0000   0141700

Dimensiune font:

20 de animale marine deosebite, locuitori stranii ai abisului

| 07-08-2019 11:18

 Suntem obișnuiți să vedem ființe terestre și păsări zburând pe cer, dar adevărul este că în apele oceanelor prosperă un întreg univers de creaturi despre care știm prea puțin, iar unele animale marine sunt de-a dreptul uimitoare!

Până acum, știm că există aproximativ 230.000 de specii marine și suntem siguri că multe altele așteaptă să fie descoperite. La urma urmei, în fiecare an sunt observate noi specii.

Mai jos îți prezentăm 20 de animale marine cu coloraturi distincte și cu structuri corporale care le fac să pară desprinse din desenele animate sau din filmele fantasy.

1. Îngerul de mare

 

animal marin
Foto: Wikimedia

 

Iată prima intrare de pe lista noastre de animale marine. Aceste creaturi se adună în grupuri mari. Au fost descoperite în tot felul de condiții climatice, inclusiv în regiunile polare și în mările tropicale. 

2. Animale marine deosebite: Elysia chlorotica

 

animal marin
Foto: Jan Schaumann / Twitter

 

Această specie de limax de mare, de mărime mică sau medie, este o moluscă marină gastropodă. Acești limacși funcționează pe baza energiei solare, pe care o captează prin cloroplastele din algele pe care le consumă.

3. Rechinul-fantomă australian

 

animal marin
Foto: The Exclamationist / Imgur

 

Acesta este un pește cartilaginos, care aparține familiei Holocephali. Poate fi găsit în sudul Australiei, în Tasmania și în Noua Zeelandă. Și, în general, se găsește la adâncimi de până la 200 de metri.

4. Limacșii de mare blănoși

 

animal marin
Foto: roshihiro1225 / Twitter 

 

Acestea sunt unele dintre cele mai bizare animale marine. Arată simpatic, însă corpul lor nu este acoperit de blană, ci de tije mici cunoscute drept carofilide. Au o durată de viață redusă – trăiesc între câteva luni și un an.

5. Caracatița de mare adâncime

 

animal marin
Foto: Phil Torres / Grâu Geoff

 

Zeci de specimene ale acestei caracatițe au fost descoperite la mare adâncime, deasupra unei porțiuni stâncoase a mării. Descoperirea a fost făcută în timp ce geochimiștii explorau și colectau mostre de lichid cald care ieșea prin crăpăturile din rocile vulcanice.

Aceste caracatițe aparțin genului Muusoctopus – sunt creaturi roz, de mărimea unei farfurii, cu ochi enormi.

6. Un crab cu ochii verzi

 

animal marin
Foto: Universitatea Națională din Singapore / Facebook

 

Nu este clar care este motivul pentru care această specie are ochii verzi, însă știm că acești crabi-călugăr folosesc carapacea altor creaturi drept casă. Această specie a fost descoperită la adâncimi cuprinse între 200 și 280 de metri. 

7. Animale marine din Pacific: Caracatița-bebeluș

 

animal marin
Foto: u / CapnFancyPants / Reddit

 

Această specie a fost descoperită de către echipa Nautilus pe coasta Californiei. Se crede că este înrudită cu sepia și poate fi găsită, în general, în Oceanul Pacific.

8. Dragonul albastru – Glaucus atlanticus

 

animal marin
Foto: Wikimedia

 

Această specie are un aspect superb, însă este extrem de veninoasă. Specia a fost descoperită în apropierea țărmurilor Australiei. Se hrănește cu meduze veninoase.

9. Dragonul-frunză de mare

 

animal marin
Foto: Wikimedia 

 

Această specie este unicul membru al genului Phycodurus. Structura asemănătoare cu o frunză a corpului său are rol de camuflaj. Poți găsi această specie de-a lungul coastelor din sudul și vestul Australiei.

10. Animale marine bizare: Meduza Halitrephes

 

animal marin
Foto: OctopussSevenTwo / Imgur

 

Făcând parte din familia Halicreatidae, această specie a fost descoperită la o adâncime de 1.200 – 1.500 de metri în apropierea Arhipelagului Revillagigedo, lângă Baja California, Mexic.

11. Pana de mare (Merisulat)

 

animal marin
Foto: Wikimedia

 

Pana de mare poate fi găsită în apele temperate și tropicale la adâncimi de peste 6.100 de metri. În general, se grupează cu octocoralii, precum și cu alte tipuri de coral. 

12. Animale marine: Țiparul de mare

 

animal marin
Foto: Wikimedia

 

Această specie poate fi descoperită în Emisfera de Nord. Are corpul asemănător cu cel al unui țipar, fără aripioare, și poate fi găsită în zonele nordice și vestice ale Oceanului Atlantic, de-a lungul țărmurilor Europei și Americii de Nord.

13. Crabul-acadea

 

Foto: Wikimedia

 

Această specie este cunoscută și drept crab Brachura, crab-păianjen, Hoplophrys oatesii și crabul moale de coral. Poate atinge lungimea de doi centimetri și se poate camufla pentru a se potrivi culorii coralului din zona în care trăiește.

14. Animale marine: Meduză Crossota

 

animal marin
Foto: Wikimedia 

 

Această specie nou-descoperită aparține familiei Crossota millsae și poate fi găsită în Oceanul Arctic, la adâncimi de sub 1.000 de metri. Poate atinge o lungime de până la doi centimetri.

15. Anemona Dionaea muscipula

 

animal marin
Foto: Ian Macdonald / NatGeo

 

Această specie de mare adâncime își folosește tentaculele pentru a captura prada. Poate fi întâlnită în canioanele aflate la mare adâncime în Golful Mexic.

16. Animale marine: Limaxul de mare otrăvitor

 

animal marin
Foto: Peter Parks / NatGeo

 

Această specie mai este cunoscută și drept castravete de mare și are corpul alungit și pielea asemănătoare cu pielea prelucrată. Poate fi întâlnită pe fundul oceanelor în lumea întreagă. 

17. Dragonul negru de Pacific

 

Foto: Imgur

 

Dragonul negru de Pacific trăiește în apele adânci ale Oceanului Pacific de Est, la o adâncime cuprinsă între 200 și 1.000 de metri. Aceste animale migrează spre suprafață noaptea, după ce se hrănesc cu crustacee mici și cu alți pești.

18. Caracatița-vampir

 

Foto: Imgur

 

Caracatița-vampir poate fi descoperită în oceanele temperate și tropicale, în condiții extreme de mare adâncime, și poate atinge lungimea de 30 de centimetri.

19. Animal animale marine: Munnopsis

 

Foto: Imgur 

 

Munnopsis este un tip de izopod. De obicei, înoată la mare adâncime și poate atinge lungimea de 1-2 centimetri. Exemplarele din această specie au niște antene foarte mari.

20. Caracatița-nucă de cocos

 

Foto: YardleyFudgerounds / Imgur

 

Iată și ultima mențiune de pe lista noastră de animale marine interesante. Această viețuitoare atinge lungimea de 8 centimetri și poate fi găsită, cel mai adesea, în Oceanul Pacific și Indian, din Australia până în Africa de Sud, în sudul Japoniei, Noua Guinee, Indonezia și India.

Membrii acestei specii preferă să trăiască singuri și vânează la răsărit și la asfințit. Specia poate fi găsită la o adâncime de 180 de metri, în zone tulburi.

Ce crezi despre aceste viețuitoare? Care ți s-a părut cea mai interesantă? Spune-ne ce crezi în secțiunea pentru comentarii.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
5 atracții turistice populare pline cu rămășițe umane
17/08/2019 20:33

 În general, rămăsitele umane sunt ultimul lucru pe care ne-am astepta să-l intalnim intr-un obiectiv turistic. Totusi, există niste atractii turistice populare unde se află la vedere sute de sc ...

De ce vi se descarcă mai repede telefonul în ultima perioadă
17/08/2019 15:48

  Descriere foto: telefon   Sunteti utilizator de Android si ati observat că bateria telefonului, in ultima perioadă, are o durată de viată foarte scurtă? Ei bine, este posibil ca ultima ac ...

Cum recuperezi toate mesajele de pe WhatsApp după ce îți schimbi telefonul
16/08/2019 20:46

 Chiar dacă vrei să-ti schimbi telefonul, cu sigurantă vrei să ai toate vechile mesaje de pe WhatsApp la dispozitie si pe noul dispozitiv. Configurarea unui nou telefon nu e un proces plăcut pentru p ...

Cum ii afecteaza social media pe adolescenti si ce ar fi bine sa faca parintii
16/08/2019 12:23

Utilizarea social media nu dauneaza in mod direct adolescentilor, dar tot ii afecteaza, pentru ca folosind retelele sociale scade timpul pe care acestia l-ar putea petrece facand activitati sanatoase sau dormin ...

Facebook. Update Facebook. Facebook pentru telefon se schimbă
16/08/2019 11:21

 Facebook a publicat o lista de schimbari in care nu spune mare lucru despre modificari, insa actualizarea aduce o schimbare pentru iconita aplicatiei pentru iPhone si iPad, conform idevice.ro. Stiti deja ...

3 opțiuni ale WhatsApp pe care puțini le știu
08/08/2019 20:11

  Descriere foto:   Aplicatia WhatsApp, pentru telefonul mobil, are cateva optiuni secrete pe care putini utilizatori le folosesc. Iată cum să le folosesti. Poti scrie cu italic sau bold s ...

Cinci trucuri pentru a îmbunătăţi performanţele telefonului mobil
08/08/2019 20:08

  Descriere foto: telefon   Mobilul este un instrument care a căpătat o importantă deosebită in zilele noastre. În ciuda dezvoltării sale progresive, acumularea de aplicatii si fisiere ...

Războiul ouălor din California. Goana după aur cu burta plină
08/08/2019 10:55

 Pe măsură ce pofta pentru aur aduna tot mai multi oameni in California, a inceput o bătălie pentru o substantă de culoare asemănătoare: gălbenusurile ouălor păsărilor Uria. Goana după aur din ...

Trandafirul albastru, imposibil. Încă două flori nu pot avea culoarea..
05/08/2019 14:50

  Descriere foto: Trandafirul albastru rămane o promisiune a biotehnologiei   Horticultura este unul dintre principalele campuri de actiune ale biotehnologilor. Vanzările de flori cresc peste t ...

Telefoane care se folosesc și în închisori pot fi cumpărate de oricine. Preț mic
03/08/2019 22:57

  Descriere foto: telefon   Există anumite telefoane speciale - oricine le poate cumpăra - care se folosesc, cu precădere, in inchisori pentru ca oamenii care stau in puscărie să nu fie prin ...