Comicul TV Mircea Badea face circ. Sabin Orcan: ”Nu poți polemiza cu maimuța de la zoo!”. ALO! CNA, ne trezim din somn!? GALERIE FOTO

default

Dimensiune font:

| 05-04-2013 09:50

 

Realizatorul Antenei 3 devine tot mai agresiv. Schimbările politice și faptul că a fost amenințat că va fi dat în judecată l-au determinat pe comicul TV Badea să-și piardă orice urmă de autocenzură.

 

Sub acoperişul unei emisiuni difuzate sub paravanul „Pamflet”, comicul TV Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3, îşi ia libertatea să lanseze cele mai violente afirmaţii. Nici vulgaritatea cuvintelor spuse pe post înainte de ora 0.00 şi nici încălcarea în mod repetat a articolelor referitoare la obligaţia radiodifuzorilor privind informarea obiectivă şi respectarea libertăţilor şi a drepturilor omului nu l-au oprit pe Badea să facă afirmaţii pe care niciodată nu s-a simţit obligat să le probeze.

Ce spune Badea despre:

JURNALIŞTI

„Realitatea e că, din punct de vedere economic, presa din România nu mai există. Dar ştiţi de ce presa din România nu mai există? Pentru că ziariştii sunt foarte proşti. Ziariştilor, voi sunteţi săraci de proşti, ce sunteţi. De ce dracu e nevoie de atâtea site-uri de ştiri, că se preaiau în cerc? E ca şi cum nişte urşi ar face laba în cerc, aşa şi ziariştii se cred toţi nişte urşi”, a comentat în data de 2 aprilie Badea.

CONFLICTUL CU ROBERT TURCESCU

După ce Robert Turcescu a anunţat că îl dă în judecată, Badea s-a grăbit să răspundă: „Pe toţi săracii aştia leşinaţi de foame şi de prostie din presă îi interesează cum m-a dat pe mine Turcelul în judecată. Dar Turcescu nu m-a dat în judecată, el a zis că o să... Când o să primesc citaţie, înseamnă că atunci m-a dat în judecată. Ştiu că toţi propagandiştii băsişti cu căpuţul prost, nefuncţional traduc orice fel de intenţie nepozitivă la adresa lor în violenţă. Turcescu, io pe tine de dezintegrez atom cu atom, în nici două secunde eşti pa. Dar eu nu am nicio intenţie violentă în ce te priveşte că nu vreau să fac pârnaie. Eu nu am cum să te bat pentru că e ca şi cum ai trage cu tunul într-un purice să-l doară doar un pic, e ca şi cum Mike Tyson l-ar bate pe Boc. Aşa că io când îl văd pe Turcescu îl ocolesc să nu cumva să strănut să-l izbesc pe biluţa asta de grăsime păroasă dracului de-un perete c-am strănutat,” a spus Mircea Badea în emisiunea sa de pe 2 aprilie.

 

Supărarea nu i-a trecut şi două zile mai târziu, realizatorul emisiunii „În gura presei” a revenit. „Turcescu este bolnav mintal. Vorbeşte despre prezumtiva sa înjughiere şi pune pe seama mea acest delir autodistructiv. Se comportă ca o tută îndrăgostită şi refuzată. Băsescu cred că simte deja lipsa buzelor sale mult prea ocupate să vorbească despre cum mă va da în judecată. Să mă dea, că m-am săturat să-l văd victimă prin toate zoaiele de presă care- l găzduiesc”, a postat Badea pe Facebook.

 

CELE MAI INTIME GÂNDURI

Cum a descris Mircea Badea, la finalul emisiunii Sinteza zilei, că le-ar face rău „propagandiştilor abjecţi” dacă „vreodată în această viaţă voi avea ocazia să le fac rău”:

„Cu privire la propaganda basistă. Deci eu îi urăsc pe aceşti oameni, am ajuns în România anului 2013 să urăsc nişte oameni până la dezumanizare. Cred că am mai spus asta.”

„Mă surprind gândindu-mă, fantasmând şi fiind sigur de comportamentul meu cu privire la, uite, următoarea situaţie: presupunem, presupunem - se întâmplă atâtea în viaţă asta - deci dacă aş trece pe un drum de munte şi în stânga e o prăpastie şi aşa cu două degetele se mai ţine de o frunzuliţă vreun propagandist d-ăsta abject, băsist hidos, oribil, putred, viermănos, d-ăsta... Tapalaga... nu ştiu daca aţi auzit, e un fel de homuncul - Sabin Orcan, aţi auzit de aşa ceva? Ăsta, Turturică ăla de clipeşte nervos şi dezaxat din ochişorii mici înecaţi în grăsime, vreun Turcescu, vreun d-ăştia. Să-l văd aşa, [agăţat] cu două degete, ajutor, ajutor. Prietene, nu numai că nu îl ajut, mă întorc cu spatele şi plec. La unii.”

 

„La alţii, îmi scot tacticos o pungă de seminţe, mă pun aşa pe margine şi bănănăi din picioare şi mă uit să văd cum cade. Înţelegi?”

„Mă surprind, îi urăsc atât de rău pe aceşti abjecţi, mă surprind - şi de la mine aşa se pare, că e perfect în regulă să simt asta - de câte ori mi se solicită (...) triliarde de strigăte de ajutor, să donez, să particip, să fac, să dreg, campanii umanitare, ştii care e primul meu gând? E băsist? Prietene, dacă e băsist, nu dau. Înţelegi?”

„E, atât de rău îi urăsc pe aştia. Şi nu ştiu cum e viaţa asta, că, vezi tu, e complicată rău, până la vârsta respectabilă pe care am atins-o mi-am dat seama că e impredictibilă viaţa. Prietene, dacă o să am vreodată ocazia în această viaţă să le fac rău ăstora, o să le fac. Deci n-am nici cea mai mică oprelişte. Românisme d-alea de genul „Să-i lăsăm în plata Domnului”, d-alea, ştii? Nu cred în plata Domnului. Deci dacă vreodată în această viaţă voi avea ocazia să le fac rău, o să le fac rău. Meticulos, încet şi determinat”, concluzionează Badea.

 

De ce tace CNA?

Discursul lui Mircea Badea devine din zi în zi mai violent, iar realizatorul „În gura presei” nu se sinchiseşte de ora de difuzare a emisiunii - între 23.00 şi 0.00 - oră la care, conform legii, limbajul vulgar nu este permis pe sticlă. Ironic, tocmai în săptămâna aceasta, pe agenda Consiliul Naţional al Audiovizualului, în cadrul programului „Şcoala altfel”, peste 100 de experţi vor vizita mai multe şcoli şi licee din toate sectoarele municipiului Bucureşti. Ei vor să-i informeze, sensibilizeze şi responsabilizeze pe elevii din ciclul de învăţământ primar, gimnazial şi liceal cu privire la efectele violenţei din programele audiovizuale. CNA nu s-a autosesizat însă la violenţa de limbaj şi ameninţările transmise de vedeta trustului Intact.

Evenimentul zilei a pornit un demers prin care va adresa o petiţie către CNA, ori de câte ori emisiunea Antenei 3 va încălca prevederile din Legea audiovizualului.

Dan Tăpălagă „Exercită o influenţă nefastă”

Jurnalistului Dan Tăpălagă, cuvintele lui Mircea Badea îi sună proaspăt în minte. „...vreun propagandist d-ăsta abject, băsist hidos, oribil, putred, viermănos, d-ăsta... Tapalagă... nu ştiu dacă aţi auzit, e un fel de homuncul - Sabin Orcan, aţi auzit de aşa ceva? Ăsta, Turturică ala de clipeşte nervos şi dezaxat din ochişorii mici înecaţi în grăsime, vreun Turcescu, vreun d-aştia”. „E, atât de rău îi urăsc pe ăştia. Şi nu ştiu cum e viaţa asta, că, vezi tu, e complicată rău, până la vârsta respectabilă pe care am atins-o mi-am dat seama că e impredictibilă viaţa. Prietene, dacă o să am vreodată ocazia în această viaţă să le fac rău ăstora, o să le fac”.

„Ultima dată când domnul Badea m-a pomenit a fost în contextul de mai sus. Instigarea la ură e infracţiune, încălcarea dreptului la demnitate şi imagine sunt derapaje grave de care ar trebui să se ocupe CNA-ul. Problema nu e domnului Badea. Din motive care îl privesc, a adoptat acest comportament de infractor, de smardoiaş cu pene în fund în solda unui inculpat cu trecut oficial de securist. Asta e alegerea lui, asta a visat probabil să ajungă în viaţă. Cum era Smărăndescu pentru Becali cam aşa e Badea pentru Voiculescu, cu diferenţa că ăsta din urmă doar face pe durul, dar scuipă urât.

Nu ştiu dacă banii lui Voiculescu i-au luat minţile, dacă e plecat cu sorcova sau nu, habar n-am dacă îl trece vreun sentiment de jenă, dacă privindu-se uneori în oglindă trăieşte mici depresii din cauza situaţiei dezolante în care ajunge un om totuşi inteligent. Nu mă priveşte. Domnul Badea este un caz de competenţa instituţiilor statului. Nu e ziarist, deci nu aşept solidarităţi de breaslă în faţa acestui comportament de rackeţel cu gură mare. Partea proastă e că face prozeliţi, că exercită o influenţă nefastă în societate, că setează un model strâmb din moment ce nimeni nu sancţionează derapajele sale. Iar toată această mizerie este împachetată de multe ori, trebuie să admitem, cu mult umor”, a spus Tăpălagă.

Sabin Orcan „Folosiţi telecomanda!”

Sabin Orcan, jurnalist independent, se află şi el pe lista cu persoane „indezirabile” întocmită de Mircea Badea. Scandalul a izbucnit după ce jurnalistul l-a „faultat” pe antenist într-un editorial.

„Ca unul care am încetat demult să mai urmăresc posturile TV ale tovarăşului Dan Voiculescu, fie şi din simplă obligaţie profesională, vă mărturisesc că mă lasă rece spumele la gură ale lătrăilor săi. Aflu, de pe internet, că unul dintre ei mă împroaşcă şi pe mine, ca şi pe alţi jurnalişti care nu împărtăşesc linia politică a Antenelor, cu diverse epitete de maidan. Ce să fac? Să-i răspund pe limba lui? Să-l dau în judecată şi să-i cer daune? Ar fi ca şi cum aş polemiza cu maimuţa de la zoo! Cât despre CNA, instituţie legată ombilical de actuala putere, slabe speranţe ca ea să se vindece prea curând de impotenţă... Ca urmare, am un singur sfat: folosiţi telecomanda!”, îi sfătuieşte Orcan pe telespectatori.

Dan Cristian Turturică „Se va linişti imediat ce va fi condamnat”

Printre cei „luaţi la ochi” de realizatorul Antenei 3 se numără şi redactorul şef al cotidianului „România liberă”, Dan Cristian Turturică. „Mircea Badea este un măscărici frustrat şi violent care se va linişti imediat ce va fi condamnat în procesele de calomnie care i s-au intentat. Va avea acelaşi traseu ca şi Corneliu Vadim Tudor”, crede Turturică.

 

Robert Turcescu „Deja mi se pare prea mult”

Jurnalistul postului B1TV, Robert Turcescu, a anunţat că va acţiona Antena 3 în instanţă, după ce prezentatorul emisiunii «În Gura Presei» l-a jignit de nenumărate ori. Mai mult, Turcescu a atras atenţia că violenţa transmisă de Badea în emisiunile sale, poate avea consecinţe grave. „Azi am decis să deschid o acţiune în justiţie împotriva lor. Deja mi se pare prea mult. Mult prea mult! Aici nu mai vorbim despre presa şi nici despre concurenţă. E vorba despre ură, instigare la violenţă şi, probabil, demenţă”, a scris Turcescu pe Facebook.

El a exemplificat cu un mesaj primit pe pagina sa. „John Michael. «Eşti un jeg subuman. Să îţi dau muie cu toporul! Să te rogi să nu dai nas în pumn cu mine pe stradă pentru că dacă ne vedem pe stradă vei face nasul mare!». Nu e bine, domnu’ Badea...”, a concluzionat Turcescu. Despre Mircea Badea, Turcescu a spus că va mai vorbi doar la Tribunal.


În ultima perioadă Mircea Badea, în special în emisiunea sa „În Gura Presei” îşi jigneşte adversarii într-un mod care sfidează orice regulă de bun simţ şi ar trebui să îi trezească din somn pe cei de la C.N.A. El foloseşte cuvinte urâte, comentariile sale abundă de vulgarităţi şi, din ce în ce mai des, instigă la violenţă.


Diferenţa de putere între cel care pierde vremea în parcarea blocului şi comunicatorul public produce responsabilitatea cu care ar trebui să acţioneze cel din urmă. Când ai o astfel de putere provoci daune pe măsură.

Spaţiul public este murdărit de indivizi care nu înţeleg sau nu doresc să înţeleagă răul pe care îl fac. Indivizi care se comportă exact la fel şi pe maidanul de la marginea cartierului lor, unde aruncă nepăsători tot felul de gunoaie, fără să se gândească că alterează un loc în care s-ar putea juca copiii lor sau ai vecinilor. Vor face asta la nesfârşit, dacă nu păţesc nimic. Citiţi mai mult: AICI



 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Anamaria Prodan i-a băgat pe bărbaţi în boală. Sexy impresara s-a afişat într-un costum de baie minuscul, în vacanţa din Turcia-FOTO
27/12/2019 10:14

Trup perfect, atitudine de divă şi bogăţie cat cuprinde! Am pus mana pe imagini de infarct cu Anamaria Prodan, in vacanţă! Impresara face ravagii, pe un iaht de lux! Atenţie, domnilor! Urmează filmări ...

Sexy gardiana, prinsă goală în aripa bărbaților din penitenciar. Galerie foto incendiară
27/12/2019 05:13

 Are 28 de ani iar in 2016 s-a angajat ca ofiţer de penitenciar. Sexy gardiana, prinsă goală. Shauna Cleary s-a angajat ca ofiţer de penitenciar la o inchisoare din Ţara Galilor si chiar dacă lucra ...

Dezvăluiri şocante: Donald Trump ar fi trimis publicațiilor de scandal fotografii cu soţia sa dezbrăcată
26/12/2019 17:12

Melania Trump il suspectează pe Roger Stone, un vechi aliat şi consilier al lui Donald Trump, că ar fi in spatele apariţiei in presă a fotografiilor in care ea apare goală, la ordinele soţului său, conf ...

Una dintre starletele Românei a fost șantajată cu poze nud de soțul ei și au divorțat înainte de Crăciun: 'A spart totul în casă'
25/12/2019 10:25

Bianca Rus si Antonio Luigi Gottschling au divortat oficial, inainte de Crăciun. Artista a mărturisit că a trăit un calvar alături de sotul ei, motiv pentru care a decis să divorteze. Bianca Rus a sustin ...

Fetișuri de vedete. Obiceiuri și fantezii sexuale mai puțin întâlnite
23/12/2019 08:51

  Aflate mereu in centrul atentiei, starurile de talie mondială au fost puse de-a lungul timpului in situatia usor ingrată de a-si recunoaste micile plăceri de ordin sexual.    ...

Cele mai spectaculoase accidente vestimentare din 2019. Ce vedete și-au expus trupul fără să vrea
14/12/2019 19:47

 Hainele ne joacă feste tuturor, dar vedetele oferă adesea subiecte de barfă care tin internautii in priză săptămani intregi. Iată mai jos cateva exemple! Phoebe Price Numele ei nu vă spune pre ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei