VIDEO Australian Open: Simona Halep, calificare pe repede înainte în optimi/VIDEO

halep

Dimensiune font:

| 22-01-2022 10:34

 Simona Halep a făcut pasul în optimile de la Australian Open 2022 după un meci dominat cu autoritate împotriva jucătoarei Danka Kovinic (98 WTA), cea care a trimis-o acasă pe Emma Răducanu. După 65 de minute, Halep s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-1, iar pentru un loc în sferturi se va duela cu Alize Cornet.

 

Aici poți urmări un rezumat al partidei dintre Simona Halep și Danka Kovinic.

De știut:
  • Simona va primi pentru calificarea în optimi un cec în valoare de 328.000 de dolari și 240 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • În optimi, Halep va da peste Alize Cornet (61 WTA). Franțuzoaica conduce cu 3-1 în meciurile directe cu Simona.
  • Halep a fost finalistă la Australian Open în 2018 (învinsă de Caroline Wozniacki), iar la ediția de anul trecut a fost eliminată de Serena Williams în sferturi.

Simona Halep vs Alize Cornet 1-3

2015, Madrid: 7-6(6), 6-3 pentru Cornet
2014, Dubai: 6-1, 1-1 abandon Halep
2013, Sofia: 6-4, 6-4 pentru Halep
2011, Monterrey: 7-5, 6-1 pentru Cornet
 

Desfășurarea partidei Simona Halep - Danka Kovinic 6-2, 6-1 din turul trei de la Australian Open 


6:1 Halep pierde un punct și își reproșează execuția (se ceartă). Revine însă cu un backhand superb în cross lung, lovitura este aplaudată și de Kovinic. Retur câștigător, Halep este la două puncte distanță de victorie. Danka este ajutată de primul serviciu pentru a ieși momentant din încurcătură. Prima minge de meci: forehand câștigător al Simonei. După o oră și 5 minute, Halep fructifică mingea de meci și se impune, scor 6-2, 6-1. Simona este în optimi la Australian Open.

5:1 Simona este în total control: are încredere, servește și un as, câștigă gameul la zero. Este la un game distanță de calificarea în optimile de la Australian Open.
 
După 56 de minute, Simona conduce cu 6-2, 4-1.

4:1 Simona continuă să pună presiune mare de la retur: lovește mingea din urcare, iar Danka nu are timp de reacție. Kovinic găsește puterea să revină de la 0-30. S-a apărat inclusiv cu mingi înalte. O serie de erori de ambele părți, iar gameul intră-n prelungiri. Danka încearcă să atace pe partea mai înaltă a fileului, dar mingea rămâne în plasă. Halep ratează mingea de break: a trimis prea lung cu forehandul. Gameul se prelungește, este unul foarte important, iar acest lucru îl conștientizează și Danka. Halep trimite lung, aproape linia de fund, iar Kovinic nu mai are un răspund pe măsură. Din păcate, Simona ratează și a doua minge de break (a fost ușor pasivă într-un raliu intens).
 
Nici a treia oară nu a fost cu noroc: Danka nu renunță și salvează încă o oportunitate de break (forehand splendid în lungul liniei). Un game maraton îi revine până la urmă Simonei: ea s-a desprins la 4-1 (dublu break).

3:1 Simona joacă un pic mai scurt, iar Danka nu ezită și face pasul în teren. Kovinic pune totul pe arma atacului. Este un game modest făcut de Halep: este pasată după ce a venit neinspirat la plasă. Jucătoarea din Muntenegru are o minge de break. A lobat-o minunat pe Halep. Simona trimite pe corpul adversarei, iar Danka nu are timp să-și facă mișcarea pentru a returna în teren. Până la urmă, Simona iese cu bine dintr-un game nu tocmai fantastic. Ea conduce acum cu 3-1 în setul al doilea. Toni Iuruc are mari emoții în tribună, mai mari decât Simona pe teren...

2:1 Simona are răbdare de pe linia de fund, iar cea care încearcă o schimbare de direcție este Danka: trimite pe culoarul de dublu. Apar unele nesincronizări de la retur: Simona caută parcă prea mult liniile. Kovinic face o dublă greșeală: prima a ei din acest meci, iar antrenorul sportivei din Muntenegru nu pare foarte încântat de ceea ce vede. Între timp, eleva sa trimite minunat pe contre-pied: defensiva Simonei nu a mai avut răspuns. Kovinic apare pe tabelă în setul al doilea, este 2-1 pentru Halep.

2:0 Simona găsește inspirat o dreaptă inside-in pe contre-pied, îi iese bine jocul în aceste momente. În plus, Danka comite erori destul de mari. O copiază și Simona: eroare de pe mediană. Nu a fost deloc un game ușor, dar până la urmă Simona a găsit modalitatea de a se impune cu toate că primul serviciu nu prea a ajutat-o (a bifat însă un as la 40-30)...

1:0 Setul al doilea a început cu Danka la serviciu. Backhand superb al Simonei în lungul liniei, pare să se simtă foarte bine în aceste momente jucătoarea noastră. De cealaltă parte, Danka pare ușor blocată în fața jocului de regularitate al Simonei. Sunt trei mingi de break. Break la zero reușit de Halep, ea a preluat inițiativa și în al doilea set.
 
A fost un set controlat fără mari bătăi de cap de către Simona: agresivă de la retur, constantă de pe baseline. Danka a încercat să domine raliurile, dar nu a avut până acum armele necesare pentru acest lucru.

6:2 Danka zâmbește după ce a câștigat un raliu din apropierea fileului. Kovinic a lovit din ce în ce mai tare, tot mai aproape de baseline până când a trimis în aut. Defensiva Simonei a făcut-o să forțeze și să rateze. O eroare neforțată din partea Simonei (15-30). Halep intră în teren și câștigă punctul cu o dreapta inside-out. Dublă greșeală, iar Simona poate fi auzită cum comentează la adresa serviciului său. Halep salvează mingea de break, iar apoi închide setul cu mare siguranță: 6-2 după 29 de minute.
 
Au trecut 22 de minute, iar Simona este la un singur game distanță de câștigarea primului set.

5:2 Aproape de baseline, Simona domină tot mai mult schimburile: dreapta este inspirată. Este clară intenția sportivei noastre: să lovească mingea din urcare și să domine raliurile. Sunt trei mingi de dublu break pentru Halep (0-40). Da, break alb reușit de Halep, ea conduce acum cu 5-2. Au fost câteva lovituri spectaculoase reușite de Simona în acest game controlat cu autoritate.

4:2 Pe o imagine este arătat Toni Iuruc, soțul Simonei, iar comentatorii americani vorbesc despre faptul că este om de afaceri. Revenind pe teren, Simona găsește superb o dreaptă în cross pe contre-pied. Apoi un forehand minunat în lungul liniei, iar apoi strigă "Da!" și strânge pumnul. Halep închide gameul cu un as.

3:2 Venită spre fileu, Simona închide punctul cu o dreaptă în cross scurt. O serie de erori de ambele părți. Halep câștigă cel mai intens raliu de până acum: reverul a făcut diferența. Sunt încă două mingi de break (15-40). Serviciul nu pare o armă pentru cele două în acest start de meci. Încă un break al jucătoarei noastre, ea conduce acum cu 3-2 în primul set.

2:2 Danka are o dreaptă aspră, deschide bine terenul și profită de o minge mai scurtă a Simonei. Pe un backhand din săritură Simona nu găsește terenul, ceva presiune (0-30). Trei mingi de rebreak: multe erori ale Simonei. Greșeală cu reverul de pe mediană, Halep își cedează serviciul imediat.

2:1 Simona se deplasează foarte bine din defensivă, dar de pe culoarul de dublu nu mai poate returna o minge. Danka variază foarte bine, încearcă să o trimită dintr-o parte în alta pe Halep. Simona găsește foarte bine un backhand în cross scurt: ce execuție! Retur direct câștigător: sunt două mingi de break pentru sportiva noastră. Halep a preluat controlul în raliu, iar breakul a venit firesc.

1:1 Kovinic pune presiune de la retur, dar nu are neapărat și precizie. Stă aproape de linia de fund și vrea să preia controlul în schimburi. Simona servește bine, cu mult kick, iar acest lucru o incomodează pe adversară. Halep restabilește egalitatea.

0:1 Partida a început cu Danka la serviciu. După două servicii foarte bune ale sportivei din Muntenegru vine un prim raliu de pe baseline câștigat de Simona. Game solid făcut de Danka: multă încredere de la lansare.
 
Încălzirea s-a încheiat, va începe în curând partida de pe John Cain Arena.
 
Dacă o va învinge pe Kovinic, pentru Simona Halep va urma o partidă contra învingătoarei dintre Alize Cornet (61 WTA) și Tamara Zidansek (favorită 29). Disputa este în direct pe Eurosport 1 în aceste momente.

Meciul Simonei cu Danka are loc în sesiunea de zi de pe "John Cain Arena".
 
 

Cine este Danka Kovinic

 
 
Danka are 27 de ani, fiind născută pe 18 noiembrie 1994. Are 1.69 metri și este o jucătoare de mâna dreaptă. A câștigat în total din tenis $2,199,614, iar cel mai bun loc ocupat în carieră a fost 46 (pe 22 februarie 2016).
 
Este antrenată de Nemanja Plavsic și a ajuns în trei finale în carieră: Charleston (2021), Istanbul (2016) și Tianjin (2015). Este de asemenea și o jucătoare de dublu, ea câștigând un turneu: Bad Gastein (2015, alături de Stephanie Vogt) și ajungând în finală la București (2018, alături de Zanevska), Auckland (2016, alături de Barbora Strycova) și Istanbul (2016, alături de Xenia Knoll).
 
Simona și Danka s-au întâlnit o singură dată, în 2016, la București, iar Halep a avut câștig de cauză, scor 6-4, 6-2 (sferturi).

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei MEGA EDILE IAȘI SRL – societate în faliment, dosar nr. 2517/99/2019 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele active : Nr. crt. Denumire activ Buc Preț de pornire 90% (lei-fără TVA) 1. Mobilier 1 2.507 2. Bena cu descarcare centrala 1 1.877 3. Masina de curatat panouri 1 4.981 4. Masina de taiat 1 2.864 5. Masina de taiat caramida 1 2.951 6. Masina de fasonat 1 9.470 7. Aparat suduraMAX 403 1 10.434 8. Compresor de aer AB 300/808F 1 3.667 9. Masina de sudat carcase tip PILEMASTER IIIDF200/1500/12 si accesoriile aferente 1 554.088 10. Masina de confectionat etrieri tip TWINMASTER 12S, Model 031 si accesoriile aferente 1 355.857 11. Masina de fasonat 1 9.743 12. Compresor trifazat stationar AB300/808F 1 3.574 13. Masina de legat fier RB441T 1 8.228 14. Pistol sudura MIG,DC-00020 1 4.393 15. Radiocomanda macara 1 5.401 16. Bos furca macara auto 1 4.066 17. Uscator de aer prin refrigerare QNOM=900 L/M 1 3.001 18. Bena 1000 l descarcare centrala cu tub 1 3.646 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 03,17.06.2022 respectiv 01 și 15.07.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine :  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 595 lei;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO25PIRB2400776062003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Cererile de participare se vor depune cu cel târziu cu 1 zi înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termen de 30 zile, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel:0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei RESIDENT EST COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 5539/99/2020 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Autoutilitară marca Ford, model Transit, fabricat în anul 2002, capacitate cilindrică 2.402 cmc, putere 66 kw, 90 CP, norma de poluare E3 - Preț de pornire 2.000 Euro reprezentând 100% din valoarea de piață/de lichidare stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în zilele de 27.05.2022 respectiv 03, 10 și 17.06.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 595 lei;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO54PIRB2400764684002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la: tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Primaria Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani, telefon 0231/561.946, fax 0231/561.936, e-mail: primariacotusca@ yahoo.com, cod fiscal 3372157. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: a) teren in suprafata de 7.900 mp, din Parcela Cadastrala 677, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; b) teren in suprafata de 680 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; c) teren in suprafata de 7.210 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 1, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; conform H.C.L. nr. 22/08.04.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Primariei Comunei Cotusca. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei, se achita numerar la Casieria institutiei sau in contul concedentului: RO60 TREZ 1195 006X XX00 0330, deschis la Trezoreria Saveni, cod fiscal al concedentului 3372157. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2022, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2022, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 30.05.2022, ora 12.00, la sediul Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Botosani, oras Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, e-mail: tr-botosani-reg@ just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2022.
Nicu Ignea, unul din ultimii „boemi” ai rugby-ului românesc: „Iașul este sufletul meu”!
27/05/2022 10:00

Nicu Ignea a revenit la Iasi. A trecut de 30 de ani, dar varsta nu-l impiedică să se vadă pe teren pană spre 40. Piciorul său stang incă face ordine in joc, se vede de la distantă stofa de bună calitate ...

Încă două vedete eliminate de pe tabloul feminin de la Roland Garros
27/05/2022 09:09

Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros, in turul al doilea, dar nu este singura victimă, din randul vedetelor, care a fost invinsă ieri. Jelena Ostapenko pleacă si ea acasă, după ce a fost inv ...

Andra Filote, de la CSM Iași, este campioană europeană la canotaj!
23/05/2022 11:56

Romania a cucerit trei medalii de aur, una de argint si una de bronz la editia din acest an a Campionatelor Europene de canotaj pentru juniori, desfăsurată la Varese (Italia). Printre campioanele europene se ...

Poli Iaşi, modelul Steaua '86 sau Sportul lui Şiman?
22/05/2022 17:38

La prima vedere, par absurde cele două comparaţii. Dar, de facto, situaţiile sunt similare. În vara lui 1981, Steaua era complet bulversată de fuga lui Marcel Răducanu in Germania Federală. Lotul a ...

S-au oprit la pauză! Grivița București – Politehnica Iași 17-10 (8-10)
22/05/2022 09:08

Rugbistii de la CS POLITEHNICA IASI, pregătiti de antrenorii Cosmin Ratiu, Mihai Stuparu si Ioan Iftode, au inceput in fortă partida de sambătă, disputată in deplasare cu Grivita Bucuresti si contand pentr ...

Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
21/05/2022 10:46

Editia 2022 a turneului de Grand Slam de la Roland-Garros, care va debuta duminică, 22 mai, aduce o schimbare de regulament istorică pentru turneul parizian. Astfel, la inceputul acestui an, cele patru compe ...

Roland Garros: România are șapte jucătoare pe tabloul principal - Mihaela Buzărnescu, acceptată ca „lucky loser”
20/05/2022 23:49

 Învinsă in ultimul tur al calificărilor de suedeza Mirjam Borklund, Mihaela Buzărnescu a reuşit pană la urmă să ajungă pe tabloul principal de la Roland Garros: sportiva noastră a fost ...

Șoc în tenis: Simona Halep nu va câștiga niciun punct la Wimbledon
20/05/2022 23:16

Simona Halep nu va strange niciun punct la Wimbledon, turneu pe care l-a castigat, in cazul in care va participa la editia din acest an! Asta pentru că seful WTA, Steve Simon, a anunţat, vineri, intr-un comun ...

Roland-Garros 2022: cum arată drumul spre finală al Simonei Halep. Marele ”hop” e în optimi
20/05/2022 09:13

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie 19, va evolua impotriva croatei Ana Konjuh (66 WTA) in primul tur al turneului de la Roland Garros, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi. Pe aceeaşi parte ...

Roland Garros - Pe cine va înfrunta Simona Halep în primul tur
19/05/2022 21:55

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie 19, va evolua impotriva croatei Ana Konjuh (66 WTA) in primul tur al turneului de la Roland Garros, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi, potrivit news.ro. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei