Wall Street Journal: Cum ne va schimba viaţa tehnologia în 2019. Inteligenţa artificială s-ar putea muta din cloud

robottakeoverbs

Dimensiune font:

| 02-01-2019 20:10

De la mijloace de livrare sau telefoane cu ecran pliabil până la sisteme corporative de monitorizare a sănătăţii şi reprimarea intimităţii, anul 2019 îşi anunţă punctele de interes pentru direcţiile pe care le are în vedere tehnologia, potrivit Wall Street Journal.

 

 După un an în care şefii de la Facebook sau Twitter s-au încurcat în explicaţii privind erorile de pe platformele pe care le gestionează, iar maşinile conduse de inteligenţă artificială au făcut primele victime umane, iar acţiunile companiilor specializate în producerea tehnologiei au avut zile grele la bursă, se aşteaptă ca 2019 să fie anul în care dispozitivele electronice să îşi ia revanşa şi să recupereze din pierderile pe care le-au suferit în ceea ce priveşte imaginea în 2018, se arată în materialul semnat de Joanna Stern şi David Pierce.

Fanii jocurilor electronice pot să spere că vor pune mâna, într-un final, pe jocul de realitate augumentată Harry Potter, a cărui lansare anunţată cu surle şi trâmbiţe a fost întârziată. Apoi, 2019 este anul în care tehnologia 5G ar putea să intre în marile oraşe, sistemul Apple să se aleagă cu îmbunătăţirile aşteptate iar compania Disney să îşi lanseze propriul sistem de streaming. Jurnaliştii americani includ printre schimbările aşteptate şi modificări care pot deveni obligatorii pentru companii în ceea ce priveşte politicile de colectare a datelor.

Apple a vorbit în anul care se încheie despre dispozitive iPhone cu un preţ mai mic, despre unul care să aibă dimensiuni mai mari şi a venit cu unele îmbunătăţiri ale sistemului de operare. În 2019 sunt aşteptate mişcări ceva mai îndrăzneţe. Iar entuiasmul investitorilor ar putea să depindă de asta.

După 12 generaţii de iOS, ecranul principal a rămas un simplu careu pentru iconurile aplicaţiilor. Următoarea versiune ar putea să schimbe acest lucru.

După ani întregi în care s-a vorbit despre posibilitatea de a downloada un film în câteva secunde, tehnologia 5G ajunge în final pe piaţă mulţi operatori anunţând că au de gând să introducă serviciul în primele oraşe în prima jumătate a lui 2019 iar producători de dispozitive mobile ca Samsung sau LG au deja în plan lansarea noilor telefoane compatibile cu tehnologia.

Facebook nu a avut chiar cel mai bun an, problemele legate de distribuirea datelor personale aducând variaţii ale preţului acţiunilor la bursă şi scăderi ale numărului de utilizatori aşa că se aşteaptă şi în 2019 să continue efectele scandalului. Nici Google nu este în siguranţă, fiind aşteptate cercetări ale autorităţilor în legătură cu accesarea căsuţelor de mesaje şi a problemelor pe care le au cu siguranţa datelor.

Viitorul apropiat include şi un număr din ce în ce mai mare al magazinelor care nu mai folosesc angajaţi la casă. După ce primele 8 magazine Amazon Go au arătat că o aplicaţie poate să rezolve multe dintre problemele pe care le ai la cumpărături cu interacţiunea umană, s-ar putea să fim martorii unei schimbări majore de direcţie în comerţul cu amănuntul spre o lume cu mai puţini oameni la casă şi mai multe camere de luat vederi care monitorizează mişcările cumpărătorilor. Un inconvenient în plus faţă de cele evidente ar putea să fie reclamele pe care le vei primi pentru produsele pe care le-ai pus la loc pe raft.

După un an de programare, Harry Potter ar putea să iasă pe piaţă în varianta unui joc de realitate augumentată (AR) care să depăşească succesul pe care l-a avut Pokemon Go. Chiar dacă este puţin probabil să apară pe piaţă ochelari AR pentru toată lumea, companii precum North sau Vuzix sunt la un pas de lansarea primelor versiuni experimentale ale dispozitivului.

Înainte să se impună maşinile fără şofer, este de aşteptat să se dezvolte mai ales opţiunile de livrare automatizate, poate nu chiar pizza livrată cu drona, dar mici frigidere pe roţi cu un sistem autonom de orientare ar putea să apară.

Sistemele de distribuire de conţinut online vor fi domeniul în care concurenţa se intensifică în 2019. Netflix se aşteaptă să aibă un impact mai mare în industria cinematografică iar marile companii precum Disney se pregătesc să îşi lanseze propriul serviciu de streaming. Disney+ va oferi produse Marvel şi Pixar pe o singură platformă. Compania a început deja să îşi retragă produsele de pe site-urile concurente.

Inteligenţa artificială s-ar putea muta din cloud în unitatea centrală. În prezent, fiecare întrebare adresată unor dispozitive precum Siri ori Alexa este înregistrată în cloud, aşadar în computerele companiilor. Faptul că funcţionarea inteligenţei artificiale este dependentă de această conexiune suprasolicită nu doar siguranţa datelor ci şi durata de viaţă a bateriei dispozitivului. Ce de la Intel şi alte companii pregătesc procesoare ce să folosească mai mult spaţiul oferit de fiecare dispozitiv, iar siguranţa datelor va rămâne astfel la îndemâna utilizatorului. În plus, notificările legate de sănătate de la ceasul inteligent ar putea să fie trimise pe telefon chiar şi atunci când acesta este setat în modul recomandat pentru călătoriile cu avionul.

Marile companii de tehnologie vor putea primi acces în 2019 şi pentru informaţiile medicale ale celor care nu au folosit niciodată dispozitive inteligente pentru a-şi monitoriza starea organismului. Amazon a început să distribuie programe care adună informaţii din dosarele medicale pentru a contribui la scăderea costurilor de arhivare. Compania a achiziţionat şi o farmacie online. Apple are deja discuţii cu Departamentul Veteranilor pentru a le permite utilizatorilor să îşi transfere dosarele medicale pe dispozitivul mobil. Chiar şi mari companii de asigurări au început să îşi încurajeze clienţii să îşi împărtăşească datele medicale.

Anul 2019 ar putea să marcheze primii paşi în rezolvarea dilemei care ne face să avem nevoie de telefoane cu un ecran mai mare şi faptul că deja dispozitivele au ajuns la dimensiuni care ne pun la încercare capacitatea de a le ţine în mână. Samsung şi alte companii au dezvăluit faptul că avansează rapid în proiectul de a produce un dispozitiv de mărimea unui telefon care să se desfacă încât să avem un ecran de dimensiunile unei tablete. Deocamdată se ştie că nu este uşor să se construiască un ecran flexibil iar ceea ce s-a arătat era prea mare şi ciudat. Dar ecranul pe care îl împachetezi s-ar putea să apară mai întâi în maşină sau în casă. Până la urmă un ecran de televizor mare pe care îl poţi împături sună destul de bine pentru oricine. MEDIAFAX.RO

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei