cu Chindia Târgovişte, în runda inaugurală a sezonului. Au venit însă după acea victorie două înfrângeri în care echipa a încasat câte patru goluri. La Botoşani le-a primit pe ultimele trei după minutul 80, iar cu Gaz Metan la trei dintre golurile încasate a fost vorba de grave greşeli individuale, comise însă de jucători pe care Pancu i-a vrut în lot!

Execuţie de poveste

Antrenorul de la CSM Poli a optat cu Gaz Metan Mediaș pentru modulul său favorit, 4-3-3, dar alături de Frăsinescu l-a titularizat în centrul liniei de fundaşi pe grecul Baxevanos, probabil dezamăgit de prestaţia lui Ciobanu la Botoşani. Stoperul Mihalache a jucat în centrul liniei de trei mijlocaşi, cu Vanzo în dreapta şi Passaglia în stânga, iar în atac l-a lăsat pe A. Cristea pe bancă şi a mizat pe debutantul Zajnovic, încadrat de Platini şi un alt debutant, Calcan. Fundaş dreapta a fost Onea, după ce în precedentele dispute a jucat pe stânga, zonă acoperită acum de fundaşul mult aşteptat de Pancu la echipă, Buşu, care a prins doar un antrenament înainte de debut.

Meciul a început perfect pentru CSM Poli, cu o fază aşa cum îşi doreşte Pancu să joace echipa sa. Vanzo a primit o pasă frontală la mijlocul terenului, s-a descurcat în faţa adversarilor pentru a-l angaja frontal pe Zajnovic, iar atacantul a înaintat câţiva paşi, n-avea viteză să intre în careu, aşa că din colţ a şutat cu dreptul, în plin, fără să se uite la poartă, dar imprimând mingii o traiectorie perfectă spre gol, peste portarul Buzbuchi!

Baxevanos, apoi Buşu!

Gaz Metan a aliniat o formulă defensivă, cu şapte fundaşi printre titulari, propunându-şi să-şi încerce norocul pe contraatac, deşi nu-l avea pe teren pe Dumitru Cardoso, accidentat. Nici nu-şi putea imagina ce mână de ajutor avea să primească de la jucătorii cărora Pancu le-a acordat încredere şi i-a adus la Iaşi! În minutul 8, la o minge lungă trimisă spre jumătatea ieşeană, Baxevanos, stoper împrumutat de la FC Botoşani, a respins spre propria poartă deşi era o fază foarte simplă! L-a derutat şi pe Frăsinescu, care n-a putut interveni, balonul a ajuns la Ciocan, care l-a driblat pe portarul Axinte şi a înscris în poarta goală! Tânărul fundaş central ieşean Ionuţ Rusu a fost împrumutat din nou la Huşi, dar dacă ar fi fost el cel care ar fi greşit în locul lui Baxevanos probabil ar fi fost imediat pus la zid...

Gaz Metan n-a părut prea deranjată de atacurile ieşene, iar pe fondul unui joc controlat de CSM Poli a avut o bună ocazie de a prelua conducerea în minutul 15, însă Axinte a respins în stil de mare portar lovitura de cap a lui R. Popa, de la 6 metri, din faţa lui Zajnovic! Insistenţa ieşeană a fost însă zădărnicită în minutul 30, la o nouă minge lungă trimisă spre careul lui Axinte, iar în prim-plan a fost Buşu. Poziţionat la 25 de metri cu linia umerilor perpendiculară pe poartă vedea în faţă doi dintre colegii săi şi pe nimeni altcineva, dar la experienţa sa trebuie să ştie că în spatele său stătea la până R. Romeo. N-a ştiut însă, aşa că a găsit de cuviinţă să aleagă cea mai proastă soluţie posibilă, să trimită cu pieptul spre propriul portar! R. Romeo a profitat de naivitatea jucătorului de la care se aşteaptă să rezolve problema fundaşului stânga, deşi erau şi alte soluţii viabile, a interceptat balonul şi l-a lobat elegant pe Axinte.

Din nou Buşu, derutat cumva de Breeveld!

CSM Poli a încercat să egaleze până la pauză, Vanzo s-a aflat la finalizare în trei faze, însă tabela a rămas neschimbată, dar nu şi componenţa echipei ieşene. Pancu n-a mai intrat cu Baxevanos în actul secund, ci l-a înlocuit cu Breeveld, despre care estima că se află abia la jumătate din potenţial. L-a coborât pe Mihalache alături de Frăsinescu în centrul liniei de fundaşi, aşa cum poate ar fi trebuit să înceapă jocul, dar nu era nici atunci nimic pierdut. Breeveld a părut a avea poftă de joc, a gestionat bine câteva faze la centrul terenului şi alegerea lui Pancu părea inspirată, mai ales că în minutul 56 am consemnat o fază ce putea aduce egalarea. Platini a sprintat pe dreapta şi i-a pasat perfect lui Zajnovic, lăsat cumplit de singur la 6 metri, însă atacantul, cu care Pancu a lucrat special astfel de situaţii, l-a luat la ţintă pe Buzbuchi deşi în faţă i se deschidea un colţ lung atât de larg încât ar fi trebuit să înscrie cu ochii închişi!

Zece minute mai târziu aveau să apară primele semne de întrebare dacă Breeveld a fost soluţia inspirată în timp ce F. Cristea a fost lăsat pe bancă după ce a reuşit o partidă bună cu Chindia, golul de atunci datorându-i-se într-o proporţie de măcar 50%. La un banal corner, cu o centrare fără orizont, mingea a trecut nepermis de Breeveld în careul mic şi l-a surprins atât de mult pe Buşu încât a ricoşat din piciorul drept al acestuia, de la 4 metri, direct în plasa lui Axinte!

Alegeri discutabile

Pancu l-a scos imediat pe Zajnovic şi a intrat A. Cristea, apoi l-a retras pe Calcan şi a mizat pe Popadiuc, pentru ca în minutul 75 să iasă şi Frăsinescu, care s-a resimţit după accidentarea ce la Botoşani l-a ţinut pe tuşă. În locul său a intrat Atska, nu Ciobanu, probabil pentru a impulsiona atacurile. CSM Poli a dominat, dar fără să asistăm la un veritabil asediu la poarta lui Buzbuchi. Gaz Metan avea deja liniştea oferită de scorul de pe tabelă, dar mai ales ştia că echipa ieşeană nu are suficientă luciditate şi forţă pentru a-i pune reale probleme. A continuat să speculeze pe contraatac, iar R. Deaconu a dat lovitura de graţie în minutul 82, când a înscris dintr-o lovitură liberă de la 18 metri.

A. Cristea a încercat să-şi impulsioneze colegii pentru a mai reduce din diferenţă, a avut şi el o lovitură liberă dintr-o poziţie favorabilă în penultimul minut, însă poate era nevoie şi de celălalt Cristea pe teren, Francisc, pentru a şi reuşi mai multe, dar, deşi eligibil Under 21, el trebuie să-şi aştepte rândul în spatele lui Onea, jucător adus de la Afumaţi şi care n-ar trebui să pară că începe să fie forţat pentru a fi considerat un transfer reuşit.

Acest 1-4 sigur că este prea sever pentru ce s-a petrecut pe teren, însă Pancu a spus înainte de meci că este mulţumit că i-au fost aduşi jucători de calitate. După meci avea însă nevoie de încă un fundaş central la echipa care mereu se plânge că n-are bani şi aşteaptă mila Primăriei, dar îşi trimite propriii fotbalişti în exil şi n-a fost în stare să asigure un buget de doar 150.000 de euro pentru a-şi înscrie echipa secundă în Liga a III-a! Dragoş GAŞPAR

 

 

Sursa foto. CSM Politehnica Iași

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cea mai bună marcatoare a Ligii I de baschet joacă la CS Politehnica Iași!
24/04/2024 09:35

Cu ceva mai multă atentie, formatia feminină de baschet CS Politehnica Iasi, pregătită de antrenoarea Emilia Marian, putea evita locul 8, ultimul, in Liga I, chiar dacă a parcurs abia primul sezon de la re ...

FC Botoșani – Dinamo 2-1
23/04/2024 22:25

 FC Botosani a invins pe teren propriu Dinamo, scor 2-1, cu un gol marcat in prelungiri, intr-o partidă din etapa a sasea din play-out plină de spectacol si dramatism.  Dinamo BucurestiFoto: Inqu ...

VIDEO SuperLiga: U Craiova 1948, doar remiză cu FC Voluntari – Trei sferturi din meci în superioritate numerică
23/04/2024 20:19

 U Craiova 1948 rămane tot fără victorie după 12 meciuri, oltenii reusind doar o remiză, scor 0-0 pe terenul celor de la FC Voluntari, desi au evoluat in superioritate numerică din minutul 24. Juc ...

VIDEO Lionel Messi o duce pe Inter Miami pe primul loc - Două goluri și o pasă decisivă
21/04/2024 12:15

 Inter Miami a urcat pe primul loc in Conferinta de Est din MLS, după ce Lionel Messi a inscris două goluri in victoria obtinută in fata echipei Nashville SC, scor 3-1, pe stadionul din Fort Lauderdale. ...

Istvan Kovacs, de la Barcelona - PSG, direct în Copou!
20/04/2024 06:00

* FC Politehnica Iasi – FC Voluntari, astăzi, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi, partidă contand pentru etapa a 5-a a play-out-ului SuperLigii la fotbal Poli s-a culca ...

Irina Bulmaga şi Miruna Lehaci participă la Campionatul European
19/04/2024 07:32

Cele două şahiste ale clubului CSM Iasi 2020 se numără printre cele aproape 200 de jucătoare din 35 de ţări care vor evolua la a 24-a editie a Campionatului European de sah feminin – senioare 2024. ...

Handbal feminin, Divizia A - Turneul final va avea loc la Iași
19/04/2024 07:24

Municipiul Iaşi va fi gazda Turneului final al Diviziei A de handbal feminin pentru promovare in primul eşalon, in perioada 10-12 mai, a hotărat federaţia de specialitate. Echipa CSM Iaşi 2020 este califi ...

FC Politehnica Iași, rătăcită în căutarea imposibilului
19/04/2024 04:01

* Politehnica Iasi – FC Voluntari, sambătă, 20 aprilie, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” * fotbalistii din Copou se află intr-o situatie cu adevărat dramatică, avand nevoie ...

A fost aprinsă flacăra la Olimpia antică pentru Jocurile de la Paris 2024
16/04/2024 19:46

Flacăra sacră a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a fost aprinsă marti in Olympia, Grecia, locul de nastere al Jocurilor antice. Ceremonia a fost inspirată de obiceiurile din antichitate si marcată de me ...

ACS USV Iași câștigă în minutele de prelungire derby-ul cu CSM Pașcani, scor 2-1 (1-0)!
16/04/2024 14:11

Atmosferă cu mult peste pretentiile unui meci din Liga a IV-a a judetului Iasi, chiar dacă duminică a fost vorba despre marele derby dintre ACS USV Iasi si CSM Pascani, primele două clasate, contand pentru ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei