internet  microsoft-afp

Dimensiune font:

Probleme cu Windows 10: toate funcțiile care ar trebui să dispară

| 01-09-2019 10:25

 Windows 10 este cel mai nou și mai popular sistem de operare creat de Microsoft. Asta nu înseamnă însă că este perfect. La patru ani de la lansare, continuă să includă o serie de funcții care nu te ajută la nimic sau, mai grav, te enervează și îți fac viața dificilă.

Ca utilizator de PC care își petrece cea mai mare parte a timpului în fața unui laptop sau desktop, nimic nu este mai facil decât să dai vina pe Microsoft când ceva nu funcționează. Windows 10 nu a fost perfect la momentul lansării, dar actualizările regulate sunt mai degrabă o sursă de stres, decât un beneficiu semnificativ.

Sunt multe probleme cu această platformă. Asta este sigur. Dificile de înțeles sunt însă o serie de particularități inutile pe care gigantul din Redmond s-a ambiționat să ți le includă într-un sistem de operare pe care, de cele mai multe ori, l-ai plătit. În lista de mai jos am agregat cele mai supărătoare opțiuni care nu au ce căuta într-o platformă dedicată lucrului la birou, gamingului sau oricărei alte activități.

My People – icoana cu ”oamenii” de lângă ceas

oameni-ferestre-10Într-o lume perfectă pentru Microsoft, toți oamenii ar renunța la WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage sau orice alt serviciu de mesagerie în favoarea unei platforme noi incluse în Windows 10. Aceasta din urmă este intitulată My People, este prezentă în taskbar de la lansarea noului Windows și până în prezent, doar că nu o folosește nimeni. Microsoft ar fi putut să o intregreze cu Xbox Live Chat sau cu SMS-urile de la telefon din funcția Your Phone. Nu s-a întâmplat asta. Există câteva mijloace prin care poți scăpa de ea, dar este stupid că nu dispare pur și simplu sau măcar să fie dezactivată implicit.

Directorul 3D Objects din File Explorer

Windows 10 obiecte 3dÎn cazul în care ești destul de fixist în privința directoarelor pe care le vezi în File Explorer, după lansarea Windows 10 Creators Update, s-ar putea să nu fi fost foarte încântat de includerea 3D Objects. Acea locație virtuală era menită pentru proiecte din Paint 3D sau creații în formatul de Mixed Reality. Cu alte cuvinte, este destinat modelatorilor 3D și celor care utilizează imprimante 3D. În mod real, aceia reprezintă probabil 1% dintre utilizatorii de Windows, dar gigantul din Redmond ne stresează pe toți cu un folder inutil.

Pagina principală din Microsoft Edge

pagina de pornire microsoft edge

Este puțin probabil să folosești Microsoft Edge în defavoarea Google Chrome sau Firefox, deși Microsoft a făcut eforturi semnificative să te convingă de asta. Pe de altă parte, având în vedere conținutul încărcat de reclame și articole inutile pe care le vezi când deschizi Edge, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că vrei să fugi de el. Acel flux informațional nu este benefic nimănui, iar tentativele de a oferi conținut localizat pentru piața din România, nu cred să le aprecieze vreun român.

Prea multe reclame într-un produs plătit

Windows 10 reclame

În cazul în care ai uitat asta sau, mai degrabă, Microsoft a uitat-o, sistemul de operare Windows nu a fost niciodată gratuit. Niciodată. Poate te-ai bucurat de upgrade gratuit la Windows 10 când aveai Windows 7 sau Windows 8, dar acel upgrade mergea de la premisa că ai plătit pentru versiunile anterioare de Windows sau costul lor a fost inclus într-un sistem nou.

Cu toate acestea, chiar și după ce ți-ai cumpărat sistemul de operare, Microsoft ți-a inclus în Windows 10 mai multe reclame decât pe un site de filme online. Cu siguranță, numărul lor este mai mare decât cele pe care le întâmpini pe Android sau în Chrome OS. Ai reclame pe ecranul de blocare, în notificări, în taskbar și în bara de start. Ca să scapi de toate implică un proiect de o zi întreagă. 

Căutarea Bing din bara de Start

Windows 10 căutare

Îți aduci aminte momentul ăla când vine șeful lângă tine și îți spune să deschizi raportul de luna trecută? Poate nu trăiești într-un mediu corporatist și exemplul este inutil pentru tine, dar nimic nu este mai frustrant decât să apeși pe start, să cauți un fișier cu search și să vezi că primele rezultate sunt dintr-un colț îndepărtat al internetului, în loc să fie din documentele deschise în urmă cu câteva zile.

 

 

Nici măcar setările din Windows nu-ți apar înaintea acelor rezultate online. Ca supărarea să fie maximă, toate depind de Bing, în loc de Google sau orice alt motor de căutare. În versiunile inițiale de Windows 10, era simplu să dezactivezi căutarea online din Start, dar procesul s-a complicat semnificativ.

Funcția Timeline, neterminată și aglomerată

cronologie Windows 10

Înainte să se lanseze, pe vremea când funcția Timeline era descrisă într-o conferință Microsoft, părea revoluționară. Îți aduce aminte de TimeMachine de pe Mac, dar asta nu era neapărat o problemă. Din păcate, implementarea ”finală” a funcției este defectuoasă și întortocheată. În plus, Timeline s-a integrat cu managerul de activități sau Task View, agregând ferestre deschise cu aplicații vechi, activități de acum câteva zile și nu numai.

Faptul că se sincronizează și cu telefonul în cazul în care ești autentificat cu un cont Microsoft pe PC aproape că sună ideal. Nu este însă deloc așa, iar problema pleacă tot de la gigantul din Redmond și de la faptul că funcția respectivă ba îți aduce sarcini din aplicații pe care le-ai folosit pentru câteva momente acum câteva săptămâni, ba îți ignoră tot ce ai făcut în Chrome.

Windows 10 S Mode, o relicvă din trecut pe care nu a cerut-o nimeni

modul Windows 10 sÎn funcție de interacțiunea pe care ai avut-o cu sisteme de operare Microsoft în ultimul deceniu, s-ar putea să-ți aduci aminte de Windows RT, lansat în același timp cu Windows 8. Era o versiune de Windows care îți permitea să instalezi doar aplicații din Windows Store, fără programe tradiționale X86 sau X64 pe care le folosești de câteva decenii. Windows 10 S Mode este un urmaș al acelui mecanism defectuos de a utiliza un PC. Era atât de penibil încât nici măcar nu te lăsa să schimbi motorul de căutare implicit din Bing în Google.

Ca pachetul să fie complet, pentru o perioadă de timp, Microsoft te-a taxat 50 de dolari ca să scapi de Windows 10 S Mode în favoarea unui Windows 10 Home. Din fericire, s-a renunțat la acea inițiativă, iar procesul a devenit gratuit, chiar dacă nu funcționează tot timpul.

Candy Crush Saga și alte jocuri inutile

bomboane soda soda

Nu știu câți bani face Microsoft din includerea Candry Crush Saga, FarmVille 2 și a altor câteva jocuri terțe în bara de Start, dar practica a fost foarte criticată de către cumpărătorii de Windows 10. Cu toate acestea, nu s-a renunțat la ea nici măcar în cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Pur și simplu, compania ignoră dorințele utilizatorilor și se justifică prin faptul că unele dintre ele nu sunt fizic instalate pe PC, ci sunt doar niște scurtături către aplicații din Windows Store pe care le instalezi doar dacă vrei. Ele fac parte din Microsoft Consumer Experience, un set de instrumente de care poți scăpa doar dacă utilizezi Windows 10 Enterprise sau Education.

Microsoft Solitaire cu reclame și abonament lunar

windows solitaire pe bani

Când am descoperit primul PC cu Windows 95, în mod invevitabil, m-am jucat câteva jocuri de Solitaire și Minesweeper. M-au încântat teribil și, probabil, aceleași creații au reprezentat primele jocuri video pentru multe generații de utilizatori de computer. Odată cu Windows 10, gigantul din Redmond s-a gândit să șteargă cu buretele moștenirea formată în câteva decenii de Solitaire gratuit și să-ți ceară bani pentru bătrânul joc de cărți.

Ai putea spune că arată mai bine decât în urmă cu 25 de ani și ai avea dreaptate, dar într-un secol în care jocuri ca Fortnite sau Apex Legends sunt oferite gratuit, faptul că Microsoft te taxează 10 lei pe lună pentru Solitaire este ofensator din foarte multe puncte de vedere. Nu ajută nici mențiunea aia scrisă cu litere de-o șchioapă deasupra prețurilor, conform căreia plata abonamentului nu te va scăpa de reclame și în versiunea de Android sau iOS a Solitaire. Apropo, dacă îți place atât Solitaire, cât și Minesweeper,plătești 10 lei pe lună pentru fiecare. Ca o alternativă, există Solitaire gratuit online fără reclame la această adresă și Minesweeper gratuit la aceasta.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcţia C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerţului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de şedinţă nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 03.10.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire activ - Valoare pornire la licitaţie (lei, fără T.V.A.) Activ nr. 2.1 - Fostul Amplasament Al Filaturii De Bumbac compus din teren intravilan în st. de 42.150,95 mp şi clădiri industriale în sc. de 21.816,77 mp amplasat în intravilanul oraşului Negreşti, str. Gării, nr. 65 (fosta nr. 2), jud. Vaslui. Proprietatea este pretabilă pentru activităţi industriale, dispune de utilităţi şi accesul se realizează direct din str. Gării, beneficind de o deschidere frontală de 157,60 ml. Amplasamentul se învecinează la N şi V cu proprietăţi particulare şi la E - Construcţii SA. - 1.374.100,00 lei Activ nr. 2.2 - Utilaje/echipamente tehnologice pentru fabricare cuie şi plasă sârmă situate în Negreşti, str. Gării, nr. 65 (fosta nr. 2), jud. Vaslui - conform anexa 2. - 375.615,50 lei Activ nr. 6.1 - Construcţii industriale şi teren aferent – fostul amplasament al Fabricii Mecanica S.A. amplasată în intravilanul mun. Vaslui, str. Metalurgiei, nr. 4, jud. Vaslui şi bunuri mobile aferente. Proprietatea este pretabilă pentru activităţi industriale, de producţie şi depozitare. Împreună cu proprietatea se vând şi bunurile mobile aferente conform anexelor 5 şi 6, postate pe site-ul www.insolventa.ro. - 7.494.053,92 lei Activ nr. 6.3 - Echipamente tehnologice (cont 2131), aparate şi instalaţii de măsură, control şi reglare conform Anexei nr. 8. Anexa nr. 8 este postată pe site-ul www.insolventa.ro. - 168.048,00 lei Activ nr. 6.4 - Echipamente tehnologice (cont 2131), aparate şi instalaţii de măsură, control şi reglare conform Anexei nr. 9. Anexa nr. 9 este postată pe site-ul www.insolventa.ro. - 98.932,50 lei Pentru alte informaţii suplimentare referitoare la condiţiile de participare la licitaţie şi aplicarea regimului TVA accesaţi site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 01.10.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro, intenţia de vizitare. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 01.10.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevăzute în Regulamentul de vânzare şi caietul de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 01.10.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0755132471, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Cercetatorii au creat, din greseala, cel mai negru material. De ce e importanta descoperirea
18/09/2019 13:48

Foto: Arhiva/Pixabay Inginerii de la Institutuil de Tehnologie Massachusetts (MIT) au creat, din intamplare, cel mai negru material. Acesta poate absorbi 99,995% din lumina pe care o primeste, din orice unghi. ...

Cel mai important demers din lume presupune reînghețarea Oceanului Arctic
18/09/2019 11:24

 Un grup de designeri din Indonezia vin cu o idee prin care speră că ar putea rezolva problemele topirii ghetarilor, dar si pe cea incălzirii apelor oceanlor. Mai exact, acestia vor să lanseze in apele ...

Ce a spus Einstein în urmă cu zeci de ani a fost confirmat acum de specialiști
18/09/2019 10:28

 O echipă de fizicieni de la Massachusetts Institute of Technology a realizat un studiul in cadrul căruia a studiat sunetele emise de o gaură neagră nou-născută. Astfel, au reusit să identifice un p ...

Proprietarul Tinder se lansează în producţia de seriale
17/09/2019 19:57

 Serialul a fost filmat in Ciudad de Mexico, la sfarşitul lunii august, şi relatează evenimente "apocaliptice". Potrivit aceleiaşi surse, seria include povestea unei relaţii, dar nu are o l ...

VIDEO- SUPER OAMENI
17/09/2019 12:12
10 curiozități despre zebre, animalele-emblemă ale Africii
16/09/2019 12:06

 Datorită aspectului lor unic, zebrele sunt niste animale imposibil de trecut cu vederea. Tiparul lor dungat le-a transformat in muze pentru creatorii de modă si in adevărate tinte pentru multimile care ...

Super-genii: 5 cei mai tineri oameni care și-au luat doctoratul
15/09/2019 22:32

 Motivele pentru care unii se dedică cercetărilor riguroase pot varia – fie că speră să iasă in evidentă pe piata competitivă a locurilor de muncă, fie că pur si simplu adoră ceea ce fac s ...

10 prototipuri surprinzătoare ale unor dispozitive foarte populare
12/09/2019 23:23

 E usor să uiti de realizările tehnologice ale omenirii de-a lungul epocilor. Dispozitivele pe care le folosim zilnic ar trebui să ne amintească de drumul lung pe care l-am străbătut drept civilizati ...

VIDEO Apple a lansat noul telefon iPhone 11: Ce dotări are și cât costă
10/09/2019 23:06

 Apple a prezentat marţi, la evenimentul de toamnă al companiei, telefonul iPhone 11, care este prevăzut cu două camere pe spate şi opţiuni noi pentru culori, preţul de bază fiind de 699 de dolari, ...

5 curiozități despre Cristofor Columb, care a crezut că Pământul are formă de pară
10/09/2019 11:09

 Cand vine vorba de cel mai renumit dintre exploratorii din Epoca Descoperirilor, este greu să separi adevărul de mit si faptele de legendă. De aceea, in cele ce urmează iti prezentăm cinci curiozită ...