7 efecte secundare ciudate cauzate de atacurile animalelor

default

Dimensiune font:

| 11-11-2017 20:24

 Deși regnul animal este plin de creaturi minunate și interesante, multe dintre viețuitoarele planetei sunt incredibil de periculoase. Și, chiar dacă cele mai multe ființe sălbatice ar face tot posibilul pentru a evita confruntarea cu oamenii și încearcă să rămână ascunse ori de câte ori este posibil, atacurile animalelor sunt relativ frecvente. Bineînțeles, există probleme și leziuni care pot apărea în urma înțepăturilor și mușcăturilor otrăvitoare, ce pot cauza inclusiv moartea. Cu toate acestea, există și efecte secundare mai ciudate cauzate de aceste atacuri și despre care probabil că nici măcar nu știai.

Următoarele exemple de efecte secundare te vor face să fii cu mai multă băgare de seamă data viitoare când vei ieși în natură.

1. Efecte secundare: Mușcătura de căpușă te poate face alergic la carne

efecte secundare - muscatura de capusa

Mușcătura de căpușă poate declanșa alergii la carnea roșie

Deși mușcătura unei căpușe nu este plăcută, cei mai mulți experimentează doar o ușoară de iritare și umflături în jurul zonei afectate. Cu toate acestea, unii oameni pot suferi de o problemă neașteptată: o alergie puternică la carnea roșie.


Studiile au arătat că unele dintre aceste insecte pot declanșa alergii la carnea roșie, uneori chiar la șase luni de la mușcătură. Problema apare atunci când sistemul imunitar al victimei interacționează cu proteinele din saliva insectelor.

2. Efecte secundare: Mușcătura de cămilă îți poate dizolva oasele

efecte secundare - muscatura de camila

Saliva cămilei conține bacterii foarte periculoase

Camilele nu au fost niciodată cunoscute ca animale deosebit de periculoase. Deși sunt ființe foarte robuste, cu o mușcătură puternică, sunt relativ docile și atacă rareori, atunci când se simt amenințate.

Cu toate acestea, unele cercetări recente demonstrează că mușcătura de cămilă este mult mai periculoasă decât se credea. Analizele au arătat că saliva de cămilă conține bacterii care, dacă se dezvoltă în organism, declanșează osteoliza. Pe românește: oasele vor începe să se dizolve.

3. Efecte secundare: Mușcătura păianjenului rătăcitor brazilian provoacă erecții prelungite

efecte secundare - muscatura de paianjen

Veninul acesui păianjen are un ingredient secret, la mare căutare…

Mușcătura unui păianjen rătăcitor brazilian nu provoacă numai dureri și iritații puternice ale zonei afectată, ci îi aplică victimei și o etichetă oarecum jenantă. Otrava este capabilă să provoace bărbaților erecții de până la patru ore, din cauza modului în care toxina interacționează cu sânge uman.

Acest efect secundar este atât de puternic, încât cercetătorii încearcă să folosească otrava pentru a dezvolta medicamente care să ajute persoanele cu disfuncții erectile și alte probleme conexe.

4. Efecte secundare: Mușcătura șarpelui Dispholidus te face să sângerezi prin toate găurile

efecte secundare - muscatura de sarpe

Colții șarpelui Boomslang injectează una dintre cele mai puternice toxine de pe planetă

Atacurile șerpilor sunt periculoase și au efecte dintre cele mai variate, însă unele sunt mai rele decât altele. Să luăm un exemplu: șarpele Boomslang (Dispholidus typus), care este unul dintre cei mai otrăvitori.

Veninul său are o proprietate hemotoxică particulară care provoacă un efect secundar sinistru. Toxina din venin distruge complet celulele roșii din sânge, oprește coagularea și lichefiază țesuturile interne ale victimei.

Rezultatul este că oricine este mușcat de acest șarpe va se va „usca” încet, sângerând prin toate orificiile corpului.

5. Efecte secundare: Mușcătura peștelui de piatră putrezește carnea și distruge terminațiile nervoase

efecte secundare - muscatura de peste de piatra

Mușcătura peștelui de piatră are urmări dezastruoase, după cum se poate observa în fotografie

Synanceia verrucosa, cunoscut sub denumirea comună de pește de piatră, este considerat a fi cel mai otrăvitor pește din lume. Având 13 spini ascuțiți de-a lungul spatelui, care pot penetra pielea groasă, poate ucide cu ușurință un om dacă otrava sa pătrunde în sânge.

Dar, chiar dacă reușești să supraviețuiești, nu înseamnă că vei scăpa nevătămat. Această otravă este capabilă să necrozeze carnea și să distrugă terminațiile nervoase, ceea ce duce la pierderea masei musculare.

Cei care au fost mușcați de peștii de piatră spun că senzația se compară cu „lovitura unui ciocan” pe locul afectat.

6.Efecte secundare: Otrava de ornitorinc îți distruge mușchii

efecte secundare - muscatura de ornitorinc

Drăgălașul ornitorinc are o latură mai puțin cunoscută, foarte periculoasă

Ornitorincul este considerat una dintre cele mai ciudate creaturi de pe planetă datorită aspectului său deosebit și faptului că depune ouă, în ciuda faptului că este un mamifer.

Cu toate acestea, mai există un lucru extraordinar despre acest animal: este unul dintre puținele mamifere care produc otravă, iar aceasta nu este o toxină banală.

Ea provoacă o durere cu adevărat înspăimântătoare: este atât de puternică, încât nici măcar morfina nu o poate calma și care se poate prelungi mai multe luni. Și, de parcă n-ar fi fost suficient, victima suferă de grețuri, frisoane, iar după o vreme poate observa cum mușchii i se atrofiază.

7. Efecte secundare: Veninul dragonului de Komodo se face să sângerezi până la moarte

efecte secundare - muscatura de dragon de komodo

Dagonii de Komodo iau masa. Cel mai probabil, prada a murit din cauza unei hemoragii care s-a prelungit câteva zile

 

Pericolele mușcăturii dragonului de Komodo sunt cunoscute de mult timp, deși s-a presupus că agentul letal, care ucide prada, au fost bacteriile din gurile acestor reptile de mari dimensiuni.

Însă unele cercetări au demonstrat că, de fapt, o otravă, și nu bacteriile, fac ca atacurile lor să fie mortale. Aceste șopârle au glande otrăvitoare între dinți, iar atunci când veninul este pompat în organismul atacat, efectele secundare sunt teribile.

Toxinele blochează coagularea sângelui și reduc tensiunea arterială, ceea ce produce o sângerare lentă și continuă. Această pierdere de sânge este ceea ce ucide animalele (sau oamenii) care „fac cunoștință” cu dragonii de Komodo.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei