Cum să alegi laptopul potrivit pentru bugetul tău

asus

Dimensiune font:

| 11-11-2022 12:12

 Odată cu începerea noului an academic la universitate, la școală sau chiar la locul de muncă, mulți dintre noi ne gândim să ne reînnoim laptopul pentru a studia, a lucra sau pur și simplu ca element central al timpului liber (inclusiv jocurile) de acasă. Cu toate acestea, alegerea celui mai potrivit laptop nu este ușoară, mai ales când este vorba despre laptopuri gaming, precum Asus gaming laptop.

Ce trebuie să luăm în considerare înainte de a alege un laptop în funcție de bugetul nostru

Bugetul este unul dintre pilonii care susțin o mare parte din decizia de a alege un laptop sau altul. Deși nu trebuie să uităm niciodată că utilizarea pe care o vom da acestui nou echipament este un alt element cheie în alegerea unui laptop, precum un Asus gaming laptop, și în multe cazuri mai decisiv, bugetul are ultimul cuvânt în final.

Combinația dintre performanță și preț este aproape imposibilă și este obișnuit să sacrificăm anumite aspecte în funcție de banii pe care dorim să-i cheltuim, precum și de tipul de echipament pe care dorim să-l achiziționăm. Așadar, deși sunt aspecte în care nu recomandăm să scădem prea mult pretențiile, alegerea unui model cu un ecran mai mare, mai ușor sau cu specificații mai deosebite va depinde de scopul pentru care vom folosi echipamentul.

Lejeritate și autonomie

Dacă laptopul pe care doriți să îl cumpărați va fi folosit destul de intens în afara casei, este esențial ca acesta să îndeplinească condițiile de greutate redusă și baterie cu autonomie bună. Deci, uitați de diagonalele mari și, ca regulă generală, de prețurile mici.

Ultrabook-urile, categoria în care s-ar încadra aceste dispozitive, sacrifică performanța, rezoluția ecranului sau capacitatea de stocare dacă nu avem un buget mare și dorim să obținem o greutate redusă și o autonomie mare a bateriei. De obicei, aceste dispozitive folosesc unități SSD, dar nu de o capacitate excesivă fără ca prețul să crească considerabil. Cu ajutorul acestora, pe lângă performanțe mai bune, obținem o funcționare silențioasă, un consum redus de energie și o greutate redusă.

O altă modalitate de a reduce costul unui laptop este cea a materialelor. Mașinile mai ușoare sau mai plăcute din punct de vedere estetic folosesc materiale precum fibra de carbon sau aliaje de metale ușoare, cum ar fi magneziul, unul dintre cele mai frecvent utilizate. Nici conectivitatea nu trebuie uitată, mai ales în zilele noastre. Fabricarea de laptopuri mai ușoare și mai subțiri a dus la reducerea numărului și tipului de porturi. Cu siguranță ai nevoie de acestea când vine vorba despre laptopuri gaming, cum ar fi un Asus gaming laptop.

Dimensiunea și rezoluția ecranului

Printre cele mai ieftine laptopuri, este din ce în ce mai frecvent să găsim modele cu diagonală destul de mică, sub 12 inci. Dacă adăugăm faptul că rezoluția și calitatea ecranului nu este de obicei punctul său forte, rezultatul ar fi un dispozitiv confortabil de transportat, dar cu care nu am putea lucra mult timp din cauza limitărilor ecranului.

Optarea pentru ecrane mai mici are sens în cazul computerelor convertibile, unde, prin îndepărtarea tastaturii sau prin rotirea ecranului, vom putea folosi computerul ca pe o tabletă, dacă acesta dispune și de tehnologie tactilă pe ecran. Acest "extra" poate crește prețul dispozitivului, așa că asigurați-vă că îl veți folosi. Dacă ecranul este prea mare sau dispozitivul este prea greu, acesta poate deveni acea funcție pentru care ați plătit bani în plus și de care nu ați profitat niciodată.

Dacă laptopul pe care îl căutăm este atât pentru jocuri, cât și pentru editare video sau foto, sau în cazul în care dorim să avem multe informații pe ecran, pe lângă procesor, memorie RAM sau un SSD bun, ar trebui să optăm pentru laptopuri pentru gaming cu o rezoluție a ecranului de cel puțin 1080p și o diagonală care să facă confortabilă utilizarea acestuia pentru sesiuni lungi, deci cel puțin să ofere 15 inci.

De asemenea, nu uitați niciodată să testați atât touchpad-ul, cât și tastatura viitorului dvs. laptop, dacă aveți ocazia să faceți acest lucru, mai ales dacă sunt laptopuri gaming. Dacă nu sunteți convins de tastatură, de exemplu, și aveți nevoie să tastați mult, este mai bine să căutați alternative care, deși mai scumpe, vă oferă o calitate mai bună.

Putere și RAM

Atunci când vine vorba de alegerea unui laptop, cifrele legate de capacitățile procesorului, placa video, hard disk-ul sau cantitatea de memorie RAM tind să fie cât mai mari posibil. Iar acest lucru crește de obicei prețul.

Pentru uz casnic sau de birou, placa grafică este un element care poate fi omis cu cele mai recente procesoare de pe piață, care dispun de soluții grafice integrate mai bune, în unele cazuri egalând performanțele celor mai simple plăci grafice dedicate.

În ceea ce privește procesoarele și memoria RAM, în cazul unor laptopuri gaming sau editare video/foto, este mai bine să le preferăm pe acestea din urmă dacă trebuie să ajustăm bugetul, pentru că vom observa mai mult acest lucru în viața de zi cu zi. Ca regulă generală, este de preferat să combini un procesor mediu cu mai multă memorie RAM, de exemplu minim 8 GB, decât să optezi pentru un procesor high-end, dar cu puțină memorie, lucru care se întâmplă în unele oferte foarte tentante de pe piață, mai ales când alegi un Asus gaming laptop.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cercetătorii transumaniști lucrează la crearea de embrioni umani cu ADN provenind de la doi bărbați
27/03/2024 14:02

Oamenii de stiintă sunt "tot mai aproape" de a crea embrioni umani folosind ADN-ul a doi bărbati si nicio femeie. Cercetările sunt efectuate de oamenii de stiintă de la Oregon Health & Science University (O ...

Roboții românilor vor lucra în 2.500 de magazine online
26/03/2024 04:48

  O echipă de tineri romani, fondatorii unei companii de tehnologie, a conceput cinci roboţi pe bază de Inteligenţă Artificială (AI), care pot munci non-stop in funcţii de manager de brand, agent d ...

23 martie - Ora Pământului
23/03/2024 10:55

Desfăşurată in ultima sambătă a lunii martie, pe 23 martie 2024, Ora Pămantului (Earth Hour) este cunoscută pentru momentul "stingerea luminilor", la care au participat oameni din intreaga lume ...

De ce a fost anulată lansarea navei spațiale rusești Soyuz cu câteva secunde înainte de decolare
22/03/2024 00:15

Joi era programată lansarea unei nave spatiale rusesti Soyuz spre Statia Spatială Internatională (ISS). Cu cateva secunde inainte de decolare, aceasta a fost anulată, iar echipajul, format dintr-un rus, un ...

Chinezii pregătesc o lege privind utilizarea Inteligenței Artificiale
21/03/2024 11:54

Academicieni chinezi au prezentat la Beijing o propunere pentru o lege privind inteligenţa artificială (AI) menită să reglementeze utilizarea acestei tehnologii in gigantul asiatic, informează EFE. Proiec ...

DEZASTRU! Au piat Facebook și Instagram!
05/03/2024 18:40

Mai multe servicii apartinand companiei Meta, cele mai importante fiind Facebook si Instagram au devenit inaccesibile pentru foarte multi utilizatori in această după amiază, 5 martie, in jurul orei 17.30. ...

Schimbări majore la WhatsApp: Ce vor putea face utilizatorii
29/02/2024 14:02

WhatsApp a adăugat recent patru noi optiuni de formatare a textului, pentru a imbunătăti experienta utilizatorilor in comunicare. Aceste optiuni includ posibilitatea de a crea liste cu marcaje si numerotări ...

Polistirenul NU arde. Diferența față de vata minerală
24/02/2024 10:43

Odată cu incendiul din Valencia, a reajuns in spatiul public ipoteza conform căreia focul s-ar fi intins rapid din cauza anvelopării cu polistiren. Întretinerea arderii de către polistirenul folosit ...

ChatGPT a luat-o razna. A început să emită cuvinte fără niciun înțeles
22/02/2024 13:20

Foarte populara interfaţă a inteligenţei artificiale (AI) generative ChatGPT, care a făcut cunoscută această tehnologie, a luat-o razna timp de mai multe ore şi le-a răspuns utilizatorilor prin fraze f ...

 Oamenii autotrofi. O viață în simbioză cu energia solară
22/02/2024 09:30

Într-o lume in care consumul excesiv de resurse naturale si poluarea au devenit o amenintare reală pentru mediul inconjurător, oamenii au căutat mereu modalităti de a trăi mai sustenabil. Un grup de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei