Triplu parteneriat pentru reînființarea echipei masculine de baschet Politehnica Iași!

1 baschet 1
1 baschet 2

Dimensiune font:

| 08-09-2021 00:00

Este vorba de ACS Stomart Iași, CS Politehnica Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi * echipa va activa în Liga 1, al doilea eșalon autohton, iar la capătul celui de-al treilea sezon speră să-și bucure suporterii cu revenirea în Liga Națională * formația va fi pregătită de antrenorul principal Gabriel Clapon, iar team-manager va fi Ovidiu Stochici, totodată președinte al secției de baschet de la CS Politehnica Iași * „sper să nu ne trezim din nou pe cap cu marii specialiști în sport din Iași care să direcționeze din nou aceste echipe spre dispariție”, a spus reprezentantul DJTS Iaşi, Alexandru Cişman

 

Trei ani au trecut de la rușinosul sezon 2017/2018 al Ligii Naționale masculine de baschet în care gafele conducerii echipei Politehnica Iași au fost asezonate cu retragerea finanțării din partea Primăriei Iași! Față de formațiile de handbal și de rugby, nevoite să se retragă în 2018 din primele eșaloane autohtone din cauza sistării finanțării, echipa de baschet a reușit totuși să încheie campionatul. Deși avea drept de participare tot în prima divizie, a dispărut însă tot în 2018 și iată că a fost nevoie de un triplu parteneriat pentru reînființarea sa, dar, din păcate, printre cei care chiar vor baschet la Iași nu se numără și Primăria Iași, deși Consiliul Local a alocat recent 300.000 de lei pentru baschet la inițiativa consilierului Bogdan Crucianu.

Reînființarea echipei masculine de baschet Politehnica Iași a fost anunțată ieri, într-o conferință de presă, susținută la Hotel „Sport”, iar din partea Direcției Județene pentru Tineret și Sport Iași, consilierul Alexandru Cișman a avut curajul să spună lucrurilor pe nume: „Mă bucură că echipa de baschet a renăscut, așa cum m-am bucurat când a fost reînființată formația de handbal sau când aud că va reînvia și echipa de rugby, toate de la CS Politehnica Iași, dar sper să nu ne trezim din nou pe cap cu marii specialiști în sport din Iași care să direcționeze din nou aceste echipe spre dispariție! Noi, cei de la DJTS, vom încerca să umblăm puțin la chiria Sălii Polivalente, deoarece știm că echipa va avea finanțare de la bugetul modest al CS Politehnica Iași”.

În trei ani se doreşte promovarea în primul eşalon

Echipa va activa în Liga 1, al doilea eșalon autohton, iar la capătul celui de-al treilea sezon speră să-și bucure suporterii cu revenirea în Liga Națională. Formația va fi pregătită de antrenorul principal Gabriel Clapon, iar team-manager va fi Ovidiu Stochici. Stochici va fi și președintele secției de baschet de la CS Politehnica Iași, iar Clapon – vicepreședinte, alte trei locuri de membri fiind disponibile pentru cei ce sunt gata să ofere o consistentă mână de ajutor formației care, printre altele, își propune să umple până la refuz Sala Polivalentă.

La rândul său, directorul CS Politehnica Iași, Vasile Manole, a spus că succesul acestui proiect depinde de colaborarea tuturor cluburilor de baschet din oraş. „Am analizat și anii trecuți posibilitatea reînființării echipei, dar între timp copiii de la CSS Unirea și Stomart au crescut și pot evolua cu brio în Liga 1. Succesul acestui proiect se bazează și se va baza pe colaborarea tuturor cluburilor de baschet din Iași, dar pentru performanță așteptăm și sprijinul autorităților locale și județene. Sper ca această echipă să crească un lot frumos de sportivi care în câțiva ani să reprezinte cu cinste Iașul luptând pentru medalii. Speranțele mele se bazează și pe primul succes al tinerilor noștri jucători, care acum câteva săptămâni au cucerit medalia de aur la Campionatul Național de baschet 3×3 Under 18. Sper ca anul viitor să putem reînființa și echipa de baschet senioare”, a declarat prof. Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași.

Strategia antrenorului Gabriel Clapon

Campionii Andrei Cosoi (fiul regretatului Marius Cosoi, cel care ani la rând a ținut în viață echipa de senioare de la CS Politehnica Iași), Alexandru Prodan (jucător de lot național), Matei Popa, Rareș Băsescu și Adrian Ioniche au fost prezentați și aplaudați în timpul conferinței de presă, prilej cu care îndrăgitul baschetbalist Liviu Rotariu și internaționalul basarabean Ștefan Florea (18 ani) au prezentat echipamentul de joc al echipei de seniori!

„Vreau să le mulțumesc domnilor Vasile Manole și Viorel Hudac (n.r. – directorul CSS Unirea Iași) pentru că au fost promotorii acestui proiect, precum și lui Ovidiu Stochici pentru că n-a ezitat să ni se alăture. Peste 90% dintre componenții lotului provin de la cele două cluburi de juniori, dar sper să vină lângă noi jucători și de la alte cluburi, deoarece încercăm să creăm o piramidă, iar vârful ei să fie echipa de seniori. Avem în vedere creșterea performanțelor individuale ale tinerilor jucători ieșeni. Astfel, juniorii participanți în competițiile destinate seniorilor vor acumula experiență mult folositoare în următorii ani. Din acest motiv, acest proces se va întinde pe o perioadă relativ extinsă și suntem conștienți că trebuie să le oferim încredere și răbdare tinerilor noștri jucători”, a declarat prof. Gabriel Clapon, vicepreședintele secției de baschet și antrenor principal al echipei CS Politehnica Iași.

ACS Stomart Iași este deja un club privat de succes, el oferind majoritatea componenților lotului care se prezintă astfel: Alexandru Pădineanu, Liviu Rotariu, Răzvan Vatră, Horia Dragoslav, Alexandru Clapon, Matei Popa, Ștefan Florea, Rareș Herghelegiu, Vlad Ciobanu, Alexandru Prodan, Andrei Cosoi, Rareș Băsescu, Ștefan Păduraru, Mario Baciu, Robert Butnaru și Luca Tessaro. „Cel mai important aspect în acest moment este faptul că am reușit să ne unim, iar din trei cluburi am făcut o echipă care să meargă în aceeași direcție. Îmi doresc să atrag alături de noi în acest parteneriat toată comunitatea ieșeană și să formăm o echipă puternică, cu jucători crescuți aici, în orașul nostru. Avem nevoie de suporteri care să umple Sala Polivalentă și de parteneri cu viziune pe termen lung. Totodată, sunt convins că avem cu toții nevoie de răbdare pentru ca juniorii noștri să crească și să poată face față cerințelor jocului la nivel de seniori”, a declarat Ovidiu Stochici, președintele secției de baschet a CS Politehnica Iași.

Reprezentare la toate nivelele

Totodată, în următorul sezon vor fi înscrise echipe în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM) 3×3 și în Campionatul Național de Baschet Masculin 3×3 – U18. Obiectivul echipei de seniori va fi accederea între primele 6 echipe din țară participante în LNBM, iar obiectivul echipei de juniori (U18) va fi obținerea unei medalii.

În ceea ce privește juniorii ieșeni, prin acest parteneriat Iașul va fi reprezentat în Campionatul Național la patru categorii sub denumirea de CSȘ Unirea – Stomart Iași la U13 M, U14 M, U16 M și U18 M. Obiectivul principal al tuturor echipelor de juniori îl reprezintă calificarea la turneul final. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
  Iașul găzduiește cel mai atractiv festival al verii
04/06/2023 22:27

Pe 11 iunie,  ora 14, la Atrium, Palas Mall Iaşi se va desfăsura Festivalul Internaţional al Familiei la Şah, ajuns la a IX-a ediţie. Pană vineri, 9 iunie, se pot inscrie la concurs echipe alcătuite ...

Fotbaliştii Politehnicii Iaşi reiau pregătirile după doar două săptămâni de vacanţă
04/06/2023 19:42

 După două săptămani libere, o vacanţă destul de scurtă, elevii lui Leo Grozavu se vor reuni luni seară la Stadionul Emil Alexandrescu, de la ora 18.30, pentru a pregăti viitorul sezon de SuperLig ...

Lionel Messi pleacă de la PSG – Anunțul oficial al francezilor
03/06/2023 22:53

 După două sezoane in capitala Frantei, aventura lui Leo Messi la Paris Saint-Germain se va incheia la sfarsitul sezonului 2022-2023, a anuntat clubul pe site-ul oficial. Lionel Messi  ...

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare
03/06/2023 13:32

Fostul fotbalist gălăţean Dănut Lupu a fost condamnat la 7 luni si 10 zile de inchisoare cu executare, după ce a fost prins in mai multe randuri conducand fără permis. Potrivit publicaţiei Gandul, Dăn ...

Suporterii români, sfătuiți de FRF să nu scandeze „Kosovo este Serbia”, la meciul naționalei disputat la Priștina
03/06/2023 08:50

Suporterii romani care vor face deplasarea la Pristina pentru meciul Kosovo – Romania, programat la 16 iunie in preliminariile Campionatului European din 2024, sunt sfătuiţi să nu scandeze sau să afişeze ...

Ce este Liga Națiunilor la fotbal?
02/06/2023 14:23

Fotbalul este cel mai popular sport din Europa. Atractia pentru această activitate este extinsă in intreaga lume. In total, sunt peste 5 miliarde de fani ai fotbalului, cei mai multi venind din Europa si Ame ...

Unul dintre cele mai mari concursuri de șah din lume se desfășoară astăzi, la Iași!
01/06/2023 09:00

Peste 1.000 de copii şi adolescenţi din intreaga ţară vor participa in ziua de 1 iunie la unul dintre cele mai mari concursuri de şah din lume. Evenimentul constituie Finala Naţională a Proiectului ,,Şa ...

S-au limpezit complet apele în fotbalul judeţean
31/05/2023 19:26

 Partidele disputate duminică, 28 mai, au limpezit complet apele in fotbalul judeţean. În Liga IV, cu o etapă inainte de final, Moldova Cristeşti şi-a păstrat ecartul de patru puncte faţă de ...

Competența și credința merg împreună: După ce au câștigat titlul în Liga 1, Gică Hagi și Gică Popescu s-au dus la Muntele Athos
31/05/2023 10:44

Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu, cei doi artizani ai victoriei Farului Constanta in Liga 1, au mers in Sfantul Munte Athos, după castigarea campionatului national de fotbal. Cei doi mari fosti sportivi ai R ...

Ieșeanul Octavian Bostan, alături de Matei Ghiban, conduc în Cupa Dacia!
30/05/2023 18:21

  Cu punctele acumulate la Raliul Argesului si la Raliul Harghitei, echipajul format de debutantii Matei Ghiban si ie;eanul Octavian Bostan se pozitionează ca lider al momentului in Cupa Dacia. În ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei