default

Dimensiune font:

HTC Windows Phone 8X şi 8S – HTC lansează primele sale telefoane cu WP8

| 01-10-2012 15:21

HTC a lansat miercuri primele sale smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone 8, iar numele alese pentru cele două terminale sunt mai mult decât sugestive în această privinţă: HTC Windows Phone 8X şi HTC Windows Phone 8S.

Probabil că cei mai mulţi dintre noi le vor spune simplu HTC 8X şi HTC 8S, însă acest lucru are mai puţină importanţă.

Interesant este că ambele telefoane au ecrane cu dimensiuni de cel puţin 4”, element care sugerează în mod clar tendinţa producătorilor de a neglija aproape complet smartphone-urile cu ecrane de până la 3.7”.

HTC Windows Phone 8X

HTC Windows Phone 8X este vârful de gamă al producătorului taiwanez pentru telefoanele cu noul sistem de operare de la Microsoft.

Designul aminteşte de HTC One X prin faptul că telefonul este realizat “dintr-o bucată” de policarbonat, ceea  ce înseamnă că nu vei avea acces la acumulator. Totuşi, telefonul este unul compact la dimensiunile sale de 132.4 x 66.2 x 10.1 mm, iar greutatea de 130 de grame este una des întâlnită în această gamă.

Telefonul are un ecran Super LCD 2 cu diagonala de 4.3”, rezoluţie HD 1080×720 pixeli şi este dotat cu protecţie Gorilla Glass 2, în timp ce platforma hardware este asigurată de chipsetul Qualcomm Snapdragon S4 cu procesor dual-core Krait cu frecvenţa de 1.5 GHz şi grafică Adreno 225, la care se adaugă 1 GB RAM. Memoria internă este de 16 GB şi poate fi extinsă cu carduri microSD.

Conectivitatea este la înălţime prin 3G, Wi-Fi dual-band şi NFC, la care se adăugă portul microUSB şi, aşa cum am precizat, slotul microSD.

Camera foto are 8 MP, senzor BSI şi poate înregistra clipuri video în format Full-HD, în timp ce camera frontală este de asemenea capabilă să înregistreze filme la această rezoluţie, chiar dacă are numai 2.1 MP.

HTC susţine că sunetul este asigurat de Beats Audio, însă din păcate pachetul nu va include şi o pereche de căşti Beats.

Aşa cum se întâmplă de obicei, HTC nu a anunţat încă preţul de comercializare al noului telefon cu Windows Phone 8, însă este cert că că acesta va fi disponibil în magazine la începutul lunii noiembrie.

Principalii rivali cu WP8 pentru HTC Windows Phone 8X vor fi Nokia Lumia 920 şi Samsung Activ S. Interesant este că toate cele trei telefoane beneficiază de aceeaşi platformă hardware, însă diferenţele sunt făcute în primul rând de ecran.

Cei trei producători au mizat pe dimensiuni diferite pentru display-uri (4.3” vs. 4.5” vs. 4.8”), însă rezoluţia este aceeaşi pentru fiecare dintre ele, HTC-ul având astfel cea mai bună densitate de pixeli pe inch. De asemenea, toate cele trei telefoane au camere foto de 8 MP cu înregistrare video Full-HD, iar preţurile reprezintă principala necunoscută.

Probabil că, la un preţ relativ egal şi în condiţiile unui hardware asemănător, principalul criteriu de achiziţie va fi designul telefoanelor, iar aici gusturile nu se discută.

HTC Windows Phone 8S

Dacă din diverse motive HTC Windows Phone 8X nu este potrivit pentru nevoile tale, poţi arunca o privire şi asupra modelului din gama medie de performanţe care a fost lansat în acelaşi timp.

Botezat HTC Windows Phone 8S, smartphone-ul are un ecran Super LCD capacitiv cu diagonala de 4” şi rezoluţie 800×480 pixeli, în timp ce chipsetul Qualcomm Snapdragon S4 a fost limitat la un procesor dual-core Krait cu frecvenţa de 1 GHz, grafică Adreno 225 şi 512 MB RAM. Memoria internă este de 4 GB, însă poate fi extinsă prin carduri microSD.

Din arsenalul conectivităţii a dispărut NFC, însă pachetul include clasicele conexiuni 3G, Wi-FI, bluetooth şi GPS, plus compatibilitate cu sistemul rus GLONASS.

Nu în ultimul rând, camera foto are 5 MP şi poate înregistra clipuri video în format HD 1080×720 pixeli şi există inclusiv cameră foto frontală.

Pe lângă dimensiunile mai mici de 120.5 x 63 x 10.3 mm, telefonul este şi semnificativ mai uşor decât fratele său mai mare, cântărind doar 113 grame.

Oricât ar părea de incredibil, Windows Phone 8S nu are în prezent niciun rival, întrucât niciun alt producător nu a lansat un telefon cu WP8 cu dotări din gama medie. Totuşi, nu trebuie să uităm că Nokia va introduce astfel de telefoane la începutul anului 2013, iar reacţia Samsung nu se poate lăsa aşteptată prea mult timp.

Concluzii

Fanii sistemului de operare Windows Phone 8 au un motiv în plus de bucurie după lansarea HTC Windows Phone 8X şi HTC Windows Phone 8S, întrucât oferta de terminale cu acest sistem de operare a devenit mai bogată.

Chiar dacă este departe de a rivaliza cu multitudinea de smartphone-uri Android, noutăţile HTC sunt un pas important în popularizarea sistemului de operare de la Microsoft, despre care poţi afla detalii complete în acest articol dedicat.

Rămâne însă de văzut dacă noutăţile HTC vor avea potenţialul de a mări cota de piaţă firavă a lui Windows Phone în comparaţie cu Android şi iOS.

Sursa:giz.ro

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi comasate într-un superchat
09/07/2020 22:14

 Au inceput deja marile manevre pentru crearea unei superchat care va reuni miliarde de utilizatori. Avand in vedere cele 2,5 miliarde de conturi active pe Facebook in luna aprilie, celelalte 2 miliarde de ...

4 perioade de carantină din istoria omenirii
07/07/2020 13:45

 Carantina declansată din cauza COVID-19 nu este prima din istorie. Epidemiile au afectat omenirea dintotdeauna. Unele, precum epidemiile de ciumă, au fost de necontrolat timp de sute de ani din cauza li ...

Ce au învățat doctorii după șase luni de coronavirus și care sunt marile necunoscute
28/06/2020 09:58

În cele sase luni de cand acest coronavirus absolut nou a inceput să se răspandească in lume, doctorii si spitalele au invătat multe despre cum trebuie tratati pacientii cu Covid-19, transmite Reuters ...

19 țări din toată lumea în care nu există râuri
26/06/2020 17:34

Am crede că există rauri in fiecare colt de lume, dar iată că sunt state care nu sunt străbătute de nicio apă curgătoare. Ai putea mentiona trei tări in care nu există rauri inainte de a citi acest ar ...

Istoria ochelarilor, invenția revoluționară din Evul Mediu
22/06/2020 20:51

Un om de stiintă arab, Ibn al-Haytham, cunoscut in Europa sub numele de Alhacen, a creat baza teoretică a acestei inventii in secolul al XI-lea, prin studiile sale asupra corneei umane si efectelor razelor de ...

De ce
08/06/2020 10:59

 Timp de mai multe luni, in anul 1110, Luna a devenit invizibila oamenilor. De curand, cercetatorii Universitatii din Geneva au publicat un studiu in revista Nature pentru a explica fenomenul, relateaza&nb ...

Atentie! Sistemele de incalzire, ventilare si aer conditionat pot contribui la raspandirea coronavirusului: Ce sfaturi dau specialistii
28/05/2020 20:57

 Sistemele HVAC (incalzire, ventilare si aer conditionat) pot contribui atat la raspandirea virusului SARS-CoV-2 cat si la reducerea ratei de transmitere, asa ca specialistii ne fac atenti la cateva lucrur ...

Istoria săpunului: Cum a început omenirea să se scuture de mizerie
23/05/2020 11:36

 Cum se face că un obiect „atat de curat si de pur” are un trecut atat de tulbure? Nimeni nu stie cu sigurantă cand a fost inventat, dar se pare că săpunul există incă de la inceputurile ...

Telefonul cu peste 20 de zile de autonomie există și e marca Nokia
13/05/2020 22:29

În 2020, iti aduci aminte cu jind de perioada in care un telefon putea să stea departe de priză pe parcursul a sapte, zece zile. Desi existau si atunci terminale care trebuiau incărcate in fiecare zi s ...

Descoperire! PERICOLUL din aparatul de aer condiționat. Legătura cu COVID-19!
02/05/2020 10:11

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA trage un semnal de alarmă si publică un studiu despre legătura dintre aparatele de aer conditionat si COVID-19.   Cercetările arată un exemplu ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!