Triplu parteneriat pentru reînființarea echipei masculine de baschet Politehnica Iași!

1 baschet 1
1 baschet 2

Dimensiune font:

| 08-09-2021 00:00

Este vorba de ACS Stomart Iași, CS Politehnica Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi * echipa va activa în Liga 1, al doilea eșalon autohton, iar la capătul celui de-al treilea sezon speră să-și bucure suporterii cu revenirea în Liga Națională * formația va fi pregătită de antrenorul principal Gabriel Clapon, iar team-manager va fi Ovidiu Stochici, totodată președinte al secției de baschet de la CS Politehnica Iași * „sper să nu ne trezim din nou pe cap cu marii specialiști în sport din Iași care să direcționeze din nou aceste echipe spre dispariție”, a spus reprezentantul DJTS Iaşi, Alexandru Cişman

 

Trei ani au trecut de la rușinosul sezon 2017/2018 al Ligii Naționale masculine de baschet în care gafele conducerii echipei Politehnica Iași au fost asezonate cu retragerea finanțării din partea Primăriei Iași! Față de formațiile de handbal și de rugby, nevoite să se retragă în 2018 din primele eșaloane autohtone din cauza sistării finanțării, echipa de baschet a reușit totuși să încheie campionatul. Deși avea drept de participare tot în prima divizie, a dispărut însă tot în 2018 și iată că a fost nevoie de un triplu parteneriat pentru reînființarea sa, dar, din păcate, printre cei care chiar vor baschet la Iași nu se numără și Primăria Iași, deși Consiliul Local a alocat recent 300.000 de lei pentru baschet la inițiativa consilierului Bogdan Crucianu.

Reînființarea echipei masculine de baschet Politehnica Iași a fost anunțată ieri, într-o conferință de presă, susținută la Hotel „Sport”, iar din partea Direcției Județene pentru Tineret și Sport Iași, consilierul Alexandru Cișman a avut curajul să spună lucrurilor pe nume: „Mă bucură că echipa de baschet a renăscut, așa cum m-am bucurat când a fost reînființată formația de handbal sau când aud că va reînvia și echipa de rugby, toate de la CS Politehnica Iași, dar sper să nu ne trezim din nou pe cap cu marii specialiști în sport din Iași care să direcționeze din nou aceste echipe spre dispariție! Noi, cei de la DJTS, vom încerca să umblăm puțin la chiria Sălii Polivalente, deoarece știm că echipa va avea finanțare de la bugetul modest al CS Politehnica Iași”.

În trei ani se doreşte promovarea în primul eşalon

Echipa va activa în Liga 1, al doilea eșalon autohton, iar la capătul celui de-al treilea sezon speră să-și bucure suporterii cu revenirea în Liga Națională. Formația va fi pregătită de antrenorul principal Gabriel Clapon, iar team-manager va fi Ovidiu Stochici. Stochici va fi și președintele secției de baschet de la CS Politehnica Iași, iar Clapon – vicepreședinte, alte trei locuri de membri fiind disponibile pentru cei ce sunt gata să ofere o consistentă mână de ajutor formației care, printre altele, își propune să umple până la refuz Sala Polivalentă.

La rândul său, directorul CS Politehnica Iași, Vasile Manole, a spus că succesul acestui proiect depinde de colaborarea tuturor cluburilor de baschet din oraş. „Am analizat și anii trecuți posibilitatea reînființării echipei, dar între timp copiii de la CSS Unirea și Stomart au crescut și pot evolua cu brio în Liga 1. Succesul acestui proiect se bazează și se va baza pe colaborarea tuturor cluburilor de baschet din Iași, dar pentru performanță așteptăm și sprijinul autorităților locale și județene. Sper ca această echipă să crească un lot frumos de sportivi care în câțiva ani să reprezinte cu cinste Iașul luptând pentru medalii. Speranțele mele se bazează și pe primul succes al tinerilor noștri jucători, care acum câteva săptămâni au cucerit medalia de aur la Campionatul Național de baschet 3×3 Under 18. Sper ca anul viitor să putem reînființa și echipa de baschet senioare”, a declarat prof. Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași.

Strategia antrenorului Gabriel Clapon

Campionii Andrei Cosoi (fiul regretatului Marius Cosoi, cel care ani la rând a ținut în viață echipa de senioare de la CS Politehnica Iași), Alexandru Prodan (jucător de lot național), Matei Popa, Rareș Băsescu și Adrian Ioniche au fost prezentați și aplaudați în timpul conferinței de presă, prilej cu care îndrăgitul baschetbalist Liviu Rotariu și internaționalul basarabean Ștefan Florea (18 ani) au prezentat echipamentul de joc al echipei de seniori!

„Vreau să le mulțumesc domnilor Vasile Manole și Viorel Hudac (n.r. – directorul CSS Unirea Iași) pentru că au fost promotorii acestui proiect, precum și lui Ovidiu Stochici pentru că n-a ezitat să ni se alăture. Peste 90% dintre componenții lotului provin de la cele două cluburi de juniori, dar sper să vină lângă noi jucători și de la alte cluburi, deoarece încercăm să creăm o piramidă, iar vârful ei să fie echipa de seniori. Avem în vedere creșterea performanțelor individuale ale tinerilor jucători ieșeni. Astfel, juniorii participanți în competițiile destinate seniorilor vor acumula experiență mult folositoare în următorii ani. Din acest motiv, acest proces se va întinde pe o perioadă relativ extinsă și suntem conștienți că trebuie să le oferim încredere și răbdare tinerilor noștri jucători”, a declarat prof. Gabriel Clapon, vicepreședintele secției de baschet și antrenor principal al echipei CS Politehnica Iași.

ACS Stomart Iași este deja un club privat de succes, el oferind majoritatea componenților lotului care se prezintă astfel: Alexandru Pădineanu, Liviu Rotariu, Răzvan Vatră, Horia Dragoslav, Alexandru Clapon, Matei Popa, Ștefan Florea, Rareș Herghelegiu, Vlad Ciobanu, Alexandru Prodan, Andrei Cosoi, Rareș Băsescu, Ștefan Păduraru, Mario Baciu, Robert Butnaru și Luca Tessaro. „Cel mai important aspect în acest moment este faptul că am reușit să ne unim, iar din trei cluburi am făcut o echipă care să meargă în aceeași direcție. Îmi doresc să atrag alături de noi în acest parteneriat toată comunitatea ieșeană și să formăm o echipă puternică, cu jucători crescuți aici, în orașul nostru. Avem nevoie de suporteri care să umple Sala Polivalentă și de parteneri cu viziune pe termen lung. Totodată, sunt convins că avem cu toții nevoie de răbdare pentru ca juniorii noștri să crească și să poată face față cerințelor jocului la nivel de seniori”, a declarat Ovidiu Stochici, președintele secției de baschet a CS Politehnica Iași.

Reprezentare la toate nivelele

Totodată, în următorul sezon vor fi înscrise echipe în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM) 3×3 și în Campionatul Național de Baschet Masculin 3×3 – U18. Obiectivul echipei de seniori va fi accederea între primele 6 echipe din țară participante în LNBM, iar obiectivul echipei de juniori (U18) va fi obținerea unei medalii.

În ceea ce privește juniorii ieșeni, prin acest parteneriat Iașul va fi reprezentat în Campionatul Național la patru categorii sub denumirea de CSȘ Unirea – Stomart Iași la U13 M, U14 M, U16 M și U18 M. Obiectivul principal al tuturor echipelor de juniori îl reprezintă calificarea la turneul final. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ULTIMA ORĂ Pele e pe moarte: mă apropii tot mai mult de obiectiv
20/10/2021 20:48

Fostul fotbalist brazilian Pele, iesit de putin timp din spital, după o operatie de extirpare a unei tumori, le-a scris miercuri fanilor să inceapă să sărbătorească viata sa pentru că se apropie "t ...

Loredana Juncanariu, campioana de la CS Politehnica Iași care a atins un prim vârf și în arbitraj!
20/10/2021 09:46

Loredana Juncanariu este la 22 de ani o jucătoare de bază atat la campioana CS Politehnica Iasi, cat si in echipa natională a Romaniei ce evoluează in primul din cele trei esaloane valorice rugbistice ale E ...

Champions League: Lionel Messi și-a regăsit strălucirea la PSG / Liverpool, victorie cu Atletico Madrid (Rezultatele zilei)
20/10/2021 08:39

 Chiar dacă nu a reusit incă să inscrie in Ligue 1, Lionel Messi o ajută din plin pe PSG in Champions League: argentinianul a marcat de două ori impotriva celor de la RB Leipzig si vicecampioana Frant ...

Emma Răducanu, încă o lovitură de marketing - A devenit imaginea unei mărci de lux
19/10/2021 21:53

 Campioană la US Open la doar 18 ani, Emma Răducanu reprezintă o adevărată mină de aur pentru firmele importante. Potrivit CNN, sportiva care reprezintă Marea Britanie a dat o nouă lovitu ...

 Simona Halep este în optimile de finala la Kremlin Cup dupa ce a învins-o pe Anastasia Potapova, 6-1,6-4.
19/10/2021 21:49

 Simona Halep este in optimile de finală la Kremlin Cup dupa ce a invins-o pe Anastasia Potapova, 6-1,6-4. Chiar dacă a eliminat o favorită a gazdelor, romanca este foarte iubită la Moscova. În ...

Gigi Becali n-a mai rezistat. Patronul FCSB a încălcat contractul cu antrenorul Edi Iordănescu: ”Ăsta e ordinul meu!”
19/10/2021 13:00

Patronul FCSB, Gigi Becali, a criticat in termeni duri jocul practicat de echipa sa, condusă de Edi Iordănescu, in ciuda faptului că intelegerea semnată cu tehnicianul de 43 de ani exclude astfel de comenta ...

Cum vrea să scape Naomi Osaka de problemele mintale. Tenismena japoneză, imagini sexy pe iaht, pe insula Mykonos FOTO
19/10/2021 12:26

 Tenismena japoneză Naomi Osaka a implinit sambătă, 16 octombrie, varsta de 24 de ani, ocazie cu care s-a deplasat in insula Mykonos din Grecia pentru a se relaxa după marile probleme cu care s-a co ...

Simona Halep ia rusoaicele la rând la Moscova. Românca debutează marți. Ora de start a meciului
19/10/2021 09:10

 Simona Halep va evolua marţi in primul tur la Kremlin Cup, turneu de categorie WTA 500 Kremlin Cup de la Moscova. Meciul este al doilea de pe terenul central, după intalnirea dintre Ekaterina Alexand ...

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beiijng a fost aprinsă la Olympia
18/10/2021 21:33

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beiijng s-a aprins, luni, la Olympia. Din cauza pandemiei, ceremonia a avut loc fără spectatori. La ceremonie au fost prezenţi doar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei