Energie generata de pasii vizitatorilor, in premiera mondiala, intr-un turn de birouri din nordul Bucurestiului

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 29-11-2019 09:53

 

Energie generata de pasii vizitatorilor, in premiera mondiala, intr-un turn de birouri din nordul Bucurestiului
 
Foto: Smart Lobby Globalworth

 

 
 


Globalworth Tower, din nordul Bucurestiului, prima cladire de birouri din Europa Centrala si de Est care detine cea mai ridicata certificare verde, a inaugurat cel mai inteligent lobby din regiune, care include o serie de inovatii si premiere tehnologice.

Turnul cu 26 de etaje din zona de nord a fost dotat cu cea mai mare podea cinetica din lume dintr-o cladire de birouricel mai lung perete de ecrane si cel mai mare perete verde natural dintr-o cladire de birouri din sudul si estul Europei, plus etaje intregi pentru relaxare in gradene incalzite din marmura, imagini proiectate in lifturi si nori artificiali. La intrare vei fi intampinat de Pepper, primul angajat robot al companiei Globalworth.


Lawrence Kemball-Cook, CEO al companiei de tehnologie Pavegen si inventator al podelei cinetice, ne-a explicat in cateva cuvinte cum a creat aceasta minune tehnologica si cat de incantat este ca isi vede visul implinit chiar la Bucuresti.

"Cand am venit in Romania, in 2013, visam sa creez designul pentru o podea care sa produca energie. Am incercat sa gasesc o fabrica in care sa realizez acest produs si sa-mi indeplinesc acest vis", isi aminteste Lawrence.

"Astazi, in 2019, stau aici in fata dumneavoastra pe cea mai mare astfel de podea din lume. N-as fi putut nici macar sa visez ca va putea deveni realitate intr-un timp atat de scurt, de la design la productie, si chiar la implementarea acestui produs intr-o cladire uimitoare ca aceasta (Globalworth - n.red).

Ideea de a realiza o astfel de podea care sa produca energie electrica mi-a venit dupa ce am lucrat pentru una dintre cele mai mari companii de energie din Europa. M-am intrebat: Cum ar fi daca am putea genera energie care sa nu fie produsa de soare, precum energia solara, sa nu fie creata nici de vant, precum energia eoliana, ci sa fie produsa de oameni. Oare putem folosi energia unui simplu pas pentru a genera electricitate?

M-am gandit foarte mult la aceasta idee si am dezvoltat-o incet. Si, acum, fiecare pas facut pe aceasta podea produce 5W de energie. Cu cat te misti mai repede, cu atat mai multa energie se creeaza. Si cu cat esti mai greu, cu atat mai multa energie generezi.

Energia generata de aceasta podea este folosita pentru iluminat si, in plus, podeaua capteaza date importante (pentru utilizatorii acestui lobby - n.red.).


Noi credem in birouri distractive, frumoase. Eu calatoresc in lume sase luni pe an si sunt uimit sa gasesc aici (la Bucuresti - n.red) o cladire de birouri atat de futurista.

Pentru ca nu este vorba doar de bani aici, ci despre oameni. Si asta face si podeaua noastra. Astfel de podele sunt folosite de Google, Cisco, Intel si chiar si de Guvernul SUA, si este impresionant sa vedem ca acum oamenii din aceasta cladire vor face aproximativ 30.000 de pasi pe zi pe aceasta podea si vor crea energia necesara pentru iluminatul acestui lobby (hol de intrare - n.red.).

Dar daca am monta o astfel de podea pe fiecare etaj din aceasta cladire, imaginati-va ce am putea face. Am putea asigura energia pentru intreg iluminatul cladirii, folosind puterea pasilor.

Asadar visul meu cel mare este ca, atunci cand mergi spre serviciu dimineata sa generezi energia necesara pentru iluminat, la fel si cand pleci de la birou, seara.

Iata ca acest vis a devenit realitate aici si le multumesc celor de la Globalworth ca au avut incredere intr-o companie mica precum a noastra, din Londra", incheie Lawrence.

Investitia: E vorba despre zambetele oamenilor, nu despre bani

Intrebat care a fost investitia in solutiile inovatoare, Valentin Neagu, Chief Asset Management Officer Globalworth, a tinut sa precizeze investitia financiara nu este nici de departe cea mai importanta in acest proiect.

"Scopul este acela de a aduce tehnologia in folosul comunitatii. Nu ne gandim in termeni de investitie. Ne concentram in special pe zambetele care au aparut, mai mult decat pe costuri. Noi investim in oamenii din cladirea noastra.

Fiind o solutie inovatoare, avem nevoie de un istoric, 6 luni, un an, ca sa vedem exact cata energie generam, cum o stocam, cum o putem suplimenta. Cum putem conecta absolut toata cladirea. In momentul acela putem face o analiza financiara, dar nu acesta este scopul. Scopul nostru este de a demonstra ca putem implementa energia verde in cladiri. Vedeti, cand stim ca noi putem sa cream energie, atunci devenim mai constienti si mai responsabili", a declarat Valentin Neagu pentru Business24.


30.000 de zambete pe zi

Cladirea Globalworth Tower, cu un trafic zilnic de aproximativ 30.000 de persoane, devine astfel un etalon al inovatiei si sustenabilitatii in spatiile de birouri.

"Tehnologia face parte din ADN-ul companiei noastre, iar astazi, datorita ei, aducem birourile viitorului in prezent. Un loc de munca in care putem genera energie prin miscare, in care vizitatorii se pot relaxa si lucra intr-un lobby confortabil, inconjurati de elemente din natura si asistati de roboti, toate acestea sunt realitatea din cea mai mare comunitate de business din Romania, comunitatea Globalworth", a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO si CIO la Globalworth.

Receptia cladirii, un mic ecosistem circular, ofera angajatilor si persoanelor care o tranziteaza o serie intreaga de solutii inovatoare:

  • Podeaua cinetica, o premiera mondiala pentru o cladire de birouri, realizata de compania de tehnologie Pavegen, transforma greutatea pasilor in energie electrica, utilizata ulterior pentru alimentarea altor mecanisme inovatoare din lobby. Cele doua suprafete de podea instalate in Globalworth Tower au o arie cumulata de 40 metri patrati, cea mai mare dintr-o cladire de birouri din lume;
  • Fiecare pas facut pe suprafata podelei Pavegen genereaza aproximativ 3 jouli de electricitate si 5 Watt/persoana, ceea ce echivaleaza cu aprinderea a 3 becuri LED timp de o secunda sau 6 secunde de conversatie pe un telefon inteligent;
  • Cel mai mare perete verde natural intr-o cladire de birouri din Europa de Sud si de Est, cu 12 tipuri diferite de plante, beneficiaza de un proces de intretinere conectat cu senzori si complet automatizat. Sistemul de 158 mp utilizeaza apa recirculata imbunatatita nutritional, care este tratata cu ajutorul osmozei. Fotosinteza este ajutata de proiectoare reglate la un nivel precis de luminozitate, dispuse de-a lungul gradinii verticale;
  • Cel mai mare perete interior de ecrane din sud-estul Europei, cu o suprafata de 110 mp si o lungime de 50 m;
  • Un spatiu de relaxare pe 4 niveluri sub forma de gradene, care beneficiaza de incalzire reglabila, unic in Romania, construit din marmura si dotat cu incarcatoare pentru laptopuri si pentru telefoanele compatibile cu tehnologia de incarcare prin wireless;
  • Pepper, noul angajat Globalworth. Robotul umanoid ii va intampina pe oaspeti in receptie si le va oferi informatii utile.
  • Printr-un proiect pilot unic in Europa Centrala si de Est, realizat in parteneriat cu Schindler, patru dintre lifturile din Globalworth Tower sunt dotate cu proiectoare care ruleaza materiale video pe usile exterioare.
  • Receptia este decorata cu nori LED suspendati, care pot fi programati sa genereze efecte vizuale personalizate.

Incadrata in Clasa A, cu 26 de etaje, o inaltime de 120 m si o suprafata inchiriabila de 54.000 mp, cu multipli chiriasi si accesibilitate excelenta, 
Globalworth Tower este prima cladire din Sud-Estul Europei care a primit recunoasterea LEED Platinum, cea mai ridicata certificare verde.

Cladirea beneficiaza de spatii de birouri complet reconfigurabile, lumina naturala si iluminare artificiala cu reglare automata, sistem de recuperare a apei de ploaie si diverse functii eco.

Printre chiriasi se numara Vodafone Romania, Huawei, Nesspresso, Ferrero, Bunge, Prime Kapital, Anritsu, Crowdstrike, Aera Technology, Cazacu & Asociatii, Inditex, Global Vision, NNDKP, Wipro, Mega Image/Delhaize Group si Globalworth.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei