0000   917418852800

Dimensiune font:

Povestea femeii care, timp de 10 ani, și-a ascuns amantul în pod

| 10-07-2019 16:53

 Istoria crimei și a triunghiului amoros în care a fost implicată Dolly Oesterreich rămâne ciudată și sordidă chiar și azi, la un secol de la producerea evenimentelor. Deși a avut un soț și, de-a lungul anilor, doi iubiți, Dolly Oesterreich a continuat să-și țină amantul secret ascuns în pod.

Walburga „Dolly” Oesterreich era o gospodină de 33 de ani, căsătorită cu proprietarul unei fabrici de șorțuri din Milwaukee, SUA. Fred Oesterreich era un om de afaceri de succes și muncea foarte mult.

Totul a început cu mașina de cusut stricată

Fred și Dolly Austria. Foto: Wikimedia

Dolly avea nevoie de atenție, însă Fred era prea ocupat sau prea beat ca să i-o ofere. Într-o zi din toamna anului 1913, Dolly a descoperit că mașina ei de cusut nu mai funcționa. L-a sunat pe Fred, care i-a spus că-i va trimite pe cineva s-o repare.

Tânărul care a venit s-o repare era Otto Sanhuber, în vârstă de 17 ani, un adolescent care lucra la fabrică. 

Când a sosit la domiciliul soților Oesterreich, Otto a fost întâmpinat de o Dolly ispititoare, purtând doar halat și ciorapi. Astfel început aventura bizară a celor doi, care avea să dureze un deceniu întreg.

La început, Otto și Dolly și-au consumat legătura în mare secret, întâlnindu-se prin hoteluri ca să întrețină relații amoroase. După o vreme, întâlnirile au devenit o povară și cei doi au început să se vadă chiar la Dolly și Fred acasă.

Însă, în curând, vecinii curioși au început să-și pună întrebări legate de străinul care vizita casa familiei Oesterreich în lipsa lui Fred. Pentru a-i liniști, Dolly le-a spus că Otto era fratele ei vitreg.

Pentru discreție, „fratele vitreg” s-a mutat în podul casei

Otto Sanhuber, bărbatul care a locuit în podul casei cuplului Oesterreich timp de ani de zile. Foto: Wikimedia

După ce și-au dat seama că începuseră să atragă atenția, Dolly a decis că Otto ar trebui să se mute în podul casei ei. Astfel, nu mai avea să fie văzut atunci când intra sau ieșea.

Otto a renunțat la locul de muncă de la fabrică și, cum nu avea familie, a început să-și petreacă tot timpul în ascunzătoare. Însă asta însemna că tânărul nu putea să părăsească niciodată podul, căci risca să fie văzut. 

Așa că a rămas sechestrat acolo și a început să scrie povestiri, pe care spera să le poată publica.

„Noaptea, citea romane polițiste la lumina lumânării și scria povești de aventuri și erotice. Ziua, făcea dragoste cu Dolly Oesterreich, o ajuta la treburile casei și fabrica băuturi alcoolice”, avea să relateze presa vremii, potrivit Atlas Obscura.

A fost pasiune, urmează crima

Cei doi amanți și-au continuat relația timp de cinci ani. Așa că, în 1918, când Fred (tulburat de zgomotele tot mai ciudate pe care le auzea în prin casă) a informat-o pe Dolly că ar trebui să vândă casa și să se mute în Los Angeles, femeia s-a speriat.

Totuși, a reușit să găsească o casă care avea pod și l-a trimis acolo din timp pe Otto, ca s-o aștepte. Viața celor trei a continuat astfel timp de alți patru ani, până pe 22 august 1922, când Otto i-a auzit pe Dolly și pe Fred certându-se.

Amantul a dat buzna în camera în care se certau soții. Avea în mâini două arme. Fred l-a recunoscut pe fostul său angajat și a devenit excesiv de furios. Cei doi bărbați s-au luat la bătaie, iar pistoalele s-au descărcat. 

Fred a fost împușcat și a murit pe loc, iar Otto și Dolly au intrat în panică. Otto a încuiat-o pe Dolly într-un dulap, aruncând cheia și ascunzându-se înapoi în pod.

Otto știa că vecinii aveau să cheme poliția și, astfel, Dolly avea un alibi: nu și-ar fi putut împușca soțul în timp ce era încuiată în dulap. Când polițiștii au ajuns la locul crimei, Dolly le-a spus că avusese loc un jaf și că hoțul îl împușcase pe Fred, luase niște obiecte de valoare și o încuiase în dulap înainte să plece.

Podul casei Oesterreich în care a stat ascuns Sanhuber. Foto: Wikimedia

Polițiștii nu au crezut povestea, dar nu au putut dovedi că era o minciună, așa că au eliberat-o pe Dolly. Acum că era văduvă, Dolly s-a mutat într-o casă nouă și și-a continuat viața.

Și-ar fi putut face publică relația cu Otto, permițându-i acestuia să ducă o viață normală. Totuși, nu a făcut-o. Între timp, Otto Sanhuber reușise să publice sub pseudonim câteva povestiri de ficțiune de slabă calitate și, cu banii primiți și-a cumpărat o mașină de scris pentru a continua să scrie. 

În schimb, Dolly și-a găsit un nou iubit, pe avocatul Herman Shapiro. Dar, la fel ca fostul soț al lui Dolly, Herman își petrecea mare parte din timp plecat, din cauza meseriei sale. Astfel a intrat în scenă Roy Klumb, un nou amant.

Pe acesta, femeia l-a convins să se debaraseze de unul dintre pistoalele folosite de Otto pentru a-l împușca pe Fred. Klumb a aruncat pistolul într-un puț. Apoi, Dolly și-a convins un vecin să îngroape celălalt pistol în curtea lui.

Arestul și naivitatea avocatului Shapiro

Un articol de ziar referitor la procesul lui Dolly Oesterreich atrage atenția prin similitudinea fizică izbitoare dintre cei doi amanți ai femeii. Foto: Wikimedia

După o vreme, Dolly s-a despărțit de Klumb, iar acesta, de supărare, a contactat poliția și a mărturisit ce a făcut. Pistolul a fost scos din puțul unde fusese aruncat, iar Dolly a fost arestată.

Vecinul ei a dezgropat celălalt pistol și l-a dus la poliție. Dar oamenii legii nu au putut face legătura între arme și Dolly, deoarece armele se degradaseră între timp. 

În timp ce își aștepta procesul în închisoare, Dolly i-a cerut lui Shapiro să cumpere mâncare pentru Otto și să bată în tavanul din dormitor, ca să-i dea de știre că putea să iasă din ascunzătoare. Dolly a încercat să-l convingă pe Shapiro că Otto era „fratele ei rătăcitor”.

Dar Otto, care nu mai avusese o conversație cu un bărbat de ani de zile, abia aștepta să vorbească despre aventura sa amoroasă și i-a spus lui Shapiro adevărul despre relația sa cu Dolly.

Juriul nu a reușit să o condamne pe Dolly

Dolly Oesterreich cu echipa ei de avocați. Foto: Wikimedia

Avocatul l-a dat pe Otto afară, iar „amantul din pod”, disperat, a fugit în Canada. Totuși, Shapiro a rămas cu Dolly. Ulterior, toate acuzațiile împotriva femeii au fost retrase.

După șapte ani, relația lui Shapiro cu Dolly a luat sfârșit. Supărat, căutând să se răzbune pe Dolly, avocatul a spus poliției ceea ce știa despre uciderea lui Fred Oesterreich.

Prin urmare, a fost emis un nou mandat de arestare pentru Dolly și, de data aceasta, și pentru Otto, care între timp revenise în SUA. Juriul l-a găsit pe Otto vinovat de ucidere din culpă, chiar și după ce apărarea a pledat că Dolly l-a transformat în „sclavul ei sexual”. 

Procesul a devenit cunoscut drept „Cazul omului-liliac”, deoarece Otto fusese ținut atâția ani izolat în pod, ca un liliac în peșteră. Însă termenul de prescripție a infracțiunii de ucidere din culpă trecuse, așa că Otto era de acum un om liber.

Dolly a fost judecată pentru că ar fi plănuit comiterea crimei, dar a fost eliberată după ce juriul nu a putut ajunge la un consens. În 1936, acuzațiile au fost retrase. Dolly Oesterreich a murit în 1961, la vârsta de 80 de ani.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Oana Lis, ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Viorel Lis. Fostul edil a ajuns la capătul puterilor
21/08/2019 22:57

 Cum Viorel Lis evită să apară in public in ultima vreme, sotia lui, Oana, a oferit ultimele detalii despre cum se simte in prezent fostul edil. Oana Lis spune că Viorel Lis se luptă cu depresia de ce ...

Veste şocantă! Radu Pietreanu are probleme grave de sănătate. Unde se află acum actorul
21/08/2019 20:56

 Actorul, la tratamet in Turcia Radu Pietreanu suferă de probleme grave de sănătate, dar este puternic şi hotarăt să iasă invingător din lupta cu boala. Radu Pietreanu se află in aceste momente i ...

Katie Holmes și Jamie Foxx s-au despărțit, după o relație de 6 ani
21/08/2019 15:29

Katie Holmes si Jamie Foxx s-au despărtit, după sase ani de relatie, scrie revista PEOPLE. Această separare ar fi avut loc incă din luna mai. Zvonuri despre o iubire intre cei doi există incă din 2013, d ...

Keanu Reeves se intoarce in rolul lui Neo: Un nou film Matrix a fost confirmat
21/08/2019 13:14

 Foto: Arhiva Hepta.ro Actorul Keanu Reeves se intoarce in rolul celebrului Neo, al patrulea film din seria Matrix fiind confirmat. Lana Wachowski, care a creat franciza cu sora ei Lilly, va fi regizor, ...

Larry King, în vârstă de 85 de ani, divorţează de a şaptea soţie după 22 de ani de căsnicie
21/08/2019 12:19

 King a depus actele de divorţ invocand ”diferenţe ireconciliabile”. Era căsătorit cu Shawn King de 22 de ani. Vedeta in varstă de 85 de ani a depus marţi cererea de incheiere a mariajul ...

Primele declarații ale lui Cătălin Botezatu, după ce a fost operat: „Am făcut o gâlmă enormă”
21/08/2019 11:28

 Cătălin Botezatu a povestit ce s-a intamplat, mai exact, si de ce a fost nevoie de internare si de o nouă interventie. Se pare că totul a pornit de la o căzătură suferită in timpul unor filmări. ...

A cincea a fost cu noroc! Cum arată actuala soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. E o frumusețe cu 26 de ani mai tânără
21/08/2019 10:38

Pe Călin Popescu Tăriceanu il asteaptă o toamnă de foc in calitate de candidat la alegerile prezidentiale, dar nici trecutul amoros nu a fost unul lin. După patru mariaje esuate, politicianul si-a găsit f ...

Laura Cosoi, despre problemele cu depresia.
20/08/2019 19:36

 Laura Cosoi a fost in depresie Laura Cosoi a povestit, in urmă cu mai mult timp, că a fost in depresie şi chiar că a vrut să-şi pună capăt zilelor. Totul a fost cauzat de problemele pe care le av ...

Justin Bieber şi Hailey Baldwin şi-au programat nunta
20/08/2019 18:25

 Justin Bieber şi Hailey Baldwin, fiica actorului Stephen Baldwin, s-au căsătorit in New York, pe 13 septembrie 2018, la două luni după ce cantăreţul şi-a cerut iubita de soţie. Informaţia despre ...

O fostă starletă XXX a ajuns să trăiască pe străzile din Las Vegas
20/08/2019 17:32

 Stephanie Sadorra, cunoscută in industria filmelor XXX drept Jenni Lee, s-a născut in Clarksville, SUA si timp de mai multi ani a lucrat in industria filmelor pentru adulti. Acum, fosta divă porno a aj ...