10 cei mai frumoși copaci din lume: De la baobabul-închisoare la stejarul-capelă

0000   0141700

Dimensiune font:

| 08-02-2019 11:00

 De la arborii modificați de vânturile permanente la stejarul în care există două capele, îți prezentăm zece dintre cei mai frumoși copaci din lume, care te vor surprinde prin culorile, formele și proprietățile lor ieșite din comun.

Din parcurile orașelor aglomerate spre cele mai dense păduri de pe planetă, arborii ne oferă nu doar priveliști de neuitat, ci și oxigenul de care avem nevoie. Dar, dintre cele 23.000 de specii de arbori din lume, câteva se remarcă detașat prin aspectul lor uimitor. Iată care sunt acestea.

1. Eucaliptul curcubeu

Cei mai frumoși copaci din lume

Dintre toți arborii de pe Pământ, eucaliptul curcubeu are cea mai frumoasă scoarță. Ea arată de parcă ar fi fost pictată cu mâna, în nenumărate culori, care îi dau aspectul unui curcubeu.

Pe măsură ce îmbătrânește, scoarța își schimbă culoarea. Originar din Indonezia, Papua Noua Guinee și Filipine, eucaliptul curcubeu este, în mod cert, unul dintre cei mai frumoși arbori din lume.

2. Cei mai frumoși copaci din lume – „Sângele dragonului”

Cei mai frumoși copaci din lume

Arborele „Sângele dragonului” are un aspect deopotrivă bizar și impresionant: arată ca o umbrelă deschisă și întoarsă pe dos. Copacul a fost botezat astfel datorită faptului că produce o sevă de culoare roșu închis. Seva este folosită în scopuri medicinale.

3. Baobabul-ceainic

Cei mai frumoși copaci din lume

Originar din Madagascar, baobabul-ceainic are o formă deosebită și bizară. Are un trunchi gros, rezistent la foc și capabil să înmagazineze o cantitate enormă de apă.

Unele trunchiuri sunt atât de groase, încât – odată scobite – în ele locuiesc oameni! În cea mai mare parte a timpului, baobabul-ceainic, unul dintre cei mai frumoși copaci din lume, este lipsit de frunze.

4. Baobabul-închisoare

cei mai frumosi copaci din lume baobab inchisoare_compressed

Acest copac în vârstă de 1.500 de ani se află în Derby, Australia. Este cunoscut drept baobabul-închisoare deoarece, la finele secolului XIX, trunchiurile găunoase ale arborilor din această specie au fost folosite de coloniștii englezi drept celule temporare pentru aborigenii care își așteptau sentința.

5. Stejarul-capelă

Cei mai frumoși copaci din lume

Este vorba despre un stejar uriaș, situat în localitatea franceză Allouville-Bellefosse. Stejarul are vârsta cuprinsă între 800 și 1200 de ani, înălțimea de 15 metri și circumferința la bază de 16 metri.

Dar el este deosebit nu doar prin dimensiuni, ci și prin semnificația sa religioasă. În trunchiul lui au fost construite două capele, la care se ajunge cu ajutorul unei scări în spirală. Capelele au fost construite în secolul al XVII-lea.

6. Cei mai frumoși copaci din lume – Boojum

Cei mai frumoși copaci din lume

Copacul Boojum arată ca un cactus uriaș și este originar din deșertul Baja California, din Mexic. Lemnul din interiorul trunchiului subțire este foarte moale. De aceea, trunchiul poate lua forme sinuoase și poate atinge o înălțime considerabilă.

Deoarece crește în deșert, arborele este prevăzut cu niște frunze mici, care acoperă trunchiul pentru a reduce pierderile de apă. Când este timpul să înflorească, vârful trunchiului se acoperă cu un ciorchine de muguri de culoare bej.

7. Wisteria (de 144 de ani)

Cei mai frumoși copaci din lume

Acest arbore magnific poate fi admirat în grădina botanică din Ashikaga, Japonia. Este, cu siguranță, unul dintre cei mai frumoși copaci din lume.

8. Copacii bătuți de vânturi

Vânturile intense care bat în zona South Island din Noua Zeelandă reușesc să îndoaie copacii în niște forme care par desprinse din basme.

9. Cei mai frumoși copaci din lume – Miracolul din deșert

A fost botezat „Arborele vieții” datorită faptului că supraviețuiește în mod miraculos în deșert, fără apă. De 400 de ani, arborele stă singur în mijlocul deșertului din Bahrain. Legenda spune că locul în care se află copacul a fost, inițial, Grădina Edenului.

10. Pinii milenari

Cunoscută sub denumirea științifică de Pinus balfouriana, această specie de pin este cea mai longevivă din lume. Acești pini cresc și supraviețuiesc în condiții aspre, la temperaturi scăzute și vânturi puternice. Cei mai vechi arbori din această specie au câteva mii de ani!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei