default

Dimensiune font:

Toshiba Qosmio X870 - laptop de gaming cu dotări de top

| 01-10-2012 14:56

Toshiba Qosmio X870 este un laptop adresat pasionaţilor de jocuri PC, mare şi nu tocmai portabil, dar echipat cu cele mai performante componente şi tehnologii ale momentului.

Configuraţie

Qosmio X870 vine echipat cu un superb ecran Full HD de 17.3 inch, bine iluminat şi cu un nivel de contrast exemplar. Fiind un ecran 3D, creat pentru a funcţiona împreună cu ochelarii Nvidia 3D Vision, rata maximă de actualizare a imaginii atinge 120 Hz, iar timpii de răspuns sunt printre cei mai buni cu putinţă. Din păcate panoul cu matrice TN are totuşi şi unele limitări, cum ar fi unghiurile de vizibilitate destul de limitate pe verticală.

Sistemul audio marca Harman/Kardon este instalat la baza ecranului, în configuraţie stereo cu două difuzoare per canal. Ajutate de carcasa spaţioasă, ce permite formarea unei incinte acustice de dimensiuni generoase, difuzoarele redau sunet clar şi bine echilibrat pe întreaga plajă de frecvenţe, iar volumul maxim este mai mult decât suficient.

Tastatura de tip chiclet vine cu grup de taste numerice şi butoane bine diferenţiate, ce sunt iluminate roşu la atingere. Tastele chiclet sunt confecţionate din plastic semi-lucios, au o cursă medie de apăsare şi nu fac foarte mult zgomot în timpul tastării. Din păcate designerii Toshiba au făcut nişte alegeri oarecum ciudate pentru tastatura lui Qosmio X870, ce nu prea se potrivesc cu profilul unei tastaturi de gaming: grup de taste direcţionale înghesuit şi cu dimensiuni reduse, tastă space cu lungime redusă şi o tastă Enter prea puţin diferenţiată de tastele adiacente.

Touchpad-ul lui Qosmio X870 este evidenţiat cu un ornament cromat de culoare roşie şi acoperit de un finisaj texturat, similar celui ales pentru rest-pad. Suprafaţa de lucru oferă sensibilitate bună, dar tastele pentru click stânga/dreapta încorporate în baza touchpad-ului sunt puţin incomode la apăsare.

Construcţie

Măsurând aproape 42 cm lungime şi peste 4 cm grosime, Qosmio X870 nu este un laptop pe care să-l plimbi toată ziua în rucsac, mai ales că la cele 3.5 Kg ale sale atârnă destul de greu.

Qosmio X870 este adăpostit într-o carcasă confecţionată integral din plastic, bine închegată, dar puţin cam flexibilă la apăsare. Suprafeţele sunt finisate cu un model texturat rezistent la alunecare şi vopsite într-o nuanţă de gri semi-lucios, ce contrastează cu ornamente de culoare roşu-cromat.

În comparaţie cu alte nume grele din lumea laptopurilor de gaming, cum ar fi Asus G75VW, designul colorat al lui Qosmio X870 este mult mai strident şi ales pentru a atrage atenţia, dar liniile carcasei sunt mai degrabă banale. Find vorba despre un laptop de gaming care-şi va duce cea mai mare parte a existenţei în încăperi slab iluminate, participând la sesiuni prelungite de jocuri PC, aceste detalii contează mai puţin. Mult mai importantă este însă configuraţia, iar din fericire cei de la Toshiba nu au făcut prea multe compromisuri la acest capitol.

Detalii tehnice

Toshiba Qosmio X870 utilizează platforma Ivy Bridge şi vine echipat cu un procesor Intel Core i7-3610QM la 2.3 GHz (3.3 GHz Turbo), 16 GB memorie RAM DDR3 şi o placă video Nvidia GeForce GTX 670M, suficient de puternică pentru a face faţă practic oricărui joc pentru PC existent în acest moment. Sistemul de operare Windows 7 Ultimate 64 bit este găzduit pe un dispozitiv de stocare hibrid (SSH), din seria Seagate Momentus XT, cu capacitatea de 750 GB.

Toshiba Qosmio X870 - specificaţii detaliate:

 • Ecran: 17.3" TruBrite, 1920x1080, iluminat cu LED-uri, 120 Hz, glare
 • Sunet: stereo (Harman/Kardon)
 • CPU: Intel Core i7-3610QM, 2.3 GHz, 6 MB cache, HT, max 3.3 GHz Turbo, 45 W TDP
 • Chipset: Intel HM75 Express
 • GPU: Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GTX 670M, 3 GB VRAM
 • RAM: 4 x 4 GB dual-channel DDR3
 • Stocare: Seagate Momentus XT 750GB (hard disk hibrid, 7200 RPM)
 • Unitate optică: Blu-ray Writer
 • Reţea: Gigabit LAN, WiFI 802.11b/g/n
 • Conectori: 4x USB 3.0, VGA, HDMI, căşti, microfon
 • Altele: Ochelari Nvidia 3D Vision 2, card reader, cameră web 3D
 • Sistem de operare: Windows 7 Ultimate 64 bit
 • Acumulator: 3000 mAh, 47 Wh
 • Dimensiuni: 41.8 x 27.2 x 4.35 cm
 • Greutate: 3.5 Kg

În pachetul cu accesorii oferit de Toshiba Qosmio X870 găsim un adaptor AC cu puterea de 180W şi kit-ul de ochelari 3D Nvidia 3D Vision.

Performanţe şi impresii

Echipat cu un dispozitiv de stocare hibrid (SSH), ce aduce într-un singur pachet capacitatea generoasă a unui hard disk clasic şi performanţele superioare ale unui dispozitiv SSD, Toshiba Qosmio X870 încarcă sistemul de operare Windows 7 în doar 15 secunde. Totuşi, în testele sintetice rulate cu aplicaţia HD Tune, performanţele măsurate sunt cele ale unui hard disk cu viteză de rotaţie 7200 RPM, respectiv 15.3 ms pentru timpul de acces şi 89.5 MB/s viteză medie la citirea datelor.

Continuând cu suita de teste PC Mark Vantage, obţinem un scor general de 10808 puncte, respectiv 12197 puncte la testul Gaming. Testul HDD pune ceva mai bine în valoare performanţele hard disk-ului hibrid, scorul de 11177 puncte fiind mai mult decât dublu faţă ce poate oferi un HDD obişnuit. Totuşi, un SSD performant ar fi putut obţine un punctaj chiar şi de patru ori mai mare, după cum putem observa în exemplul dat de Asus G75.Toshiba Qosmio X870 a obţinut un rezultat onorabil şi în suita de teste PC Mark 7 basic, de 4031 puncte. Cu siguranţă atât rezultatele obţinute cu PC Mark Vantage, dar şi mai noul PC Mark 7, puteau fi considerabil mai mari în prezenţa unui dispozitiv SSD veritabil, motiv pentru care ar trebui luată în considerare această opţiune pentru un viitor upgrade.

Ajutat de tehnologia HyperThreading şi cele patru nuclee cu arhitectură Intel Core de a treia generaţie, procesorul Core i7-3610QM este suficient de puternic pentru a face faţă celor mai solicitante jocuri şi aplicaţii profesionale, pentru care benchmark-ul Cinebench 11.5 este reprezentativ. Aici, Qosmio X870 obţine 6.19 puncte în testul de multiprocesare (CPU test) şi 45.2 fps în testul Open GL.

Testele rulate cu suita 3DMark Vantage, alegând modul Performance, aduce primele indicii despre performanţele în jocuri oferite de perechea formată din placa video Nvidia GeForce GTX 670M şi procesorul Intel Core i7-3610QM, oferind un scor general de 12367 puncte (GPU 10817 / CPU 21693).

Continuând cu testele 3DMark11, Toshiba Qosmio X870 obţine în modul performance un total de 2973 puncte puncte.

Performanţele în jocuri reprezintă un capitol unde placa video Nvidia GeForce GTX 670M se descurcă foarte bine, reuşind să ruleze în condiţii optime jocuri din generaţia actuală, folosind rezoluţia Full HD nativă ecranului:

Crysis 2:
1920x1080 high detail, DX11, High-res Textures - 26.4 fps

Battlefield 3:
1920x1080 ultra 4X AA - 19 fps
1920x1080 high 4X AA - 30 fps
1920x1080 medium 4X AA - 38 fps

DiRT 3:
1920x1080 ultra 4X AA - 36.72

Sleeping Dogs:
1920x1080 normal, High-Res Textures - 54.7 fps
1920x1080 high detail, High-Res Textures - 20.3 fps

Ochelarii Nvidia 3D Vision

Toshiba Qosmio X870 este livrat împreună cu ochelarii Nvidia 3D Vision, ce utilizează tehnologia Active Shutter pentru obţinerea efectului 3D stereoscopic. Ajutaţi de luminozitatea foarte bună a ecranului, aceştia oferă o experienţă 3D convingătoare şi un bun nivel al detaliilor.

Din păcate activarea suportului 3D vine cu un impact destul de mare asupra performanţelor în jocuri, impunând ajustarea nivelului de detaliu la valoarea Medium sau Low. Altfel, numărul de cadre pe secundă generate la folosirea modului 3D este redus la aproximativ jumătate faţă de valorile măsurate în mod 2D.

Zgomot şi temperaturi

Pe tot parcursul testelor, zgomotul produs de sistemul de răcire conţinut în carcasa lui Qosmio X870 a fost la un nivel audibil, dar altfel cât se poate de confortabil.

Căldura generată este evacuată prin latura dreaptă a carcasei, fapt ce poate crea disconfort la o utilizare prelungită, aerul cald ducând la încălzirea zonei adiacente, rezervată de obicei pentru mouse. Lăsând la o parte acest inconvenient, carcasa lui Qosmio X870 se încălzeşte puţin, zona restpad-ului şi tastatura fiind bine izolate termic de componentele fierbinţi din interior.

Dacă la funcţionarea în idle temperatura procesorului oscilează în jurul valorii de 45 °C, încărcarea acestuia folosind aplicaţia Prime95 a ridicat temperatura de lucru la 85 °C. Trebuie spus că scenariul de utilizare simulat cu aplicaţia Prime95 este unul extrem, astfel că temperaturile generate în condiţii de utilizare normală vor fi aproape întodeauna mai mici decât cele măsurate aici.

Autonomie

Fiind un laptop pentru jocuri, nu ne putem aştepta ca Toshiba Qosmio X870 să impresioneze la capitolul mobilitate.

Echipat cu un acumulator modest, de 47 Whr, Qosmio X870 cedează după numai 1 oră şi 33 minute de redare video la rezoluţie Full HD, în condiţiile folosirii profilului Power Saving de economisire a energiei, cu luminozitatea ecranului redusă la jumătate şi placa de reţea dezactivată.

La navigare pe internet, folosind acelaşi profil Power Saving şi luminozitatea ecranului redusă la jumătate, Qosmio X870 a rezistat doar 1 oră şi 15 minute.

Concluzie

Creat pentru pasionaţii de jocuri şi multimedia, Toshiba Qosmio X870 poate fi un înlocuitor de nădejde pentru un PC desktop performant, oferind în schimb portabilitate şi mai mult spaţiu liber pe masa de birou.

Dotat cu un ecran de bună calitate şi o configuraţie de ultimă generaţie, Qosmio X870 este o alegere excelentă pentru pasionaţii de jocuri care doresc în primul rând performanţă. Cei preocupaţi mai mult de latura estetică şi ergonomie, ar putea să nu fie impresionaţi de carcasa din plastic nu tocmai rigid, sau tastatura prea puţin optimizată pentru jocuri.

Puncte difuzare "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi:


Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
1.Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Primaria Comunei Sipote, cu sediul in comuna Sipote, cod postal: 707485, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, telefon: 0232/238.333, fax: 0232/238.320, e-mail: primariasipote@yahoo.ro, cod fiscal: 4045291, 2. Informatii generale privind obiectul vanzării, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 3 apartamente impreuna cu cotele indivize teren si cotele parte teren intravilan, proprietate privata a Comunei Sipote, identificate astfel: - Apartamentul numarul 2, in suprafata de 64,99 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U1, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 549 mp. – gradina, nr, cadastral 60535, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; - Apartamentul numarul 3, in suprafata de 64,84 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U3, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 543 mp. – gradina, nr, cadastral 60536, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; - Apartamentul numarul 4, in suprafata de 64,99 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U2, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 622 mp. – gradina, nr, cadastral 60537, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; conform HCL 85/10.07.2020 si temeiului legal: O.U.G. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Serviciul Administrare Patrimoniu sau se poate consulta pe site-ul: www.primariasipote.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Serviciul Administrare Patrimoniu din cadrul Primariei Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Daca se ridica de la sediul institutiei: 50 lei / exemplar, ce se achita in numerar la casieria concedentului sau cu ordin de plata in contul nr. RO95 TREZ 24A7 0500 0200 130X Trezoreria Municipiului Iasi. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 29.07.2020, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 04.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.08.2020, ora 12.00, Primaria Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, Cladire Camin Cultural – sala . 6. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: JUDECATORIA HARLAU, cu sediul in Str. Gheorghe Doja, nr, 1, Ors. Hirlau, Jud. Iasi, telefon 0232 722 344, fax 0232 722 622, e-mail jud-hirlau-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 10.07.2020.
WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi comasate într-un superchat
09/07/2020 22:14

 Au inceput deja marile manevre pentru crearea unei superchat care va reuni miliarde de utilizatori. Avand in vedere cele 2,5 miliarde de conturi active pe Facebook in luna aprilie, celelalte 2 miliarde de ...

4 perioade de carantină din istoria omenirii
07/07/2020 13:45

 Carantina declansată din cauza COVID-19 nu este prima din istorie. Epidemiile au afectat omenirea dintotdeauna. Unele, precum epidemiile de ciumă, au fost de necontrolat timp de sute de ani din cauza li ...

Ce au învățat doctorii după șase luni de coronavirus și care sunt marile necunoscute
28/06/2020 09:58

În cele sase luni de cand acest coronavirus absolut nou a inceput să se răspandească in lume, doctorii si spitalele au invătat multe despre cum trebuie tratati pacientii cu Covid-19, transmite Reuters ...

19 țări din toată lumea în care nu există râuri
26/06/2020 17:34

Am crede că există rauri in fiecare colt de lume, dar iată că sunt state care nu sunt străbătute de nicio apă curgătoare. Ai putea mentiona trei tări in care nu există rauri inainte de a citi acest ar ...

Istoria ochelarilor, invenția revoluționară din Evul Mediu
22/06/2020 20:51

Un om de stiintă arab, Ibn al-Haytham, cunoscut in Europa sub numele de Alhacen, a creat baza teoretică a acestei inventii in secolul al XI-lea, prin studiile sale asupra corneei umane si efectelor razelor de ...

De ce
08/06/2020 10:59

 Timp de mai multe luni, in anul 1110, Luna a devenit invizibila oamenilor. De curand, cercetatorii Universitatii din Geneva au publicat un studiu in revista Nature pentru a explica fenomenul, relateaza&nb ...

Atentie! Sistemele de incalzire, ventilare si aer conditionat pot contribui la raspandirea coronavirusului: Ce sfaturi dau specialistii
28/05/2020 20:57

 Sistemele HVAC (incalzire, ventilare si aer conditionat) pot contribui atat la raspandirea virusului SARS-CoV-2 cat si la reducerea ratei de transmitere, asa ca specialistii ne fac atenti la cateva lucrur ...

Istoria săpunului: Cum a început omenirea să se scuture de mizerie
23/05/2020 11:36

 Cum se face că un obiect „atat de curat si de pur” are un trecut atat de tulbure? Nimeni nu stie cu sigurantă cand a fost inventat, dar se pare că săpunul există incă de la inceputurile ...

Telefonul cu peste 20 de zile de autonomie există și e marca Nokia
13/05/2020 22:29

În 2020, iti aduci aminte cu jind de perioada in care un telefon putea să stea departe de priză pe parcursul a sapte, zece zile. Desi existau si atunci terminale care trebuiau incărcate in fiecare zi s ...

Descoperire! PERICOLUL din aparatul de aer condiționat. Legătura cu COVID-19!
02/05/2020 10:11

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA trage un semnal de alarmă si publică un studiu despre legătura dintre aparatele de aer conditionat si COVID-19.   Cercetările arată un exemplu ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!