Motivul pentru care cinci bărbați au fost achitați pentru viol în grup, la Barcelona

+18  _68264700

Dimensiune font:

| 01-11-2019 11:14

 viol

 Un tribunal din Barcelona i-a achitat de acuzația de agresiune sexuală pe cinci bărbați inculpați pentru un viol în grup asupra unei adolescente de 14 ani. Cei cinci au fost condamnați, totuși, la pedepse cu închisoarea, dar pentru capete de acuzare mai puțin grave.

 

Inițial, au fost puși sub acuzare șase indivizi. Cei cinci care au fost condamnați au primit sentințe de 10 până la 12 ani închisoare. Dacă ar fi fost găsiți vinovați și pentru agresiune sexuală, pedepsele ar fi ajuns însă la 15 sau chiar 20 de ani de închisoare. 

Legea din Spania prevede că se poate vorbi de viol sau agresiune sexuală numai dacă este folosită forța sau intimidarea fizică. Or, tribunalul a decis că cei cinci nu se fac vinovați de viol, pentru că victima era într-o „stare de inconștiență”, iar ei nu au recurs la violență. Mai direct spus, victima era atât de beată, încât cei cinci nu au avut de ce să folosească violența.

Bărbații au fost găsiți vinovați, în schimb, de abuz asupra fetei. Totul s-a întâmplat la un eveniment stropit cu multă băutură, cunoscut în Spania ca „botellon”, care a avut loc în octombrie 2016 într-o fabrică părăsită din Manresa, un oraș din nord-estul regiunii catalane. Procurorii au declarat la tribunal că bărbații și-au bătut joc pe rând de fată, care era sub influența alcoolului și a drogurilor. Unul dintre acuzați le-ar fi spus celorlalți: „E rândul tău. 15 minute fix fiecare. Nicio clipă mai mult”.  

Fata a declarat la audieri că își amintește foarte puțin din tot ce s-a întâmplat, dar că unul dintre bărbați ar fi fluturat o armă.

Toți acuzații au negat faptele, deși ADN-ul unuia dintre ei a fost găsit pe lenjeria intimă a fetei. 

Curtea a ajuns la concluzia că victima nu mai știa ce face și ce nu și, prin urmare, nu avea capacitatea de a fi de acord sau de a se opune relațiilor sexuale. Așadar, acuzații au comis acte sexuale fără a se folosi în niciun fel de violență sau de amenințări. 

Curtea a decis ca victima să fie despăgubită cu 12.000 de euro în condițiile în care a recunoscut că faptele au fost „extrem de grave și mai ales degradante”.

Organizațiile care luptă pentru drepturile femeilor s-au declarat revoltate de această decizie. 

Cazul „haita de lupi”. A dus la ample proteste și la revizuirea legislației

Tribunalul din Barcelona a dat acest verdict, în ciuda faptului că la începutul acestui an, Curtea Supremă a Spaniei anulase o decizie similară într-un caz despre care s-a vorbit mult în Spania.

Cazul a devenit cunoscut ca „Manada de Manresa” (haita de lupi de la Manresa) din cauza asemănărilor cu un alt atac în grup, petrecut tot în 2016, asupra unei tinere. Acest dosar inițial fusese numit „Haita de lupi”.

În cazul „Haitei de lupi”, o curte din Navarra i-a condamnat pe cinci bărbați pentru abuz sexual, dar nu pentru viol. A fost tot un atac în grup, la Pamplona, asupra unei tinere de 18 ani, care a fost dusă pe coridorul unei clădiri de locuințe. Pentru că fata a părut „pasivă sau neutră”, potrivit raportului poliției, curtea a decis că nu a fost un act care să se fi petrecut cu violență sau cu intimidare.

Cazul a dus la ample proteste în Spania și în cele din urmă s-a obținut revizuirea - care este în curs - a legilor referitoare la viol. 

În iunie, Curtea Supremă a Spaniei a anulat această decizie a instanței din Navarra, hotărând că a fost vorba despre agresiune sexuală, iar bărbații sunt violatori. Cei cinci și-au văzut pedepsele cu nouă ani închisoare - la care au fost condamnați inițial - sporite la 15 ani închisoare.

Premierul Spaniei a numit anul trecut un grup de lucru pentru a revizui legislația în domeniu.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Anamaria Prodan i-a băgat pe bărbaţi în boală. Sexy impresara s-a afişat într-un costum de baie minuscul, în vacanţa din Turcia-FOTO
27/12/2019 10:14

Trup perfect, atitudine de divă şi bogăţie cat cuprinde! Am pus mana pe imagini de infarct cu Anamaria Prodan, in vacanţă! Impresara face ravagii, pe un iaht de lux! Atenţie, domnilor! Urmează filmări ...

Sexy gardiana, prinsă goală în aripa bărbaților din penitenciar. Galerie foto incendiară
27/12/2019 05:13

 Are 28 de ani iar in 2016 s-a angajat ca ofiţer de penitenciar. Sexy gardiana, prinsă goală. Shauna Cleary s-a angajat ca ofiţer de penitenciar la o inchisoare din Ţara Galilor si chiar dacă lucra ...

Dezvăluiri şocante: Donald Trump ar fi trimis publicațiilor de scandal fotografii cu soţia sa dezbrăcată
26/12/2019 17:12

Melania Trump il suspectează pe Roger Stone, un vechi aliat şi consilier al lui Donald Trump, că ar fi in spatele apariţiei in presă a fotografiilor in care ea apare goală, la ordinele soţului său, conf ...

Una dintre starletele Românei a fost șantajată cu poze nud de soțul ei și au divorțat înainte de Crăciun: 'A spart totul în casă'
25/12/2019 10:25

Bianca Rus si Antonio Luigi Gottschling au divortat oficial, inainte de Crăciun. Artista a mărturisit că a trăit un calvar alături de sotul ei, motiv pentru care a decis să divorteze. Bianca Rus a sustin ...

Fetișuri de vedete. Obiceiuri și fantezii sexuale mai puțin întâlnite
23/12/2019 08:51

  Aflate mereu in centrul atentiei, starurile de talie mondială au fost puse de-a lungul timpului in situatia usor ingrată de a-si recunoaste micile plăceri de ordin sexual.    ...

Cele mai spectaculoase accidente vestimentare din 2019. Ce vedete și-au expus trupul fără să vrea
14/12/2019 19:47

 Hainele ne joacă feste tuturor, dar vedetele oferă adesea subiecte de barfă care tin internautii in priză săptămani intregi. Iată mai jos cateva exemple! Phoebe Price Numele ei nu vă spune pre ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei